Кухни - 20та тема

• 48 640
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Момичета, моля ако имате инфо, кажете ми как се движат цените за изработка на кухни? Преди 4-5 месеца ни я изчислиха, обаче не успяхме тогава, сега какво да очаквам - скок в цените има ли?

# 181
Джиджа, обикновено под "линеен метър" майсторите разбират горен и долен ред шкафове измерено по гърба (стената, на която е разположена кухнята). Тази цена включва и вратичките (трябва да уточниш обаче какви вратички искаш - ПДЧ, МДФ - фурнир или лак, масив). Аз на твое място бих се интересувала за каква височината на горния ред шкафове се отнася тази цена (60 см, 72 см, 90 см) , колко броя и какви шкафове са монтирани на този лин.м. -не е все едно дали имаш 1 долен шкаф + 1 горен шкаф с по 2 врати или имаш 1 долен шкаф с врата+1 долен шкаф с чекмеджета+ 2 бр. горни шкафове (вариантите могат да са най-различни) и разбира се, за какъв матриал (не просто дали е ПДЧ или МДФ, а какви точно) , с какъв обков (панти и водачи, по-специалните механизми се заплащат отделно) и т.н. Най-добре е да уточниш всичко това предварително, за да не се окаже, че цената която ще платиш накрая не е точно по офертата на "линеен метър".

# 182
Ровех се в галерията със снимки на готовите кухни и попаднах на тази http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10206234, но не мога да разбера на кого е. Като гледам е готова отдавна и предполагам, че мацката не влиза в тази тема, но ме интересува дали се пълнят чертите с боклучета?

# 183
Момичета, къде да търся метален корниз/перваз за кухнята, т.к. е модулна и фирмата ги доставя с первази, но ще се наложи да се повдигнат малко шкафчетата заради пералнята и старите ще "умалеят"  Laughing
Ако на някой кухнята е с такъв перваз - споделете фирмата   bouquet

# 184
Ровех се в галерията със снимки на готовите кухни и попаднах на тази http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10206234, но не мога да разбера на кого е. Като гледам е готова отдавна и предполагам, че мацката не влиза в тази тема, но ме интересува дали се пълнят чертите с боклучета?

На gertrudka е май...Добре, че я показа. Има нови куни, които не бях виждала Simple Smile Явно и двете ще я атакуваме с въпроси  Laughing

Mary PoppinZ, много ти благодаря за изчерпателния отговор! Hug

# 185
  • София

не помня, ама е една от най-красивите.
жалко, че не поръчах и аз такава

# 186

На gertrudka е май...Добре, че я показа. Има нови куни, които не бях виждала Simple Smile Явно и двете ще я атакуваме с въпроси  Laughing

Нейната е да   bouquet

# 187
Момичета ходих да питам на няколко места за кухнята, на едното жената ми обясни, че вратичките ще е най-добре да са от МДФ, за да се постигне ефекта, който искам. Но каза, че лака избелява след като се намокри Sad А ако се ПДЧ вратичките те идват лакирани и при правене на прореза няма как после да се лакира, може само с боя, която не е сигурно дали ще е същият цвят...Та друг вариант дето се сещам е да ги разменя - горе да е лак, а долу мат... newsm78 (това за да не избелее лака) Как мислите? Светлото да е мат, а горните тъмните лак?  newsm78 Ами вие дето има кухни лак...всички ли са ПДЧ?  Rolling Eyes

И друго да ви питам - перални и съдомиялни, които не са вградени, криете ли ги зад вратички или не? При нас се получава да са едно до друго точно и много се чудя. Но пък така плота излиза с 10см напред...Rolling Eyes

# 188
Джиджа, плотовете са със стандартни размери.
Има и по- широки, но те, доколкото знам, са поръчкови.
Аз също исках да си скрия миялната, която не е за вграждане ,но щеше да ми излезе скъпо удоволствие. За вратичките, не зная има ли лъскав ламинат, ако има, може да ги ламинират, след като направят прорезите.

# 189
Джиджа, ефектът, който търсиш може да се постигне само с МДФ! Честно казано, за първи път чувам лакираните вратички да избеляват при намокряне! Лакът (например на плот на маса) наистина може да побелее, ако оставиш за известно време  мокра чаша (например) и не попиеш влагата. Но вратичките newsm78 Факт е обаче, че лакът изисква по-внимателна подръжка от ламинираните плоскости. И от тази гледна точка би било по-практично ако само горния ред е лак.

# 190
може би търсите нещо такова: http://www.kronospan.bg/products/category_decors.phtml?cat_id=104&type_id=0   , но то няма нищо общо с лакираното, а е много, много по-добро !!!

# 191
...просто за момента това е най-доброто като качество и цена, ето още инфо : http://www.kronospan.bg/products/category_tech.phtml?cat_id=106& … _id=0&wh=t_ch

# 192
  • Варна

Смърфче, днес поръчахме дивани в Мебелисима, видях че имат маси на Бора. Аз Бора много ги харесвам като дизайн и качество (имаме такава маса от преди 7 години, не е мръднала). Та там си харесах, елипса и кръгла - има с по малки размери. Можеш да погледнеш.

благодаря , че са ми и съвсем наблизо Simple Smile

malina_m
поръчахме мебели преди около 3 седмици и тогава от фирмата ни казаха , че от 17 февруари май беше има повишение в цената на плоскостите пдч /но не запомних на коя марка/ с 12 процента
така , че може да има промяна

# 193
aleks, да, така е. Бях чела и други мнения, че са карали клиенти да си плащат като за 2 плота. Ще питаме майстора (когато го изберем), а и ще видим дали мястото в кухнята ще позволи по - широк плот. Simple Smile
Mary PoppinZ, тъй де...побелее беше точната дума  Blush Незнам само ако горните шкафове са лак, дали ще е така ефектно...а и остава всъщност тъмния цвят да е в лак, а светлия не...  Rolling Eyes Ако пък им разменя напълно местата (долни шкафове-тъмни, горни-светли), кухнята става твърде тъмна, от което се опитвам да избягам.
raygram, ще разгледам и това предложение  Simple Smile

# 194
Ехо ето ме и познайте днес сефтосахме кухнята. Цял месец ядем готова храна и днес в първия ми опит на новата печка оценка от мъжа ми 6+.
Някой беше ме питал за мивката и смесителя супер доволна, но като го пусна на душ доста пръска. Но той нали се издърпва тогава ще го използвам на душ, а фирмата е Еуролукс
 http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=16068&ke … ort=2a&page=3
А и да ви кажа каква беля направи моя мъж като ми монтираха мелачката и малко повече напъна едно коляно от което се свързва мелачката със съдомиялната и се счупи, 2 дена търсим да купим същата но няма.

Общи условия

Активация на акаунт