Грил-тиган...

  • 98 609
  • 207
  •   1
Отговори
# 45
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Пеп-4о, мерси за рецептите за пърленките   bouquet

Рали, да, ако са дебели пържолите остават отвътре алангле, защото отвън започват лесно да прегарят, а отвътре не са готови. Начуквай предварително  Peace

 Да добавя - не начуквам пържолите, но ги обръщам по няколко пъти и стават невероятно сочни Hug

# 46
  • Варна
  • Мнения: 4 036
Още един фен на грил тигана  bowuu. Скарата отдавна прашасва в шкафа Simple Smile.

Досега не съм правила само риба на него и мисля довечера да сефтосам. Имам изчистено филе от хек, което ще се е размразило докато се прибера. Кажете как точно да действам: да го посоля леко, да го мажа ли със зехтин например? Притеснявам се да не се пръсне на парченца. И за подправки се чудя... Абе дайте идеи!

# 47
  • Countryside
  • Мнения: 12 163
Досега не съм правила само риба на него и мисля довечера да сефтосам. Имам изчистено филе от хек, което ще се е размразило докато се прибера. Кажете как точно да действам: да го посоля леко, да го мажа ли със зехтин например? Притеснявам се да не се пръсне на парченца. И за подправки се чудя... Абе дайте идеи!
Точно филенца правя и аз - хек, мерлуза, сьомга. Намазвам със смес от зехтин, лимон и копър и мятам на горещия тиган. Стават "мозък", може и клонка розмарин за аромат да се сложи, вместо копър. Както и няколко скилидки чесън, директно с люспата да пуснат аромат.

# 48
  • Варна
  • Мнения: 4 036
Досега не съм правила само риба на него и мисля довечера да сефтосам. Имам изчистено филе от хек, което ще се е размразило докато се прибера. Кажете как точно да действам: да го посоля леко, да го мажа ли със зехтин например? Притеснявам се да не се пръсне на парченца. И за подправки се чудя... Абе дайте идеи!
Точно филенца правя и аз - хек, мерлуза, сьомга. Намазвам със смес от зехтин, лимон и копър и мятам на горещия тиган. Стават "мозък", може и клонка розмарин за аромат да се сложи, вместо копър. Както и няколко скилидки чесън, директно с люспата да пуснат аромат.
Мерси много!   bouquet

# 49
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Багодаря на всички за отговорите. Пък аз се чудех и само си седеше в шкафа...

# 50
  • софия
  • Мнения: 379
кяк да позная,че тигана е чугунен? искам да си купя - само тефал ли да търся?

# 51
  • Countryside
  • Мнения: 12 163
кяк да позная,че тигана е чугунен? искам да си купя - само тефал ли да търся?
Тефал не са чугунени  Mr. Green Чугунът тежи 1тон, ще го познаеш, а и има специфичен цвят, дори когато е с тефлоново покритие.

# 52
  • Мнения: 9 447
Чугунът тежи 1тон, ще го познаеш, а и има специфичен цвят, дори когато е с тефлоново покритие.

но пък храната, приготвена в чугунен е в пъти по-добра от тефлоновия  Peace Точно заради дебелината му.


Пърленките
  в грил тигана стават страхотни, снощи го изпробвах  Peace

# 53
  • Countryside
  • Мнения: 12 163
Чугунът тежи 1тон, ще го познаеш, а и има специфичен цвят, дори когато е с тефлоново покритие.
но пък храната, приготвена в чугунен е в пъти по-добра от тефлоновия  Peace Точно заради дебелината му.

Естествено, само дето се загрява доста бавно, но определено си струва чакането. 
Встъност тиганите Тефал от алуминий ли са направени? Грил-тиганът специално ми се вижда тъничък, имам и комплекта Индженио на Тефал, самият тиган е по-тежък и с някакво специално дъно.  Thinking

# 54
  • Мнения: 952
Ау, Пепи страхотни пърленки. Ще се пробват в най скоро време  Blush

# 55
  • Мнения: 9 447
на моя не му изчетох целия етикет, само видях "Лят алуминий", но е дооооста тежък, пък покритието тефлоново  newsm78 newsm78 newsm78

хихи, Таня, тази вечер повторихме, но двойна доза  Laughing Дечурлигата обаче бяха с притурките, та не стигнах да фоткам  Wink

# 56
  • Мнения: 3 219
Край, ще си купя и аз такъв Crazy, тъкмо тази вечер го споменах на мъжа ми, и сега виждам и тази тема.

# 57
  • Мнения: 804
И мен ме запалихте по грил-тигана.Вече си го поръчах за рожденния ден, а мъжо се опули-как така искам посуда за кухнята а не нещо по така.Да видим накрая какво ще получа.Тефал ли е най-добрата марка?

# 58
  • Countryside
  • Мнения: 12 163
И мен ме запалихте по грил-тигана.Вече си го поръчах за рожденния ден, а мъжо се опули-как така искам посуда за кухнята а не нещо по така.Да видим накрая какво ще получа.Тефал ли е най-добрата марка?
Сигурно има и по-добри от Тефал, аз съм доволна от моя Тефалчо, здраво го екплоатирам, не е мръднал засега, а и не струва маса пари, ако се скапе нов и така.

# 59
  • София
  • Мнения: 409
Грил-тиганът е особено на почит и у дома,особено откакто съм на диета и не ям нищо пържено.Моят е чугунен с тефлоново покритие,нищо досега не е залепвало.Марката е Bialetti.Може да се ползват и метални прибори,т.е. покритието не се надрасква.

Общи условия

Активация на акаунт