Когато обичаш – се грижиш с внимание. Като Bosch.

• 9 284
  • 437
  •   1
Отговори
Има дни, в които домашните задачи просто се трупат. Прането чака, децата са разхвърляли всичко, вие се опитвате да приготвите нещо здравословно за вечеря и в същото време да си спомните дали сте сложили прах за пране в машината… Познато ли ви е?

В такива моменти започвате да оценявате онези малки помощници у дома, които правят голямата разлика – тези, за които не мислите всеки ден, но когато ги няма, разбирате колко важни са. И не, не говорим за магическа пръчка (макар понякога да си мечтаете за такава), а за уреди, които вършат работата си тихо, надеждно и с грижа. Точно като Bosch. Ако искате грижа за прането, която съчетава иновации, икономичност и тишина, без това да идва за сметка на резултата, представяме ви новите перални и сушилни Bosch.

Пералня Bosch WGB244A2BY: Грижи се сама за перфектно изпиране, по умния начин

Случвало ли ви се е да не уцелите правилното количество прах или омекотител и после да се наложи да пуснете още едно изплакване, защото прането е лепкаво от остатъци пяна и препарат? С тази пералня това остава в миналото. Благодарение на i-DOS системата за автоматично дозиране и сканиране на препарата, тя сама определя колко точно препарат е нужен според натоварването и замърсяването. Резултатът – по-чисто пране и до 38% по-малко препарат и вода. А с опцията Mini Load можете да изперете една дреха или много малък обем до половин килограм и дори да спестите до 40% енергия. Удобно, нали?

Системата Iron Assist пък се справя с гънките с пара, която ги намалява почти наполовина и е особено полезна, когато някой се сети, че иска „онази риза“ в последния момент. А EcoSilence Drive моторът ѝ е толкова тих, че можете спокойно да перете по време на следобедната дрямка на бебето. Да, точно толкова тиха е!

Сушилня Bosch WQB245A0BY: Мекота, свежест и без риск от пресушаване

Когато сте готови с прането, тази сушилня прави следващата стъпка – деликатно, икономично и с внимание към всяка тъкан. Невинаги е лесно да изберете точната програма за сушене на току-що изпраните дрехи, но Smart Dry ви спестява тази задача. Благодарение на Wi-Fi връзката между вашите пералня и сушилня, двата уреда могат да се свързват и да избират най-подходящата програма за сушене. В същото време системата AutoDry гарантира, че дрехите никога няма да се пресушат и ще запазят формата, мекотата и цветовете. Технологията определя влажността на тъканите и температурата и спира точно когато дрехите са готови – нито секунда по-късно. Резултатът – по-дълъг живот на любимите дрехи, по-малко намачкване и нулев риск от пресушаване. Уредът работи с термопомпа помпа, което означава по-ниска консумация на енергия и по-висока ефективност.

Програмата за освежаване с пара е истински спасител при дрехи, които са били дълго в гардероба – премахва миризми и приглажда тъканите. А благодарение на големия LED дисплей, управлението е интуитивно и лесно, дори ако държите бебето на ръце.

Bosch е изборът на тези, които не просто перат и сушат, а се грижат- за дрехите, за времето си, за дома си.

Всеки уред на Bosch преминава през маратон от тестове за издръжливост, вибрации, безопасност и ефективност, далеч надвишаващи европейските стандарти. Уредите преминават през 60 000 тестови цикъла, подлагат се на екстремно натоварване на всички компоненти, отварят се и затварят над 20 000 пъти и центрофугират при високи обороти. Едва когато издържат на всичко това, те достигат до вашия дом.

Именно защото всеки уред преминава през най-строгите тестове за издръжливост, натоварване и надеждност, Bosch предоставя 5 години гаранция – 2 години стандартна + 3 години допълнителна след регистрация на уреда. А за да бъде спокойствието още по-дълготрайно – инверторният мотор EcoSilence Drive е с цели 10 години гаранция.

С уредите на Bosch получавате умна грижа и сигурност, че всичко вкъщи ще бъде наред – дори когато денят не е.

Сега е ваш ред! Споделете своя опит с домакинските уреди у дома. Какво за вас е наистина важно, когато избирате техника? Отговорете на тези два въпроса и се включете в разговора:

> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?

Всяко мнение е ценно – особено когато помага на други потребители да направят по-информиран избор. Коментарът ви може да е не само полезен, но и да ви донесе късмет в томболата и да спечелите специален подарък от Bosch - акумулаторна прахосмукачка Bosch Unlimited 7 (модел BCS711A), която ще ви помогне да почиствате още по-бързо и лесно.

На 29 юли ще изтеглим на случаен принцип печелившия потребител.
Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

👉 Абонирайте се за темата, за да прочетете и ревюто на big_bad_mama, която ще разкаже повече за своята пералня Bosch и опита си с уредите на бранда.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 14:22 от Жaклин

# 1
Вкъщи сме с пералня на Bosch от повече от 10 години, която винаги сме използвали много активно. Имам син, който е вече тийнейджър, така че в нашето домакинство винаги сме въртели перални поне по 3-4 пъти седмично.

Понеже винаги бързам, за дрехите ни най-често използвам една 32-минутна програма. Пере на 30 градуса и се справя чудесно с дрехи, които не са силно замърсени - най-вече за освежаване. Реално е предназначена за деликатни тъкани, включително коприна. Пускала съм нея всякакви по-фини тениски и ризи и съм много доволна, че никога не излизат смачкани или раздърпани. Има и супер бърза 15-минутна програма, до която прибягвам понякога сутрин преди работа.

През няколко седмици пускам в пералнята и маратонки. Естествено, предварително почиствам в банята подметките с четка и по-силен препарат.

