Декупаж - 27

• 35 121
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
Добър ден и от мен.Много ми харесаха вашите неща.Нямам време да изчета всичко.Та за това Молбата ми е ако някой може да пусне линк или да ми обясни как се прави декупаж с тъмен фон

# 151
Здравейте, момичета!

ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ НА ВСИЧКИ ВАС!

Джаста-праста, рамките с ориза са много сполучливи!
Нели, харесват ми твоите керемиди!
Дуфи, паната са много пъстри и весели - в тон с настъпилата пролет!
Биз, стойката за тел. е оригинална като идея!

Аз ще прескоча дискусията за иконите и направо ще покажа какво изработих вчера и днес - оттук докрая:

http://picasaweb.google.bg/ellnna1973/ProletniIVelikdenskiSnimki … 15970229686281874

# 152
ЧЕСТИТА ПЪРВА /СНЕЖНА/ ПРОЛЕТ !  bouquet

Джаста-праста, рамките с ориза са много сполучливи!
Нели, харесват ми твоите керемиди!
Дуфи, паната са много пъстри и весели - в тон с настъпилата пролет!
Биз, стойката за тел. е оригинална като идея!

за да не се повтаряме ,съгласна съм  с мнението на ellinna  newsm10

ellinna ,ама и ти не се спираш  Peaceкамъкът е много интересен,рисуваните яйчица от какво са/струва ми се ,че не са истински/.ПОЗДРАВЛЕНИЯ   bouquet
в тон с пролетта аз направих едно пано.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354619&pid=11192365

# 153
моми4ета,освен последните красоти на вси4ки ,4е не оби4ам да изброявам някъде бях видяла една бутилка с истински миди4ки,морско кон4е и т.н.
не си спомням на кого беШе за да го търся,ако някой го намери моля да ми го пусне на ли4ни оба4е.
да ви се опла4а 4е от в4ера съм с контузена дясна ръка,така 4е за сега по4ивка,дори и сега Щракам като кълва4 на клавиатурата.
ееее поне това мога

# 154
mery_poppins1, не се спирам, защото иде Великден, а с него и базара Grinning
Яйцата са дървени и ги нарисувах с полуизхабените вече флумастери на дъщерите ми  Laughing А твоето пано много ми хареса!
Биз, оправяй бързо ръката, ако ли не - започвай да се учиш с лявата Wink

# 155
# 156
Здравейте, момичета и честита Пролет.   bouquet  bouquet
Видях невероятни неща.  #Crazy не мога да изброя поименно, защото нямах компЮтър от един месец, а  след няколко часа пак няма да имам, пак за дълго време. Twisted Evil Да не съм на празно, ето малко от яйцата за базара, недовършени.
Прегръдки на всички.  Hug Hug Hug
От тук до края.
http://gaia777.multiply.com/photos/album/3#13

# 157
Гая, яйцата са страхотни, както всичките ти творения!  smile3501
Нали знаеш, че искам да си купя яйце, направено от теб Grinning? Кажи къде ще ги пращаш?

# 158
Мерси, Елинка.  Hug Hug HugКутията ти е пълна. Не мога да ти пратя ЛС. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 14:24 от Гая

# 159
  • София
Привет момичета  Hug, човек да ви остави за малко и вие сте превърнали темата в спор, не се взимайте толкова на сериозно де,
а пък и нали всяка една от нас каквото и да прави го прави с много любов и от сърце, а това е най-важното Peace
всеки да прави или не прави каквито си иска ритуали, но нека тук показваме нещата, които правим и коментираме тях а не личния избор
Нели чудесни са, дано някой ден и аз ги направя толкоз хубави, имам една керемидка и още не ми се е избистрила идеята, та като стигна до нея, ще помаш да знаеш  Praynig
а сега да ви покажа една вазичка, която беше пообелена и леко чукната , правих я по идея на жената която ми я даде
http://www.kukupipikate.snimka.bg/album.php?album_id=331479&pid=11202079
тази и сл. снимка
поздрави и Честита Пролет на всички
скоро пак ще показвам само да наснимам

# 160
Привет и от мен!!!
за тези,които не ме помнят - нормално е  Mr. Green пиша в темата за втори път Simple Smile

Бих искала да ви питам нещо за рисуването върху стъкло.
Правих едни чаши за шампанско декупаж с бяла салфетка с черни цветя. Снимки ще покажа довечера като се прибера вкъщи.
Сега искам да порисувам малко около парчетата салфетка с черна боя. Купих си от "Слънчоглед" Марабу за стъкло,само че там момичетата не можаха да ми обяснят точно как се работи с нея. На рафтчето с боичките пишеше,че този вид е без изпичане и аз затова го взех,но момичето каза "Няма такова нещо,всички витражни бои се пекат".

Ако имате познания и ви е удобно,моля,дайте ми разяснения как се пече тънко стъкло и други тънкости по случая. Не е ли възможно просто рисунката,след изсъхване,да мина с декупажния медиум и всичко да бъде наред?

# 161
  • Русе
Амели,има вариянт при изпичането декупажираният елемент да потъмнее/пожълтее.
По принцип боите за стъкло на марабу предполагат изпичане,иначе не са трайни.
Но продавачката не е била права-Не всички витражни бои се изпичат.Има такива,които са самофиксиращи се след определен период от време-такива са и типа Енеймълс,които са на водна основа и след около 3 седмици след нанасянето на стъклена/керамична повърхност са напълно готови за употреба.
Има и друг вид витражни бои които след изсъхването си в рамките на 12 часа също са готови.
Има и специален медиум за изпичане.

# 162
  • край Дунав
Гая, както винаги направо ни разбиваш с тези прелестни яйца!   bouquet

# 163
Благодаря за отговорите! Ето ги чашите
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227018&pid=11220203
далеч от гения на декупажното изкуство Embarassed,но все пак се получиха доста прилични,а с доукрасяването,което планувам,ще станат съвсем шик Wink
Бурканчето ми с боя не е при мен,а в ателието.Не мога в момента да видя какво точно пишеше на етикета относно употребата,но помня,че го четох и не ми помогна много.
Имам един изостанал черен молив за рисуване върху стъкло и му се чудя на него дали ще свърши по-добра работа.

# 164
Здравейте!
Имам въпрос на абсолютен лайк, акрилните бои за какви повърхности са, стават ли за метал например? И още могат ли тези, които се ползват в строителството да се ползват или трябва да са специализирани само. Питам, защото искам да префасонирам едни бурканчета, а те имат и метални капачки, освен че са стъклени.
Изглежда и аз се запалвам по декупаж  Embarassed и то как няма като разгледах какво творите.  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт