СЕПТЕМВРИйската молба - Мони да е здрава у дома!

• 11 809
  • 305
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро и от нас.
Мерси за кафето и моето вече е изпито отдавна!
Диде,Съншайн   bouquet направо сте невероятни!
Моарейн дано мине този гаден обрив!А за захранването хич не съм компетентна Sad
Ние днес пак ще ходим на лекър да ни слушат,ама слетобед.После ще кажа кво е положението.
Асе ще ти званна слетобед!Много искъм да се запознаем наживо!
Днесс времето е много слънчево и ще си направим една голяма разходка!
Лек и усмихнат ден на всички!

# 46
Добро утро!
Днес ще пробвам да дам на едното хранене Фризолак. Да видим какво ще се случи...
За заспиването: колкото деца, толкова и начини.  Peace Ритуалът на Марти е да е в креватчето, количката или в шезлонга с палец в устата. Ако го гушна и се опитам така да го приспивам, го разсейвам сякаш и започва да мрънка. Това е нашият начин - заспива абсолютно сам. Не мрънка и не плаче (освен, когато е преуморен.) Имало е много редки случаи, в които е искал да бъде гушнат и е бил гушкан.  Шейли, не бих го оставила да мрънкоти Hug Просто децата ни са различни - като нас. Той и в едно легло с мен не е спал повече от 7-8 пъти, откакто се е родил. Пречим си. Като се размърдам го будя Simple Smile
А и не съм го "обучавала" да прави така.
Единственото, към което исках да привикне е да не спи на пълта тишина. Без негово съдействие, естествено, нямаше да стане, но ей го на - спи на всякакъв шум.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 10:01 от Шматка

# 47
Само да кажа са столчето  за кола, което съм харесала, звънях и ми обясниха че е от 0 до 18кг понеже обединява 0+/ 1 група.
Аз пак ще го погледна на живо де, ще кордисаме Макс вътре да видим удобно ли му е  Joy
И аз исках от 9-18, но те не се монтират обратно на движението, а още е малък и до годинката искам да е обратно, макар че килограмите вече ще ги стигнем скоро.

# 48
ДУ от нас   bouquet
Нямаше ни два дни, но изпратихме таткото в немско търчахме по задачки  Crazy Веч, Деси, Петка да ми го пазите там  Mr. Green Много ми е криво, защото одавна не сме се разделяли  Sad Дано бързо да отмине времето  Praynig
Диде, Съншайн  Heart Eyes Hug Heart Eyes
Гледам зачекнали се любимата ми тема - спането  Mr. Green Алекс също заспива само на ръце/гърда  Peace Според мен децата са различни, както сме различни ние самите. Личен опит - ок, но не винаги личният опит на една майка може да се прехвърли на друга  Peace При нас например правилата на Карп въобще не действат,  да не кажа, че положението става още по-зле  Confused Често майката черпи опит от своето дете и й е по-трудно да влезе в чужда кожа. Не е и нужно! Просто човек трябва да върши това, което счита за най-добро за детето си и себе си  Peace
Шейли, подписвам се под мнението ти с две ръце  Hug
Параход, не се поддавай на чуждия натиск  Hug
Аз имам доста подкрепа в това отношение  Blush Често и на мен ми е трудно да приспивам Алекс по 30 минути на ръце  Sad Тогава се обаждам на майка ми и тя ме успокоява, че и двамата с брат ми сме били така и тя ни е кърмила и гушкала и люшкала, докато сами не сме се отказали от това  Peace
А за излизането и свободното реме да си кажа - от както се е родил Алекс съм го оставяла два пъти по два часа на майка ми, за да отида на фризьор. Иначе навсякъде с мен си го мъкна  Heart Eyes Може да ви се стори странно, но не изпитвам никаква нужда да отида някъде без него, не ми липсва работата, не ми липсват баровете, не ми липсват моловете. Липсва ми Алекс когато не е до мен  Blush Знам, че ще дойде моментът когато трябва да се върна на работа, а той да тръгне на ясла и гледам максимално да се възползвам сега  Heart Eyes
Голямо писане падна  ooooh! Отивам да свърша някои неща и после ще се върна с няколко въпросчета  Peace
п.с. Моарейн, хич не съм наясно със захранването  ooooh! Всъщност за това щях да питам после  Simple Smile

# 49
Здравей те моми4ета-кокичета ей нямате изчитане  Laughing
Айде и аз в новата тема докато и нея не сте изписали Simple Smile
Диде, Съншайн страхотни сте, много мил жест, евалаааа   bouquet
По въпроса със заспиването ... Ние в началото през деня можеше да си заспива самичка, но вечер беше нещо страшно. Много плачеше. След като я изкъпехме и се напапа си я слагах в креватчето и се почваше едно дране. Аз отивах при нея, говорих и нежничко,галех си я по главичката тупах си я до дупето и така с много усилия тя си свикна самичка да си заспива даже и да не е заспала след баня и папане си я оставям в креватчето и тя си заспива. Но когато започнах бях сигурна че ще се справя с това нещо и се радвам че успях. А за нея и за мен така е добре  Hug .
Шмати айде всичко да се нормализира с малкия сладур  Hug
Муцолино къде изчезна бре жено  Wink
Айде бързо оправяне на всички бебоци и само хубави неща от тук нататък !     Praynig  
Много усмихнат ден  и изпълнен с хубави неща   Heart Eyes
- благодаря за поздравите за именния ден

