Първокласници (n-та тема)

• 31 616
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • Ланкър, планините Овнерог

Линкът не се отваря без парола.

Оправих го  Peace

# 196
  Подаръкът го правим затова, че е научила децата ни да четат.И искаме да е нещо хубаво, аз мислех часовник, обаче било за раздяла, а ние не щем да се разделяме с жената.Затова имаше предложение за медальон с камък Сваровски.Не мисля, че е снобарско, напротив.

# 197
  • Linz
Много са сладки децата на Детство мое Heart Eyes

Александра днес пак намерила пари в стола- 5 лв. Всеки път ми става криво като си помисля, че някое детенце може да е останало гладно Sad Учете ги да си пазят паричките.

# 198
От утре почват да пишат с химикалки, не всички деца, само избрани от госпожата.Ние сме сред избраните Mr. Green.
По този случай днес купих и коректор, един подобен на химикалка. Май обсъждахме пет шест теми назад какъв коректор е подходящ за първокласници, но нещо не си спомням. Ако някой ползва коректор, моля да сподели кой вид е най-удачен Simple Smile

# 199
Вайда, продават триещи се химикалки. Хитра работа. Laughing

# 200
Нашият първолак писа с молив само в тетрадка 1 по писане.  От много време вече пишат с химикалки. Аз съм против да има от тези химикалки, дето се трият (макар че една моя приятелка му подари такава, но тя се ползва само за извънучилищна дейност), защото смятам, че по този начин детето не проявява максимално внимание и старание. Не ползва и коректор.
Засега проблеми големи с правописа нямаме. Пише без грешка под диктовка. Но като преписва, допуска грешки, което е парадоксално. При повечето деца е обратно. Струва ми се, че той разчита на добрата си памет и като прочете реда, се опитва да го възпроизведе, без да поглежда, в резултат на което изпуска думи, променя знаци, почва да драска  ooooh! ...

# 201
  • Хасково
При нас нито един ден не са писали с молив, от началото са с химикалка, коректор не  се ползва.
Ние нямахме празник на буквите Sad. вижда ми се интересно, но за съжаление няма тържество. Вместо това целия клас излезнаха на заведение, почерпиха се със сандвичи и торта, всяко дете получи по една книжка. Дано поне края на годината го отбележат подобаващо. Ще участвате ли на състезанието "Аз и буквите”

# 202
Класът на Крис отдавна пишат с химикал. За коректорите- пробвахме различни видове и след като си омаца всички дрехи, забраних всякакви такива. Тези лентовите и като химикалка не ни устройваха. Най-добре е да не свикват с коректор. Повече се стараят.

Днес моят хубостник научи стихотворение на изуст само с 1 прочитане. Направо не повярвах. Shocked Оказа се, че същите стихчета ги имат други деца за празника на буквите и от репетициите той ги научил, а никак не са кратки. Гледай ти, как щеше да ме втрещи. И не казва в началото. Посмяхме се с него. Joy

# 203
Аз също не давам на Вяра коректор, дори не ми е хрумнало. Вчера, докато преглеждах учебника по математика, видях, че е ползвала коректор и я попитах  от къде има. Каза, че съученика й е услужил с неговия. Rolling Eyes
Пишат с химикалки още от първия ден, а молив ползват много рядко.
Днес са им раздали тетрадка-3, та сега ще седна да я разгледам.
Все още срича, докато чете непознат текст. Confused На диктовките и преписването  се справя  с някои малки недостатъци.
 Онази вечер решихме две страници от учебника по математика. Уроци, които предстоят.
 Вкъщи ги реши без проблемм, на домашната тетрадка. Вчера, като отворих учебника ми стана лошо. То не беше мазане, то не беше драскане. ShockedЩях да полудея. Питам я защо повече от половината задачи са сгрешени, а тя седи и гледа надолу, без отговаря. Направо съм бясна.

# 204
Xylometazolin, недей да се ядосваш. Ще се научат.
Може ли да ми препоръчате сайтове за решаване на тестове по математика. Само ме врънка да му разпечатвам. Но вече не знам от къде.

# 205
Така е, но ме е яд, че предишната вечер ги реши, а на другия ден-мазало! ooooh!
 Този сайт преглеждала ли си го: 
   http://bglog.net/nachobrazovanie/27872

# 206
  • София
Xylometazolin,не се ядосвай.Много са разсеяни децата и бързат,затова бъркат.В старанието си да се докажат колко знаят.
Иначе и нашите пишат с химикал от първия ден,не трие и не драска(ако сбърка нещо,го слага в скоби и го пише на ново)Коректор ползва ако сбърка нещо по математика в учебника.

# 207
Гарганела е в Сандански.
Днес заминаха.
Спирали в Благоевград, ходили до някаква църква. Някаква.
Настанени са в апартамент с 2 телевизора и ще си правят пижамено парти.

На госпожата подарихме букет.

# 208
Днес направо съм шаш Rolling Eyes
За утре имат да учат за Кирил и Методий. Shocked Да търсят материали и  да разказват.
Малко рано ми се струва...по никое време. Добре, че е компа та намирам информация. Ама после бая зор виждам да я направя достъпна за тяхната възраст. newsm78

Иначе с диктовките  се справя вече отлично, но с текстовите задачи се затруднява като са по объркани. Направо си налучква понякога.
Още смята на пръсти. Това вече много ме притеснява. Rolling Eyes Как е при вас?

# 209
  • нейде там, където ....
Днес първокласника ходи в друго училище за "Аз и буквите", заедно с още едно дете от класа. По първоначални данни са се справили идеално и двамата. На ред е Великденското състезание по математика, в 125-то, но не знам кога точно беше  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт