СЕПТЕМВРИйската молба - Мони да е здрава у дома!

• 11 809
  • 305
  •   1
Отговори
# 30
Шмат, забравих да ти пратя Гушка за Мартинсон. Направо като чуя диагнозата АД ми настръхва косата.... нй-вече т докторите, които обикновено поставят точно тази диагноза, когато не им хрумне друго обяснение за даден кжен проблем/симптом. Силно се надявам да не е АБКМ, а  още по-силно - да отмине съвсем скоро  Praynig Praynig

# 31
Диде ти от къде ги купи?Имаш ли ги снимани?Аз чакам да отворят Карфур у Кауфланд до края на месеца и ще разгледам и там какво има и тогава смятам да правя голямото пазарене!Иначе тортената си е зарибявка и човек като разгледа вкусотиите и красотите на момичетата няма как да не му се прииска и на него!Коя рецепта за блата използваш и какъв е крема отгоре?

Stryper и на мен ми трябва за двора!Тия дни ще разуча какво се предлага и във Франция и в Англия, все трябва да намерим нещо на по сносна цена!

# 32
Петка, може би защото при мен стана и трите пъти и затова съм толкова убедена.  Mr. Green Абе важното е бебетата да са щастливи, а ние - в мир със себе си.  Hug
smile3521 newsm51

ПУснах ви мухата с тази кошара.
Сега се разтърсих  и намерих ето тази с доствка до БГ само за 23 евро. КОето е евтино, защото преди една фирма ми каза 43, ама тях не мога да ги намеря в момента.
Иначе ако търсите в немския ебей пишете LAUFGITTER.

A тази може да се купи без наддаване и цената е супер според мен. Ние купихме нашата за 55 без доставката

П.П  Искам да попитам как става пазаруването от мерикански страници, когато не е дадено, че изпращат до европа. Някой беше писал, че чрез някакви фирми се поръчва. Моля ако някой има опит да ми даде някакво инфо

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 00:21 от Петка

# 33
Това голямото си го представям с един пясъчник по средата и става жестоко!
Ема и брат й ще се ровят в пясъка по цял ден.  От Германия излиза по-евтино. От Англия само транспорта е 100-140 лева (според килограмите в амазон).

От САЩ - bgshopper - във форума имаше тема за тях.

# 34
  • София
Благодаря на всички за поздравленията за именния ден на Галина! Hug
Честито на всички бебоци, които станаха на половин годинка!

Страйп, чак сега ми направи впечатление, че в рождената дата на Ема има само 0, 2 и 8. Много готино! Laughing

Дидке, ти носиш голямо сърце! Много ме развълнува жестът ти към Мирето и Монката!  newsm51
Представям си колко се е зарадвала!

Шейле, Иринка имаше предвид, че Ради плаче, когато не го е сложила навреме да спи, а не че го оставя да реве, за да го дресира да заспива сам Wink.

Параход, по отношение на съня и трите ми деца имат много сходно поведение, може би защото си приличат и по темперамент. Не ми се е налагало особено да ги приспивам, само с Галина правех някакви опити, защото имаше по-силни колики, които й пречеха да спят, а и до третия месец заспиваше само на цицата. И тримата не бяха от най-спящите през първите седмици, но около четвъртия месец постепенно започваше да се установява рутина на дневния и нощния сън. Признавам си откровено, че лично аз не бих била щастлива да съм залепена 24 часа в денонощието до децата си. Чувствам се най-пълноценна като родител, когато имам, макар и малко, време за себе си- да презаредя батериите, така да се каже Wink. Това ми позволява в останалото време да съм по-спокойна, позитивна, да се занимавам с истинско удоволствие с тях. Затова и съм се стремяла да създам относително стабилна рутина за заспиване. Успехът ми в това отношение според мен се основава на темперамента на децата ми + моето постоянство. Не съм ги оставяла да реват, нито съм ги дресирала. Според мен всеки родител инстинктивно търси подхода, който работи най-добре за него и неговото дете. Ако гушкането, приспиването, съвместният сън действат добре и майката и бебето са щастливи- ОК. Ако не си щастлива от това, също е ОК и е напълно нормално да търсиш начини да стане по-добре.
Аз пак да дам линкчето към "Петте правила за добър сън" Blush.Статията наистина е страхотна. Само един цитат, ако позволите:

"Време е да се отърсите от фантазиите в списанията и да разберете сами кое е най-добре за вас и вашето бебе. Ако трябва да изберем едно единствено най-важно послание от тази книга, то е: Вярвайте на инстинктите си и вземайте сами решения относно това кое е най-добро за  вас  и вашето бебе."

Шмати, дано препоръчаните от педи стъпки да повлияят добре и разбира се, дано не е АБКМ! Praynig

# 35

Според мен всеки родител инстинктивно търси подхода, който работи най-добре за него и неговото дете.[/u] Ако гушкането, приспиването, съвместният сън действат добре и майката и бебето са щастливи- ОК. Ако не си щастлива от това, също е ОК и е напълно нормално да търсиш начини да стане по-добре.

Peace

# 36
Ето ме и мен. Иzчетох ви  Joy
Гостите ми си отидоха и сега пак съм тук. Ама съвсем нямах време тия дни, дори да чета.
За Борис и Ане, страхотно, че вече са в къщи.
Много гушки zа Мирето и Мони. Милото бебоченце  Cry Дано скоро се приберат в къщи и zабравят тоя кошмар. Милите и двете в същност.
Диде  Hug И стига викала, че нищо не си направила, моля ти се.. Не е вярно щото..
Петка, тая кошара е супер. Но аz нямам място, zа съжаление. Затова купих обикновена сгъваема кошара.. Ще свърши работа zа иzвестно време.
Сега съм в чудене zа ново столче zа кола. Кошницата е абсолютно малка вече. Но Ана Мари не може още да седи. Няма и да успее стабилно скоро. Та не zнам. Май ще е от 0 до 18кг накакво.. Трябва да видя в Ибей. Не съм гледала скоро.
Иринка, Суит zа спането и приспиването на децата съм на вашето мнение. Но раzбира се, че това не оzначава, че ще остравя детето си да се дере само, ако го прави. Просто съм супер щастлива и благодарна, че моите не се нужадят от приспиване и не го търсят. Това идеално ми пасва, така да се каже. Малката сега май дори не zнае, че ако е в нечии ръце може да zаспи.. За нея щом е на ръце, zначи ще се играе.. Със zаспиването е обратното. Легнала, в покой, беz някой да й свети. И се чувсва прекрасно, абсолютно съм убедена.
Зъби няма. Не седи. Не лаzи.
Заменила съм обедното хранене напълно. Просто така си дойде. Предпочита си пюрето, иска да си иzяде бурканчето(от 190гр), мляко не ще. И най много харесва правените от мен пюрета  Shocked. Лапа, лапа.. Което много ми допада и на мен. Утре ще купувам тиквички и не zнам още какво, ще иzмисля. Каша не съм пробвала да давам още, не zнам zащо.. След обяд давам мляко и след него плодово пюре, колкото хапне. Това обикновено е към 50, 60гр. Месо не съм давала още също.
Лекинка, мамета и бебета.
А да, променена е първата страница на сайта. Не ми харесва така  Embarassed . Не мога да си влиzам направо в "Родени.." от нея, както беше преди. Трябва от "Форуми" и тн. А и като zатворя темата, ми се zатваря направо и сайта. Много сложно бе.. Аz ли нещо недовиждам, или е така?

# 37
Благодаря за темата. И много гушки и пожелания за скорошно оздравяване на Монката и Мирето.

Дидка, браво жена. Какъв прекрасен жест и направо ми се напълни сърцето като си помислих как той е повлиял на Мирето.   bouquet

Ирина, да, имам впечатлението че бебета които заспиват сами не го правят без някакъв протест, било то и да е само мрънкане. Аз поне не съм срещала такова и затова. Ако се бъркам, извинявай.

Параход, параход  Hug
И аз бях там с първата ми щерка. Как се чувствах ни в клин, ни в ръкав. Интуицията ми вика едно, обществото друго. Все едно нещо не ми беше наред. С времето разбрах, че тези спящи, тихи, 'безпроблемни' бебета където не искат никакво внимание не съществуват. Даже наскоро една мама от групата ми си призна че лъже за това че не спи с бебето, защото не иска да я считат за провал. И като се замислих ми стана мъчно, че сме се отнесли толкова далеч от основата на майчинството, че не се доверяваме на инстинктите си.
Затова като се чудя какво да правя с децата, се опитвам да си мисля какво сме правили по пещерите, преди това студено общество и патриархия е завзела съзнанието ни. Скоро четох че цялата работа с бебето да спи отделно и да е самостоятелно идва от натиска на църквата да отдели момчетата от майчинското (женско) влияние, което разбира се е лошо и отглежда нежни, слаби, 'глезени' деца. Мерси, не искам да следвам подобни стъпки.
Така че, да, натиска е огромен, знам. Иска време да се почувстваш силен да плуваш срещу него. Но ако знаеш, че си права за себе си, тогава задачата е почти решена.

И копнежа за старият живот го имах, и е нормално. Първото дете променя всичко много. Аз бях в шок, без грам помощ от роднини, които са всички на хиляди километри. Но пак, бавно бавно видях че дете не е пречка, а е добавка към живота ни. Защо да не можеш да пътуваш? Работа също. Отнема време, не се притеснявай. Това е просто една нова връзка, както се отказваме от срещи с други мъже/открито флиртуване/купонясване без край/пълна свобода когато се съберем с нашите половинки, така е и с тази нова връзка. Но правим тези другите 'жертви' без да го мислим толкова, а очакваме децата да не изискват от нас промени. Не е реалистично. ( Въпреки че има и майки които до край се опитват да се борят с децата, като че ли те са им виновни и са все някаква пречка. Това не е честно към тях).

За ясли и баби - това не означава че сега трябва да е лишено от теб сега, нали Wink

Айде пак се разписах...Но най-важното е да се вслушваш в инстинктите си, а не да се бориш с тях. Те може да се различават от моите, въпреки че повечето майки имаме доста сходни такива. Имай си доверие, ти си майка с всичкото знание заредено в теб. Ако успееш да притъпиш всички външни влияния (включително моето) и просто се вслушай, както си гледаш малката. Двете имате всичко което ви трябва за да се разберете.
Другите да си гледат работата. Кой какво очаква, кой какво намеква, на съседката кога и спал през нощта бебето...няма значение. Вие сте си екип и вие си знаете.
 Hug Hug Hug

Нели, какво имаш в предвид за зъбите?

# 38

Добро утро Hug Побързах да направя кафето, късо и силно, за едно добро начало на деня Grinning

Диде, Съншайн, невероятен жест. Браво момичета! Напълнихте ми душата, а Мони е толкова сладка на снимката Heart Eyes

# 39
Добро утро,
Чудесно кафенце,мерси  smile3535

# 40
Григ и аз мерси.   bouquet

# 41
Григчо, благодаря за кафето!
Моето вече го изпих. Вкъщи мъжът ми го прави сутрин рано. То и закуската той прави  Laughing
Деска, моите хлапета и двете са така - на ръце не са заспивали. Не могат. За Виктор като беше бебе, да е на ръце означаваше да се катери по мен. Малкият е същият. Чак ми е чудно, че има бебета които заспиват докато сучат. Моите това го правеха само първите два месеца. Ама, те тогава, така или иначе почти постоянно спяха. Оги може да е много уморен, но докато суче не заспива. Смуква малко мляко, колкото иска, и започва въртене, катерене, подскачане, дере ме по лицето, бърка ми в устата. Накрая едва го удържам да не го изпусна на пода (на дивана няма много място да вилнее). Заспива само в креватчето или количката. Виктор също имаше ритуал за заспиване - завит през глава и сам в стаята. Вече е на 2г и половина почти и все още не може да заспи, ако има някой в стаята.
Моите деца са си такива. И двамата много си приличат като поведение и темпаремент засега. Радвам се, че и този техен темперамент пасва добре на моя.
Точно сега проучвам възможността за направата на малка катерачна стена вкъщи. На Виктор ще му е забавно и ще престане да се катери по нас, че вече е доста тежък. Иначе само това му е в главата: "Вики катери".

# 42
Цопа-цоп и от нас! Мерси за темата, дано да е последната с такъв тип заглавие  Praynig  Свива ми се сърцето, като си помисля за Мирката и Мони... Дано бързо оздравява бонбончето!

Нищо интересно около нас и нашият обрив, като че ли е позавяхнал още, май ключът е в сухото дупе. Тъкмо се гласях днес да форсирам педиатърката да го види, ама май ще се размине. Достатъчно киснем в тази физиотерапия...

Деска, добре завърнала се!  Hug
Мариям ми липсва много... дано са добре.

# 43
Само запис. По-късно ще драсна още за моя опит със заспиването, че има какво да се коментира.

# 44
Момичета, имам въпросче.
Понеже питах и в темата за захранването, ама там никой не ми обърна внимание... Мога ли да продължа със захранването? Както писах обривът е почти завяхнал. Мислех си да въведа морков днес? Какво мислите? Или пък да изчакам още...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт