"Пролет иде, сняг не вее, ДЕКЕМВРИйчето навън щурее"

• 19 757
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Емски много сладка Рая. Много прегръдки и целувки от нас с Пеш  Hug

Дечицата ни са прекрасни.

Ние с Пеш борим памперса, ама май аз повече се боря  Mr. Green

Все ми се струва, че не е готов.... чувала съм, че когато децата започнат да задържат повече, тогава е момента. А, моето диване особено, като пие вода пишка на десет минути..... Полудявам вече  #Crazy ако не го овардя аз, не идва да каже. Понякога ще сподели, че се е напишкал в гащите, ама  след дъжд качулка.....
Колко време ви отне да махнете памперса? Ще съм благодарна на повече инфо от мамите, които се пребориха с това! Разкажете как е в началото, децата кога почнаха да казват, въобще каквото се сетите. Искам да знам, за какво да се подготвя и какво да очаквам. Знам, че децата са различни, и все пак....

За сега сме без памперс само следобяд, щото сутрин като станем докато се наконтим и става време за излизане, а нъвън задължително слагам памперс.

# 76
Ники, какво да ти кажа, все повече се убеждавам, че си има някакъв момент в който децата са готови и изтървеш ли го става трудно, както и преди това. Но как всяка майка да знае кога детето и е готово за да се откаже от памперса? Децата са различни и няма как да се каже точната формула. Следи го Пешето, можеби сам ще си покаже, ако не дава знаци, ти понатискай, но не прекалено. Веднъж натиснах Владко на голямото гърне и после с месеците не можех да го накарам пак да седне там. Аз нямах трудности, беше на 1,8м, като го свалихме сякаш за веднъж, той и тъкмо започна да говори и бързо се научи да казва. Един или два пъти го шамарих като се изпусна и повече не повтори. Сега пак се случва като спи на обяд да се изпусне, но вече не се карам. Вечер понякога спи с памперс, но и той толкова го слагам зависи колко вода е пил, ако почти не е пил течности не слагам и той не се напишва ако е пил повече слагам, но е имало случаи да става и да казва да му махам памперса да пиша. На лято окончателно ще го махна, пък и той сякаш не го иска все го дърпа и казва да го махам. Но и доста приказвах и ояснявах, че е голям и т.н. По същия начин махнахме шишетата с бибероните след нова година, даже сам ги изхвърли в кофата, пак с обяснения, че е голям и трябва вече само от чашка. Така вече почти не се събужда да пие вода. И аз спя и той спи  Joy
Успех, само не натискай прекалено много, да не се получи обратната реакция. Но пък и нека малко се стопли, сега е хладно и по-често пишат.

# 77
  • Vaudreuil Canada
Никки тук казват че детето трябва да може да задържа за 2-3 часа сухо за да е назрял момента на махане на пампата. Да може да се съблича и облича само поне на ниво панталони. Да осъзнава за какво иде реч и да може да си казва какво иска.

# 78
За магазините, да ви споделя Ели как се държи - взима си по 3-4 неща в ръцете и докато обходи всички етжерки/ закачалки/щандове...ги е хвърлила някъде, взела си е нови и докато стигнем на касата вече си е "избрала" едно нещо със сигурност. Много ми е ефективна  Mr. Green И обикновено не си взима най-скъпото...освен ако не е МЕЧЕ - вкъщи има колекция мечета от най-малко до най-голямо, кукли, кексчета и т.н. ... Но и тая страст ще мине  Simple Smile

За памперса - и аз съм в чуденка като Ники.  newsm78 На всичкото отгоре у нас в тоалетната няма отопление и както си е вечно студено...и тя вечно е настинала, съвсем не знам как ще почне да ходи там... newsm78 Гърнето го позва предимно за столче за голото дупе. Е, също и за голяма нужда, но за малката - понякога да, понякога не, но не пропуска да си напишка И памперса, за по-трудно да ми е.  Thinking

мимак, той може да не говори, но със сигурност с теб се разбирате! Обяснявай му ЛОГИЧНО всичко.
Пеца, много ми харесаха снимките, много е порастнал Мирко. di_ - също  Hug

# 79
  • Бургас
Петър пие твърде много вода, обикновенно преди лягане точно... мисля, че това е проблема, но пък сега да му ограничавам течностите ми се струва неразумно. Мисля, дори че дневните и нощните буденки са точно защото му се пишка..... newsm78 Ще видим какво ще стане, ако няма резултат ще изчакам и след месец ще опитам пак.
Той е наясно с това какво става. Като го питаш къде се пишка, той най-подробно обяснява, че е голям и че в гащите не се пиша, само в гърнето. Мисля, че знае и точно какво се иска от него...., но това не дава кой знае какви резултати. Може би трябва и време и търпение от моя страна.
Като си изпие водата, след около половин час започва голямо пишкане...., а после по 2-3 часа е сух..

Благодаря за отговорите   bouquet

За обличането и събличането - за сега изцяло сам си обува само обувките. Прави опити да се облича и съблича, но помагам и аз....

В магазините аз не давам да пипа, защото е страшно. Винаги си излизаме с поне по две пукнати кисели млека, бутилки с олио и всичко де що е в пластмасови шишета, за стъклените буркани да не обяснявам... Та сега вече има забрана да пипа  Peace

ШамЕнет и при нас до преди да започна с инициативата да махаме пампата, гърнето се ползваше предимно за игра и седене...., сега обаче не е така. Знае, че се пиша и ака там и като го види се присеща, че може би трябва да пишка  Joy

Сетих се и още нещо, понеже току що го къпах....
Как сте с миенето на главата?
Тук е нещо страшно, толкова реве, че почва да му тече кръв от носа... е, не много но има.... Не ме питайте как съм се справила сама, имах чувството, че съм на тепиха по свободна борба. Отделен въпрос, е че адски се притесних, когато видях кръвта в носа.....
Когато не мием главата няма проблеми, даже много се радва, но с главата нещата стоят другояче.
Вече я мием много рядко, но не мога съвсем да не я мия.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 14:54 от Здравка Желязкова от село Стомана

# 80
  • Варна
Ники -  Лора е същата картинка - рев и писъци  ooooh! по тоя повод се върнахме към коритото Tired сега и правя пяна и изсипвам всички играчки за баня + гъбата + канчето  Rolling Eyes иначе не дава да я доближа! и така - сама се трие с гъбата и сама се полива с канчето, аз понеже съм лоша й мия главата  Joy опитвам се да я разсейвам и да го обръщам на игра - пръскам я с душ слушалката по лицето , пръскам и себе си - да види че няма страшно, като маймуните сме и винаги излизам по-мокра от нея  Rolling Eyes

поне в магазина не пипа, ама тя винаги е в количка качена Rolling Eyes само на касите като минем в Пикадили грабва по някоя близалка или шоколадче,вафличка...ако не я видя е цирка - като се задейства алармата на касата  Embarassed затова винаги проверявам ръцете  Mr. Green

# 81
Абе картинката е повсеместна. В магазина ходим с колелото и само там е вързан. Мъжот, понеже е с по-стабилна психика, го пуска да ходи и пипа. Никога не се е тръшкал за нещо. Гърнето е с променлив успех. Също като Пеш пием много вода вечер, всъщност без дозичката от мин 2 малки шишенца не заспива и памперса е кауза пердута за сега. От оня ден спим на истинско единично легло. Много му хареса, защото е широко, високо и на него може да се подскача. От радост заспа в неговото, вместо на нашето легло.  Mr. Green А го взехме, защото ми писна да спя на кравай в неговото и да се чудя кога с грохот ще се приземя на пода (не съм 15 кг все пак!).
Вчера 1 младеж ме изкара от нерви. Иде на гости, хава, пийва, дръвчи се за какво се говори на масата, колко се бавела храната, че и Коко ни въртял номера, трябвало да четем литература, да се срещнем с доктор... той си гледа детето на снимка, а жена му в БГ не знае що е задължение, освен да се занимава с детето. И ще ми говори кой ме манипулирал, кой бил своенравен и пр. Ще чакам аз 20 год татко да ми изнася лекции по детска психология.  smile3515
Апропо днес, след вой и сълзи, махнахм конците. Намаза целувка от сестрата и малко зеленокосо тролче. Не изглежда зле, икефи се, защото ходихме с влака и имаше мнооого играчки в чакалнята. Даже баткото навих да иде тук на доктор за неговия проблем и запазихме час. Освен това се сдобох с датско ЕГН и банкова сметка  Money. До 3 седмици се очаква да съм почти датчанка.
Целувки на всчки дечица и техните майки.

# 82
  • Варна
аз да се оплача - Лора кашля  smile3511 свекито се обади вчера - Лора казала че я боли корема  а се закашляла от събота  ooooh! да си таковам късмета насран...тъкмо се уредиха нещата за операцията и детето се разболя  Cry ...натъпках я с лекарства снощи - Ехинацея,Проспан,вит Ц,калциев глюконат...веднага започна да кърти секретите  Peace
днес минахме през педофилката...за какво и аз се чудя  Rolling Eyes каза че не е нищо сериозно-гърлото било зачервено,ала бала...няма хрипове,няма налепи....но изписа Аугментин - за всеки случай  Rolling Eyes, и да ни минело по-бързо  #2gunfire  иначе каза че това с което съм я натъпкала е идеално  Tired
предполагам ви е ясно че няма да дам АБ току така  Crossing Arms пръснах и  преди малко Тантум Верде на червеното гърло...дано мине до 2-3 дена  Praynig

# 83
Ох,тези болести... Crazy Моите и двамата бяха така болнички минала седмица...сополи+кашлица...педи изписа туй-онуй + АБ и за двамцата...аз обаче на своя глава АБ на каката не дадох  Crossing Arms ... тя лекарство не е помирисвала и бях сигурна,че ще се справи и без! Peace Малкия обаче го сефтосах с антибиотик...не ми се рискуваше,че много лошо кашляше милото... Tired

Ники,и мойта щерка има проблем с гърнето! Crazy Миналото лято си ходеше в гърненцето детето и изведнъж просто спря! Tired Последното изхождане съвпадна с първия ден на ясла...незнам дали има връзка,но е факт-от този ден Ноела не признава гърнето изобщо!  Crazy Спрях я от ясла,но с гърнето няма напредък... Tired Само чакам да се стопли и я пускам по гащи пък каквото ще да става! ooooh!

# 84
  • Варна
ето малко снимки от нас - да видите и наща перука и позиране Mr. Green
http://andonova.multiply.com/photos/album/13/Year_2009#19

# 85
Здравейте, да се запиша и аз да не ми избяга темата, пък като имам повечко време ще пиша  Heart Eyes

# 86
  • сто акровата гора
Ники за памперса, какво да кажа, стана доста бързо защото Соня реши че не го иска. Много е вярно това за момента, аз миналото лято в началото понатиснах да го махаме, в къщи стоеше по гащи, навън с памперс, взе да спи следобяд без памперс и нямаше издънки, но въобще не си е казвала. Та честно казано идваше ми напрегнато да я дебна и да й броя кога е пикала и т.н. че да я изпреваря, а стискаше вече, след като може да спи 2 часа поне без да се напикае. Просто не беше готово момичето. После влязох в болница и това ни беше първата раздяла с нея и беше тежка и гърнето го отнесе, рита го, не ще да го види. Оставих я, мисля че натискане и пошляпване в случея само влошават нещата. Есента започна да се обажда от време на време когато има ако или пиш, но не системно, и от нова година насам акането беше сам в гърне, докато една съботна сутрин каза Никам папес! Соя иамо момите! (не иска значи, голяма е) и за 2 дни никаква издънка. Не посмях да я пратя на ясла без, но като се върнеше и веднага иска да го маха. Следващата седмица и в яслата го махнахме и така. Спи без памперс през деня, нощем слагам още, въпреки че е сух сутрин, но не винаги така че не припирам.
За водата и честото пишкане, зависи може ли да стиска детето, за пример, в неделя Соня изпи един сок 300 мл от тези морковените, половин шишенце минерална вода, значи към 250 мл, после купихме сок голяма кутия че бяхме на пикник, да има, та от него остана половин пластмасова чашка, аз и баща й си бяхме взели друга кутия за да не гледаме жално  hahaha
Та това от към 10 сутринта до 16 ч следобяд, с 2 пишкания. Вярно гърнето мноооого пълно (движим се с гърне в  раничката и резервни дрехи, особенно за природни излети даже 3 чифти дрехи Peace), но мисълта ми е че тя стиска и не е проблем пиенето на течности. Виж нощем не става точно така, ако се буди да пие вода или АМ  повече от 1 път, памперса е опишкан.
Мимина, може и да има нещо общо (все пак е стрес), а може и да няма, явно има период на свикване, после отрицание и после се оправят нещата, защото всяка мама която съм питала казва беше се научил/а и стана еди какво си и отказа и после от един път. А при нас яслата помогна много, гледа от по големите деца и иска и тя така, госпожите казвали че е голяма и трябва с гащички да е, такива работи. Мен най ме зарадва това че не им се карат, като се напишка, преобуват и толкова. Соня имаше 1 изпускане първата седмица, и после ми вика че госпожата викала Ойеейеееее бъзо бъзо да меняме, моко е!(олелеее бързо да сменяме, мокро е) и се смее, явно не са се карали.
Вержи стискам палци бързо да се оправите  Hug
iv4ok по повод на младежа специалист, баба ми има една приказка, като те ритне магаре най боли, от кон по някак се понася. Аз така излудявах като ми кажеше някой че трябвало Соня да е свикнала с други хора да я гледат, а не да ме търси мен само, ми елате де другите хора, гледайте я че да свикне Twisted Evil Абе всеки е склонен да дава съвети никой не дава пари  Joy
Ох пак стана много дълго, извинявам се, приятен ден на всички   bouquet

# 87
Емски, много, много  Hug и за двете ви! Пиши по-често!
И ние борим памперса, но не усилено, че като съм на работа и баба ми я гледа изобщо не може да я сложи на гърнето. Аз успявам и често изкарваме поне до обяд без напишкване, но след като стане и до вечерта - всички сме вкъщи и е лека лудница и нямам сили да се занимавам, защото често не успявам да я издебна. Sad  Миналото лято изкарахме без памперс, но явно не беше узряла още. Сега понякога - особено сутрин след ставане - веднага казва "пике" и сяда на гърнето. Но през деня не се получава, не казва сама. За голямата работа няма да каже никога. Не и на този етап. Взех тренировъчни гащички то Данет, имам и два чифта найлонови, ама като не сме заедно по цял ден и...
Вержи, страхотна коса има това дете! Дано оздравее по-бързо!

# 88
Диде, много са сладки Константин и Елена и изобщо цялото семейство сияете.    bouquet  На 21 май големи празненства ще има у вас!  Party
Емски, много е хубава Рая, да е жива и здрава! Силна прегръдка от мен!   Hug Heart Eyes
Мацки, хайде да си пуснем една "пиклива" анкета.  Laughing

Докъде сте с махането на памперса:
- Изцяло без памперс
- Само с нощен
- Гърне/гащи = 50/50
- С памперс (чакаме по-топло време).

Ако съм изпуснала нещо, коригирайте!  Hug

# 89
soceress ,много се смях с магарешките и конските ритници! Joy Ама много вярно! Peace Поста ти ми вдъхна оптимизъм по "пикливата" тема!  Laughing bouquet
Приятен ден на всички! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт