Когато обичаш – се грижиш с внимание. Като Bosch.

• 9 081
  • 437
  •   1
Отговори
# 15

Качествен уред за мен е този, който е здрав и може да издържи на ползване поне 5-10 години, макар, че напоследък производството на стоки е със заложено планирано остаряване с доста кратки срокове. 
Не съм фен на сушилните. Най-често използвам пералнята на програма за 1 час. Важно е да е икономична и да пере добре.

# 16
  • София
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - Функионалоности и дълъг живот определно, особенно ако е някой уред за еждневна употреба.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - най-често ползваната пограма е пране на цветно и след това на бяло пране.За мен е важно да пере безшумно и да има доба центруфуга.

# 17
Качественият уред за мен, трябва да има повече функционалности, дълъг живот и да върши ефективно работата си.
Използвам най-често бързата програма на пералнята и най-сушащата на сушилнята.

# 18
Имам няколко уреда на Bosch, но не пералня/сушилня. Заложила съм на съдомиялна, фурни, микровълнова за вграждане и керамични плотове. Нямам никакви оплаквания, уредите са топ! Качествен уред е този, който изпълнява интуитивно всички функции, без да се налага всеки път да се чете упътване. Такъв, който да не се развали в първия ден след изтичане на гаранционния срок, и такъв, на който мога да разчитам за добри резултати.
Най-често ползвам бързи програми/програми за смесено пране.

# 19
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
Уред, който работи безпроблемно и ми служи дълги години! Както например една съдомиялна БОШ, която имаха родителите ми и която работи в продължение на  24 години!!!  На това аз му казвам "качествен уред"!
Също така да има икономични и енергоспестяващи функции.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? Програми за синтетика и смесено пране. Пера обикновено на 40 градуса, рядко на 60. Бързи програми не ползвам, защото не са икономични.
За сушене използвам най-често една 120-минутна програма, за която съм установила, че ми е най-оптимална.

# 20
Да е енергоспестяващ, да отговаря на нуждите на семейството ми, да мога да разчитам на него при ползване с отложен старт.
>При пералнята използвам ЕКО-режим и ги ползвам най-често с отложен старт на нощна енергия. Най-досадното ми е вечното чистене на тези пусти филтри при сушилнята. Изпитвам облекчение лятото, защото имам възможност да суша на слънчева светлина и не робувам на филтъра.

# 21
 Какво за вас означава „качествен уред“ – да не се разваля често, да има лесно почистване и да е ме улеснява максимално
Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - бързи и кратки програми основно, да се почистват лесно

# 22
1. За мен качествен уред означава наистина да изпълнява задоволително функциите си и да не се налага последваща намеса от мен след това, или поне не всеки път. Качеството и възможността да се ползва дълго време също са от значение, за което съм склонна да дам и по-голяма сума.

2. На пералнята най-често използвам програмата за ръчно пране и пера почти всичко на нея, защото държа на дрехите си и не искам да има щети. Само бельо пера на дълги програми и високи градуси. Най-големите ми изисквания са да пере добре и да е лесна за поддръжка.
Сушилня досега не съм ползвала.

# 23
  • Велико Търново
Моите отговори са:
> Качествен уред е този, който има дълъг живот, дълъг гаранционен срок, с функций които да отговарят на моето потребление и нужди и не на последно място хубав дизайн. Икономичността на уредите у дома, с изключение на хладилника не е от първостепенно значение, тъй като и пералнята и съдомиялната са свързани с топла вода от соларни панели, а останалите не отчитат голямо потребление.
> Всички!!! В общи линии дори съм се замисляла за покупка на втора пералня в критични моменти. Ползвам дългите й програми, ползвам къси програми, ползвам програми за синтетични материи и такива за ръчно пране. Ползвам самостоятелно програмата за центрофуга и изплакване. Наистина нямам любима, а експлоатирам уреда колкото ми позволява. Сушилня имам, но не я използвам често. Само за хавлии и халати. Останалите дрехи суша  на въздух. Единствено искам да са ми вярни и да не се чупят, тъй като без пералня особено, настава страшен хаос и смут в доамкинството ми.

# 24
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?

Дълъг живот без ремонти,  да е икономичен при ползване на ел. енергия и вода.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?

При пералнята пране на , памук  40 и 60 гр., вълна и центруфуга. Сушилня не ползвам, имам две прекрасни и големи южни открити тераси.

# 25
  • София
За мен качествен уред е този, който издържа повече време отколкото е гаранцията му. Не дава много проблеми и се работи лесно с него. Да бъде тих (зависи от уреда) и икономичен, енергоспестяващ.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Пералнята трябва да е достатъчно голяма за 4 членно семейство, 7-8 кг. Да бъде безшумна и икономична. Да пере на ниски градуси.

# 26

> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - Може би е комплексно - и сто функционалности да има, едва ли някой ги ползва всичките; дългият живот е със сигурност нещо желано от мен, защото уреди не се купуват всеки ден (свързано е с разходи и то не малки), така че предпочитам да залагаме на сигурни марки.

За пералнята - най-често пера на 40 градуса, като в зависимост от това какво пускам за пране, избирам по-кратка или по-дълга програма.
За сушилнята - май най-често пускам на програма Микс с функция против намачкване

# 27
1. Държа преди всичко уредът да бъде издръжлив, т.е. при нормално ползване да не се развали в момента, в който му изтече гаранционния срок. Също така искам да е икономичен и да пести енергия.

2. Най-често ползвам програмите за бързо пране и за седмично пране на пералнята и изискването ми е както вече споменах по-горе, да бъде икономична и да има дълъг живот и след изтичане на гаранционния срок. При сушилнята ползвам най-често програма за сушене на кърпи и програма за деликатни тъкани. Тук изискването ми е филтърът да може лесно да се почиства, уредът да пести енергия и да е с ниски нива на шум.

# 28
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?- Да е ефективен и с дълъг живот. Да е тих и икономичен е също от значение.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?  Най-често използвам програма за памук и програма микс. Държа пералнята да е икономична и да разполага  с кратка програма. Не ползвам сушилня.

# 29
-Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?

За мен „качествен уред“ означава надеждност и дълъг живот – техника, на която мога да разчитам години наред без чести повреди. Икономичността също е важен фактор – нисък разход на електроенергия и вода правят уреда устойчив избор. Разбира се, не на последно място – интуитивно управление и практични функционалности, които не са просто „за показ“, а наистина улесняват ежедневието.

-Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?

Най-често използвам програмите за „памук“, „ежедневно пране“ и „бързо пране“, защото предлагат добър баланс между време и ефективност. За сушилнята – „деликатно сушене“ и „антиалергична програма“ са моите фаворити. Най-големите ми изисквания са тишина при работа, добра енергийна ефективност и възможност за настройка според нуждите ми – например защита на тъканите и премахване на миризми. А когато уредът „мисли вместо мен“ – това е истински бонус!

Общи условия

Активация на акаунт