Мила моя мамо, колко те обичам само!

• 22 075
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Мирослав нали беше заминал ,снощи се обади и каза, че си идва .
Пък той си бе забравил ключовете  в апартамента ,трябваше да се прибера ooooh!
Пък и Жоро ,на чуждо място не може да спи.Какъв е такъв Rolling Eyes

# 136
  • София
Здравейте Simple Smile Много сте активни днес  Wink
Ние днес нали таткот си е вкъщи, излизахме и объркахме режима, сега спят, ама ще ги будя че ще побъркат свеки довечера  Laughing
Мидичке, как е мимето след като си спряла Зиртека? Ако си е добре, няма хрема (имам предвид алергична, да я сърби нослето) или нещо друго по-различно от преди да ги спрете, най-добре не й давай. На нас ни каза и педиатърката и Куфарджиева да давам само няколко дни преди ваксинация и няколко дни след това Зиртек (или Ксизал - на Дани, ч е е по-едър). Дани беше писала преди че дава на Вероника като се разболее. Аз не съм питала за това нашта лекарка, но преполагам че и тя ще ни каже да давам в такива случаи. Аз на Лора нали ги спрях преди 2 седмици и отначало няколко дни много се оплакваше от нослето, все едно има хрема, но не тече. Единствено като легне и почва да се чеше и да преглъща. Така беше 3 дни и след това се оправи, сега много рядко да я дразни и то основно преди да заспи. През нощта няма проблем и за това смятам за сега да не ги почвам отново. Единствено сега като слагаме Пентаксима ще й давам няколко дни.
Много дълго стана, дано да съм те ориентирала  Hug

АнМари, дано каката се оправи бързо и да не го хване Алекс.  Hug от нас

Айде отивам да ги будя. Чао  Hug

# 137
МИ да ви кажа като ,че няма разлика след спирането на Зиртека.Поне за сега няма да го давам. Дано и скоро не ни се наложи ,че ми писна. За зачервяването-първо беше само на едно място-като пъпчица. Само ,че на пипане си беше спокойно,само зачервяване. Вчера питах педи какво да правя и тя ми вика-сложи тридерм. Сложих аз-и днес -по-зле. Червеното се увеличило и не ми дава да я пипна. Сигурно я пари.Довечера пак ще сложа да видим.
Писна ми от тези болести.
Няма ли малко спокойствие?
Много ми е притеснено и за прегледа при логопеда. Стискайте палци да не излезе пак нещо ново.
Ан МАри как е Дианка?
Гери  Hug

# 138
  • София
Разтворих Аугментина, но накарах Джони да го пробва. Дияна го е пила, знае какво е. Но преди ме работеше, кат каже "гадно е", а аз не смея да пробвам. Имам алергия към пеницилин.
Следобед Дияна имаше 38,6. Изпи антибиотика в 7. Лекарката ми изписа и Биогая. Аз знам, че Аугментина разстройва. После Джони ще пие Биогая, че има коремни проблеми от време на време.
В понеделник пак ще я водя до педиатърката. Да види изследванията от Токуда. Да й кажа за АБ-то.
Днес след толкова разходки имах чувството, че съм разглобена. А и доста студ събрах. Обещах на Дияна, че до понеделник никъде няма да излизаме Simple Smile

# 139
AnMary,дано Дияна се оправи скоро.
Viki_76,Жоро също е пил Ноотропила ,и то доста време.
мидичке Hugвсичко ще е наред Peaceцелувки на малката мими Heart Eyes
Аз отивам да чистя ooooh!
Спокойна нощ на всички  bouquet

# 140
  • София
Мидичке, аз исках да ти пиша и за зачервяването, но нещо се отнесох в предия пост и забравих  Embarassed
Лора преди месец беше така, зачервено отвън на устничките и не даваше да я мия и плачеше. Педи каза да я мажем с БейбиТан кремче, не помогна в началото и й изписа Клотримазол. Доста трудно обаче се оправихме, ту мине, след няколко дни пак се зачерви и така бая време се мъчихме, но накрая се преборихме с Клотримазол. Даже Педи беше казала да пускам стерилна урина, да видим да няма някоя гъбичка, но не успях да взема и то мина. Виж освен мазилата, трябва и много добра хигиена, да не седи наакана, преполагам я миеш, не само с кърпички.  Hug

# 141
Ха, днес никой не пише Tired
момичета ,какво става с вас?
AnMary,Дияна как е?

# 142
  • София
Ама наистина, къде сте всички? Май е заради слънцето  Wink
То и ние бяхме навън сутринта, водихме децата в Макдоналдс, много им хареса. Аз сутринта им казах, че отиваме там и ще има играчки и като влязохме и Лора почна да се оглежда и да вика "Га, га" (това значи играчки) и да ги търси. Много беше смешно, понеже досега не бяха ходили, но доста добре се ориентираха. После ходихме в Мола и там пак Лора все едно си беше у дома, обикаля и гледа витрините  Joy
Сега съм ги сложила да спят и ще пробвам да заспят сами. Дано да стане  Praynig

Хайде стига сте скитосвали  Naughty Sunglasses Wink

# 143
  • София,
Здрасти  Hug  
ГЕри аз съм тук, ама и таткото си е в къщи и не мога цял ден да се вредя от него на компа  Blush
ВЕроника сега спи, че снощи бяхме на гости и си е легнала в 12, но сутринта стана рано в 8 и сега заспа, но беше много крива цяла сутрин и нещо не ще да яде от снощи само като види лъжицата и настава пълен ужас и хаос. НЕ мога да я разбера ooooh!

Ан - Мари как е Диана, милото дете измъчи се много, дано АБ започне да действа и се оправи скоро. А тя не пие ли вече на хапчета АБ - то, аз Ицко немога да го накарам да ги пие тия на сироп дето са, странно но моментално ги повръща и винаги му купувам на хапчета Wink

ХЕлче как сте, какво правите днес, в къщи ли сте си. Аз мислех да ВИ се обадим и да излезем заедно на разходка някъде, ама Вероника заспа и кой я знае до кога ще спи.

МИдичке, как сте с Мимката? Hug

П. П. Хелче ти ме изпревари, явно си тук и ти? В кой МАкдоналдс ходихте? Hug

# 144
Семирамида  HugЖоро е много лош.Нито за гости ставаме ,нито за нищо.Така ми се излиза и ме се ходи някъде , ама той ако го пипне някой страничен човек е като попарен.Не дава да го пипнат,това никак не ми харесва Tiredма, какво да се прави.
Не обича възрастните.На моята баба, и става всеки път много мъчно , ако го веме да го погали тоо ,дърпа се ,че и щипе .
Иначе с дечицата много се заиграва ,и с по-големите батковци  Simple Smile
Опаа,Усмивке видях те Mr. GreenКак сте с мимето?

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 16:05 от *GERI

# 145
  • София
Дани, няма шанс за хапчета. Узунова попита "сироп или таблетки?, Дияна рече "сироп".
Единствените хапчета, които се навива да поеме са за смучене, и хомеопатия. Имаше някакво стомашно разстройство преди време, педиатърката рече "но-шпа". Кошмар беше.
Мисля, че подобрение ще има след 3тия прием. АБ-то не действа веднага.
Само да видя какви резултати ще изкарат от Цибалаб. Много противоречиви мнения четох за тях по нет-а и форума. Педиатърката също ще й прави гърлен секрет.

Бях писала на silvanka1. Днес ми отговори. Малката е била в б-ца с пневмония. Рекох и да се разпише и тук, да й дадете някакъв съвет за възстановяването. Свалила е няколко грама в б-цата.

# 146
  • София,
ЛЕле ужас с тия болести Embarassed, а коя беше тая мама писала ли е при нас, аз нещо не си я спомням!
Третият прием Ви е тази вечер нали, е вече ще сте по добре, незнам но при Ицко ми се е случвало още от първия прием и да се почувства веднага по добре, то си е до организъм де, но наистина по принцип даденото лекарство трябва първо да се натрупа в организма и тогава да подейства. Thinking

ГЕри, не си мисли, че само Жорко необича възрастните, Вероника е същата, но нали и батко и е с нас, а и каката, тя умира за нея. Става въпрос за дъщеричката на кумовете ни, то ние само у тях ходим на гости де и само с тях поддържаме връзка тук в София, а Вероника си е свикнала с тях и си ги познава, така че няма проблеми Hug Снощи даже беше се гушнала в кума и го караше да танцува с нея  Joy. Тя само музика иска, да играе и танцува и друго не я интересува.  Hug

# 147
  • панагюрище
Ето и мен!  
Благодаря на Анмари за поканата.

Да ви разкажа навързо за нас:
Кристи се роди в 34 г.с. 1850г и 48 см. Преминахме през всички процедури- апаратно дишане, кувиоз, системи, антибиотици, дълга жълтеница, сериозна находка в белия дроб, анемия, преливане на кръв и т.н. Това продължи 22 дни и после още 17 дни беше на легло, докато качи килограми. Изписаха на 38 ден 2450гр .