При цялото това многогодишно, доста активно използване пералнята ни никога не е правила проблем и не сме я ремонтирали. За мен това е от основно значение - държа когато се инвестира в по-голям уред да имам доверие в марката и да знам, че техниката си струва парите и ще се ползва дълго.

Между другото, вкъщи имаме и сушилня, миялна и фурна на Bosch. Всички са на доста години, купувани са по едно и също време, когато е правено жилището. Мисля, че отново бих се доверила на марката. Уредите са надеждни и здрави след толкова години интензивно ползване и за нас се оказаха истинско попадение и много добра инвестиция.

# 2
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
Качествен утед за мен означава най-вече дълъг живот. Ясно е, че функциите се развиват през годините, но така или иначе аз не използвам всички. Уредите ми са поставени така, че за да се извадят общо взето се разглобява половината кухня. С цялото си същество искам да минимизирам подобни упражнения.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
На пералнята използвам основно 4 програми - памук, синтетика, ежедневно изпиране и допълнителна центрофуга...това е. На сушилнята 2 - максимално сухо и със зададено време.
Изискванията ми към всички уреди биха били дълъг живот...това е.

# 3
Качественият уред е този, който върши работата си добре, без да създава проблеми. Този, който не се чупи веднага след като му изтече гаранцията. А ако става дума за по-голяма техника - да е и икономичен откъм ток. Не обръщам чак такова внимание на броя функции, защото при избора на техника си преценявам дали ще ми върши работа или не. А и според мен много функции са напълно излишни

Когато ползвам сушилнята и пералнята, най-често използвам програмите за експресно пране, синтетика, памук, а също и за спално бельо и обувки/спортни дрехи.

# 4
  • Пловдив
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - повече програми, нисък разход на енергия, удължена гаранция;
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - ползвам кратките програми; повече програми.

# 5
За мен качествен уред е комбинация от дълъг живот и достатъчно функционалности. Имам комбинирана пералня със сушилня от 2г и ползвам 2 програми - Eco и Бърза 3 часова програма.

# 6
Съдомиялната и готварската ми печка са марка Bosch за мен е важно функционалността на първо място , дълъг живот на уреда и да също и да е икономична.Най често използваната ми програма на пералнята е 40 градуса 1:28 минути. Държа да е безшумна.

# 7
  • Враца
- За мен, качествен уред , означава - дълъг живот, безшумен, икономичен, с избор от всякакви програми, които да отговарят на нуждите ми.
- Нямам сушилня, на пералнята харесвам дългите щадящи програми, които проникват в дълбочина и изпират качествено. Не използвам кратки програми. Възползвам се от всички екстри и ми харесва да има програми за пердета, за спортно, за одеяла и завивки, пране с пара и всякакви новости, защото обичам да познавам пералнята си и да ми служи със всичките си екстри.

# 8
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - На първо място добра изработка - от това зависи всичко. Например мотор и остриета при блендерите. Дългият живот е бонус, но за мен уред, който работи две години не е качествен.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - Най-често ползвам кратките програми за ежедневно пране. За мен е важно да са икономични, екологични и разбира се - да вършат добра работа.

# 9
  • Варна
Редно е уредите безпроблемно да изпълнват функциите, за които са създадени. Да не им ,,слугуваме",т.е.да ни служат дълго и качествено. Ползвам веднъж седмично пералня, програма на 30 градуса за 30 минути, със силна центрофуга , суша на закрита тераса и това ми е ОК.

# 10
  • Варна
Качественият уред е този, който върши работата си добре, без да създава проблеми. Гаранцията е важна. Да е и икономичен, съобразявам размерите, защото живеем в малко жилище.  Доверявам се на изпитани във времето марки.

Когато ползвам сушилнята и пералнята, най-често използвам програмите за памук и синтетика. Обема е от значение. Гаранцията, еко програми и разбира се отново доказаната марка.

Имаме ваши електроуреди и сме доволни.

# 11
  • На морето!
1. Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
За мен качественият уред е този, на когото мога да разчитам дългосрочно. Не е нужно да има стотици функции, които никога няма да използвам – важното е да върши работата си ефективно, да е икономичен и да не ме изненадва с повреди точно когато най-много бързам. Тихата работа също е голям плюс.

2. Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Най-често ползвам кратки и еко програми – обичам бързото пране, но не за сметка на добрия резултат. При сушилнята държа най-вече на това дрехите да излизат сухи, но не скапани – без излишно свиване или намачкване. Уредите трябва да са лесни за използване и с интуитивно управление – нямам време да чета упътвания всеки път

# 12
За мен „качествен уред“ означава комбинация от дълъг живот, надеждност, икономичност и лесно управление. Не държа непременно да има много излишни функции, а по-скоро уредът да върши основната си работа добре, без проблеми, и да не харчи излишно ток и вода.

Най-често ползвам основните програми на пералнята – за памук, за синтетика, кратка програма и понякога програма за вълна. При сушилнята – стандартна за памук и по-щадяща за фини тъкани. Най-големите ми изисквания са пералнята да пере чисто и без да съсипва дрехите, а сушилнята да изсушава равномерно и да не намачква много прането. Също така и двете да са икономични и тихи.

# 13

Дълъг живот без ремонти, да функционира по предназначение.

При пералнята пране Quick 40, памук 60 и 90 градуса, вълна и центруфуга. Сушилня не ползвам.

# 14
  • София
Качественият уред е този, за който съм сигурна, че няма да ме изостави изненадващо без причина, да върши работата си добре. Този, който не създава проблем още преди му изтече гаранцията. Да е и икономичен на енергия. Да има не много, но полезни функции за моето домакинство.

Най-често използвам програмите за памук, а също и за по-експресно пране на ежедневни спортни дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт