"Скоро малките ни МАРТенички,ще ни се покажат всички"!

• 12 416
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Аз пак се включвам, че одеве Софи писна да яде/пас след 2 часа/ и не успях да дочета и допиша.
Честито на Мънки и Симона!!!!!
За кърменето навън - правили сме го с голямата щерка, рядко, когато няма накъде вече /иначе живеем с/у градинката/. Шаловете и слинговете наистина са идеални за целта, нищо не се вижда, не се размятат цици  Mr. Green и всичко е много дискретно  Peace
За погачата - ако трябва да спазваш всичко, което бабите ти кажат и ще луднеш накрая. Смятам да се ограничим просто с каненето само на жени /т.е. това да спазим/, на 40-я ден ще я заведем на чиста молитва и така. А пък за погачата - аз за нищо на света не мога да омеся такова нещо, дори да опитам, хората гладни ще останат и без зъби  Crazy Ще направим както и при каката - продават чудесни вкусни погачки/или се поръчват, де/, пък може и да кажа, че аз съм я извъртяла преди изгрев слънце/ и това е към обичая, ако не знаете  Crazy  Laughing /Не, че някой ще ми повярва  Simple Smile
Браво на Бодливка!!! Да ви кажа и аз - забелязвам, че обратно на всички твърдения, че второто секцио е по-гадно и по-бавно се възстановяваме, май е точно обратното, аз също много по-бързо се оправих от първия път.

# 151
  • София
Тъй като и аз не мога да меся, си намерих една фурна в квартала, където ще ми напрявят питката. Дори обещаха да спазят обичая да я омеси жена с живи родители.
Слинговете ми се струват много несигурни, пред цялото време имам усещането, че бебето ще се изтърси оттам, камо ли да кърмя в него.

Elq, за момента в стаята е само телевизора, нодругата седмица и компито отива там. Стоят по диагонал на бебата. Както казва Зеленкото, ще намятам една кърпа да не дразни бебката.

# 152
Ето малко снимки и от нас ----> Денис

# 153
Здравейте,
такова бързане му ударих от болницата и пак сте ме изпреварили  ooooh!
Честито бебче на мама Симона , нека расте жив и здрав и прекрасен , а на нея и пожелавам да е все така силна и че Валери ще получи такава обич, каквато заслужава   bouquet  Hug
Аз днес я чух - бебо манекена мърмореше и гукаше , а тя си приказваше толкова жизнено и весело , сякаш не е родила в 6 часа, а е била на бар  Mr. Green
Честито и за Маймунчето  Peace
Днес успях да им се измъкна да ме бутнат в болницата  Mr. Green
Видях Поли- Уоли в болницата - както се бях спекала , тя ми приповдигна настроението , а корема и е тооолкова сладък - чак ми се искаше да й го гушна  Joy . И тя още чака..
А за телевизора и пс-то знам че не е много хубаво да стоят пуснати при бебче..
Само че свърших една беля - по4на да ме боли гърлото от вчерашния студ, та сега за преди секциото ми изписаха антибиотик Sad

# 154
natsti, антибиотик само за болящо гърло? Не е ли пресилено малко? Чай с мед и лимон не помага ли?

# 155
Не знам , ама секциото ми е след 3-4 дена и да не стане по - лошо .. офф ша се побъркам вече.. всъшност съм си напълно изкуфяла ...
А докато бях в приемно какво видях.. не мога да ви го разкажа..едно бремено циганче на 14 , в 7 м, с болки, няма акт за раждане, няма паспорт , няма егн, майка и в затвора, баща и починал.. а "свекърва й " не и знае имената и за капак на всичко като викнали бърза помощ вписали друга жена ,за по лесно..акушерката се хвана за главата...
Другото , което ме потресе, бремена с близанци , утре и е термина, а секциото за след 1 седмица, а те по 2 и 500- ЗАЩОТО НЕ Е С ИЗБОР НА ЕКИП?!?!?

# 156
Благодаря за подкрепата.
Днес сме много по-спокойни и бебчо е по- добре от вчера. Успях да се наложа и не ми правиха преглед, но ми изнесоха лекция как не съм специалист в тази област, но аз търпеливо изслушах как докторката е най-компетентна и прави всичко за мое добро. Даде ми картона с изследванията и се разминахме само с това да ми каже, че за направление имало още време, макар че вчера друго ми приказваше. На моя изричен въпрос какви документи и направление са ми нужни за приемане в родилно отделение, тя ми отвърна, че нищо не ми трябва и че нямам много време и всеки момент съм можела да родя. Не искам да говоря лоши работи за моята докторка, но просто се наложи да си търся доктор в малък град и там нямаш голям избор. Радвам се че решихме раждането да бъде в гр. Русе и се надявам не толкова но по- добро отношение, а се моля бебчо да е жив и здрав и да няма усложнения при раждането.

