Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 31-та тема

• 54 927
  • 368
  •   1
Отговори
# 195

Гелева, да знаеш, златна си  smile3525

Най-после ще си похапвам палачинки без капчица угризение на съвестта и разни мисли от рода на - ауууу, с колко ли ще ми се увеличи диаметъра ако изям още една.

Харесаха се на всички, без изключение.
Само да са ме избъзикали още веднъж, когато сутрин си направя купичка овесени трици с ябълка за закуска.

# 196
  • София
polin_a, старая се, иначе фотоапаратът си е един и същ, няма промяна в техниката.  Simple Smile А и вече излезе зеленкото, а то за снимки е прекрасно, поне според мен. Peace

Smiley*, много съм щастлива, че сте харесали палачинките.  Hug Овесените трици ми харесват на вкус, както за закуска с кисело млекце, така и на хлебче и на палачинки.  Heart Eyes

# 197
  • София
Привет, привет на всички кулинарки!  Много вкусно и красиво сте сготвили, както винаги!  bouquet

Lois, честита годишнина! Страшно изискана, красива и, не се съмнявам, вкусна трапеза за празника си подредила! Поздравления!   bouquet

Аз днес съм на селска вълна, от вчера са ми се дояли на баба ми таралежките от кайма и си ги спретнах набързо тая вечер  Heart Eyes

Приятна вечер и хубав уикенд!

# 198

пеп-4o , тези джобове съм ги пробвала отдавна, но не можах да ги направя Confused, ще се пробвам пак, защото изглеждат много апетитни.

Мариета, майката на джобовете е в направата им. Кората тесто се маже добре с олио, тогава се поставя другата отгоре.  След това изрязвам формата - овал, за два джоба,  /щото винаги се получава неправилна/  След като се изпече, среже на две части лесно се отделят двата пласта към двата края /е с помощта и на нож  Wink понякога/

# 199
Привет и от мен Hug
Луиз, толкова апетно и красиво!Честита годишнина!  bouquet

Цецето, я кажи нещо за тези таралежки, много апетитно изглеждат Peace

При нас нищо особено...
Зелена салата

Вратни пържоли на фурна с картофки

# 200
У нас днес -

Рулца от пилешки гърди, спанак и сирене:

Едно рулце разрязано, в компания от руска салатка:

# 201
  • София

esy , то това е много проста селска гозбица /между другото, никъде на друго място не съм я срещала Thinking/  Запържват се хубаво 2 глави лук, прибавя се 1 суп.л. червен пипер, гаси се с 1 доматена консерва /аз слагам домашна консерва в бурканче от лютеница  Peace Може и с пресни домати, но те сега не стават/ и се долива малко вода. 1/2 кг. кайма се омешва с 1 каф.чаша ориз, подправя се с черен пипер, може и с чубрица, оформят се малки кюфтенца, овалват се хубаво в брашно и се пускат в тендежерата. Долива се още вода ако е нужно, колкото само да се покрият топчетата. Като уврат хубаво / най-малкото оризът да не хруска/, се изсипва 1 кофичка кисело мляко, разбито с 2 яйца, ври още 5 мин. и се подправя с пресен магданоз. Туй то  Grinning Много ми върви на мен с доматена салата, а сосчето е да топиш, да топиш, и да се забравиш   Crazy Laughing

# 202
балсамовата редукция се казвала балсамова глазура.
Balsamic glaze - De Nigris

много дребна снимката, ама само това намерих в същото шише.

Lois, благодаря за рецептите и съветите. Не знам нищо за балсамовата глазура и никога не съм ползвала. Поразрових за повече информация – виждам, че се използва за зеленчуци и за меса. Нещо като сос и за овкусяване, нали ? Другата седмица ще ходя в Метро и ще потърся Balsamic glaze - De Nigris. Интересно ми е да опитам.

# 203
  Вивиан,страхотни пилешки ролца! newsm10 Пилешкото обработва ли се преварително?Или?Как всъщност ги правиш?

# 204
  • И тук, и там, навред....
Vivian,   bouquet страхотно ти е рулцето! Аз където не съм любител на спанака, сега стоя пред монитора и бърша уста...... Heart Eyes

enamorada , мн. апетитна питка   bouquet
И още толкова вкусни неща........

При нас, едни палачинки за закуска, спретнати набързо!
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10590996
Сместта е мн. интересна, защото се прави с мляко и вода, в която са варени макарони - тъй като била богата на нишесте /поне така пишеше в рецептата/, яйца 2бр., малко сода и брашно!  chef Всичко естествено търпи промени, поне при мен - нещата стават на око  Wink Laughing, според наличността на продуктите!

# 205

esy , то това е много проста селска гозбица /между другото, никъде на друго място не съм я срещала Thinking/  Запържват се хубаво 2.....

Проста, проста, но те простите неща са най-вкусни Hug Това е един вид млечен кебап само, че с кюфтенца вместо с месо, интересно....ще пробвам някой път........благодаря ти!  bouquet

Вивиан, апетитни рулца!

# 206
 Thinking  zdraveite i ot men,edin novak ,kajete molq vi kak da ka4a snimki na qstiqta si, za da se vklu4a i az kakto podobava v temata?neznam kak da go napravq?  newsm78

# 207
отново да ви кажа благодаря, много сте мили всички.

дамдам, смайли, последно уточнение, че май не се разбира - фирмата производител се казва Де Нигрис, а на етикета отпред пише Балсамик Глейз. Моето е с аромат на бели трюфели, но да си призная, доста поизветря в хладилника, преди да почна да го ползвам. Може би сега бих си купила натурално. Доста е гъсто, на салата не го виждам. По-скоро върху месо и сготвени зеленчуци. Сладни леко, на вкус е като богат балсамов оцет с още някакви добавки, според вида. Става и за сладкиши, между другото. Ягоди с маскарпоне, примерно.

Вивиан, рулцата ти са прекрасни.

Deniska_80, трябва снимките ти да са качени на някой сървър, примерно в Пикаса уеб, и от там ползваш адреса на снимката, като пишеш мнение - над формата за отговор от бутончето за снимка - между таговете слагаш адреса и готово.
ето тук повече информация по въпроса

# 208
Здравейте и днес отново очи пълни - ръце празни  Weary, гледам, гледам и не мога да откъсна поглед от вкусотиите на всички.  smile3501 smile3501

Цецето таралежките ми се виждат вкусни и интересни ще пробвам скоро smile3508

nell@ твоите пълнени гъбки все апетитно изглеждат ще взема и аз да се пробвам, аз досега все съм си мислела че стават тежки и мазнички и не смея да пробвам, но ти ме запали, с каква плънка стават най-вкусни според теб newsm12

Гелева тези воденички така поднесени направо нямам думи  newsm10

Vivian* аз още чакам рецептата за пържолките, а ти още по-страхотни рулца показваш, нямаш милост искам и тях  newsm17

от мен вчерашната ни вечеря Винен кебап

# 209
  • пак на Рив Гош
Пак сте вкусни и оригинални както винаги Simple Smile
Гледам и че Дюкан е популярен Simple Smile - успех на диетуващите (още повече, че приготвяте много вкусно исглеждащи неща - аз навремето само шунка и обезмаслено сирене дъвчех  Laughing)

На Диди и Пеп-4o одма им почвам печените чушки и чишките бюрек, много са ми се дояли, ама тук печените чушки с в много кисела марината и не стават... И на Vivian рулцата ми се виждат апетитни.

Lois, отзивите ти за балсамовата редукция ще са ми много полезни. Аз все се чудех готова ли да си взема, или да инвестирам в една бутилка балсамико и да си я изваря на котлона. Дълги щастливи години семеен живот ти пожелавам (на патерици)!

Esy, на какво казваш "свежо сирене"? Каква му е консистенцията - като на извара ли? Предястието ти с него изглездха чудесно.

Аз тази седмица не готвех, малко на полуфабрикати го карахме, че ми се събраха няколко дни късно прибиране.
Днес наваксвах със закуската - мъфини с шоколадов чипс на Milen@:

А за вечерята нямах идеи и Pety с нейната снимка ме подсети за качамак Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт