Септември'09 - 11

• 17 639
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Мили момичета, искам помощ от вас.
Тези, които бяха болни какви лекарства пиха за гърлото, че имам какво ли не и тантум верде спрей и хексорал спрей и стрепсилс, но в листовките им не пише нищо конкретно и се чудя какво да почна.
Отделно, че дребния кашля доста през нощта и не съм спала и съвсем ми е отпаднало.

# 226
Добро утро и от мен  Hug
bubara и не знаех,че се прави такова изследване,за това не ти писах Embarassed
Gorska_Kitka разбирам гнева ти.И аз онзи ден отивам на гастроентеролог,имах час за 15.00ч.Пред вратата фраш,а и аз не исках да сядам,тъй като не ми е мн. удобно седнала а и все ще ме вдигне да стана някоя баба.Та вися си аз,на вратата има график с имената и след моето име има - Цветанка(добавили някаква жена).Аз когато се записах и в графата за 15.00ч. нямаше никаква Цветанка(бях се записала преди 2 седмици).Вися си аз обаче вече усещам,че ще колабирам и ще Sick(тъй като не хапна ли нещо известно време и Sick).И мед.сестра по едно време каза да се подготви Цветанка вместо мен,обаче тогава не реагирах,бях TiredЦветанка се подреди съответно пред вратата с дъщеря си и аз полудях.Казах и "Госпожо аз съм за 15.00ч. и  моето име е преди вашето"А тя мълчи(някаква баба).При което дъщеря и започва да ми вика,че те били на ред...И аз:"Ма моля ви вие виждате ли добре списъка,ако бях в състояние ок,ама и без това не се чувствам добре,няма да направя компромис"А дъщеря и "Ми да не би пък на нас да ни е добре"И аз и обяснявам,че ми се гади,бременна съм"А тя ми и аз имам 2 деца,не ви отива да говорите така" ShockedИзлезе сестрата и съответно си покани Цветанка,при което аз"Ма извинете преди Цветанка е моето име"А тя:"Не е вярно"Обяснявам и на нея,че не съм ок,бременна и не мога да направя компромис.А тя:"Ми що не казахте по-рано"Аз:"Аз не търся привилеги,просто държа на часа си,нито имам претенций да седя,нито да вляза по рано"А тя:"Ще влезете след малко и най-нагло ми се развика и ми затвори вратата.След малко влизам,лекарката ме пита нещо(с лекарката се познаваме,работим заедно)а онази ми крещи:"ЕГН?ЕГН? Бях бясна и незнам как и устоях в кабинета,но все едно я нямаше,все пак съм там не да занимавам лекарката с глупости.
Ох малко дълго стана,извинете ако съм ви отегчила Embarassedно яко се ядосах тогава,сигурно пулсът ми е бил 120,разтреперах се и от кабинета право в кафето-хапнах един сандвиш точно на 2 пъти иначе щях да  Sick коридорите на болницата.Та така,че те разбирам и аз не мога да се справя в такива ситуаций и да се контролирам.
Аз тази нощ мисля,че усетих моето бебче-събудих се от чувството,че нещо ме лази лекичко по коремчето и тъй като на сестра ми и се случи същото преди няколко месеца си казах,че е бебчето и въобще не погледнах дали наистина нещо ме лази,но дано да е било то Rolling Eyes
Аз не шофирам иначе се возя бе колан.
Главоболието и аз го имам,а за гърлото само мед и лимон съм взимала.

# 227
  • Габрово
Егати, толкова писах и накрая малката бутна мишката и изтри всичко  #Cussing out

electra , ти сега ме ошашка с тези 15 см на бебето, защото моето оня ден беше само 7 см, но измерено от глава до дупе, а не в цял ръст. Твоето как го мериха?

Иначе и аз не съм шофьор, но имам големи мераци да бъда макар, че доста се насмитам като карам и излизам извън платното, а отгоре на всичко съм зле с ориентировката и постоянно ще се губя по улиците  Crazy Ама искам пък, искам, а особено като гледам как куцо, кьораво и сакато кара кола вкл. фолк дивите и манекенките прости и аз  се чувствам като малоумна, че не мога.

Nadina, аз смучех стрепсилс и пръсках тантум верде и общо взето бързо овладях болките в гърлото и само хремата ме мъчеше нататък. Иначе като почна да кашлям пия на детето от сиропа за кашлица и си мисля, че като е детски ще става и за бременни макар да не пише в листовката дали е така.

# 228
Добро утро и от мен!

При мен денят започна със страхотна новина! Тази нощ съм станала леля! Първата ми братовчедка е родила момченце, 3 300 кг.! Много съм щастлива! Не й е било леко, но важното е, че сега и двамата са добре! Да са ни живи и здрави! newsm51

Аз също нямам шофьорска книжка, изкарах курсовете, но ме късаха на 2 пъти на кормуване и аз се стресирах и се отказах!

Вчера разговарях с АГ ми, на 17.03. съм на ФМ! Стискайте палци всичко да е наред, толкова се тревожа! Също така ми каза, че БХС се прави при навършени 15 г.с. и тогава ще го правим това изследване, но ще трябва или да изпратим кръвта в МД, или да отида директно там, както и предпочитам.

Желая ви много усмихнат петък 13-ти!

# 229
Благодаря, на отзовалите се, надявам се да се преборя бързо, че аз по принцип захождам към едни гнойни ангини и направо  Twisted Evil

# 230
  • където има любов
Янитачестито ,да е живо и здраво бебенцето  bouquet
Надина-мед и лимони,а ако се задълбочи-изварен компрес.Правих го и за кашлицата на дъщеря ми ,само че се слага на гърдичките.

# 231
 Nadina ,аз взимах само мед с лимон и стрепсилс и си правех инхалация с чай от лайка и за 2 дена бях на крак!бързо оздравяване!!!!

# 232
Ianita, честито  Hug Пожелавам на племенника ти да има прекрасно детство и добри приятели Simple Smile
Това са прекрасни новини.. Дано има повече такива.  Simple Smile

maliby, нали знаеш- то простотията не ходи по гората, а по хората.. Много неприятно отношение от страна на Цветанка- Глезанка, както и на сестрата. На повечето хора изобщо не им пука дали сме бременни и как се чувстваме. Просто всеки гледа сам за себе си. Егоисти... това са повечето хора...
Единственото нещо, заради което все пак се стремя да не се ядосвам много( въпреки, че не винаги успявам) е малкото човече, което расте в корема ми. Просто не искам да му предавам моите отрицателни емоции на него. Искам то да е щастливо и спокойно.
Малибу, а ти коя седмица си? Може и да си усетила бебчето. Ако е така, ще е просто страхотно.

valkata, дъщеричката ти е много сладка.. Голям бонбон. Има много готини сини очи.. Пу пу да не й е уроки.  Simple Smile

# 233
Ianita, честито. Да са ти живи и здрави, и много радост да ти носят!

Аз обожавам да шофирам. Не че имам и особен избор, но градския транспорт тук е не-особено развит, всеки е с кола и го ползват предимно студените, учениците, бабите и чужденците. Няколко пъти се возих и много ми хареса - автобус с климатик, полупразен, но за да стигна до спирката трябваше да вървя около 1км Grinning. Да си кажа честно не го разбирам, при тоя тежък трафик и липса на места за паркинг, един развит градски транспорт би облекчил толкова живущите и намалил значително вредните газове...

В началото се страхувах много, улиците са много тесни и колите минават много близо една до друга. Сега съм луд шофьор, свикнах и започна много да ми харесва. През лятото особено е невероятно да караш край морето.

Момичета не се страхувайте, мъжете и те не са се родили научени, само си придават повече важност и се правят на много можещи Grinning

# 234
Здравейте и от мен!
Преди време, след като пиех какви ли не неща и пръсках какво ли не за болното гърло, си купих от аптеката едно българско спрейче, мисля че Невен се казваше, бяло шишенце. В него има невен, прополис, мента, спирт и още нещо. След два дни пръскане по 4-5 пъти на ден и всичко се оправи.
Много ми стана гот - шефът каза, че няма смисъл утре да отработваме и ще съм почивка  newsm44
Гаденето при мен май отшумя. Вече мога да си похапвам спокойно.
Честито на всички видяли пола на бебчетата. Аз лично нямам особени предпочитания, може би защото е първо  Simple Smile
Горска китка един бивш колега ми казаваше като ме ядоса някой да си казвам трите вълшебни думи, които не са особено цензурни Embarassed, и гаранция, че ще ми олекне!
Лек ден на всички!

# 235
Добро утро и от мен.
malibu, така се ядосах като четох, какви нагли хора има. Като хванеш от тази дъщеря (две деца имала и какво общо има с моментното и състояние) и тази сестра. Яд ме е че им се е разминало, егати нахалството значи!!! Аз също преди две седмици се карах с личната лекарка, ама  там лесно след 3 месеца я сменям и толкова. Такава мотка не съм виждала, два пъти ходих и чаках по два часа. Работното и време почва в 8 тя идва в 9, една майка с бебе и се обади в 8,30 да каже че чакат пред кабинета, а лекарката възкликнала "Защо толкова рано?".
Ianita28, честит ти племенник, да ви е жив и здрав, това е голяма радост Simple Smile.
Момичета и аз не мога да карам, имам си книжка ехе вече от 10 години. Пробвала съм през годините, но вече се престрашавам само извънградско по второкласните пътища и по нощна софия като половинката е пийнал. И аз така толкова бързо се разсейвам, че никакво доверие си нямам като шофьор.
Не мога да се похваля засега, че съм по-добре, последните две вечери пак  Sick. Мъка ми е яденето и това си е  Cry. Чак вече почнах да се притеснявам да не развия някакво хранително разстройство. Аз поддържам кг и даже май качвам на корем а надолу на ханша свалям.
neky, размечтах се значи...Wink

# 236
 Embarassed и аз съм от забравящите!
Янита честито!
Всичките ми бременни приятелки, бивши и настоящи, са споделяли, че на никой не му дреме, че си бременна. Аз присъствах на следната сцена в автобуса: Качи се една мацка с огромен корем и една жена каза на седналия до нея мъж да отстъпи място, че жената е бременна и й тежи. А той знаете ли какво отговори?  Shocked "Какво като е бременна?! Аз там мешавина нямам!"   #Crazy Направо ми идеше да го  #2gunfire

# 237
Лелее, какъв глупак! А бе то това мъжете не са като хората!  #2gunfire

За забравянето - добре дошли в клуба! И аз съм така напоследък, направо започвам да се дразня вече!

Колкото до яденето, аз проблеми нямам, постоянно нещо тъпча, сутринта закусих с вафла и солети, после обяд, следобед пак нещо сладичко пак и вечерта стабилно хапване!
И при мен е така - като съм гладна ми се гади, като преям - също! А честно казано, досега не съм повръщала, само ми се гади от време на време.

Много усмивки!   bouquet

# 238
maliby направо си представям, в колко гадна ситуация си била. Наистина е било ужасно. Освен да ти пожелая повече да не ти се случва, друго незнам какво да кажа. То ама от простотия.  ooooh!

Ianita28 честит ти племенник. Да е жив и здрав и много да ви радва.

neky благодаря за прекрасната снимка. Подейства ми невероятно. Поне малко да забравя колко ми е зле днес.  Hug

tchopar, за първи път го чувам този спрей. Освен и аз да си го взема, че Стрепсилса хич не ми помага. Радвам се, че утре са те освободили от работа. Не завиждам на тези, които ще работят и утре.

gingerina и моя личен лекар беше от възможно най-наглите типове и затова този декември го смених. Сега съм при една млада докторка, вярно че много-много не разбира, ама поне е като слънце. Много е красива и с прекрасна усмивка. Както казва кума ни - поне е най-хубавата лекарка в нашата болница. Ами така де, може да не те излекува, ама поне да я гледаш с удоволствие. Така или иначе когато опрем до лекар, ходим на частно.

Момичета, ама как ядете мед с лимон. Никога не съм обичала мед, направо ми става лошо от него. Лимон имам, но с какво друго мога да го ям?

# 239
  • София
electra , ти сега ме ошашка с тези 15 см на бебето, защото моето оня ден беше само 7 см, но измерено от глава до дупе, а не в цял ръст. Твоето как го мериха?

Ами честно казано не знам Embarassed Аз от моята докторица съм вдигнала вече ръце. Гледам минимално да говоря и да питам, че тя се ядосва и ми се кара. А и без това ако не е тя, то акушерките в кабинета винаги правят разни коментари или се надуват, та и там ми се образуват нерви, вместо да се поуспокоявам като съм там. Предполагам, че е цялото това. В началото на 12 г.с. беше почти 5 см, но пък и то си върви засега с около седмица напред. Като ходих тъкмо влизах в 15 г.с и пак беше 1 седмица напред по размери. Ама ти не се притеснявай, щом всичко си е наред няма какво да го мислиш. Ако има нещо, то лекарят ще ти каже.

maliby, само като прочетох какво ти се е случило и се ядосах #Cussing out Как може да има такива хора бе, и то жени, направо не знам. А за сестрата напълно те разбирам, аз досега мила и любезна сестра не съм срещала.
А за отстъпването на място за съжаление никой не се съобразява. Като чаках миналата седмица да ми дойде реда на консултацията се бяха събрали много бременни, запълнихме местата за сядане пред всички кабинети на етажа. Някои мами бяха с мъжете си, които също блажено се бяха проснали по столовете, а момичетата с големите кореми, дошли след тях, стояха прави. Как не им стана неудобно, не знам.
Хайде спирам засега да пиша, че пак ще се афектирам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт