"Европейско кенгуру"

• 153 340
  • 626
  •   1
Отговори
# 195
От 120т. максимум колко трябва да получи детето за да отиде на втори кръг?

# 196
  • Бургас
Не са 120 максимум, ако визираш моя пост, а 120 са точките които са получени максимум от дете в Бургас - 5 клас. За да се класираш за втори кръг ти трябват 90% верни отговори, ако си в горния клас и 80%, ако си от долния клас.

hanabi, а Вашето дете как се е справило?

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 14:25 от Pagocт

# 197
От 120т. максимум колко трябва да получи детето за да отиде на втори кръг?

"За националния кръг се класират учениците, които са в по-горния клас на съответната група и на областния кръг са получили 90% или повече от максималния брой точки в тази група, както и учениците, които са в по-долния клас на съответната група и на областния кръг са получили 85% или повече от максималния брой точки."

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … 12kl-2009-new.pdf

Според това правило за националния кръг се класират:

2 клас (18 задачи, максимален брой точки: 90) - Учениците, получили 85 или повече точки, като ще се състезават във възрастовата група 3 - 4 клас;
3 клас (24 задачи, максимален брой точки: 120) - Учениците, получили 105 или повече точки;
4 клас (24 задачи, максимален брой точки: 120) - Учениците, получили 110 или повече точки;
5, 7, 9, 11 класове (30 задачи, максимален брой точки: 150) - Учениците, получили 130 или повече точки;
6, 8, 10, 12 класове (30 задачи, максимален брой точки: 150) - Учениците, получили 135 или повече точки;

Но според горепосочения регламент:

"Окончателно решение за броя на участниците в националния кръг се взима от Националната комисия “Европейско кенгуру”, която може да промени посочените по-горе граници в зависимост от конкретните случаи (промените касаят струпвания на голям брой ученици с един и същ резултат или при липса на достатъчно участници за националния кръг)."

Освен това, за участниците на френски език процентите са съответно 75% и 70%, а за учениците със специални образователни потребности – 65%.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 15:46 от hanabi

# 198
За Добрич резултатите трябва да излязат на сайта на ПМГ. Още няма никаква информация  Sad

# 199
Не са 120 максимум, ако визираш моя пост, а 120 са точките които са получени максимум от дете в Бургас - 5 клас. За да се класираш за втори кръг ти трябват 90% верни отговори, ако си в горния клас и 80%, ако си от долния клас.

hanabi, а Вашето дете как се е справило?
Къде можем да видим резултатите за Бургас? newsm78

# 200
Чух, че задачата с обувките е анулирана.
Лили твърди, че е на първо място за 7-ми и 8-ми клас.
Ще видим.

# 201
На Коледният турнир в нашия град имаше задача с непълно условие. Признаха я за вярна на всички деца.

# 202
На всички, които са я решили по някакъв начин?
Но тази е сбъркана така, че няма отговор.

# 203
Не, не... Не на всички, които са я решили по някакъв начин. Просто присъдиха на абсолютно всички участници точките, които се полагаха за въпросната задача.

# 204
Чух, че задачата с обувките е анулирана.
Лили твърди, че е на първо място за 7-ми и 8-ми клас.
Ще видим.
[/quote

Кой е номера на тази задача с обувките ,защото аз нещо не я откривам
за да видя какво е сътворил моят хубостник

# 205
къде мога да видя резултатите за втори клас за софия?
синът ми е болен и не е на училище.
не си дал телефона,защото"не си го знам!"
за първи път е на такова състезание и съм доволна , че има поне няколко верни задачи #Crazy
мисля за следващото кенгуру да го подготвя Twisted Evil(все пак съм инженер #Cussing out)
бясна съм за задачата с мандарините-не знаел, че" наполовина" е "делено на две" #2gunfire #2gunfire
(аман от амбициозна майка Wink)
 Joy Joy Joy
поздравявам всички успели и неуспели, но участвали дечица!

# 206
Кой е номера на тази задача с обувките ,защото аз нещо не я откривам
за да видя какво е сътворил моят хубостник

Задачата (29-та в темата):

http://web.mon.bg/public/kenguru_5-6kl-2009.pdf

Решението (там погледнете по-подробното решение, което е и по-ясно):

http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=9070

# 207
  • София
В СМГ са окачени списъците с резултатите. Със зелено бяха маркирани тези, които ще бъдат наградени на 18.04. /за 4. клас , които имат 120 и 115 т./. Не зная дали само те се класират за 2. кръг  newsm78. Дъщеря ми е със 110т. - точно както ги бяхме сметнали.

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 19:24 от мързеланка

# 208
В СМГ са окачени списъците с резултатите. Със зелено бяха маркирани тези, които ще бъдат наградени на 18.04. /за 4. клас , които имат 120 и 115 т./. Не зная дали само те се класират за 2. кръг  newsm78. Дъщеря ми е с 110т. - точно както ги бяхме сметнали.
Ако е четвърти клас, отговаря на критерия за необходимите точки. Това, дали ще продължи напред, зависи от броя на четвъртокласниците с повече или равен на нейния брой точки. Но ще ви стискаме палци.  Wink

# 209
  • София и там където не се пуши
В СМГ са окачени списъците с резултатите. Със зелено бяха маркирани тези, които ще бъдат наградени на 18.04. /за 4. клас , които имат 120 и 115 т./. Не зная дали само те се класират за 2. кръг  newsm78. Дъщеря ми е с 110т. - точно както ги бяхме сметнали.

Само ако е необходимия процент за съответния клас. Могат да бъдат наградени, но да не отиват на втори кръг.

Общи условия

Активация на акаунт