Повече никакви болести до преди две седмици. Започна с температура после кашлица и докато личната й слушаше всеки ден гърдите и все казваше че са чисти, изведнъж детето започна да диша тешко и се озовахме в болницата с двустранна пневмония и затруднено дишане. Веднаха започнаха да й бият урбазон и антибиотик. И кислород й пускаха да диша.И така 8 дни. Още на 2 ден вече си дишаше спокойно. Общо взето много бързо се повлия от лекарствата.Лекарите в болница в Пазарджик чак се чудеха, че недоносено дете толкова бързо се възстанови.После имаше разстройство, но с лечебна храна и то мина.Вече я водихме 2 пъти на проверка и е добре.Само сополи има още, но мисля че може и зъбите да имат пръст в тая работа. Все още няма нито един зъб, но доста я мъчат.Лекарката каза да пръскам стеримар и олинт в носа. Предписа ни Ексбиритокс Н за имунната система, но тъй като е доста гадно и малката го повръща и го спрях. Сега давам Саностол пак като имуно стимулант. Лекарката ми каза, че 10 дни в месеца може да се пие.

Покрай болеста отслабна доста. На 9 месеца беше 8450гр пък сега на 10 месеца 8320гр Та сега пак ще наваксваме с килата.
Ще съм благодарна на всички, който споделят как да помагна на малката и бързо да се възстанови. Видях, че пишете за някакъв санаториум.

Ако имате някакви въпроси - питайте.
Е стига толкова, че се улях направо.

# 148
  • София
Силванка, аз теб съм те писала в списъка, но не знам дали от някоя тема от този форум, или от майската тема. Най-вероятно от тук.

Дани, Дияна видимо е добре. температура не е вдигала. Така, че може и още от 1вият прием да е имала подобрение.
Вчера искаше по-бързо да се прибираме (нали бяхме до ДКЦ-то) и не искаше да излиза. Та чак обещах Simple Smile
Днес мислех да изведа само Алекс, малко на слънце. Но какво стана... аз останах у дома, а хлапетата и Джони излязоха. Дияна имаше желание да излиза с колело. Не я огря Simple Smile
Определено има разлика от вчера Simple Smile

Бях купила пилешко филе, та направих доста пюрета и прибрах във фризера. Домашното е по-вкусно Simple Smile
Сега ще ида да подготвя плодовото пюре и оставям мъжете да се оправят Simple Smile

# 149
  • София
silvanka1, здравей. Какво да ти кажа за съвет... важното е детенцето сега да укрепне, да не боледува и ще ги израстне тези проблеми. Ние също имаме по 1 пневмония, няколко пристъпа, болници... но сега от 3-4 месеца са се закрепили и сме добре. За санаториума не знам много, ние ще ходим в Сандански от 1 до 10 април, но на квартира и евентулано ще правим някакви процедури в санаториума или в поликлиниката. Самият санаториум не го препоръчват за това така ще процедираме. Важното е да прекараме малко време на чист въздух. Давай си й сега витаминките и дано не се повтаря пак това което сте преживели  Hug

Гери, това е нормално детето да не харесва възрастните, особено непознатите или тези които вижда рядко. Дани също се дърпа от непознати, не дава да го пипат и гушкат. Лора е по контактна и първо започва с усмивки и след половин час може и да отиде да я гушнат. Междудругото ако възрастия е мъж, повече му се усмихва и по-лесно се отпука... флиртажийка е  Laughing Wink
Ние много обичаме да излизаме, особено когато сме с таткото и с колата, Дани чак не иска да слиза. А по ресторантите седят много кротки, стига да има манджа и 1-2 часа могат да седят. Той Дани нали е лаком и няма спиране, а Лора покрай него и тя.

Чакайте да ви кажа в Мола днес колко бяха смешни. Лора си ходеше сама без проблем, Дани обаче не искаше да ми пусне ръката и аз го накарах да я хване нея... и така обиколиха единия етаж хванати двамата за ръка  Joy много бяха сладки и смешни, а и събрахме очите на всички с които се разминавахме

АнМари, радвам се че Дияна вече е по-добре, щом и навън е искала да излиза и колело да кара Wink

Общи условия

Активация на акаунт