Отговори
# 105
Здравейте и от мен вече попораснали тумбачета! Hug
 Grinning Hug
На всички с успешно преминалите прегледи, честито вече ще спинкате по-спокойно. Аз още не съм минала, но и това ще стане.
Честито на маминките с ремонираните къщички, моята кога ли пари ще намерим и за нея Rolling Eyes
Дендри, кефиш ме максимално, какво щяхме да правим без теб - постоянно с някоя нова информацийка за мами като мен дето всичко им е за първи път Hug

Да ви се похваля - ДНЕС ВЗЕХ ТРИ ВАЖНИ РЕШЕНИЯ
Първо -  колкото и де ме ядосаха отново от НОЙ относно болничните и майчинството ми  - писна ми от кучки #Cussing out #2gunfire Crossing Arms - Реших, че ще си взимам болнични до края и ще си чакам парите, така или иначе ще си спестя по 432 лв, които всеки месец плащам - няма да ми дойдат зле Naughty
Второ - няма вече да робувам на бабините деветини и всуеверия и ще си приготвя всичко за бебо предварително. Вярвам и се надявам да остискаме до девети месец и колкото и контракции да имаме просто си знам, че ще родя зраво и силно момченце  Praynig stork-boy 1stroller Днес дори направих първата покупка - едни много сладки обущета  - ще ги видите в албумчето. Моного ми готино да си ги гледкам и ръцете така ме засърбяха, че сигурно ще съм като отвързана по магазините.  Hands Clap smile3501
Трето - и най-важно ДНЕС ИЗБРАХ ИМЕ ЗА МОЕТО МОМЧЕНЦЕ newsm44 newsm68 newsm44
Ще се казва  МАКСИМИЛИЯН smile3501 smile3521 newsm03
Какво ще кажете за моя МАКСИ
Хем кралско, хем императорско, хем с М на баща ми. Цялото семейство е във възторг от избора ми moresmile Hands Clap Hands Clap Hands Clap newsm81
Ох, майчета отдавна не съм била така щастлива

# 106
Браво Деси! smile3501
Искам те оптимист и непукист до края. Peace
Честито за покупката. Сега ще я огледам в албумчето.
Колкото до името, определено ми звучи много интересно и като създадено за принц... някой благородник от "Хрониките на Нарния" или елф от "Властелина на пръстените". Приказно и благородно. Браво! Hug
  ПП. Сиска, поправих си миналия пост, защото бях объркала цитатите, а исках специално да ти благодаря за мнението... Това за кюфтетата и боба цепи мрака. rotfImbo

# 107
Аз ползвах предният път физиологичните на Чико - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 2/products_id/227 . Много съм доволна.

Но сега се чудя дали да не ползвам стъклените - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 2/products_id/228. Макар малко да ме е страх с това стъкло  Thinking

# 108
  • Русе
Браво, Деси!
Доза непукизъм винаги помога!

Моето пъпче вече подава глава. Предният път не излезе но сега май -да! Ще я видим тая работа по- нататък.
Аз не видях голяма помощ от тия шишета  B-Free, така че май няма да ползвам тоя път.

И честно казано вече ми писна да чета из форума. Големи моди върлуват там. И войни. За храненето, за кърменето, шишета, колички и за какво ли още не. До оня ден едно, сега друго, утре пак ще е старато. Омагьосан кръг  ooooh!
Отгледах едно дете по старите начини и все още е живо. За това ще променя съвсем малко неща, грешки,  които смятам че съм допуснала като млада ( е, не бях чак толкова) майка. Всяка от нас има право да отгледа детето си както си иска, не искам да налагам мнение. Просто тоя кръговрат от моди вече ме ядосва  Close

# 109
Добро утро сладки тумбачета.
Дано не сте ме забравили, че доста отдевна не съм писала .
Деси много се гордея с теб само така момиче.
Ели разби ме с класацията- особенно с поощтрителните награди.
При нас нещата стоят така - бебка е по-активна вечер , но мен си ме радва да си ме побутва и рита и корема ми да заема разни форми.
При ФМ-то в 30  седмица се усъмниха , че може да съм повишила кръвната захар, защото околоплодните води са повечко - е не са над нормите де ,ама горна граница. Заради това веднага изследвания - а те показаха , че кръвната захар си е в норми , но хемоглобина ми е нисък и ще се друсаме с желязце. Изписаха ми Малтофер Фол- таблетки за дъвчене и съдържат 100мг. желязце и 0,35 мг. фолиева киселина - френски са  и се понасяли добре , но това ще го видим и вие може да дадете мнение.
Така има и още - урината не била чиста и съм изхвърляла песъчинки и за това ми изписаха Неоренал СР  и след 10 дни пак на изследване / и за това може да дадете мнение/
и още Апитонин- пчелно млечица за имунната система , обаче като знам как се пълнее ooooh! направо ме е страх да го пия.
Та за сега това , да се надявам всичко да се оправи и да си гушна бебка на пролет.
Иначе още ходя на работа  и до 20 март ще е така , после вече съм в болнични , но може и до края на месеца да идвам незная, не съм го решила още.

# 110
Добро утро мамчета как сте ?Аз отдавна не съм се вкл при вас виждам че има нови и нови темички.Чета че сте добре радвам се за вас само така и аз сам добре ходих вчера при АГ видях бебчо 2300 иначе мен си ме гони безсънието дебелее ми тумбака и вече чакам 23.03 за да изляза в майчинство.Виждам че сте почнали и с покупките аз още не съм почнала нямам суеверия ама незнам защо не купувам нищо само ги оглеждам и нищо немога да се наканя аиде лек ден от мен надявам се да се вкл по често че ми липсвате

# 111
Майски мами, извинявам се, че така нахълтвам в темата ви, аз съм от априлките. Искам да питам нещо Glum, а кутията й за ЛС е пълна:
Аз ходих в очна клиника Ден за родоразрешение, но понеже нямаше никакви часове за Кючуков, отидох при д-р Десислава Попова (само за нея имаше часове). Е тя ме гледа, но някакси по принцип накрая ми каза, че с такъв голям диоптър не можело (-5,50 ми е; и в бележките ми записа, че съм имала изтъняване на ретината). На другия ден ходих в Токуда на очен лекар, гледаха ме доста по-обстойно с едни цилиндри долепени директно на окото и ми казаха, че нямам изменения на ретината и мога да раждам нормално. Аз така се бях объркала, че даже не съобразих да питам дали има нужда от укрепване на ретината и сега просто не знам какво да правя...Та исках да те питам - в какъв срок преди раждане се прави това укрепване, да знам да ходя ли да се интересувам, да опитам да запиша час за Кючуков (сигурно за след 3 седмици, вече ще съм влязла в 9-ти месец) или е късно и без това? Просто съм в недоумение, а се притеснявам все пак да не ми стане нещо на очите...Благодаря ти за инфото предварително  Hug
Извинявам се отново на майките (какво симпатично двусмислие - хем майки, хем през май), пожелавам ви лека бременност и раждане!   bouquet

# 112
Добро утро, мамета!
Ели, трогната съм от класацията! Благодаря, благодаря! Следващия път ще се боря за първото място! Към поощрителните награди може да добавиш и хемероиди  Mr. Green
taniab, не се притеснявай от песъчинките. Не е опасно. Даже е добре, че ако имаш нещо задържано в бъбреците сега ще се изчисти. Към края на бременността каналите се разширяват и отделянето става по-лесно. Аз съм с камъни в бъбреците още от пубертета. Изхвърлянето им винаги е било съпроводено с кризи. Преди няколко дни пак изхвърлих, но за малко и да не разбера какво става, защото принципно си ме боли кръста от бременността. А относно Неоренал - няма да навреди. От кой тип  са песъчинките? Моите са "калциеви оксалати".
А аз да те питам за Апитонин. Интересува ме за детето. Поблазни ме това, че се пълнее. Че то горкото с тия негови килограми... Става ли за деца? Останах с впечатление, че си го ползвала. Има ли ефект?
Момичета, сега вече и таткото се разболя от проклетия вирус. Такива гадости се разнасят в детската градина. Направо незнам как ще опазвам малкото после.

# 113
Добро утро тумбаланки  Hug
Вижте какво открих и цените са доста приемливи, вече направих поръчка и като я получа ще ви споделя дали съм доволна: http://www.dafra.biz/bebeshko_obleklo.html
Хубав и слънчев ден на всички   bouquet

# 114
  • София/Варна
Направо незнам как ще опазвам малкото после.

С кърмене. Ого-Бого е зимно бебе и съм го събирала с всякакви смъркащи, кихащи и кашлящи субекти, дори и аз съм се разболявала няколко пъти. Той обаче не сдаваше фронта. За пръв път получи някакви неразположения едва като започнаха да излизат зъбите.

# 115
Здравейте мамчета  Hug
Да се похваля и аз  Simple Smile Вчера бяхме при док и какво мислите,бебчо върви доста голям  #Crazy!Док каза,че едва ли ще си изчака термина с тези над 2300.Каза още че е много ниско и пак си е главично,но дано да остиска още поне 3 седмици да влезем в девети  Rolling Eyes
Нямам думи  no Акушерката(моята позната) ми каза да си приготвям нещата от сега пък каквото сабя покаже!А да,не си е променил пола-остава си мъж Grinning !
Сега за количките и ние си поръчахме Виктория на Кангуро, а креватчето е "Екатерина" от DizainBaby(естествено синьо  Wink ) и следващия понеделник ще си ги вземем вече.Нямам търпение да не говорим за таткото,откакто му казаха че може скоро да се види с малкия направо е полудял да си ги взимаме!
Забравих да кажа,слушахме и тонове-добри резултати  newsm44.Вече ще се слушаме през две седмици, което според мен е нормално.
И аз като mimity. от 23.03 вече ще изляза по майчинство  newsm68
А следващия вторник съм при Дяволов да се уговорим за раждането,засега е съгласен за нормално,но с това тегло на бебчо и с моите мини размери може и да се откаже  Sad
Леле отплеснах се но съм много развълнувана и исках да споделя  Heart Eyes
Радвам се за всички с добри резултати от прегледи,само така до края   newsm10
Дендри страхотни нещица изнамираш за всичко браво   bouquet
Ели мен също ме разби с класацията  Hug ,накара ме да се развеселя   bouquet
Лято дано скоро и ти да се сдобиеш с така желаната количка,стискам палци да не те изпреварват вече  Praynig
На всички  пожелавам приятен и изпълнен с много положителни емоции ден  newsm51

# 116
  • София
Здравейте!:)
Деси Горанова, браво на теб! задръж това настроение!  Peace
brilliantine , мен пък ме преглежда доц. Андреев, и то с този апарат с цилиндрите в очите. После заключението беше, че имам някакви изменения от късогледството, но не пречели на нормално раждане. И аз като теб малко се чудя дали наистина е така, дали се налага лазер... но той пък звучеше сигурен  newsm78 Та ще чакам и аз коментара на Glum.
Аз нали чета една книга на д-р Спок, онази старата, отпреди 30-40 години. В повечето случаи не мога да извлека нещо, което да опиша тук, но сега покрай храненето ще разкажа какво четох снощи (надявам се, че не откривам топлата вода и няма да досадя на по-опитните!:) )
Д-р Спок разказва за опитите на някоя си д-р Дейвис с храненето на бебета, които доскоро са били само на кърма, и нямат изградени навици и вкусове. (Уточнявам, че говорят за захранване тип "пържени кюфтета на една година"  Mr. Green, но предполагам, че същото важи и за другите случаи). На бебетата била предлагана храна от няколко вида на всяко хранене  - плодове, зеленчуци, каши, месо, яйца, мляко. Оставени са сами да си избират какво да ядат. На едно хранене бебето наблягало например на зеленчуците, почти без друго нещо. На друго - изяждало по няколко яйца, доста над нормата. След време си харесвало месото, да речем. Разгледано конкретното хранене, не било балансирано и "по правилата". Но в рамките на седмицата бебето успявало да си състави едно добро меню и да поеме всякакви полезни храни Simple Smile Изводът е да не се вторачва майката дали детето си е изпапкало каквото му се полага като качество и количество - на бебето също му се ядат различни работи в различните моменти, а и то си усеща от какво има нужда. Ако не иска мляко, да не се насилва и да не му се пробутва постоянно чашата - така съвсем ще се заинати и няма да иска; след няколко дни най-вероятно отново ще пропие. Не трябва и да се преследват децата с чинията из къщи - ако започне да показва намален интерес към храненето (след като си е хапнало известно количество преди това), най-добре да се прибере яденето, за да може детето да свикне да се съсредоточава в него...
Ей такива неща четох снощи, надявам се да са били интересни и на вас; дано не звучат глупаво, на мен лично ми се стори логично Simple Smile

# 117
Здравейте, мами!
Нуждая се от вашата помощ по един въпрос. Вчера бях на ЖК в Майчин Дом при Стоянов. Както винаги, нищо не разбрах от прегледа. Да разкажа: Гледа ме на видеозон. Преди това ми изчисли гестационната седмица. Последният ми цикъл започна на 23.08.2008 и по мои изчисления вчера трябваше да съм на 28 г.с. + 3 дни. Той каза, че точно вчера съм влязла в 30 г.с. Нещо се обърках  newsm78. Терминът ми е на 30.05. За това поне сме единодушни. Като ми измери бипариеталния диаметър, на ехографската снимка излезе вероятен термин за раждане: 26.05.2009 (а теврминът ми по цикъл, както казах е 30.05). Бедрото отговаряше на вероятен термин 19.05. Стоянов обаче ми каза, че бебето било по-малко, т.е. главата му била по-малка от нормалното. И тук аз вече съвсем се обърках. Щом излиза по-ранен термин на раждане според УЗ снимките, не би ли следвало, че бебето дори е малко по-голямо, а не по-малко?
После каза, че главичката била встрани от оста. При което аз, разбира се, попитах. Какво означава това? Той каза: "Това не го казвам на тебе. Считай че си говоря сам на себе си." Аз пак попитах, за кво става дума аджаба. При което той ми се изрепчи: "Ако беше чела книги, щеше да знаеш". И аз се отказах да питам.
Просто, в тоя Майчин Дом отношението е под всякаква критика. Този има всичко на всичко 10 пациентки най-много и не им помни даже физиономиите, камо ли някакви подробности. Мен всеки път ме питаше, до 6тия месец, дали съм бременна. Той е вече на над 70 години и може да има деменция човекът. Там даже санитарките са груби и се правят на важни. Има една бабиера, санитарка, дребно и злобно човече. След прегледа помолих сестрата да ме упъти, къде има тоалетна. Тя излезе с мен на коридора и каза на въпросната баба да ми отключи тоалетната. Не последва реакция. Аз и казах: "Бихте ли ми отключили тоалетната?" А тя отвърна, цитирам точно: "Какво МА? Ууууууу! Заета е тоалетната. Я бегай на втория етаж" И аз вече не издържах и викам: "Направо си бегам от тука с 200 към къщи".
Просто, думи нямам.
Може ли някой, който разбира от г.с., да ми каже всъщност в коя г.с. съм и дали показателите БПД 07.15, отговарящ на 29 Седмици и 0 Дни, и ФЛ (бедро) 05.73, отговарящ на 30 седмици и 0 дни са нормални при мен.

# 118
radost_leo ето тук можеш сама да си видиш всичко http://www.ladypill.com/calendar.php
Но това не е гаранция, че твоето или моето бебе е с точно такива показатели!Всяко е индивидуално за себе си,така поне казват всички Wink
Надявам се да съм ти била полезна   Heart Eyes
Лято на мен ми беше интересно благодаря за споделеното инфо  Hug и дано да е наред всичко с очичките и да си родиш така както ти искаш  newsm10

# 119
radost_leo, здравей. И аз съм в почти същата ситуация като при теб. Терминът ми е за 30 май, последната менструация започна на 23.08.2008, обаче всеки  път като отида при доктора се чувствам объркана след това. Предния път ми каза че бебето е с една седмица по-голямо отколкото трябва да е. После каза "Не не е по-голямо, този видеозон днес показва всички бебета по-големи." После ми каза "Твоето бебе е по-голямо от това което би трябвало да е за тази седмица." Питах го колко кг е ориентировъчно. Той каза "Незнам". Спрях да питам. Това всичкото беше за една консултация. Утре съм пак там да видим този път какво ще ми каже. Но и аз определено се чувствам объркана в седмиците. А и ми каза че по принцип момчетата се раждат по-късно от термина, което съвсем ме обърка, защото нали уж е по-голямо а според него ще се ражда по-късно от термина. Добре че няма да ме изражда той.  Grinning Утре обещавам да пиша какво ми е казал. Пак ще питам колко кг е бебенцето. Пиши и ти ако имаш някакво прояснение по въпроса  Wink

Хубав ден на всички, и стискам палци всичко с бебоците да е наред. #Silly - е това човече ме изкефи затова го сложих

Общи условия

Активация на акаунт