"Европейско кенгуру"

• 150 937
  • 626
  •   1
Отговори
# 540
  • София и там където не се пуши
Вижте в сайта на училището, където са ви казали, че ще се проведе  newsm78 . Там може да има съобщение.

# 541
Някоя майка на четвъртокласник има ли, която да е решила задачите от днешния (национален) кръг? Имам известни затруднения в решаването на 3 и 7 задачки, (за да не си призная, че още не съм ги решила).
Ще съм благодарна, ако някой сподели визия за метода на решаване, аз не мога да захапя. Благодаря. А дали и кога ще публикуват верните отговори!?

# 542
Моят е второкласник, но се яви с 3-4 клас. Решила съм 3 задачи до момента. По-късно ще пиша...

# 543
Моят син още не се е върнал, чакаме го късно тази вечер, а ми е любопитно да видя какви задачи е имало.
Може ли някой да даде задачите за 3-4клас?
Ще съм много благодарна.

# 544
А бихте ли споделили задачите с нас, че да им се порадваме и ние, ако обичате?   bouquet

# 545
Линк към задачите 3-4кл., но са снимани с фотоапарат: http://pics.data.bg/albums/27061/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF% … c5e05a0d/img_0357

# 546
Не очаквах да са толкова трудни задачите. Все още не сме ги решили. А моят син каза, че е "блокирал"...
Нищо, дано догодина се справи по-добре.

# 547
Детенце е решило 1,2,4,5 задачи (доколко вярно е друга тема!). За 6 задача е получил 150 варианта, но се хвана, че е пропуснал възможности. За мой голям срам и аз самата не можах да реша 3 и 7 задача за определено време. След това не съм и пробвала, но ми е малко тегаво да си призная, че започвам да извадам багажа - а за по-нагоре? Някой решил ли е 7 задача? Моля да обменим решенията, до които сме стигнали.

# 548
  • София
Ето ги моите "неофициални" решения:

1 зад. - А) 20 см

2 зад. - С) 25

3 зад. - С) 27

4 зад. - В) 39

5 зад. - D) 6

6 зад. - 180 комбинации

7 зад. - 7, 82, 157, 232, 307

# 549
За 6та задача е отговорил 150 комбинации и после си откри пропуска. Задачките са респектиращи наистина. Вашето дете как се е справило?

# 550
Благодаря на всички, които откликнаха на молбата ми за задачите. Моите отговори са същите като на Carmela Biscuit. Или и двете сме работили вярно, или сме допуснали едни и същи грешки.  Joy

# 551
Ние имаме само една вярна, и то нацелена...
Крис ми каза, че не е очаквал да са толкова трудни задачите. Все пак той е втори клас... Явно съм го надценила. Но ме е яд за 2-ра и 5-та задачи. Можел е да ги реши, определено.

# 552
Ето и две от задачите за 5-6 клас (национален кръг):

1) Волдемор поканил магьосници да устроят засада на Хари Потър. Дошли 217 магьосници, като всеки от тях имал по точно m познати измежду присъстващите. Кое от числата е възможен отговор за m:
a) 4  b) 5 c)7 d) 13 e)15

7) (описателна) Да се намери най-малкото естествено число, кратно на 132, което има сбор от цифрите 60.

# 553
  • София
Здравейте и от мен,
задачките се оказаха доста трудни и според мен нерешими в рамките на 75 минути.
Моля, който е решил задачите за 3-4 клас, да даде решенията на 3 и 4 задачи .

# 554
Здравейте и от мен,
задачките се оказаха доста трудни и според мен нерешими в рамките на 75 минути.
Моля, който е решил задачите за 3-4 клас, да даде решенията на 3 и 4 задачи .
Няколко поста над твоя решенията са дадени. Задачите не са по-трудни от предходните години, все пак това е национален кръг.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт