Септември'09 - 11

• 17 646
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не мога да повярвам, че никой не ми отговори даже с 1 ред Sad Никой ли не е правил изследване на кръвопотока?? И никой ли не смята да прави пренатална ехокардиография??
Най-малкото това са неща, които се правят доста преди раждането и мисля, че са важни! Явно мнението е само мое newsm12

# 196
Здравейте мамчета,
И аз много питах и се чудех къде да раждам. Почти не мога да чуя еднозначно добри мнения за някоя от болниците.
Една от приятелките ми роди във Вита при добри условия и без да я карат да е секцио, макар че в крайна сметка го докараха до секцио (не знам дали наистина се е налагало). Лошото беше, че от неправилно поставен абокат и докараха някакъв съсирек и лежа 4-5 дни повече докато и оправят ръката и и спадне температурата.
Друга ражда в Щерев и е много доволна. На мен ми звучи доста добре защото дори и да има проблем е много близо до Тина Киркова.
За Токуда ми казаха, че е голяма мъка с ЖК и много се чакало. Освен това приемали за раждане само тези, които са ходили на ЖК там. Не знам дали е вярно, но аз се отказах от там поради този факт.
Други две приятелки родиха в МД без уговорка и едната попадна на не ремонтираните етажи и имаха 1 баня на етажа и било страшна мизерия. Тя обаче е много доволна. Аз не мисля, че бих си го причинила Sad Все пак си е допълнителен стрес. Тя твърди, че там за всичко са най-добри и че дори от Тина Киркова карали в МД по-тежките сличаи. Другата попадна на някой от ремонтираните етажи и каза, че било ОК само дето леглата били с пружини и ако си с повечко шевове или след секцио си било кошмар.
Аз сега ходя на ЖК при д-р Маленов от Тина Киркова, в частния му кабинет и за сега съм много доволна. Може би ще избера ТК заради доктора.
Съгласна съм да платя колкото трябва. Не малка  част ще ми бъде покрита от Закрила, но само ако е за самото раждане, а не за VIP зала и избор на екип. При това положение се получава една и съща сума за раждане в частна клиника и VIP раждане в друга. Само дето не знам къде е най-добре едновременно като условия и добри екипи...

# 197
  • София
 bubara  не съм правила някакво специално изследване на кръвопотока. Единият път само моята АГ ме гледа с доплер и каза че кръвопотока е добър. А фетална ехокардиография знам,че се прави  в по-големите седмици. Още не съм мислила, но най-вероятно ще направя. за специалисти съм чувала доц. Томова. Явно при теб, тъй като си по-рискова бременност ти правят повече и по-прецизни изследвания и няма да можем да ти отговаряме на всички въпроси.

kriskata   то едва ли ще чуем еднакви мнения за болниците. Ще ходиме, ще гледаме и ще решаваме. В МД не знам как са родилните и пред родилните, но съм лежала на 5ет. в отделение Майчин риск и всичко беше  ОК Peace И друго, което знам за МД, че там е най-доброто неонатологично отделение , а и всички тежки случаи ги пращат там.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:59 от _мариана

# 198
  • София; Дружбето
bubara, сефте чувам за такива изследвания Rolling Eyes миналият път не съм правила значи и сега няма да правя.
За болниците, за всяка има и много добро и много лошо. Аз съм си патила 2 пъти много в майчин дом от същите специалисти, които други хвалят. Така че божа работа

# 199
Бубара, аз също за първи път чувам за това изследване...  newsm78
Може и аз да си го направя, ако е необходимо!

Хубав ден!

# 200
Бубара, аз също за първи път чувам за това изследване...  newsm78
Може и аз да си го направя, ако е необходимо!

Хубав ден!

# 201
bubara аз ще ходя на 19.03 на ранна ФМ при доц. Томова. Тя единствена откликна да ми запише час за преглед преди един месец, а всички останали ми казаха, че няма свободни и толкова. Жената ме вмести, звучеше доста мило и беше любезна. Та ще я видя на 19ти, а като е и детски кардилог мисля да ходя на следващата ФМ, та поне ще си гледа и сърцето наред с другите органи.
В Токуда ходих на платен преглед в 6-та г.с. за установяване на бременността и още два пъти след това. На предния преглед докторката ме попита при нея ли ще съм на ЖК, защото доста се чудех, че нали нямат часове по ЗК / аз си внасям стабилни осигуровки  Crossing Arms /. И направо си ме пита по ЗК или платено. Казах по ЗК, записах си час и на регистратурата ми обясниха какъв талон да занеса на 20.03, когато ще ме регистрират. Не е имало кандърми, уговорки за по нататък и т.н.

# 202
  • София
Здравейте, мами! Аз най-накрая се престраших да се включа  Grinning, навярно заради предишната ми неуспешна бременност. Сега голямо треперене ме ударих докъде ще го докарам първия триместър.

Бързам да отговоря на bubara: Наясно съм само с биометрията. BDP е обиколката на главичката. След 12 г.с. плодът започва да се измерва и чрез този показател. AC (abdominal circumference) е обиколка на коремчето, а FL ( femur length) е дължината на бедрото. Общо взето, идеята е, че седмицата се определя като се вземат предвид и 3-те показателя. Разлика до 1 г.с. е нормална, така ми казаха и в ЖК.

# 203
Не мога да повярвам, че никой не ми отговори даже с 1 ред Sad Никой ли не е правил изследване на кръвопотока?? И никой ли не смята да прави пренатална ехокардиография??
Най-малкото това са неща, които се правят доста преди раждането и мисля, че са важни! Явно мнението е само мое newsm12

На изследването, което си направих през 11 седмица на единия ред пише - кръвопотокът е във физиологичните норми.

Какво е по-точно пренаталната ехокардиография? При мен като ме гледат на ехографа, проверяват сърцето и после като разпечатат снимките има и нещо като кардиограма на бебето, но това го правят почти всеки път.

# 204
И аз не съм го чувала това изследване ,да не се прави само при препоръка ,ако има нужда ,незнам.

А за килограмите -аз съм 5,6 отгоре ,ама ми е все тая -после ще се оправям.
Аз също неслизам от колата ,много ми е много удобно  и не мисля да се отказвам ,освен ако нещо не се обърка/пу-пу/.

# 205
  • София
Здравейте! Извинявам се , че може би бях малко по нервна, но като незнам нещо и не мога да го намеря в нета - умирам smile3511
Биби мнооооого ти благодаря! Точно това се чудех какво е! Благодаря! Успешна бременност!!
Thopar ако се бях сетила за Томова newsm78, ама пусто съм на работа и като никой не ми отговори..
Неки тази кардиограма който виждаш е всъщност кръвопотока! Пренаталната/феталната ехокардиография е обстоен преглед на сърдечната дейност на плода, която няма как да се види преди 18-19 г.с. Там гледат клапите, предсърдията и незнам още какво си на бебешкото сърце....Знам, че е рано , но ако някой иска да си прави това изследване чрез направление чака 2 месеца. За момента няма проблем, но недай си боже се открие такъв няма да има часове и така...
Аз все пак отскочих до Националния кардиологичен център и си записах час на свободен прием при д-р Велковски 22 април. Заплаща се 100 лева.

# 206
ей мацки,
нямам търпение да се похваля - тъкмо се връщам от консултация и още в 14 седмица ми каза лекаря,че чакаме момчееее Simple Smile
ама така ясно се видя малка пишка,че ми потекоха сълзи. после преброихме и 10-те пръстчета на ръцете.каза и че гръбначния стълб и мозъка са много добре оформени....направо ще се пръснеме от радост. Пожелавам на всички само красиви и щастливи моменти!!!

# 207
  • around the world
Здравейте мамчета,
И аз много питах и се чудех къде да раждам. Почти не мога да чуя еднозначно добри мнения за някоя от болниците.
За Токуда ми казаха, че е голяма мъка с ЖК и много се чакало. Освен това приемали за раждане само тези, които са ходили на ЖК там. Не знам дали е вярно, но аз се отказах от там поради този факт.
Други две приятелки родиха в МД без уговорка и едната попадна на не ремонтираните етажи и имаха 1 баня на етажа и било страшна мизерия. Тя обаче е много доволна. Аз не мисля, че бих си го причинила Sad Все пак си е допълнителен стрес. Тя твърди, че там за всичко са най-добри и че дори от Тина Киркова карали в МД по-тежките сличаи.
Кriskata,
за Токуда от това което на мен ми казаха когато ходих на преглед-въоще не е задължително да ходиш при тях на ЖК, дори напротив. Можеш да ходиш където искаш на прегледи и ЖК и да отидеш в Токуда 45-60 дни преди раждането и да си избереш д-р. Това което обаче е задължително е да си платиш за избор на лекар, което преди месец струваше 1500 лв. за нормално раждане(това е при условие че си здравно осигурена и имаш направление).
За ЖК в Токуда на мен ми казаха, че от рано трябва да си записваш час всеки месец, тъй като ЖК е водят само 2 докторки, като едната е от съвсем скоро в болницата.

# 208
  • София
bubara   Embarassedаз забравих да ти отговоря...с предишната бременност ходих при Велкосвки, приемаше в Тина Киркова - изследването се казваше фетална ехокардиография. Оглежда се сърцето, клапите, кръвопотока от пъпната връв към бебето, абе всичко свързано с кръвоносната система на бебето и  кръвопотока от страна на майката към бебето. Останах много доволна. Сега разбрах, че Велковски прави такива изследвания всяка сряда в Тина Киркова и направо ми се вижда безнадеждно да си запиша час при него....предишния път правих това изследване в 25 г.с. Не успях да намеря къде прегледжа другите дни. Затова мислех ехокардиографията да я правя при Спасов във Фемина. Явно ще трябва още от сега да си записваме часове newsm78
Изследването е по желание. Преди 2 години док. от ЖК ме светна и каза, че е добре и това да се направи и аз си го направих. Много от рано се открива шума на сърцето при това изследване и разни др неща.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 17:52 от EmiR

# 209
ЕЕЕЕ бубара споко, виж колко майки ти отговориха и аз ще се наредя сред тях.
С първата ми бременност ходих на по-късната ФМ и изришно ми следиха кръвопотока, даже мнението на доктора беше след като огледа, че всичко друго е наред, че това е може би най-важната част от фм. По спомени коментара на доктора беше, че няма по-важно от това да погледне дали обмена на вещества между майката и детето е наред и е от изключителна важност за доразвиването на плода.
Денси радвам се, че всичко е наред при теб. Очаквам и следващите майки с по-големите седмици да се похвалят с такива добри новини   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт