Септември'09 - 11

• 17 640
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
ох, нямах възможност да прочета обстойно всички отговори... Хвърлих бегъл поглед по диагонал Simple Smile

първо добре дошла бибси- лека бременност  Hug

Бубара, аз съм чувала много добри отзиви за д-р Велковски. Бил е много внимателен и обстоен.

Емир, много мои колежки са раждали в болница " Вита" и се изразяват много ласкаво за условия, персонал и внимание.

ladysunny, аз също съм много заинтересована къде се намира този магазин, за който говориш.

Що се отнася до раждането. Аз не мога да кажа, че съм мислила толкова сериозно по този въпрос. Просто още като разбрах, че съм бременна и вътрешното ми чувство ми подсказа, че искам да раждам в Тина Киркова. Просто мисълта за там ме кара да се чувствам спокойно и облекчено.

Днес обаче се чувствам много изтощена психически.. Имахме една служебна среща, която продължи от 11:30 до близо 14:00 часа.. Направо преритах от глад... Бях премаляла направо..

Денят ми започна с толкова добро настроение, а към края на работния ден вече се чувствах като  afwitch Скарах се с един колега простак, който се държа по такъв начин, че онемях. Аз не мога да повярвам, че някой може да говори по такъв елементарен начин.... Още не мога да приема, че е истина. Първо си мислех, че съм прекалено чувствителна, ама грубостта му нямаше нищо общо с моята чувствителност и повишено ниво на хормоните... Особено когато ми каза
" Я си глей работата МА"  Shocked Ужас.. баси обидното...  Казах му, че не може да си позволи да ми говори по такъв начин и си излязох от стаята. После му ударих много як рев. Оказало се, че шефката му го е вкарала в кучи задник и той афектиран съответно си го изкара на мен.. Ама на мен изобщо не ми пука за причината за неговото поведение.... и понеже съм приятелка с шефката му, ще й споделя за неговото държание.  Crazy Колеги, станали свидетели на целия разговор после идваха да ме успокояват, защото аз наистина не бях на себе си... Добре, че поне имах подкрепа от другите...

# 211
Аз ще раждам в болница Лозенец - бившата Правителствена. Миналия път раждах там и съм много доволна. Сега имаш такса 770лв. за проследяване на бременноста а самото раждане е по клинична пътека. В тези 770лв. ти влизат всички изследвания, тестове, прегледи и т.н.т. през 9-те месеца.
Предишния път като раждах платих само 200лв. изследвания които държат да са от тяхната лаборатория, но сега са въвели такса и искат да ти проследят цялата бременност, което мен ме устройва защото не се разхождам тук за кръв там за БХС пък на съвсем различно място за видеозон.
Късмет в избора  и спокойна вечер

# 212
Здравейте мили момичета. Едвам успях да ви изчета, много се изписали само за днес.

Бубара, аз с първата бременност ходих на фетална ехокардиография при Л.Спасов от Фемина и бях страшно доволна. Сега живот и здраве пак искам при него да ходя. Страшно е внимателен, спокоен и през цялото време обяснява. Много ми хареса този доктор. Така че аз съм с две ръце за него.

Бибси, добре дошла и от мен.

Gorska_Kitka не си хаби нервите заради такива простаци. Аз сигурно щях да му тегля една.  #2gunfire Добре, че имаш други колеги, които те подкрепят, това е много важно.

Аз родих дъщеря си в Тина Киркова и сега на сто процента пак ще съм там. Не знам кой беше написал, че там условията са били отвратителни, ами не съм съгласна. Аз и не очаквам някакъв лукс де, все пак отивам да раждам, а не на хотел. Но чак пък отвратителни.... Много съм доволна и от персонала, и от всичко, хем не съм била във ВИП стая, сега също няма да бъда. На мен ми беше добре да съм в стая с още две момичета, бебчетата си ги взимахме на три часа, но ако някоя от нас поискаше да го задържи до следващото хранене, не е имало проблем. Така че за мен въпроса е решен, още повече че и моята док, която ще ми прави и самото секцио, също си води ражданията там.

Днес дадох кръв за БХС. Слава богу мина много бързо, има-няма половин час. Видях, че доста неща са се променили за тези четири години. Реших следващата седмица да отида на място да си взема резултатите. Дано да са добри.

Благородно завиждам на тези от вас, които вече знаят пола на бебчето си. Аз нямам търпение вече. Надявам се при следващия ми преглед след месец, вече и аз да знам тази подробност.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 18:56 от kiαrrα

# 213
Имам тъп въпрос към всички: имате ли представа кога матката започва да се качва в коремната кухина, т.като около пъпа започва да ми се изостря корема? А имам и малко сланинки...
Не се смейте!  hahaha

# 214
Имам тъп въпрос към всички: имате ли представа кога матката започва да се качва в коремната кухина,.......

Ами при теб е започнала, ама до пъпа не е стигнала  Laughing Малко под него е.

# 215
Имам тъп въпрос към всички: имате ли представа кога матката започва да се качва в коремната кухина, т.като около пъпа започва да ми се изостря корема? А имам и малко сланинки...
Не се смейте!  hahaha

Хич няма да се смеем, и аз това се питам, че колкото по-бързо се качи, толкова по-скоро ще спра да ставам по сто пъти до ВЦ нощем  Confused

За изследванията, за които говорите не съм чувала, затова не мога да дам мнение. Също така няма да си правя БХС. Както и няма да плащам на екип за раждане. Иначе самостоятелна стая искам - не искам - все получавам  Laughing Аз съм с положителен австралийски антиген, откриха ми го при изслудванията миналата бременност. Това означава, че някога съм изкарала хепатит (който аз не съм усетила) и са ми останали някакви тела в кръвта, които са безопасни за мен и бебето, но все пак кръвта ми е заразна. Поради тази причина лежах в "изолатор", не мога да дарявам кръв, също така дори на зъбар да ида трябва да предупреждавам, за да слагат ръкавици. Та относно раждането - миналия път беше във Втора градска, сега пак ще е там. Екипът е добър, стаите в патологична бременност са доста прилични (и там полежах, защото пренасях), а изолаторът им беше нов. Пък и ми е близо - от началото на Надежда до нея са 10 мин. с колата. Лошото е, че до него не се допускат външни хора и таткото видя Нена чак на изписването. Аз се измъкнах още на същата вечер да се видим, но той не помни  hahaha (иначе беше много весел, де).

По темата с шофирането - не съм шофьор. Но пък съм много добър пътник  Laughing Винаги си слагам колана, миналия път дори в 9 месец не спряхме да обикаляме, мъжът ми даже предлагаше да си нося и чантичката с багажа с мен, за всеки случай   Mr. Green

kiαrrα, не знам защо бях останала с впечатлението, че живееш някъде до Пазарджик... Пък ти си направо "в съседния двор". Минавала съм няколко пъти през Радомир, но само транзит, когато беше затворен пътя за Сандански през Диканя). Мъжът ми едно време е охранявал тамошните дискотеки.

Валка, ха честита мома. И аз искам женско  Embarassed, както казва Надина - ще са един сезон (имам 3 куфара с дрешки), ще са си приятелки (както аз и сестра ми)... Бе де да знам, просто така искам... Пък и име женско си имам...

Gorska_Kitka, дано да нямаш повече такива изживявания. Аз по природа съм малко темерут и много трудно някой може да ме изкара извън нерви. Дори и сега. Обаче ако това стане... жална му майка, дет` се вика, мръвки късам  #2gunfireMr. Green

Това е за днес, скоро пак ще пиша.

И не на последно място - добре дошли на новите мамчета! Пишете повечко подпобности за вас!

Лека вечер!

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 22:00 от Mirinda

# 216
  • Испания и Стара Загора
Аз пак се включвам по нощите,ама през деня нямам интернет.
Бубара,това изследване не съм го чувала.Може и да го правят тук,но аз да не съм разбрала.С миналата бременност ми казаха,че Алекс имал само една пъпна артерия,а трябва да са 2.После се оказа,че доктора не е видял много добре и са си всъщност 2.Незнам дали за същия преглед говориш. newsm78
И аз нямам търпение да разбера пола на бебето.Има доста време до 22.04. Tired
За шофирането-и аз не съм шофьор,но и съм ужасен пътник.Само правя забележки на мъжа ми,а той как ме търпи незнам.Иначе откакто се е родил Алекс се возя на задната седалка и винаги слагам колан. Peace
Аз ще раждам пак тук.И съм доволна,че бебетата са с майките постоянно.Така от началото свиквам с него и ако има някакъв проблем,мога да потърся помощ от сестрите.И после мисля,че ми е по-лесно като се приберем в къщи и останем сами.Естествено пак мога да си почивам,защото в болницата сме постоянно с придружител(съпруг,майка или сестра). Peace
Пак си забравих мисълта.В последно време хич ме няма с акъла Rolling Eyes
Лека вечер за сега.Ако се сетя пак ще пиша. Hug

# 217
  • София; Дружбето
И аз съм ужасен пътник, а шофьорска книжка нямам. Имам и фобия от коли, че и лошо ми става като се возя ooooh! Всички екстри на куп, затова обичам да пътувам с влак и трамвай Laughing
Започнала съм ужасно да забравям. Кажат ми нещо и изключвам след минута. А работата ми е свързана с помнене на доста неща, направо не знам, надявам се да не стане по-трагично, че склерозата ще стане хрознична Crazy
Днес ще имам страшно много работа, дано да се оправя, че от три дена не можем да свършим нещо, което нормално се прави за един Embarassed

Никой ли друг няма да ражда в Шейново Rolling Eyes

# 218
Това със забравянето не знам дали е от бременността, но и при мен го има. Често не помня дали съм си пила хапчетата.

Сутринта пак повръщах и умирам от главоболие.

# 219
Добро утро!И аз не съм шофьор и до ден днешен не разбирам защо не си изкарвам книжка,иначе много обичам да пътувам и не ми става лошо.Голям кеф за майчетата,които вече знаят пола на бебоците!!И аз с нетърпение чакам изследването на 25.Толкова много време ми изглежда...Миналата седмица коремът ми беше толкова надут,все едно съм  в 6 месец,а сега ми спадна и имам съвсем малко коремче.Апетитът  ми е същият,не ям повече,а вие?
главоболие и аз имам,почти всеки ден,а преди нямах почти никога.А със забравянето  и аз забравям доста newsm78

# 220
  • София
Да ви се похваля открих един страхотен магазин в който продават и дрехи за бременни и направо не можах да повярвам какви са цените - дънки за бременни 33лв. (същите като тези под колоните до пазара или в магазините Дева) разни блузки по 10-15лв. Аз съм много доволна че за 50лв си купих дънки и панталон Grinning на ул.Симеон се намира магазинчето ако някой се заинтересува ще обясня точно къде е.

Ще съм много благодарна за координати на този магазин. Моите дънки и панталони още ми стават, но като седя по цял ден на стола в офиса и имам чувството, че яко се притискам и после много ме боли корема. Та мисля днес да пообиколя малко. Тя и моята не е лесна, аз по принцип съм си дебеличка, та не знам магазин за дебели бременни къде ще намеря Embarassed.

shammi, и аз ще раждам в болница "Лозенец". Ходя си там на консултации и така ми е спокойно като знам, че ще си ме изпроводят чак след раждането. Ти при кой лекар си? Аз съм при д-р Христова, има и още една мама от темата при нея.
Мен понеже ме мързи да пиша напоследък, та не съм ви се похвалила, че миналия петък си видях бебенцето, много е порастнало, 14 см и някъде около 230 грама беше. Вече на снимката даже и носленце и очички се виждат, много е хубаво. Но пол не видяхме, казаха ми, че е рано още. Аз нямам търпение вече, но по-добре по-късно и да е сигурно, а не да се настройваме всеки път за различно.

Аз да ви се оплача съм изключително нервна напоследък, а миналата седмица само ревях, ей тъй от нищото, побърках се направо. И на работа се ядосвам, ама да видим до кога ще ме търпят, че и без това не са във възторг от бременността ми. Още 4 месеца как ще се търпим, не знам Rolling Eyes
За феталната ехокардиография - моята лекарка каза, че ще ме праща при Спасов, но хич не знам в коя седмица трябва. Иначе съм се записала при Марков в 21 г.с. за втората ФМ.
Ами това е от мен засега, приятен ден, момичета!  bouquet

# 221
Добро утро и от мен момичета Simple Smile

Засега денят започна с добро настроение, надявам се и да завърши така Simple Smile

Що се отнася до шофирането- аз нямам книжка и не мога да карам кола Sad Това според мен е доста голям минус, защото е гадно да си зависим от градски транспорт или други хора, още повече като имаш дете. Но уви.. и аз незнам защо не съм си изкарала книжка толкова време.

Освен това съм много неориентирана и честно казано ми е трудно едновременно да натискам педали, да въртя волан и да следя движението Simple Smile
Преди 2-3 години един колега се ентусиазира да ме учи да карам кола и.... не искам да ви описвам каква трагедия стана. В една голяма жега, колата загрята, аз зад волана и тъкмо направих няколко тигела и... изведнъж запуши нещо.. Колегата ми каза да си вземам багажа и да излизам веднага от колата..  След малко тя вече беше в пламъци, а ние се вайкахме около нея...  #Crazy
Аз се бях притеснила заради колата на колегата, а той ме успокояваше, че просто така се е случило и тамън е мислел да си купува нова Simple Smile
Като разказвах после на съпруга ми( тогава си гаджелувахме де) и той ми каза, че няма да ми даде да се кача на колата един ден  Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 09:09 от Gorska_Kitka

# 222
Добро утро момичета!

Mirinda направо ме разби с тоя Пазарджик.  Joy Ама то аз съм си виновна, като не бях написала откъде съм.  Laughing А следващият път когато минеш пак през Радомир, обади се.

anita29 и аз постоянно забравям напъследък. Вчера си говорим нещо с баба ми, която е на 83 години и е напълно с акъла си, и както си говорим, аз си забравям постоянно мисълта. А тя ми казва - е може ли толкова млада и вече да забравяш.  Laughing Ужас направо.

Аз имам шофьорска книжка, но не мога да карам.  Rolling Eyes Наистина. Имам някаква фобия и като се кача зад волана, направо се побърквам от страх. Добре, че мъжът ми изкара книжка след мен и изцяло му предоставих шофирането. А аз много обичам да се возя, все още се качвам отпред до него, но задължително слагам колан.

И да се оплача - най-накрая и аз се разболях. Имам ужасна хрема и страхотни болки в гърлото, а като стана права и веднага ми прилошава. Най-лошото е, че сме двете с малката вкъщи и освен, че не мога да й обърна никакво внимание, има голяма вероятност да я заразя, а тя беше болна до преди няколко дни.  Tired С нетърпение чакам да се прибере мъжът ми, че направо незнам. Сега пия стрепсилс, пръскам си спрей в носа, но не мисля, че е много ефективно. Мисля да изпия и един Тайлол хот, нали в него има парацетамол, та си мисля че не е проблем.

# 223
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
аз мога да карам само трактор. Simple Smileмъжа ми се опитва да ме учи и на колата,ама не мога да запомня кой педал за какво беше. Rolling Eyes
За помненето-аз започнах,като бабите,да си записвам всеки ден дали съм пила фолиевата.Много забравям в последно време. ooooh!
electra аз бях много нервна първия месец.Направо беше ужасно.Започнах всеки ден да ям по малко шоколад,но от него пък ме боли главата и го спрях.Сега съм екстра,нищо ми няма. Crazy
kiαrrα бързо оздравяване Hug
Дано днес не ми спират пак нета и ще пиша пак.
Лек ден на всички Hug

# 224
  • където има любов
Аз пък и трактор не мога да карам!А пък имам такова огромно желание да шофирам,но пусто страхът ми е огромен и незная ,дали някога ще успея да се преборя с него.А като знам ,че ще съм отговорна не само за моя живот и като го свържа с това каква блейка съм...просто не е за мен.

Общи условия

Активация на акаунт