"Скоро малките ни МАРТенички,ще ни се покажат всички"!

• 12 401
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Зори, по-добре не го мисли толкова това предизвикано раждане. Ясно е, че е най-добре и за бебето и за теб всичко да си е естествено, но щом като виждаш, че нещата са много "узрели" вече, по-добре не го мисли толкова колко ще боли. И аз знам, че повече боли, но и двете ми раждали колежки на работа ми казват, че при тях е минало супер бързо и да боли е в пъти по-кратко, отколкото при нормално и те лично са доволни. Та, какво ще е при теб никой не може да каже, по-добре само не отлагай много, гледай да изкарате бебето бързичко и здраво Peace

# 226
Добро утро,мамчета! Hug
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА БУХТА И ТИФАНИ МИШЕЛ!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И СКОРО ДА СЕ ГУШКАТ В КЪЩИ!!! newsm51 newsm51 newsm51
А ИМАМЕ СИ ОЩЕ ЕДНА МОМА newsm51 ЧЕСТИТО НА MARCELA83
Иха почнаха се новините за сладки бебчета baby_neutral baby_neutral baby_neutral
ЗОРИ,на сестрами раждането също беше предизвикано,май заради плацентата,ама не нея и епидурална и бяха сложили и роди сравнително бързо и лесно.
Мен също ме е чукнала музата за чистене Joy,та таковата ..... отивам да се трудя Mr. Green

# 227
Зори, не че да те плаша, ама си боли предизвиканото раждане Rolling Eyes Тя и Маруся, беше споделила същото в един свой пост.При мен шийката на матката въобще не беше омекнала и се наложи да ми бият някаква инжекция, за да тръгнат нещата.Дотогава бях със 4 см.разкритие.Ако се наложи да ти предизвикват раждането, искай си епидурална упойка. WinkАз нали се направих на герой и не поисках, за това в близките години не ща и да чуя за раждане  Laughing
Снощи Радослав изпусна нощното хранене.Яде към 12:30 и откара така до 5:50 Rolling EyesАз бях будна към 3 часа, ама детето си спеше така сладко, че ми се досвидя да го събудя.В лекциите на 9 месеца пише че максимум до 1 месец трябва да сме премахнали нощното хранене, за да му почивало стомахчето.Иначе си яде в 6 и сега пак в 9.
От вчера пак не е акал Sad Въпреки завидните грамчета, които е качил, започвам да си мисля че кърмата му не му стига.Вече не се задоволява с едната гърда, затова предлагам и другата.И са едни такива меки...Може и да се наложи да го дохранвам, незнам.. Rolling Eyes

# 228
Добро утро и от мен!   bouquet
Днес станах рано. Дано е хубав деня и да има много бебчета.

На всички, които са родили - ЧЕСТИТО!

Искам да ви питам - кога започват да се извеждат навън бебчетата, разбира се при хубаво време. Че аз имам толкова ангажименти с каката и няма да мога дълго да седя само в къщи?

# 229
 Добро утро на всички.

Честито на мамите с новородени бебчета bouquet

За епидуралната упойка - една приятелка роди с такава и каза, че раждането било песен, само дето не усещала ефективно напъните и не можела да напъва като хората.

Хайде лек ден от мен, аз все още чакам да родя - днес е терминът ми Simple Smile

# 230
  • София
 Честита дъщеричка на marcela83 - много здраве и късмет пожелавам на малката Никол

Аз взех, че се засрамих  Embarassed от забележката на Слънцето и се поправих - сложих снимки на Борис на vasida и на Денис на the_light_2008 на първа страничка. Новото ни попълнение Никол също вече фигурира в списъчето на родените с мерките си  Peace

krisi99, ако времето го позволява и бебчето е добре аз лично бих го извела (и най-вероятно ще го направя) още след три-четири дни. Ники се роди лятото и си го извеждах от самото начало.

Белла, щом си спинка Ради явно не е гладен.

# 231
Белла, аз още твърде не разбирам, но това неакане не е ли възможно да е от нещо като запек, не от недохранване. Далеч не ми се струва, че е недохранен, щом е спокоен, качва, пълни памперси, дори звучи абсурдно. Явно все пак това е най-големия ужас за една майка, щом само за това си мисли Simple Smile
Мисълта ми е - нали педиатърката предния път го беше изакала с термометър, т.е. все пак си е имал ако, просто е останало вътре?

# 232
Ами по принцип щом не ака бебето, значи има проблем с храненето.Така поне пише в Кърмаческия Rolling Eyes.Иначе той е спокоен, спинка си, хапва....ама наистина е голям ужас за майката, щом детето й не пълни памперса. Rolling Eyes А иначе от какво ще се запича щом е на кърма, незнам

# 233
Говори ли с педиатърката? Тя ми се струва по-добрия съветник. Нищо против кърмаческия, но там са дадени някакви много общи неща. А и едва ли имат предвид, че на детето не му стига кърмата, когато все пак наддава добре и спи. Дори пише, че има случаи, когато кърмата се усвоява напълно от организма при кърмачетата. А педиатърката ти все пак вижда детето в какво състояние  и по това може да прецени какво му е.
Моя приятелка е с по-голямо бебче, вчера се чух с нея, и те са на кърма само и хем не е новородено и пак е запечено 3ти ден вече. Само не знам вече днес какво са му измислили за оправяне.
То иначе почти навсякъде пише, че и от колики предимно децата, хранени с АМ страдат, кърмачетата почти не, но виж колко е невярно това.

# 234
Ами говорих, но тя не отчете проблем.Много си е добре детето, пу-пу Rolling Eyes.Може и да е от храната която приемам.Сега се сетих че вчера цял ден бях на принцеси Rolling EyesИначе си пия много течности и т.н..Иначе пръцка, ама може и да е коликите newsm78

# 235
Белла, не е възможно да не му стига кърмата на Ради, а да е качил толкова много за две седмици, не се шашкай, няма никаква нужда да дохранваш. Значи, аз питах нашата педиатърка, която вчера дойде да види Ники, специално за това акане - тя каза, че е съвсем възможно да не ака по 1-2-3 дни дори и изобщо няма място за притеснение, след като има достатъчно напишкани памперси и наддава добре. Каза, че неакането е знак за проверка на теглото, а не диагноза. След като на тегло е ОК детето, значи всичко си е ОК. Само добавям, че педиатъркат ани е доста ерудирана и уважавана в лекарските среди, подкрепя изцяло кърменето, може да й се има 100% доверие за абсолютно всичко - вече 5 години лекува Гого, а и нас покрай него Simple Smile.

Sia, чак снощи ти прочетох поста в предната тема Simple Smile Ами да, възможно е от другата отчетна тема да се знаем, но ти май не влизаш често там. Нали говорим за априлско-майската тема от 2004? Не си спомням за имената, моето е Силвия, така че ако си адашка  Hug А ако и живееш наблизо някъде, вече съвсем ще те заподозра.

Понеже видях, че няколко майки са питали за тази рецепта на сьомга в бутер тесто, пуснах я в Готварския, за да давам направо линк. Ето я.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 10:41 от SZA

# 236
Ами по принцип щом не ака бебето, значи има проблем с храненето.Така поне пише в Кърмаческия Rolling Eyes.Иначе той е спокоен, спинка си, хапва....ама наистина е голям ужас за майката, щом детето й не пълни памперса. Rolling Eyes А иначе от какво ще се запича щом е на кърма, незнам
запичат се от капките за колики - вие давате ли някакви?

# 237
Влизам като вестителка да каже, че
сутринтта на 12.03 в 5 и 54 mama_bebcho  е родила момченце, Митко, 4кг, 54 см. за 3 часа, нормално раждане. И двамата са добре.

Да и е жив и здрав!!!

# 238
честито бебче на  mama_bebcho -да е жив и здрав големия мъж,то бебчето отгледано-браво  smile3501

# 239
  • София
zdraveyte momicheta pisha ot telefona si. Tazi nosht v 00:30 se rodi moqta malka princesa Elitsa -2,700 kg i 49 sm

Общи условия

Активация на акаунт