"Пролет иде, сняг не вее, ДЕКЕМВРИйчето навън щурее"

• 19 769
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Аз успявам и често изкарваме поне до обяд без напишкване, но след като стане и до вечерта - всички сме вкъщи и е лека лудница и нямам сили да се занимавам, защото често не успявам да я издебна. Sad   Но през деня не се получава, не казва сама. За голямата работа няма да каже никога. Не и на този етап.

Ми това все едно аз съм го писала. Едно към едно сме  Peace

# 91
Ето ви анкетката! Тини-мини, благодаря за идеята!
Аз отговорих с две опции - и 50 на 50 и очакване на топлото - просто някои дни сме с гащи и гърне, други сме изцяло с памперс и без гърне. Но като се стопли ще настоявам повече и тогава ще мобилизирам и бабата за борбата!

# 92
  • sofia
Аз отговорих, че сме в очакване на топло време- ние нямаме никакъв напредък в тази посока. Обяснявам, но той се прави ,че не се отнася за него. Иначе сяда на гърнето с панталонките и казва "пишшш", т.е. показва, че знае какво се прави там, но събут не иска да сяда на него Embarassed И аз за това съм в очакване на топлото време..а и понеже не го гледам през деня аз, ситуацията изцяло не е под мой контрол Crazy Иначе отдавна сме в периода на "ужасните две", и крещим винаги когато не е нашата воля. Друго, което ми прави впечатление е, че се преструва , че кашля когато се прибера вечер за да привлича вниманието ми и да го гушкам Embarassed Вече почвам да си мисля толкова ли съм го лишила от внимание това дете, че прибягва до такива хитрости, а всъщност когато съм у дома цялото ми внимание е за него - четене на книжки, игри, гушкане, целувки Hug

# 93
Мамо Шуши, много правилно си постъпваш, за доброто на детето си, не се тревожи, просто майка си и си те иска повече от другите, нормално. Ели не заспива без мен дори и в 1 през нощта да е, ако не я гушна!!! Shocked

Отговорих, че чакаме и ние по-топлото време - иначе тук постоянно ще е с температура! И в момента пак сме болни, в комплект, кашляме и сме хремави, но аз за по-интересно имам и прищипване на нерв от дясно на врата, та и не мога да се движа. Добре, че имам подкрепа кой да гледа малката. Tired

Но иначе съм я научила да ходи по голяма още от 7 месечна възраст - сутрин след като манем първия памперс, преди да я преоблека от пижама на дрехи за деня...всяка сутрин си ходи редовно, а ако има зор - казва Ако! По едно време и пиш казваше, но след като го направи...

# 94
  • София
Леле, Верж, страхотна е Лора, особено на тези снимки с раираната тениска направо ще я схрускам Heart Eyes

Ние с гърнето сме до никъде...направо ме е срам да кажа, но никога не е свършил нищо в гърнето.

# 95
  • sofia
Рontes, айде да се срамуваме заедно тогава Party

# 96
Малееее, колко хубави дечица видях. Напълни ми се душата с радост. Малката Рая е толкова нежна, а Лори направо ме разби тази дълга коса (пу-пу-пу).  Hug
За протокола с гърнето - последната опция сме. Чакаме топлото време, обаче хал хабер си нямам как ще стане работата. Говедото знае перфектно за какво иде реч ... но...НЕ Naughty Иде ми направо да я удуша заради това гърне...обаче или аз някъде бъркам или просто не е дошъл пустия му момент.
Иначе пак е болна. Направо вече не знам...за февруари - 3 дни ясла, сега след три дни..пак същия цирк. Хубавото е, че поне нещата не изгледат сериозни - лека хрема, лека кашлица, дори гърлото не е силно възпалено. То на честите ни боледувания май единственото им хубаво нещо, е че досега се отърваваме криво-ляво леко и само с хомеопатия. Ама на мен вече взе яко да ми писва  #Cussing out
Аз може ли да ви запитам мами докъде стигнаха децата със самостоятелното хранене? Зори май няма голям интерес към това занимание. Напоследък взе да опитва сама, но все предпочита аз да й загреба и тя само да придвижи вилицата или лъжицата до устата. Но бързо й омръзва и казва "мама да дава". Много рядко се захваща сама да си загребва, но самостоятелното хранене все още е повече игра и подмотване отколкото хранене. Да не говорим, че ако трябва да се храни сама със супа... то уменията й ще позволят около 5-10 % да отида в устата, а останалото ще даде фира по пътя. Май в яслата отбелязва известен напредък в тази посока, но нали първо яслата беше в дълъг ремонт, а от февруари до сега й се събират сумарно 6 дни ходене...та явно не може милата да си влезе в някакъв ритъм и да се доусъвършенства.
Оххх, къде се забави тази пролет? С такова нетърпение вече я чакам!

# 97
  • Düsseldorf
Брееей, чак да не повярва човек колко трябва да се гордея със Свиленката и нейните постижения с гърнето! Ние още миналата година лятото захвърлихме памперсите денем, а много скоро след това тя сама започна да протестира и да не го иска и нощем. Аз малко се колебаех, но от първата нощ щом го махнах и започна да се събужда, ако й се налага да ходи на гърне... И това ми се струва, че е било преди цяла вечност...
Инак си знам, че е умно и напредничаво детето, не само понеже си е мойто... Wink
Брои до 12, познава почти всички букви (в смисъл: буквата на влака, на гъбата, на жабата и т.н...); говори всичко, пее и рецитира знайни и незнайни песни и стихчета, че чак си ги доизмисля, като не се сеща как завършват...
Е, днес баба й, която я гледа ми се оплака, че я плюе, ама то не може да се учат хубави работи в яслата...

Някои лафове, на които сме се забавлявали доста:

Вечеряме. Баща й е оставил лаптопа в края на масата. Тя посяга и все нещо натиска. Той й прави забележка, а тя отвръща:
"Тате, пий 'кийката." С други думи, пий си ракията и не се занимавай с мене....

Или: Свиленка вика баща си, той не реагира. Вика го пак, него пак го няма. Накрая се провиква: "Тате, казах нещо!"

Някой път ме е явно ядосала, като се е омазала до ушите с нещо и съм казала, че е като сливенско цигане (мъжът ми е от Сливен). И тя сега като я питаш каква е, сама започна да си вика: " тиненко тигане"

Как се казваш: "Тенка"

Разказвам й за Бременските музиканти. Накрая тя заявява: И Лени тане 'канка (музикантка). Мисли малко, и продължава: "... ама Лени льоте е малка (още е малка).... 'тане 'ляма, тане 'канка...."
....

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 14:52 от alex_shu

# 98
С гърнето сме 50/50 може да си казва,но може и да пишка още в памперса.Обикновенно като се изпишка в него,веднага ни казва,ама след дъжд качулка,казват старите хора.Не помня от кога не е вършила голяма работа в памперса.Винаги си избира гърнето или дъската на голямата тоал.чиния.Колкотои на сила да я карам да сяда и да пишка,не е момента изобщо не го поглежда гърнето.

С миенето на косата е страшно.Влезе ли вода в очите,също настава врява.Послъгвам я,че има паяче на тавана и като го търси,набързо и плакна косата без да влиза вода в очите.

В магазините не се тръшка,винаги иска шок. яйце и като и вземем,няма проблем с другите неща. Тази наша мания е от съвсем скоро.Идеята е играчката,а шоколада почти не я вълнува.Събираме цели играчки от сериите с приказките,а не тези сглобяемите на Киндер Сюрприз.

И сега да ви споделя,вчера ме съкратиха и сега съм в процес на търсене на нова работа.Много ми е неприятно,но поне тези дни ще се виждаме по честичко.

# 99
Благодаря ви момичета отново!!! Hug
Понтес с радост бих споделила за малката ми госпожица,но се опасявах,че не е на място в дискусията ви,която е доста добра за мен и за това какво ме очаква!Вообще всичките ви теми ще са ми от помощ bowuu
Рая е много добро бебе,незная,що е бебешки тормоз,коликите ги преборихме с Инфакол и сега си спя по цяла нощ,е с едно кърмене към 4;00!!
От нея немога да се оплача,но от гърдите ми -роман мога да изпиша-запушвания,рагади,мастит,хипер много мляко и т.н,знаете някой от вас сигурно!
Сега ме мъчи въпроса с ваксините newsm78,но и това се преодолява сигурно!
Пак благодаря и ще наминавам  bouquet

# 100
Ina_nk -  ще си намериш по-добра работа, а междувременно, ще си починеш и ще си преосмислиш интересите и възможностите!  Hug

Като се заглеждам в малкото Райче, мисля, че наистина е възможно да прилича много на майка си...и май има руса коса и сини очи ....  emsski, майсторка си... Да ти е жива и здрава и все така да те оставя да спинкаш. А за кърменето -  оттук нататък следва само приятната част!

На мен да ви се "оплача", откакто се отбихме (вече 2 месеца и половина) гърдите ми спаднаха до пред-бременния период  Joy (демек, тръгнаха си  hahaha)

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 23:04 от шамЕнет

# 101
За памперса-Соня е само с нощен и няма и идея да спи без него.Иначе, през деня и за обедния сън е с гащички.

# 102
Мимина, радвам се, че пак пишеш тук. Много са ти готини дечицата, приличат си като братче и сестриче!  Laughing Hug
Betty L., аз ти благодаря за бързата  реакция с анкетата.   bouquet Вики си е с памперс все още. Като я сложа на гърнето, често се изпишква, но не поема тя инициативата за такива дейности.  Crossing Arms
mama-shushi, кофти това с нарочното кашляне.  Confused И за други деца съм чела, че така правят, дано да отмине скоро! Целувки на Стефи!  Heart Eyes
vmitkova, мойта мома в яслата казват, че яде сама, но вкъщи често я домързява и дава лъжицата на нас да я храним. Със супите се справя учудващо добре, а ако капне случайно, следва едно бърсане, едно чистене, големи драми, голяма чистница. ooooh!
Вече изби и 20-я зъб, май приключихме засега. Някой знае ли кога излизат и другите, че до тази заветна бройка са ми били интересите досега.  Laughing
ina_nk, съжалявам мила, че така се е случило с работата ти, надявам се да е за добро в крайна сметка!  Praynig Peace
emsski, все така да ти е добричко бебчето!  Hug  Hug  Hug

# 103
Да отчета прочит и принципно следене на темата :
"Изцяло с памперс " - е моя отговор на анкетата"  Mr. Green
Виждам, че и други от "ясла-джийчетата"  Heart Eyes  Grinning са с памперс .
Ама , нормално  Mr. Green

Инче, всеки край е ново начало !
Обръщай нова страница  Peace

Привети на всички малки и големи, много ме радвате да ви чета  Hug
Поздрави на всички!

# 104
И ние сме до кривата круша - изцяло с памперс сме.... Embarassed
Но поне се отбихме, сега ще пробвам да преборя памперса. Две вечери я слагам на гърнето преди да сложа нощния памперс и си пишка на гърнето, не се дърпа, но тази нощ не се изпишка. Поне не скача като ужилена, както до сега. Аз й бях купила друго гърне, но сега установих, че явно не й е удобно, на старото по седи. Wink
Емски, желая ти спокойно бебче и както шамЕнет казва, от тук нататък следва приятната част, що се отнася до кърменето. Hug

Общи условия

Активация на акаунт