"Скоро малките ни МАРТенички,ще ни се покажат всички"!

• 12 440
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Честито и на Симона Стоянова и на Мънки(казах аз че това е нейната тема)!Да са ви живи и здрави бебетата!!!Бързо да се възстановите!!!  bouquet

Ние сме си 2 в 1 и си чакаме реда!!!

Дез обаче сигурно е родила от 9-ти вечерта да не е влизала е странно,дано само да са добре! Praynig

Savage_17,добре дошла!Като имаш време разкажи ,ти нали беше за нормално,защо в последния момент секцио?

# 121
Някоя мама дава ли капки против колики сад симплекс? По колко капки давате и помагат ли ви ? И за кърменето да попитам - педиатърката ни ми каза да я кърмя по 20-30 мин , но тя суче не повече от 10-15 и спира сама.Не плаче след това , а си спи. Дали и е достатъчно!!!!

Честити бебоци на всички нови мами!!!!!!!

# 122
Мънки, Симона Стоянова, Честити ви бебчета!Да си здрави ,усмихнати и послушни!
Ади, още съм в очакване,което май доста ще се проточи...,но каквото-такова.Много мило ми стана,че си се сетила за мен.Аз само чета тези дни ,защото съм кисела и изнервена,а и ми се появиха разни болежки(възпали ми се седалищния нерв ,а от 2 дни ми отичат ставите на ръцете и не мога сутрин да ги свия)-май се изложих на финала.Поне разните изследвания са супер-тонове,микробиология,а днес остава и ехографията да е ок.
Ох, от това чакане вече ме хващат лудите!

# 123
ЕЕееее, супер!
Честити синчета на Симона и Мънки.  baby_neutral baby_neutral Hug Hug

То що така ставало...може ли да си поръчам една Мопсешка тема, ама след другата седмица, защото хем нямам търпение, хем още не ми стиска  Blush

За погачата- за жените в цикъл знаех, че по принцип не е хубаво да идват, но не само на погачата, а по принцип. Иначе се хапва сладичко, пийва се, само женки се събират. Прави се в неделя, за момиченца може седмицата преди 40 ден, за момченцата - седмицата след това. С Яни я правихме точно на деня, падаше се събота. На 40 ден точно майката с бебето ходи на църква и попът пее пречистваща молитва на майката. Преди това тя не може да ходи на църква, защото се смята за мръсна (заради лохиите). По принцип молитвата не се заплаща, родителите могат да дарят ако искат парички. Нищо специално не се носи.

И като съм почнала с църковни работи и табиети- като се изтърсих по-миналата седмица на асфалта, нали ходих на църква, че да се успокоя. Попът ми изпя молитва за здраве и една за леко раждане. После ми каза, че след като родя, една от бабите (може и таткото) отива в църквата и взима светена вода, която се нарича "Бабина вода". Та тя се пиела по малко от родилката за бързо възстановяване и се маже челцето на бебето против уроки. Та на който му е интересно... аз съм сравнително отскоро християнче, затова всичко ми се вижда малко на майтап  Grinning

Симеонка, а пробваш ли да събудиш дребосъчката и да си продължи яденето? А след такова заспиване кога плаче отново за хапване?

# 124
Честити дечица на  Симона Стоянова и на Мънки, ех маймунке предвари ме ти,  неизбежно беше с тази тема с маймунките... moresmile

# 125
Здравейте,
искам да благодаря на всички за пожеланията, много мило ми стана когато ги прочетох в болницата. Аз не съм от редовно пишещите, но през цялата си бременност ви четях и събирах много полезна информация от всички ви  Blush. Надявам се когато свикнем с новият член на семейството и започна да имам повечко свободно време да мога да се включвам в темите с вас.
Калина-Мария се роди 3395 кг и 48 см, вече сме с вкъщи и "тренираме" с кърменето, честно казано винаги съм си мислела, че това е най-лесното нещо при бебетата, а се оказа най-трудното, но са сега се справяме и ще видим как ще е занапред.
Искам да питам мамите които кърмят на колко часа кърмите бебчетата и чакате ли ги да се събудят сами?
Честито на всички мамчета които си гушкат бебчетата вече и успех на всички чакащи.

# 126
и аз влизам да кажа за simona_stoyanova но май за ме изпреварили  Joy

newsm68 smile3525  smile3504само да допълня: бебчо се е родил в 6:18h тая сутрин тежи 3,420кг и е 50см мъж даже си имал и косичка  smile3504smile3525 newsm68

желая бързо възстановяване на мама Мони и скоро да ни се похвали че са се прибрали у дома  newsm07

честити бебчета на всички станали мами и кураж на тези които още сме 2в1 Party днес е много хубав ден,какво слънце е напекло в чест на всички родени днес  Nature Sunny

# 127
Да будя я обаче вече не иска да налапва зърното.Ами спи си нормално  - докато я събудя за следващото ядене

# 128
ЕЕееее, супер!
Честити синчета на Симона и Мънки.  baby_neutral baby_neutral Hug Hug

То що така ставало...може ли да си поръчам една Мопсешка тема, ама след другата седмица, защото хем нямам търпение, хем още не ми стиска  Blush

За погачата- за жените в цикъл знаех, че по принцип не е хубаво да идват, но не само на погачата, а по принцип. Иначе се хапва сладичко, пийва се, само женки се събират. Прави се в неделя, за момиченца може седмицата преди 40 ден, за момченцата - седмицата след това. С Яни я правихме точно на деня, падаше се събота. На 40 ден точно майката с бебето ходи на църква и попът пее пречистваща молитва на майката. Преди това тя не може да ходи на църква, защото се смята за мръсна (заради лохиите). По принцип молитвата не се заплаща, родителите могат да дарят ако искат парички. Нищо специално не се носи.

И като съм почнала с църковни работи и табиети- като се изтърсих по-миналата седмица на асфалта, нали ходих на църква, че да се успокоя. Попът ми изпя молитва за здраве и една за леко раждане. После ми каза, че след като родя, една от бабите (може и таткото) отива в църквата и взима светена вода, която се нарича "Бабина вода". Та тя се пиела по малко от родилката за бързо възстановяване и се маже челцето на бебето против уроки. Та на който му е интересно... аз съм сравнително отскоро християнче, затова всичко ми се вижда малко на майтап  Grinning

Симеонка, а пробваш ли да събудиш дребосъчката и да си продължи яденето? А след такова заспиване кога плаче отново за хапване?
С риск да ви издразня,това са си живи суеверия,в които няма нищо християнско!!!!!!!!!Някои традиции са симпатични и някак умилителни(например погачата),но това с "нечистите жени"си е направо гадно и откровето сексистко!Ами че благодарение на тази "мръсна" Физиология човечеството съществува!

# 129
Честити сладури на Симона Стоянова и на Дърта маймуна!

Живи и здрави да са ви дечицата!

Аз съм си харесала петък 13-ти пък да видим!Още съм в очакване хубав ден~!

# 130
С риск да ви издразня,това са си живи суеверия,в които няма нищо християнско!!!!!!!!!Някои традиции са симпатични и някак умилителни(например погачата),но това с "нечистите жени"си е направо гадно и откровето сексистко!Ами че благодарение на тази "мръсна" Физиология човечеството съществува!

Хахаха ами точно, защото са сексистски са христиняски, ти какво си мислиш, че едно време феминизма е бил много разпространен ли Simple Smile Съвсем нормални неща са тези, типични за религията.

# 131
Някоя мама дава ли капки против колики сад симплекс? По колко капки давате и помагат ли ви ? И за кърменето да попитам - педиатърката ни ми каза да я кърмя по 20-30 мин , но тя суче не повече от 10-15 и спира сама.Не плаче след това , а си спи. Дали и е достатъчно!!!!
simeonka Аз му давам на бебко СабСимплекс - 15 капки, разтворени в 100 мл преварена водичка и преди всяко хранене по 1 лъжичка пъхаме в устата. С тези капки почнахме в началото, сега ги редуваме на храненията с Еспумизан, който даваме по 15 капки неразтворен - направо в лъжичката и бутаме в устата. Това ни е по предписание на педиатъра. тази система горе-долу помага. Гърчогка си се детето, ама не е така като преди, като бяхме само на чай! Дано съм ти помогнала  Hug А за кърменето и Борката суче по толкова и сам си плюе цицата, щом твойта принцеса спинка след това, значи се е напапкала. Кърмата сигурно ти е добре, и каналите са ти отпушени а и тя си суче хубаво. Няма за какво да се притесняваш Peace

# 132
stasi, mama_bebcho какво стана при вас? Новини някакви? Аз все пак снощи отидох в болницата, заради контракциите които ми се появиха- засичах ги на всеки 10 мин. Казаха ми че съм с 1,5 см. разкритие но да чакаме още. Така или иначе те са си на 10 мин. и досега - но не са толкова силни, щом успях да спя и то до 11:00:)
Значи утре като мине термина, ако няма включване- казаха ако съм притеснена да отида в петък за запис на тонове или преглед.
На малкото му е добре явно там:)

# 133
Честито на новите мами!
Да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!

# 134
Eхо, здравейте мами!
ние днес май сме малко по-добре с кърмата, ама...да не казвам голяма дума, че пак все още не е както аз искам да е /ама се изказах/
Глафира, аз вчера вечерта тичах през глава до аптеката и купих една кутия Аптамил /по-добър клас АМ е /, за всеки случай, че през нощта не знаех как ще е, но не се наложи - бебка яде в 12.30 и после чак в 5.00ч. На сутринта обаче до сега пак си иска на около 2 часа /преди издържаше минимум 3 ч. Аз обаче до последно няма да отварям "кутията на Пандора " с АМ  Joy Просто съм много по-спокойна, като знам, че имам резервен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт