Декупаж - 27

• 35 121
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря момичета  Simple Smile
savina_h, пукнатините ме научи valary да ги правя с лепило С200- неразредено. Та направих си първо по-тъмния фон, изсъхна  и тогава  с четка намазах лепилото , ама на дебело- не го щадих и отгоре с гъбичка веднага нанесох жълтия акрил и бързо суша със сешуара. Веднага се пука.
kadrokosa значи слагам цялата салфетка върху повърхността, върху която ще я лепя и я напръсквам с лак за коса? А с какво да го лепя после с гъбичка или да си взема някое малко бояджийско мече?

# 211
Добро утро Simple Smile

Не спирам да ви следя и да се възхищавам на нещата, които правите.
Най - накрая и аз имам няколко нещица за показване   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359008 
Не съм измислила как да завършвам кошниците така, че да не се вижда картона и да изглежда добре. Имам несполучливи опити с Ц200 и с декоративно обшиване (но картона се къса). 

Приятен ден от мен  Hug

# 212
Amelly , какво стана с чашите ? Чакам снимки  Hug

Здравейте, момичета!

Цялата минала седмица не съм пипвала мишка и комп,защото детето беше болно и се лекувахме на село,където няма интернет.
Благодаря ви за вниманието и отговорите на въпросите!!!!!!!!!  Hug

Чашите,които показах,все още си стоят така. Аз не ви разказах,че ги правих специално за едно магазинче по поръчка на собственичката и те стоят изложени там. Мислех да ги взема,за да ги доукрася с черна боя и малко органза,но заради детето нямах нито време,нито вдъхновение. И така те все още си стоят  в магазина,не са продадени,но тя казва,че има интерес  и дори ми поръча още един комплект. За жалост не знам кога ще го направя Cry

Моля,разкажете ми малко повече за фроста или ми покажете къде да прочета. Някоя от вас ми е дала тази идея,но на мен това нищо не ми говори,все още съм твръде боса в декупажа.

Друг въпрос - с какво боядисвате?
На мен уроци ми даваше едно момиче,което гледам,че вече не пише тук,а и аз по ред причини прекъснах връзката,та,тя ми беше казвала,че боядисва с латекс+темперни боички.Било най-евтиното и подходящо когато правиш нещо дребно,единични бройки. Казваше ми да смесвам бял латекс с желания цвят темпера. Пробвах в събота върху една стъклена чиния,изсъхна хубаво,но като лепнах салфетката,намазана с декупажен медиум,боята се напука и почна да "пълзи" на парчета но чинията. Демек нищо не стана. Дайте акъл!!!!!!!!

# 213
  • Пазарджик
Здравейте момичета,
Поздравления за всички   bouquet !

Малко декупаж върху текстил - първи опити / ама тоя текстил много лак гълта  ooooh! / :
http://ivanasway.multiply.com/photos/album/10#26 от тук до края на албума.

# 214
  • Добрич
Руми, не е необходимо да слагаш салфетката предварително на повърхността и тогава да я пръскаш с лак. Предполагам, че и така може, но аз си я оставям на гладка повърхност и пръскам с лака за коса. Съхне си там и като е готова от лака става твърда и така по-лесно се лепи. Аз нанасям лепилото с голяма плоска четка с изкуствен косъм /тип - "Fan"/. Мисля, че Валари работеше с малко валяче когато лепи големи мотиви и беше много доволна. Пробвай на теб как ще ти е най-удобно.  Grinning
Ването, много сладурски подложки! Браво!  Hug Аз още не съм опитвала върху текстил.  Wink
Амели, радвам се, че вече сте здрави! Сега и вдъхновението ти ще се върне!  Hug Аз не ползвам темперни бои. Спомням си думите на Миражчето още като започвах да се паля по декупажа да не се ползват темперни бои, защото комбинацията с акрил не се получава и така и направих.  Wink Използвам си акрилните. Докато бях в БГ ползвах за големи повърхности и оцветители за латекс. Относно фоста, Радинка е голям спец, ама нещо напоследък не пише тук. Миражчето също.  Wink Аз не съм ползвала и не мога да дам съвет.
dbs , много сладурски първи опити!  Hug

# 215
Благодаря ви за милите думи които ми дават кураж да продължавам с опитите и да се уча от Вас.Освен това и страшно се забавлявам.Всичко което показвате е страхотно ,а Синята бутилка на Биз е просто супер ,и искам да питам тези красиви дипли се правят от плат натопен в лепило Ц200 и боя и се оформят на бутилката - правилно ли разбрах

# 216
  • в шоки-land
Руми, а3 правя така - слагам си целия мотив ( салфетка) вьрху повьрхността, ненамокрена, нелакирана и т.н....просто както си е и после нанасям отгоре декупажното лепило, като 3апочвам от центьра кьм края с четка....после лакирам....става бе3 проблем....това сьм го правила така  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=320593

# 217
Благодаря ви момичета, ще опитам при  първата ми свободна минутка и ще покажа  Hug

# 218
  • Русе
[Моля,разкажете ми малко повече за фроста или ми покажете къде да прочета. Някоя от вас ми е дала тази идея,но на мен това нищо не ми говори,все още съм твръде боса в декупажа.
Фроста е вид "боя",която се нанася върху стъкло с тампон(може и с четка),пече се на 120-160гр за различните фирми,като крайният резултат е матиране или "замръзнало" стъкло.Има го в различни цветове-бял,сребърен,златен,син,розов...В сайта на Слънчоглед може да погледнеш.

А докато се учиш да работиш с боите,за да не инвестираш може да смесваш темпера с ц200,но за добър резултат е хубаво да ползваш професионални/хоби матеряли.

# 219
DjastaPrasta ,благодаря ти!
Днес ще ида до "Слънчоглед" да потърся фрост, вчера си купих органза за същия тип чаши,дано идеята ми да се окаже сполучлива.
А вчера като рових из форума по въпроса за фроста, прочетох едно мнение,че фроста не е устойчив на миене, пада лесно при влага. Вярно ли е това или нещо не съм разбрала?

Тая работа с изпичането много ме тревожи. Как ще пека фини чаши за шампанско на 160 градуса, няма ли да се спраскат дори и при по-ниска температура?

# 220
Здравейте мили момичета  bouquet
Маринче-морските бутилки са превъзходни  bouquetБРАВО
Поли-кутията е много хубава,а колелото е супер весело Grinning
Нели-керемидката е много интересна
Мери Попинс-керемидата е прелестна,зайчето е станало много хубаво,украсата е страхотна(само неможах да разбера пчела от какво се прави тялото)  bouquet Hug
Геновева-всичките неща са прекрасни.Браво  bouquet
Елинче-и бурканчето и кутийката са много хубави,ама паната са прекрасни  bouquetОтносно имената и при нас е същата работа JoyОтносно салфетката,имам такава подобна но не е това което търся.Но това не е пречка ако искаш да ти изпратя от тази с цветята Heart Eyes
Румикс-много си ти е хубавко паното.Доста е трудно на голям мотив да няма нито една бръчица
Биз-браво за бутилката.Както Къдрокоска е казала-всеки дефект е ефект  bouquet
dbs-много сладурски неща,особено ежковците  bouquet
Ванче-прекрасни подложки.Браво  bouquet
Амеи-невероятно красив е танал зимния град  bouquet
Амели-сигурно не си разбрала правилно.Както Джаста Праста ти е казала темпера се смесва с С200,а не с латекс.Аз работя така и няма проблем с разтичане или нещо друго.Пробвай и успех  bouquet
Имам 5 нови неща ама апарата не работи Joy
На всичкиви успех и усмивки Grinning

# 221
  • Русе
Aмели,не си разбрала явно правилно за фроста.Той е неустойчив на миене ако не го изпечеш Naughty
След печенето става толкова здраво,че и да го стържеш не пада.
При изпичането не би трябвало да има проблем-предметите се слагат в студена фурна,като постепенно се увеличава температурата до градусите обозначени на етикета на Фроста.След достигане на тази Т времето за печене е около 30мин,следва изключване на фурната и оставяне на нещата да изстинат вътре бавно.Аз пека на конвекция(вентилатор) само.
Ето тук съм ползвала бял и златен фрост- https://
http://www.nevenasa.snimka.bg/album.php?album_id=229234&pid=5411463

# 222
моми4ета пак да питам,как се матира стъкло
 със фрост ли(нямам си представа какво е) или с друго

# 223
  • Добрич
моми4ета пак да питам,как се матира стъкло
 със фрост ли(нямам си представа какво е) или с друго

Да, с фрост. Чети малко по-нагоре Джаста Праста е писала за него.  Peace

# 224
освен със фрост ,става ли и с друго,4е тук незнам как да го търся.ако съм си в бг ве4е знам като ми потрябва неЩо ти4ам до СЛЪН4ОГЛЕД ама тук.уфффффффффффффф
аз на времето си матирах прозор4ето на тоалетната с бира,но как то4но беШе,не си спомням и дали се миеШе

Общи условия

Активация на акаунт