"Скоро малките ни МАРТенички,ще ни се покажат всички"!

• 12 439
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен! Хайде и аз да се разпиша в маймунската тема-наистина е много сладка smile3521
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ КОИТО СТАНАХА МАМИ ТИЯ ДНИ!!! А НА ТЕХНИТЕ  БЕБЧЕТА МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ В ЖИВОТА!!!
Дали ще има още бебчета днес newsm78-още от сутринта са двечки до довечера незнам newsm78
За църковните ритуали според мен ако човек не вярва по-добре нищо да не прави.Аз лично вярвам и вчера бях да ми четат молитва за леко раждане,на излизане от църквата  ми беше много леко.Никой никого не задължава да вярва в нещо,това си е въпрос на лично мнение,според мен де Wink
Хайде чакаме още бебчета днес baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 136
Здравейте и от нас  Hug

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА СИМЕОНКА И МАЙМУНКАТА, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИЧКИ И МНОГО ЩАСТИЕ ДА ВИ НОСЯТ

Ех маймунке, роди ти в маймунската тема. На мен маймуната ми е любимото животинче, та дано и на мен ми се усмихне щастието в тази тема.  Whistling
От 8.00 сутринта чистя и вършея, даже и прозорците успях да измия, ех, много ме е страх от преносване...то има време де, ама аз вече съм нетърпелива и изнервена. Итре ще ходим на запис и на дъъъъъъъъъълга разходка....дано стане скоро работата.
Хубав ден от мен!

# 137
  • София
Необходимо е дохранване, когато бебето ... не е възстановило рожеднното си тегло на 10-14 ден все още   

Искам само да кажа, че всичко е индивидуално и че дохранване с АМ на своя глава не е добра идея. Ако сляпо следвахме горното правило, Калин вече щеше да е на АМ... Но с упътванията от педиатърката, подкрепата на татито и на всички вас   bouquet , де с преглътнати сълзи, де с непреглътнати, ето, че успяхме. Калин възстанови рожденото си тегло едва днес, на 21-вия ден, (3.280 кг. гладен с току-що сменен пълен памперс, така че го считам за възстановено рождено тегло от 3.300 кг.)... Първоначалната цел, поставена от педиатърката, беше 800 грама за първия месец (р. 3.300, изписан 3.050, т.е. да стане 3.850 за първия месец). Оказа се, че е непостижима... Жената, обаче, е върла поддръжничка на кърменето и след втори обстоен преглед (когато се оказа, че Калин е наддал само 15 грама за 7-8 дни), който установи, че Калин е здрав във всяко друго отношение, промени целта: възтсановяване на рожденото тегло до 21-вия ден. Е, тази цел успяхме да постигнем. Затова от днес спираме да го теглим на всяко хранене (безкрайно мъчителна процедура, трепетът "дали е хапнал достатъчно" те измъчва до последния момент, макар да съм видяла обещаната в една статия от Кърмаческия физиономия "пиян моряк") и го оставяме да се буди сам. Човекът показа, че му се живее и че апетит си има Simple Smile

simona_stoyanova, честита ти радост  Hug

Мънки, честита ти радост  Hug

Tony_st, нощният режим на Рая ми прилича на този на Калин: след баня + сукане спи примерно 4 часа, после суче, после мрънка, суче пак и се гушкаме тримата до сутринта поне 5 (имало е случаи и на повече) часа  Whistling Май го глезим с това гушкане, а?

Пък за тез ритуали... роднините на мъжа ми ще дойдели след 40-тия ден да го видят Калин (те са в друг град).. представям си какво ще бъде, че майка му е вярваща  ooooh! Някои роднини от моите (и те са в друг град повечето) вече го видяха по Скайп-а (да живее технологията!), ама не всеки си има нет у дома... А за приятелите... тъкмо днес обсъждахме да ги поканим в едно близко до нас заведение, за да може като огладнее Калин, да скокна до в къщи да ядем и пак да се върнем  Whistling Я да ви питам по тоз повод какво мислите за кърменето навън? Четох някоя и друга тема, подхвърлям на мъжа ми (той май не е много навит, ама...)... Е, не сега, като е студено, ама то скоро ще е пак топличко... Мен ме притеснява цялата менажерия: капки, цедене и прочие простотии... То и за късмет Калин нали суче само от едната гърда (да речем, че другата си я цедя само у дома... то що ли се мъча с нея още и аз не знам, ама...), па и трябва да поизцедя малко в началото, иначе се дави.... та не виждам как би станало за навън... Което автоматично ми връзва краката, образно казано - излизане само близо до къщи....

# 138
За т.нар. пита - аз също съм на мнение, че ако не си много вярващ, няма какво да се втелясваш в подробностите, лицемерно е някак си. Аз например нямам много приятелки, камо ли толкова близки, че само тях да зарадвам с първа среща с бебко. Най-много баби, майки, лели и то пак е едно роднинско, а аз по-скоро за събиране с нашите си приятели си мисля, които няма да дескриминирам, че са мъже, пък ако ще и без цикъл hahaha Просто все ще искат да се видим след месец, когато и ние сме се окопитили, да се порадват, да подарят нещо, харесва ми обичая с питата и жените, ама няма как да го приложа.

Зеленко, за кърменето навън ...аз по принцип съм доста стеснителна в това отношение - да правя някакви публични неща, но за кърменето съм много за. Просто на нас са ни близо и паркове и градинки и не искам да се лишавам от удоволствието да сме навън на въздух, още повече, че се задава хубавото време вече. А после може и да ми дойде смелост за заведения и по-обществени места, знам ли.

# 139
  • София
Зеленко, аз съм против кърменето на обществени места. Но не  защото съм стеснителна, а защото смятам, че това е нещо дълбоко интимно и не ми се иска да го споделям с всички. Това си е мужду мен, бебката и таткото. Всъщност дори не исках и бабите да ме виждат как кърмя, но се случи така, че видяха. Честно казано, имах усещането, че са ми откраднали момента. Та смятам, живот и здраве, просто да си нося кърма в шишето за бебата.
За питата: смятам да я направя, не съм дълбоко вярваща, но съм кръстена, така че ще спазя традицията. Дори ще кръщавам малката принцеска, но по нататък, като се стопли времето. Дали ще бъде само по женски или просто по роднински, още не съм решила. И определено смятам да събера и приятелите след 40-ия ден.

# 140
stasi, mama_bebcho какво стана при вас? Новини някакви? Аз все пак снощи отидох в болницата, заради контракциите които ми се появиха- засичах ги на всеки 10 мин. Казаха ми че съм с 1,5 см. разкритие но да чакаме още. Така или иначе те са си на 10 мин. и досега - но не са толкова силни, щом успях да спя и то до 11:00:)
Значи утре като мине термина, ако няма включване- казаха ако съм притеснена да отида в петък за запис на тонове или преглед.
На малкото му е добре явно там:)

Ами тука съм все още,на прегледа сутринта установихме-разкритие 2 см.,контракции да, но не много болезнени,омекнала шийка и цитирам: "утре сутрин с багажчето в отделението,ако до довечера не си родила де!" Mr. Green

За погачата - аз смятам,че е хубаво да се направи за здраве на бебчо! На баткото правихме и сега живот и здраве ще е така! А пък за това дали си ДЪЛБОКО вярващ или не......а защо се венчавате тогава?!?

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 12:39 от mama_bebcho

# 141
за кърменето навън- и аз съм против. И аз като glafira  не искам да ме видат даже бабите. Пък и от хигиенна гледна точка, не го одобрявам. Но пък сме хора различни и всеки сам си решава.
За погачата- аз съм вярваща, но не по онзи начин. Ходя на църква, когато имам нужда и не спазвам на 100% всичко. Но пък погачата си е едно хубаво нещо. Каниш все жени, които са ти близки и знаеш, че ще пожелаят само хубави неща на бебока.

А искам да задам един въпрос към родилите мамита- в стаята, в която спи бебето пускате ли телевизора и компютъра и на какво разстаяние са от креватчето?
Аз прекарвам 90 % от деня в спалнята (сега няма и къде, че хола е складова база, а в кухнята бабето ми се пречка и ме дразни).
И още 1 въпрос- тези, които ползват бейбифони, чувате ли мрънкането на бебчето, когато сте с бейбифона?

# 142
  • София
Та смятам, живот и здраве, просто да си нося кърма в шишето за бебата.

Ами досега всички мъки при нас бяха да не стигаме до биберон и нямам желание само заради това да предлагам. Да си кажа, че след като му свалиха системите, Калин не е лапал биберон (освен един път, когато ме насилиха да му дам кърма от биберона пред отделението, защото признах, че през цялото време, което беше при мен, спа...). Разбира се, уважавам решението ти!!! То аз по принцип не мога да си представя да се разпищоля пред хора, ама не виждам алтернатива.... Гледах там снимки и пози на кърмени "в общество" деца, не беше страшно, не се виждаше нищо, но дали ще имам смелост да си седна на пейката и да си извадя инструмента ей така - не знам още... Затова и само чета и се ослушвам, а то в един момент ще удари ножът о кокала и ще се разбере.

Elg, бебефон ни дадоха на Бертони - не струва - чува се през бебефона едва когато Калин почне да плаче толкова силно, че аз го чувам и без бебефона  Cry А за компютрите и телевизора... ние нали сме в една стая тримцата... срещу леглата - нашето и на Калин - са ТВ и ПЦ... Винаги работи едното или двете, освен като спим... Ако Калин е буден и се кокори (случва се от 2-3 дни), мятам една кърпичка на решетките на леглото му, за да не вижда ТВ/ПЦ... После ще го мислим, като почне да се движи, но засега така я караме - нямаме избор...

# 143
Ами тука съм все още,на прегледа сутринта установихме-разкритие 2 см.,контракции да, но не много болезнени,омекнала шийка и цитирам: "утре сутрин с багажчето в отделението,ако до довечера не си родила де!" Mr. Green
Това е добре, ще ти стискаме палци! Значи и двете сме на standby!:) Есме е права за термина 12-ти - нещо се бъзика с нас тази дата;)
аз само да споделя - плацентата ми е в 3-та фаза - това сигурно е последна вече:) за шийката не знам какво казаха  Embarassed

# 144
АЗ ОТ САБ СИМПЛЕКС ДАВАМ ПО 8 КАПКИ В ЛЪЖИЧКА ПРЕДИ ВСЯКО КЪРМЕНЕ. И ДРУГОТО КОЕТО МЕ ПРИТЕСНЯВА БЕБКА ИЗОБЩО НЕ ИСКА ДА ПИЕ ВОДА ИЛИ ПЪК ЧАЙЧЕ

# 145
  • София
Честити синчета на Симона и Маймунката! Да са ви живи и здрави! На мамите - бързо възстановяване!  Hug Heart Eyes   bouquet
Зелено човече, Айла много добре ги разбира нещата по принцип Wink Hug Благодаря й, че се включва със съвети тук!  Hug   bouquet Браво на Калинчо!  Simple Smile
За кърменето - и аз с баткото като бях се притеснявах да ме вижда свеки, но основно беше заради отказа му да "захапе" гърдата и учтиво я молех да излиза от стаята. Сега не знам как ще е, да стигнем дотам  Praynig
За ходенето в църква - аз ходих вече, имах нужда да запаля свещ  Rolling Eyes , пък какво като съм била нечиста  Rolling Eyes
А иначе това за жените в цикъл, дето не трябва да идват при бебето е бабина деветина, както и че не трябва една кърмачка да ги изпраща и да казва чао, за да не й спре кърмата  Crazy

# 146
Абе много ми е странна тази практика за която пишете, че като видят докторите, че сте леко на път, но без силни контракции даже, да ходите предварително в отделението. Аз съм съвсем съгласна с моята, че колкото по-късно - толкова по-добре. Няма какво да стоя и да чакам болки и разкритие в болницата, ако мога да го направя на спокойствие вкъщи.

За кърменето навън - има безброй начини да се направи дискретно - дали ще отидеш на по-закътана пейка, можеш да ползваш шал, преметнат, дрешка, какво ли не. Аз нали прекарвам много време в Морската, а там е пълно с майки с колички и явно ми се струва съвсем обичайна гледка, а всичко, което се вижда е просто майка, гушнала бебе, никога не съм виждала гола гръд или нещо, което да успее да предизвика възмущение. На мен лично ми е много умилно, има една майка, която случайно сме засичали няколко пъти - изглежда много хубава и стилна мацка, а с такава нежност си кърми бебето на пейката, говори му, после го преобува даже, слага го в количката и си продължават разходката.

Все пак и мен имам чувството, че ще ме е срам доста като се познавам, но просто като цяло имам положително отношение към това, струва ми се много полезно и успокояващо и за бебето и за майката. Аз поне нямам търпение да е топло и хубаво и да сме навън с малкия.

# 147
Kasparita, аз съм на преглед от 16:30, после като се върне ще отчета как е положението Wink

# 148
  • София
 Ей ме на  Laughing пак съм на линия. Днес ме пуснаха да си ходя и съм супер щастлива.
 Много ви благодаря,за стиснатите палци, да знаете, че помогнаха много. Становището на докторите, е че засега нищо не пречи да пробвам да родя нормално. Ако в процеса на раждане настъпят усложнения може пак да се стигне до секцио, но поне ще са ни дали шанс. Сега ще си седя вкъщи и ще чакам ............
 Вчера и двамата с Ники си поревахме  Cry, като дойдоха да ме видят в болницата (а и майка ми покрай нас) и сега нямам търпение да ходя да си го взема от градина - сигурно много ще се зарадва милото. Той искаше да остане при мен в болницата и само говореше как много ме обича и му липсвам, и на тръгване е питал защо ме оставят завинаги там.

Честити бебчовци на Дъртата Маймуна и simona_stoyanova - живи и здрави да са и много послушни. Стискам палци и на Бухта и чакам скоро и от нея новината за появата на бебо

Elwing, браво на малкия ти юнак - още малко остана и ще се гушкате.

Приятен ден на всички!

# 149
Здравейте момичета!

Честити бебчета на Симеонка и на Мънки!

Всички имате поздрави от Ивето(БОДЛИВКА)  Hug. Тя е добре , има коластра , вече е в стая и си кърми бебчето колкото може. След това секцио се е възстановила много бързо , почти няма проблеми и болки!

Общи условия

Активация на акаунт