Честито на новите мами!!! Да са живи и здрави малките бебенца, да растат обичани и щастливи!

# 157
В Русеее?
Само да не си при Хубчев , че дупе да ти е яко!! Каза ми че имам 2 матки (което изобщо не е вярно!!!), а по телефона преди това на "бившия ми" каза ,че имам извънматочна бременост- как може да устанояваваш бременост по телефона ?????
А за проверката за разкритие си си права- едни мои приятели преносваха с 1 седмица и пак не дадоха да им бъркат-само тонове и така...

# 158
  • под кривата круша
Ей, много готини новини-честито на Симона и Маймунката  bouquet!
Аз вече се изнервям защото имам помощница-леля ми, която ми помага за чистенето уж, но вече по-скоро ми е бавачка, а хич не съм фенка някой да ми седи на главата. Ако тръгна да раждам кво, голяма работа, само да ми се моткат и да всяват паника Crossing Arms

# 159
Честити бебчета на Симона и на Маймунка.Да са живи и здрави и много щастливи.
На щастливите мами бързо възтановяване.
Деси браво за хубавите новини. HugОстави снахичката да си излезе когато и се иска. Mr. Green

# 160
Честити бебчета на Симонка и Маймунката!
Да са Ви живи и здрави и да ги гледате успешно!

# 161
  • варна
здравейте мамчета Hug
първо да честитя на родилите да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват  bouquet
отдавна не сам чела,и сега ще чета да разбера как сте.

# 162
  • София
                                            smile3525Дърта маймуна
                                                         Симона Стоянова   smile3525
Честити синчета!!! Да са ви живи и здрави, много усмихнати и добри!!!
На мамитата- много бързо възстановяване и много радостни мигове!

За кърменето навън- ако ми се налага- ще го правя- няма да плащам данък хорско мнение и да търча вкъщи само за да не ми видят циците!!!А и те една хубост!!! Аз като съм виждала кърмещи майки, е, не им съм се навирала да ги гледам, а и аз няма да се опна някъде на централно място, а ще съобразя да е по- закътано! Най- важното е на мен да ми е комфортно!
Elq, по цял ден вкъщи има пусната музика или телевизор, или и двете понякога -  бебата- си спи без проблем. Според мен е по- хубаво да има някакъв шум като фон, защото иначе при всяко изтропване или нещо по- различно- ще се стряска.

videlina, Мария я будя през деня на 3 часа, през нощта- като успея да се събудя- тогава. Нали казват, че е хубаво да имат 6 хранения...

Да ви се похваля, при нас кърменето било ОК  Laughing Аз така се притеснявах, че малката не зъхапва както трябва, че не гълта, а само като биберон ме ползва... Разгледах в кърмаческия и реших да пиша на едно от момичетата консултанти по кърмене. Днес дойде вкъщи и много ме успокои. Всъщност всичко идвало от позата, в която съм кърмила- бебето трябвало да бъде много по- горе, отколкото аз където го държа... И само с това повдигане- Мария си зас-па!!! Нямаше никакво мрънкане, търсене и изплюване!!! Много,много съм радостна, че всичко ни е ОК! Пу- пу- пу- и занапред все така!!!
Момичето- Hedra - беше невероятно мила и любезна, просто съм удивена, все едно чудо ми се случи! Ако имаше такива консултанти докато майките и бебетата са още в болница, сигурно никой нямаше да ползва АМ!

Няма ли вече новини от БУХТА?

# 163
Мънки и Симона, честити ви рожби! Да растат живи и здрави и с много радост да ви даряват    bouquet

# 164
Честити бебчета на новите мами, да растат живи и здрави и много да радват своите родители  bouquet
Нещто да се чува и за Вероники?

Момичета исках да ви питам запазихте ли си час за преглед при ортопед за луксация. Аз днес го свърших това, другия четвъртък сме на преглед при Др. Драганов.
Ох почна се. Не съм ви казвала но малката се роди с недоразвита длан и пръстчета които са и слепени. Сега ми предстои голямо ходене при ортопеди, куп изследвания а и сигурно операции. Понякога си мисля че съм ужасен карък Cry

ПС. Анестезиолога беше с черна коса и като чели мургавичък, (макар че на мен тогава всичко ми беше черно), знам само че не е Филипов.

Общи условия

Активация на акаунт