"Пролет иде, сняг не вее, ДЕКЕМВРИйчето навън щурее"

• 19 775
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
  • сто акровата гора
emsski много радостно ми става от постовете ти  Hug
ina_nk сега момента сигурно е труден, но съм убедена че ще е за добро цялата работа  Hug
За миенето на косата сърди ми се, и въпроса не е във влизането на шампоан в очите, не се е случвало до сега, просто намокрянето на косата с вода в един момент стана забранено  Thinking Както се пляскаше и не й пукаше залива ли я не я ли, но напоследък понеже се къпе права с душ-телефон, с "апите" джапанките демек, става по лесна работата. Гледа тавана и мием косичката. Не трябва да отива вода от косата към очите просто, явно това го мрази много.
За храненето сама започна лятото на морето, кюфтета на скара и домати салата, парченца изчистена риба със салата домати и краставици - първо с ръце после с една виличка която е от комплекта който й подариха наши роднини, просто много го хареса и от тогава все си го употребява. После лъжицата влезе в употреба и така, няма значение супа или по гъсто. Вече много рядко се цапа. Друг е въпроса че напоследък се е втурнала да яде салата от зеле с моркови и й е трудно да си го боде съответно и е страшна работа - устата до паничката и бута с виличката директно вътре  hahaha В яслата си папка самичка откакто се успокои и не плаче.
Е и при нас има моменти да се поглезва и да иска мама да дава с лъжичката, тате да дава хлебчето ... ама нали принцеса мама и тате угаждат  Blush особенно тате Joy на филия може да го намаже човек като му отправи Сонката един поглед мил и го повика  Flutter
Ох пак се заплеснах в писане, ще ви писне да четете, лека нощ на всички и   bouquet
П.С. За анкетата - памперс само нощем Peace

# 106
  • Варна
за яденето - яде всичко сама - БЕЗ супа , чак такива здрави нерви нямам  Mr. Green иначе всичко останало , което се яде с прибори, успява на 90% да си го натъпче в човката,останалите 10- по дрехите и дивана  Laughing с "ръчното" хранене се справяме отлично  Laughing

# 107
Тини-мини, на 6 годинки! Но може и след навършването на 5 да тръгнат последните кътници!  Peace Баткото ни тия дни става на 6, още няма сменени зъбки, не са тръгнали и последните кътници, но много негови наборчета вече смениха по няколко зъбчета или пък вече имат нови кътници.
За храненето - почти не я храня, защото не ми дава. Колкото изяде сама, толкова. Много често кара повечко на кашкавал и доскоро на салам, ама много взе да прекалява с гадния салам и й го спрях окончателно! Не купуваме вече! Супа по принцип не обича много и аз я храня доста насила. Много обича купените пюрета, на дърти години за разнообразие й давам и такива на Хип и Семпер.
Инче, подкрепям и аз мнението на Магеста!  Hug
Soceress, нашия татко е същия! Уж й се кара строго, ама като го погледне с онзи поглед и като му каже "тати" и край с дисциплината!  Joy

# 108
Здравейте!
И Сонка яде сама.В супите слагам залъчета хляб и така се справя, но аварии има.Бършем и продължаваме.
За банята-косата я мием веднъж седмично.Много се сърдеше и тя, като и попадне вода в очите.Намерихме си стимул-старото корито.Който не плаче, като мием косата, ще се плацика в него.Сега си слага ръчичките на очите, отмята глава назад и се киска, че не виждала и било криеница.Иначе, винаги, като влиза в банята, казва:"Боли окото"...   action032  remybussi
Брат и днес е на градина и тя е малко тъжна, но сега рисува и се е залисала... newsm73
Ина, късмет в търсенето и откриването! Peace

# 109
Оф, яденето е въпрос на муза. ако е с вилица-да, но лъжицата, в дъъългия път до устата, се обръща, а човекът е хранено дете и не обича да се мъчи и да е гладен. Скоро ще идва баба свеки да го вземе и да го кара в БГ. Ще го запише на ясла да го пробва, защото тук го измъчихме 8 м. почти без да види дете и вечно е студено и ветровито. Аз за разнообразие мога да поработя.
Майка ми вчера я съкратили от работа и исках да попитам знае ли някой дали по някаква програма не може тя да го гледа до 3 год. Остават и 1 год. и 5 м. до пенсия. Има 38-9 год. непрекъснат трудов стаж на 1 и също място. Баща ми пък е на половин работен ден, а в останалото време - неплатена. Цветя и рози. Та да се трампиме-те да гледат, ние да пращаме пари. Хич не ми се дава, постепенно го подготвям за разходката, баба, кученцето... Cry

# 110
мерси момичета.

Имам едно питане:с каква четка и каква паста,миете зъбките на децата?
Досега ползвахме паста на Нанедент,но нещо не съм доволна.Четкатите не помня на коя марка са,но много започнаха да стърчат влаканцата и постояноги  сменям с нови.

# 111
Привет и от нас Hug

Ние сме добре:). Косьо за сега папка, спинка, ака....и всички екстри за които се сещате Wink
Вече ни започнаха коликите и следобедите сме на ръчички, но няма как...надявам се и на него до третия месец, както при Ели да минат и да започнат зъбите Mr. Green

Относно гърнето ние сме с памперс само за спането следобяд и нощем, макар че през нощта става и вдига баща си да пишкат, та скоро може и нощния да махнем Peace
За банята  -  къпем се през ден и й е любимото. Само чака да я попитам ще се къпем ли и започва да се съблича Peace

Инче, не съжелявай мила, ще си намериш по-добра работа. Аз съм купила на Ели четка и паста за зъби на Elgidium. Водихме Ели на профилактичен преглед на детски стоматолог и там ни препоръчаха тази Peace

Целувки от нас  bouquet

# 112
  • София
Привет Heart Eyes
За анкетката- изцяло на памперс сме още Confused
Наскоро бяхме на гости у свекърите и там беше племенницата ни - на 8 месеца е.
Показвахме на Евка как бебата пишка в легенче, че уж и тя да поиска, ама не и не Embarassed
Всичко разбира вече и според мен се и контролира, случва се да забравим памперси като сме на гости и не се изпуска...но и не казва, когато е с памперс, а си пишка в него Mr. Green
Да идва топлото и направо по гащи ще пробваме, въпреки, че миналото лято имахме неуспешен опит #Crazy
Храни се сама, много рядко дава някой друг да я храни, ако се зачете в книжка или се е заиграла, може да и набутам няколко хапки в устата, но като цяло не е от най-ящните.
Къпе се с голям кеф и като мием косата си крие очите и няма проблеми Peace

Инче стискам палци за нова и доходна работа, паста още сме на Ненедент и ние Wink

# 113
  • Русе
Привет!Ние сме с памперс ,тормозих се как ли не още след 6-тият месец,но резултата е "0".Лятото в Германия беше студено и те така.Но мама Мими е купила гащички Mr. Green и като се стопли го започвам.
Инче,съжалявам!Но всяко зло е за добро!Ще намериш нещо по хубаво! Hug
Вержи и ние сме същата картинка, като при вас!Кашлица ,сополи ,но я карам на сиропчета ,хомеопатия и билки.
С храненето сме трагедия,сам е Ъпсурдно за сега,а под неговото столче винаги има много трохи.
Къпането Mr. Green ,ако е без главата всичко е наред.Но ,като мием главата целият вход разбира Mr. Green Най-обича ,накрая ,като изливам коритото да се плонжира на плочките и да се прави ,че плува Joy После директно на чучура,като бясно и забързано се пуска и спира,а на канчето му се завива свят да се пълни и излива.
Друг въпрос: В колко часа си лягат малчовците вечер? Че нашите ,комшии отдолу ни се оплакаха  newsm78 По точният въпрос е :Какъв ви е режима на спане и следобед и вечер? newsm78
Целувки,Усмивки и Добро настроение на всички! Hug
ПС пасти за зъби и четки-квито дойдат.Най-съм доволна от Чико,а четките най-евтините,защото Бойкозавъра не прощава. Peace

# 114
Моята госпожица яде всичко сама с изключение на супата! Peace
За къпането...когато й мия косата настава военно положение! Mr. Green Много мрази,милата... Tired

Режима е : става в 8-9ч,ляга в 13-14ч,спи различно  Rolling Eyes,но да кажем средно до към 16ч,после си ляга 22-22:30-23ч! Crazy

# 115
  • Варна
-четка и паста за зъби на Elgidium - Гренадин  Peace купила съм и една Вадемекум Зелена Ябълка за разнообразие Whistling
-банята - тя Лора по принцип само върви зад мене и ми мрънка "Мамоооо иска ши чипамиииии...кога топли са водатааа?" понеже и обясних, че първо трябва да се стопли водата, за да се чипаме,само така я спирам - казвам че водата е студена още Mr. Green знае и бойлера даже за какво служи и иска да го цъка Laughing всичко е цветя и рози - стига да не и пипам косата може и цял ден да откара накисната в коритото ( Били...и ние като вас  Wink ) Rolling Eyes ко да го правиш - морско чедо  Joy
-режим е силно преувеличено при нас Rolling Eyes ляга късно , спи до късно, не спи следобед,ако заспи - се събужда посред нощ ooooh! и не се поддава на дресировка Crazy пробвах да я събудя сутрин по-рано - само дето не ме наби #Crazy мамин клонинг малък  Mr. Green
сега покрай боледуването май ще влезем в час  Thinking поне едно полезно нещо да извадим от ситуацията... имахме гости два дена и съответно дори с пушка за слонове не можеш да я приспиш ooooh! но си позволих вчера да я връча на гостенката ни следобед Blush за да не се криви и да не заспи рано
в резултат заспа около 22:30 Party събуди се сутринта в 7:30 Shocked за да види каката естествено  Mr. Green заспа в 11:30 и спа до 15:00  Shocked сега ще видим в колко ще се трупяса Rolling Eyes

# 116
Режим имаме все още, аз държа много на това и не пропускам нито ден, Naughty имаме пропуск само 2 дена да не си легне на обед, единия на рожденния си ден. Става в 7:30 независимо дали е на ясла или в къщи, на обед ляга 13ч и вечер 21ч, понякога и 22ч, редки изключения. Ноооооо признавам все по трудно става,  smile3506да го накарам да легне. С обещания, че ще стане голям и ще се люлее и той силно на люлките като батковците и каките и т.н. съчинявам си ги.  1swing
И Владко мрази да му мия главата и затова все гледам да го държа късо подстриган, ако случайно е бил в пясъчника, по лесно и бързо да опада пясъка, нооо това само лятото естествено. Сега по-рядко го къпя, но пак е късо подстриган, защото пък много се поти и все му е мокра косата. То спира ли цял ден  #Crazy
Четка и паста на Астера, успешно ползваме, е вече го оставям той да си ги мие, колко търка, колко изяжда, сега сме в процес на изучаване, как да не гълта водата, и да си изплаква остата и да плюе.
Яде всичко сам, със супата също се справя доста добре, newsm78 аз не съм го учила, предполагам в яслата.
А да ви кажа, научило се нащо да крещи, от де незнам  smile3515, ама смесено с рев и един такъв кучешки вой се чува, ако нещо не е по неговата малииииии, че и на улицата и на всякъде.
Абе предполагам всички знаят за какво иде реч, някои в по-лека степен, някои в по-тежка.
Някой ден ще се наместят нещата - все това си повтарям!
Та така! Heart Eyes

# 117
  • Варна
А да ви кажа, научило се нащо да крещи,
Абе предполагам всички знаят за какво иде реч, някои в по-лека степен, някои в по-тежка.
newsm48 знам , знам. или крещи с пълно гърло или вие като куче  ooooh!
зъбите си ги "мие" сама и тя като владко  Laughing гледа какво правя аз и повтаря. с водата не можем да се оправим и се отказах от изплакването за сега  Rolling Eyes