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 10:02 от GaliaZdravkova

# 50
ДУ!
Григи, мерси за кафето. Аз точно пия двойно силно еспресо в момента. Ка я карате със Зои? Нищо не разказваш  Crossing Arms
Стон, още не съм била на Спаси Превенар-а. Смятам евентуално сега като отидем за третия пентаксим на Джи да му го поставим. Ще ти пиша, когато това се случи.  Peace
Моарейн, ако предполагаш, че обривът не е от храна, няма причина да не дадеш няколко лъжички морков.
Ина, Петка, Май Нейм - как върви диетуването, мацки. Аз съм някакъв застой - спрях да свалям  Rolling Eyes
Много готини са тези кошари. Вкарвате ме и мен в размисли дали да не поръчам, но дворът ни ще заприлича вече на...  ooooh! Имаме люлка, пързалка, 3-4 колелета, коли с педали, влакче за бутане, баскетболен кош и лятото като наизкараме басейните... косенето на тревата ще стане мисия невъзможна... Ще видя дали малката ще има желани да се занимава в своя зона сама и това ще определи решението ми.

Забравих да ви кажа, че миналия ден майка ми я люля около 40 минути на люлката, а тя бе толкова щастлива и спокойна. Та ако има в кварталите такива люлки за малки деца, можете да разнобразите разходките ва сладурчетата.

# 51
За излизането...не ми липсват нито барове, нито алкохол, нито прибиране по малките часове. Липсвали са ми приятелите - ходили сме да ги видим. В повечето случаи без Марти, но понякога и с него. Честно казано предпочитам да е с нас навсякъде Heart Eyes Затова с нетърпение чакам да се стопли хуууубаво, за да ходим по палатки с него. Ей тогава щастието ми ще е пълно!

# 52
  • София
Шейле, дано не ми се сърдиш, но ще те репликирам. Очевидно е за всички, че възгледите за възпитанието и отглеждането на децата са претърпяли голяма промяна и това без съмнение е за добро. Махалото се е залюляло в обратна посока от пуританските правила към едно по- естествено, емоционално родителство. Получава се, обаче, обратният ефект- забелязва се отново тенденция към налагане на определен модел. Аз съм против натиска на обществото както в едната, така и в другата крайност. Разбира се, че никоя майка не трябва да се чувства виновна от това, че спи с детето си, или го приспива, или го носи на ръце. Но също така не би трябвало да се чувства виновна, ако при нейното дете работи друг подход, или й се иска нещата да са малко по-различни. От твоите думи излиза, че всички деца, които заспиват самостоятелно, са нещастни по някакъв начин. Ако съм млада майка и ми се иска детето ми да заспива без моя помощ, думите ти биха ме накарали да се чувствам виновна, че правя нещо лошо. Пак казвам- нека всяка майка намери това, което работи най-добре за нея и бебето й. В откъса на д-р Сиърс, който въведе термина "привързано родителство" неговите съвети за по-добър сън обхващат не един, а няколко модела на съжителство с бебето (бебе в отделна стая, бебе в едно легло с родителите, бебе в отделно легло в стаята на родителите и пр.), както и различни типове поведение в зависимост от това с какво родителят би искал да се асоциира съня за бебето.

моарейн, според мен за по-сигурно изчакай няколко дни, да се убедиш, че обривът напълно е изчезнал.  Peace

Григчо, мерси за кафенцето! Пиши повечко за вас! Hug

# 53
Да питам маметата дето са вадили паспорти на бебета,как става?
Нямам идея как ще стане снимката??
  bouquet

# 54
Пупи, във фотото слагаш бебчето на стола за снимки, клякаш до него и го държиш без да влизаш в кадър.   В районнто отивате с таткото и бебето, ксерокопие от акта за раждане, личните ви карти, 3 снимки на бебока. Това е.

За излизането - на мен не ми липсва самото излизане, колкото възможността да изляза, когато искам... Иначе както знаете и  аз се мъкна навсякъде обикновено не с едно, а с две бебета.  Simple Smile

# 55
Мерси Ирини,
да не ме забравиш  sling

# 56
Флу какво е това одеалце на bebetto? Ще ми се и аз да взема.
Моя син е на настроения относно заспиването. Вечер заспива сам, слагаме го в кошарата и той малко пипа по мрежата и след минутки е заспал. През деня имаме варияции от абсолютно сам както си играе до само на ръце с друсане и песане Tired това второто е по рядко/слава богу/, но пък хване ли го е така с дни и по цели часове. Ето от онзи ден е така и вчера целия, днес е малко по добре.

# 57
Мамите, които са на 90-дневна диета. Ей сега попрочетох - много добре ми звучи, но имам един проблем - аз кафе без захар не съм в състояние да пия. Хайде, сметаната ще я откажа за няколко дни, но захарта...не мога! Голям проблем ли е?
Не ми се ще да питам в темата, защото много нахъсани ми се виждат мацките и ще ме схрускат с копчетата Grinning

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 10:41 от Шматка

# 58
Дария падна  Cry   Голяма съм глупачка, хем знам, че не трябва да я оставям и за секунда на спалнята... толкова е бърза  Cry  Голям рев ревахме, аз повече... сега заспа. Ох, дано нещо не се е наранила, опипах я цялата, мисля, че не я боли... миличкото ми... много съм виновна...

Мерси за отговорите за захранването, ще поизчакам още...

# 59
  • София
Maoreйн, честито сефте! Спокойно мила, не се шашкай! Колко падания ще имаааааа....  Hug
Жуже, ще пиша на лични  Hug

Общи условия

Активация на акаунт