Когато обичаш – се грижиш с внимание. Като Bosch.

• 9 080
  • 437
  •   1
Отговори
# 30
  • София
За мен качествен уред е този, който изпълнява качествено работата за която е предназначен. Качеството предполага и по-дълъг живот на уреда.
Най-често използвам програмата за памук, за смесени тъкани, както и кратките програми на пералнята. Сушилнята почти винаги използвам с програма за смесени тъкани, ниво на сушене за гардероб, функция против намачкване.
Държа уредите да не са шумни, да са икономични, да имат кратки програми и възможност за скъсяване на по-дългите такива.

# 31
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
🌸 Функционалности и дълъг живот, разбира се

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
🌸 Най-често изпозвам основните програми - за бяло или за цвето и съответно ми е важно да мога да избирам температура на водата и обороти за центрофуга според материята на дрехите. Важно ми е да е възможно най-тиха.
За сушилня са сходни критериите. Да запазва дрехите свежи и непокътнати

# 32
Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?

За мен качествен уред е такъв, който съчетава функционалности, модернистичност, надеждност и дълъг живот.

Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?

Аз съм абсолютен фен на бранда ви. Всичко започна с пералня и сушилня, към настоящем всичките ни домакински уреди са Bosh. Без прахосмукачката всъщност Simple Smile

Най-често ползвам опцията за връзка между пералня и сушилня, които имат уредите ви и така не се налага да избирам програма за сушене. Абсолютно влюбена съм в i-dos и дистанционният достъп, тъй като живея в къща и не ми се налага да обикалям етажите за проверка свършил ли е уреда. Свикнала съм отдалечено да пускам вечер миялната от  леглото или да спирам печката, докато съм на двора. За мен това е страхотно Simple Smile

Автоматичното дозиране е топ, не знам как съм живяла без него Simple Smile Сипвам веднъж препарат и не го мисля и пресмятам кога колко да слагам. Уредите са тихи, перат и сушат перфектно, покриват високите ми изисквания напълно.
Единствената ми препоръка е за подобряване на изживяването с приложението, но от 8-ма серия на всичките ви уреди, съм безкрайно доволна ❤️

# 33
Качествен уред за мен е неговата устойчивост във времето и ефективност. Функции много, но не всички са нужни и/или ефективни.

Пералнята използвам предимно с кратки програми на ниски градуси, често пускам допълнително изплакване ако сметна, че имам нужда.

# 34
  • Sofia
За мен качествен уред е комбинация от дълъг живот и достатъчно функционалности. До сега не съм имала уреди на бош, но пералнята която имам, нямам сушилня, та пералнята, понеже пера често я пускам на бързо Микс най-вече. Използвам и проглама Еко

# 35
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - За мен качествен уред означава на първо място да заложа на марка ,която се е доказала във времето че е устойчива на пазара въпреки конкуренцията. На второ място бих гледала за икономичност а ако всичко това е съчетано с дълъг живот то това би бил перфектният уред. От няколко години ползвам миксер на Bosch и съм много доволна- едно от предимствата му е,че е доста безшумен (в сравнение с предишният ни).
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? -  Изискванията ми са да са висок клас на икономичност защото ги използвам ежедневно. На пералнята използвам много често бързата програма 30мин на 30°. Сушилнята ползвам на една програма за максимално сухи дрехи.

# 36
*Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
Качествен утед за мен означава дълъг живот и лесен за експлоатация.

* Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
На пералнята използвам основно памук, синтетика, деликатна програма, допълнителна центрофуга и изплакване.
На сушилнята - памук, микс, завивки, допълнително зададено време.
Изискванията ми за уредите да са, да са с дълъг живот, да щадят дрехите, да са тихи и разбира се достъпна цена.

# 37
> Какво за вас означава „качествен уред“ – Дългият живот заема основно място за мен, както и икономичността.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Използвам предимно кратки програми, 40 градуса. Изискването ми отново е за дълъг живот, предпочитам перални с по-голям обем. Сушилня не съм ползвала.

# 38
Държа уредите, които избирам да изпълняват функциите си правилно, качествено и за дълго време.

На пералнята си използвам често кратки програми на ниски градуси, но и дълги на високи градуси,когато се налага. Зимата използвам и тази за вълна.

# 39
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
- Пералнята ни е Бош и вече 11 години ни служи вярно и ми е пръв помощник. За мен точно тя олицетворява качествен уред. С напредване на годините не търся толкова функционалност колкото икономичност. А "дълъг живот" на уреда определено е бонус.
- Често използвам къса програма, която е за 15 минути и пере на 30 градуса. Важно ми е да има добра центрофуга!

# 40
  • София/Севлиево
Качествен уред= дълъг живот и икономичност.
На пералнята използвам една кратка програма за смесен текстил,една за детски дрехи и една за обувки.
На сушилнята-програмата за детски дрехи (най-добре суши и най-малко поразява материите).

# 41
  • София

> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - повече функционалност предпочитам. Не на последно място, да е с ниско ниво на шум. разбира се, ако уредът е икономичен - още по - добре.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - Най - изплолзваната програма на пералнята е "Памук", никога не избирам най - дългата програма. Кой има време да чака 4 часа вечер да се изпере прането? Два часа е идеално. Харесвам функцията за деликатно и ръчно пране + кратката 20 минутна програма. Идеално ми е. Сушилнята я пускам само на една програма - пълно изсушаване. Така или иначе в нея не пускам деликатни тъкани. Единствено памучни, кърпи, хавлии, чаршафи. Не съм имала големи фалове. Принципът ми е, ако не може да оцелее след пералния и сушилня - не е за мен.

# 42
За мен качественият уред е този, който е удобен за ползване, има надеждни основни функции, които вършат работата по предназначение и има достатъчно универсални функции, които да се ползват в ежедневнието и при почти всички ситуции и нужди.
Някои от нишовите функции на определени уреди изобщо не се използват в нашето домакинство, пример: Сушилнята ни Bosch сигурно има над 20 различни вида настройки, но ползваме максимум 4-5 според прането - това разбира се, винаги е плюс да го имаш защото не знаеш дали няма да ти потрябва някой път, но не е най-същественото когато търсим нов уред. Също така, изключително непрактично е и излишно, когато кафемашината/пералнята/сушилнята/други уреди имат функция да ги стартираш през телефон тип СмартКонект - дрехите няма да се сложат сами за пране (достатъчно е да има таймер за да ги пуснеш в определен час), а кафемашината има пречистващ цикъл с вода преди да сложиш чашата. Да уточня: Не говоря за смарт уредите като цяло и всичките им функции и приложения, а специално за конкретната функция "Старт от телефон", която я имаме на повечето уреди.

Дългият живот и надежност на уреда също е много важен за нас и за това залагаме предимно на познати и качествени марки, като цената не е водеща при решението за покупка (готови сме да дадем повече, но да е качествено). За икономичност не мога да говоря - не ни е приоритет, понеже тук според мен зависи и колко често и как се ползва дадения уред - всичко може да бъде икономично, ако не се ползва ежедневно.

Най-често използвам отделни програми за черно, бяло, сатен и други деликатни материи за пране. А за сушилнята винаги ги изсушавам на макс и ползвам най-много функцията easy care за смесени материи понеже макар да е по-дълга е щадяща, допълнително ползвам друга програма за хавлии, деликатно и т.н. Задължително пускам и топчета за "натупване" на дрехите, за да са мекички.

Като изисквания от пералнята очаквам да пере добре (шокиращо!), да е лесна за поддръжка - да не се забиват топки косми навсякъде, да усвоява добре препаратите. Бонус са контейнерите за перилен препарат и омекотител, които са страхотни!

От сушилнята е важно да щади материите, да можеш лесно да настройваш температурата, лесно да я почистваш и да не оставя неприятни миризми след пране. Не знам дали има сушилни с такава функция, понеже отдавна не съм гледала пазара, но би било много приятно да има опция за ароматизация на дрехите при сушене с омекотител или нещо друго.

# 43
 - да има дълъг живот без необходимост от ремонти, да изпълнява функциите си качествено и да пести ресурси (ток, вода)

- Използвам еко пране с предпране, а на сушилнята пълно изсушаване. Изискванията ми са дрехите да бъдат добре изпрани, а при сушенето да не са много измачкани.

# 44
  • Велико Търново
При избора на уред с мъжът ми гледаме да е функционален, с по-дълга гаранция и по-висок клас. Определено избираме марки, които вече са утвърдени на пазара.
От програмите на пералнята най- много ми допада бързата програма за смесено пране за 30 минути, която е подходяща за натовареното и забързано ежедневие.  Най - често обаче, използвам по-дълга програма на високи градуси за детските дрехи и за кърпите и чаршафите.

Общи условия

Активация на акаунт