# 118
Здраствуйте  Grinning
Някой има ли идея къде се затри тази пролет?! Направо лошо ми става като погледна през прозореца  #Cussing out
Инче, дано да проработи старата поговорка "всяко зло за добро" и скоро да си намериш по-хубава работа  Hug
Ивчок, има програма за това нещо. До колкото знам от една приятелка, която в момента движи същите неща със свекърва й имало около 1500-2000 бройки, като пишман министърката казала, че при наличие на голям интерес могат да се опитат да пренасочат средства от други програми към тази. Обаче май местата са кът и е на принципа "кой превари той завари". Спомням си, че на моята приятелка й бяха казали, че се иска бележка от работодателя, че тя се е върнала на работа. Интересно докато отпуснат парите на бабата кой ще гледа детето newsm78 Но пък от общината й казали, че след като то й е внуче...и тя трябвало доброволно да си го гледа докато придвижат документите. Май е най-добре майка ти да отиде в общината и директно да пита какви са изискванията, какви са документите и какви са сроковете. Защото нали знаеш, че във всяка община си има един момент на интерпретациииии....
Зори още подкашля и се сополяви. Но се надявам да се оправи.
С къпането и при нас положението в един момент беше доста ...комплицирано. Около 8-мия месец започна да показва с реакции, че не й се нрави влизането на вода в очите. Около годинка и малко вече започна да реве като стигнехме до плакненето на главата. След още малко време направо си ревеше като видеше, че стягаме ваничката. Беше пълна лудница. Миналото лято при големия брой ходене на палатки тя само веднъж се съгласи да влезе в реката. А другите деца направо жабурнясаха там. Като влизах аз да се плацикам ревеше, като се опитахме да докоснем водата с нейните крака правеше обратен шпагат от зор на пипне водата.  #Crazy И аз реших, че така не може. За протокола - аз съм голяма жаба. Купих надуваем басейн и с хладка вода започнахме тренировки на балкона. Хареса й. От няколко месеца я къпем в един голям леген в банята, пълен с изобилие от дзверове. Аз се навирам под душа и демонстративно показвам как си мия главата без да плача повтаряйки до прималяване, че и Зори е голяма и не трябва да плаче. Някак си свикна. Сега с огромно желание влиза да се къпе. Естествено не иска да излиза. Като стигнем до главата понякога минава без рев, понякога пореве мъничко. И все повтаря "мама не паче, и Дои не паче, Дои е гоама и не паче, само бебетата пачат"  Joy

# 119
  • сто акровата гора
За пастата за зъби, Чико е нашата, четката е на Орал-Б, смених я вече на №2, голям успех защото е с Пух, първата беше с овчици, не дава да я махнем, редува си ги  Crazy Търка сама, не дава аз, повече си похапва от пастата всъщност, и много се забавлява от плакненето на устата и плюенето, обаче всичко става мокро по нея та затова само при къпане е тази процедура.
Тя обича да се къпе, от бебе още, все едни дълги и напоителни бани правим,  да я оставя да играе в коритото или просто да си пълни вода от чучура на душа и да си полива животните, себе си, да си мие ръцете със сапун ... мммм цял ден ще откара, ама миенето на косата зор идва малко, но взе да свиква както казах на душа, с глава назад става работата. А косата я мием 2 пъти седмично, че дълга е вече а не дава със сешоар, иначе душ всяка вечер, вие колко често миете косите? Разбира се ако е играла нещо и си хвърлила боклуци на главата се мие, веднъж си направи маска с кисело мляко  hahaha
За режима, става към 7 - 7,30 сутрин, без значение ясла или не, ако сме били навън 2 -3 часа заспива към 13 - 14 ч зависи какво е времето и дали сме били навън, ако сме, спи два часа че и до 3 ги докарва. Вечер най рано 21,30 - 22 ч. Имали сме случки и в 12 но и в 20,30 ч но това са изключения. Обаче да ви кажа честно тя си го прави този режим, аз не мога да наложа друг и да искам, най много вечер ако мноооого ми се затварят очите да си легнем всички и да й пусна филмче и пак не става, говори ми, ляга до мен, носи ми играчки, иска на гърне абе .....познато ви е.

Общи условия

Активация на акаунт