СЕПТЕМВРИйската молба - Мони да е здрава у дома!

• 11 809
  • 305
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро, маминки!

Да каже, че и Кали е със сополи. Явно това е причината за безсънната нощ предната вечер. Снощи се буди само веднъж и като почистих нослето си спа до сутринта. Педи каза да почиствам само с физиологичен разтвор и да давам по половин доза Осцилококцинум сутрин и вечер разтворен в малко вода. Каза, ако до 2-3 дни сополите не минат да започна да слагам Виброцил капки. Вие какво правите в случай на хрема при положение, че гърлото и гърдите са добре, няма температура?

И за друго да се оплача - Кали има особени пъпки по лицето. Станаха две големи червени петна на бузките и вътре в тях по няколко пъпки. Днес сме на дерматолог, макар че според педи вчера това прилича на контактен дерматит и не е реакция от храна. Ама да видим. Следобед в 4 сме на кожен и после ще пиша. Моарейн, за обрива и захранването - ако не е реакция към храната, можеш да продължиш. Точно това коментирахме вчера с педи и тя каза спокойно да продължа със захранването.

Пезота, Жуже, благодаря ви за съветите и инфото за ябълково пюре. Жуже, не съм въвела оризова каша. Но като давах пюре тиквички с картофи на Хип в него имаше оризово брашно. То е малко и не ме притеснява. Ще взема да се информирам за продуктите на Нестле.  Hug

Мари, кашлицата да не е от стичащи се сополки?  newsm78 Тогава нямаш нужда от никакъв сироп, по-добре по-често почиствай нослето.

Дидка, Съншайн страхотни слънца сте! Много хубаво сте направили, направо се разплаках и аз като прочетох! Усмивки пред строя и за двете Ви! Simple Smile Честито на Монката зъбчето и на Мирето много гушки!

Много ни е хубава темата, благодаря ви момичета!

По въпроса със заспиването да се включа и аз. И според мен няма нищо лошо детенце да се научи да заспива само. Не казвам, че трябва да се дресира детето. Но има един момент, когато майката може да усети и става много лесно. Поне при нас стана така. Ирина е много права, че всяка майка се вслушва в собствената си интуиция и преценка. За една е правилно едно, за друга - друго. И естествено, че ако виждаш, че детето си дере няма да го оставиш да се посини от рев. Децата са различни. Моят син например в повечето случаи през деня заспива сам както си играе, но понякога му се спи, а не може и има нужда да го приспя. А за приспиването вечер - Калоян заспива докато суче. Така че майчета - слушайте себе си и детето Simple Smile То си показва най-добре. Сега виждам, че Суити го е казала много добре "Според мен всеки родител инстинктивно търси подхода, който работи най-добре за него и неговото дете"  Simple Smile

Нели, честито ви зъбче Simple Smile

# 61
  • София
Моарейн не се тревожи - от спалнята се брои за нормално Grinning, сякаш по-малко са бебетата, които не са падали! Изчакай ако искаш още два три дни обрива да завехне - ей го къде ни е шестият месец, морковите сигурно ще й харесат на Дария /мойта Мила ги хареса/, безпроблемно ще ги въведеш Peace
Шмат - пробвай да пиеш кафето с мед - аз го пия така, ако ли не пробвай с подсладител и кафява захар, ако не и със захар става, пробвай да я намалиш, не е фатално една лъжичка захар според мен. Иринии и при мене има застой - 17 ден ми е мисля и съм от два три дни все минус 4, но съм доволна и мисля, че нещата вървят на добре..., чувствам се по добре на този режим, пък и не съм толкова стриктна, а съм свалила все пак около 4 кила за две - три седмици.
Дидка и Съншайн и от мен БРАВО, вие сте ни дамския отряд "благородно сърце, сръчни ръце"!

# 62
Добро утро, милички!
Малката спи, аз си изгледах "Дързостта и красотата" и веднага дойдох при вас Simple Smile
Беба, одеалцето е най-обикновено, но отпред има цип и две копченца за ръцете. Като се събуди малката ще го снимам и ще пиша пак.
Григчо, мерси за кафенцето и за това, че онзи ден оправи снимките на малката в албумчето  Hug
Моарейн, успокой се, мила! Случват се такива неща за жалост. Моята принцеса преди 3 седмици падна от повивалника. Толкова се уплаших и ме беше срам да ви пиша. Повивалникът е на нивото на леглото - т.е някъде метър и 20см. Това е супер високо. Свалих пампата на малката и чаках таткото да нагласи водата в банята и да я вземе, за да й измием дупето. А тя е супер шавлива, винаги я държа и внимавам. Но този път се отделих от дъската, за да взема нова пампа от другия край на стаята, че ми бяха свършили. Завъртях се и какво да видя - малката лети с бясна скорост към пода - засилих се и я хванах преди да си удари главата в земята. Но си удари крачетата и коленцата й бяха червени. Разплака се рязко, но като я гушнах веднага спря и се успокои. Даже мъжът ми не разбра какво стана. Но оттогава имам огромна обеца на ухото и внимавам безкрайно много! Благодаря на Бог, че ми помогна и я хванах що годе на време, иначе ходенето в Пирогов нямаше да ни се размине!
Дими, благодаря ти за новата темичка, а на Ирини за окуражителното заглавие! Вярвам, че положителните ни мисли тук и подкрепата ще помогнат Мони да се оправи по-бързо!
Честит имен ден на патеричка на мама Галя и на малкото Гале на Суит!

Момичета, които диетувате - днес е пълнолуние!
Ирини, и аз съм в застой от почти месец. Свалила съм само 1,5кг, но не се отказвам. Промених си от тази седмица режима от 5 на 5 (т.е 5 дни ям само месо, яйца и мляко и после 5 дни към това добавям и зеленчуци) на 4/3. Дано подейства и метаболизмът да се раздвижи.
Шмати, аз кафето си го пия с подсладител и всички десерти пак така си ги приготвям  Hug

# 63
Флу, пак нямаме вода! И това го откривам, след като Мартин е ял пюре току-що и се е оплескал до ушите. Е как да не запсувам #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Благодяря ви за отговорите за захарта! Аз все пак се осмелих и в темата да попитам - не хапят  Mr. Green(да не обидя някого - шегувам се)
Моарейн и Флу, случват се такива неща, не се обвинявайте!

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 11:37 от Шматка

# 64
Флу, Моарейн, не се притеснявайте! При вас е било направо малкия дявол. Аз си спомням с Лени като беше на 6 месеца как се извъртя изпод ръцете ми и се гюмна от повивалника на пода. Стоях в ступор докато летеше надолу и не можах да реагирам, че да го хвана. Беше си ударил главата. Нарочно тогава не го оставих да заспи, за да го наблюдавам за странични последствия. Нямаше му нищо.
Засега успявам да овардя Хамлет да не се изръси, ама знам ли... hahaha Добре, че имам много помощници.
Сега да ви кажа за заспиването. С три деца мога да разкажа три коренно различни истории. Толкова са различни и тримата, че просто не е за вярване. Не съм предполагала, че всяко едно ще ме поставя пред непрекъснати изпитания на опита ми и познанията ми.
При щерката се поддавах на външния натиск и се пробвах да я уча да заспива сама още на 8-9 месеца. Оставяла съм я да реве, докато заспи от изтощение. Голяма грешка! В по-късен период реших да си слушам детето и съм лягала при нея да я приспивам - в детското креватче. До ден днешен има проблеми със заспиването - не може да се отпуска лесно и много се върти преди да заспи.
Баткото си спеше като пич от самото начало. Сам заспиваше, спеше по цяла нощ за изненада на всички, щото "кърмените бебета не могат да спят по цяла нощ". Глупости на търкалета. Спеше си спокойно и не съм имала никакви проблеми. Досега - ляга, помирисва възглавницата и е отнесъл плувката.
Сега Хамлет ми изпилява нервите - иска да се гуши непрекъснато в мен. Мога да го оставя в креватчето му само повит, защото усеща, като го слагам и се раздвижва и се събужда. Но като е при мен нагушен може да спи с часове. Ще видим как ще е по-късно.
Мой съвет е - наблюдавайте децата. Те сами ще ви покажат от какво имат нужда. Ако искат да бъдат гушкани - гушкайте ги. Ако искат да бъдат сами - оставяйте ги. Няма нищо по-добро от едно доволно и удовлетворено дете. Това са и принципите на грижовното напътствие, с което се опитвам да си възпитавам децата и се говори в "Мъдрата обич". Целта е да се отглеждат първично и вторично удовлетворени деца, чиите нужди биват задоволявани от родителите им според потребностите на децата, а не според възгледите на обществото.

# 65
Шмат няма за какво да се плашиш да питаш в темата. Аз не съм останала с впечатление, че са лоши и нахъсени. Даже е много добра обстановката

Ирини и аз на последъм не свалям толкова бързо колкото в началото. Ако за 4ри дена има 500 гр или задържа е успех. Но като цяло се чувствам супер по-добре. Панталона вече ми се смъква бая. И аз правя някой прегрешения като пиенето на кафе с мляко, ама дето се казва и Асан е Ората.
Но се чувствам добре като цяло. Мисля да увелича движението, понеже забелязах, че това доста помага.

За падането си мисля, че от леглото е долу горе нормално, обаче от повивалника наистина трябва много да се внимава. Флу  Hug слава Богу вие сте имали касмет, но така може да си счупят някой краче. За съжаление имахме такъв случай в семейството. Е после всичко отминава, но не е приятно да има такива моменти.

Веч може ли да ми кажеш тази книга "Мъдрата обич" дали я има на немски и как се казва.

# 66
# 67
Ето ни и нас.
За заспиването се чудех дали да пиша и за, че така можем да проточим до есента да си обсъждаме. Но - нещо съвсем малко-. Не мисля че някой тук твърди че е добре да се оставят децата да мрънкат, хленчат и т.н., за да могат да заспиват сами.( Въпреки че съм почти сигурна , че доста огромна част от населението продължава да използва подобни ..методи, ( не твърде меко е )- търся дума, с която дресират лъвовете в цирка..Т точно за дресировката си мислех- колко лесно за съжаление е да се подадеш на идеята, че едно малко бебе трябва да се дресира( е,  не използват тази дума, но) . Че трябва да заспива само, че трябва да е самостоятелно( тук онемявам), че трябва да яде точно определено нещо( разбирайте например точно това пюренце) в точно определено време от точно определено количество. че е задължително да харесва и да си играе с играчките, които се твърди че би трябвало да харесва на тази възраст, че  трябва да се завърта, сяда и т.н., защото по книгите пише че и другите го правят точно тогава.
Тези малки създания, които съзнателно сме  поканили в живота си са пълноценни личности още от самото начало- та даже и малко преди това. Затова моля ви уважавайте ги. като такива, и техните желания.
И както да се върна на темата- да възможно е едно бебе да пожелае да се опита да заспи само, както и да пожелае да изследва света, да хваща нещата, да ги опитва, захвърля, мачка. Също така желае постоянно да вижда мама, да я усеща, да го гушка за да заспи. Просто трябва да се заслушате.
( ..А гледам , че и Веч е казала нещо подобно- Simple Smile
Съжалявам за лиричното отклонение.

Дидка, съншайн - големи адмирации за жеста.   bouquet
Петкка, тези прегради/кошери ги гледам откакто ги пусна преди известно време и само мисля разни варианти за доставка, че както казах имам едни секции с книги отгоре- додолу, а вече и в гаража съм почнала да нося в едни кашони- просто нямам къде да ги държа, а мнооого чета.  Tired
Моарейн,  Hug
Шмат, Флу, в Младост ли бяхте? (Шмат ако да - май нещо ремонтират тези дни). Аз съм наблизо, можем да направим някоя среща, ако искате в скоро време.

# 68
Анамар, в Младост сме. 3-та част.
Имало някаква авария - 17:00 им бил крайния срок.  Какви са тия аварии през ден, егати. Не е в плановите ремонти, проверих.
И аз до 5 к`во да правя?! Бе, както и да е, няма смисъл да ви занимавам с ядове, щото си имате достатъчно ваши. Извинете ме!

# 69
Анамар, ние с Шмати сега излизаме. Ще сме в паркчето до Патиланци. Телът ми е: 0899985276, ако решиш  Grinning
Мами от Пловдив, хайде и с вас срещичка в петък, ако искате? Аз мога в 12.30ч да съм в Морската градина, че от 11.30ч сме на преглед при ортопеда.

# 70
Шмат, може би е планова авария- Close -сори за черния хумор . Аз съм в Горубляне  и на практика до Младост 3 съм за 15 мин пеша,  а с колата- за 2.
 Флу, мерси за поканата, Ох, аз чакам сушилнята да извърти пелените на Симона, за да излезем. Доколко сте навън, записвам ти телефона и ако се дотътря ще звънна.  Hug

# 71
Аз мога в 12.30ч да съм в Морската градина[/b]......
Къде е тая Морска в Пловдив бе? Аз там живях 9 години, такова чудо незнам. На Гребната ли имаш предвид или???

# 72
Ехоооу  Hug ей ни Heart Eyes кажи речи сме здрави, а сме и много живи newsm47.
Върнахме се от Пловдивско и мислим да нахълтаме безпардонно с нашите си преживелици при вас  Blush приемате ли newsm51.
Мари я фрасна едно дете в детската и ходи синя, лилава морава една седмица, но слава Богу окото е здраво въпреки, че се затвори от удара.
Запалихме си комина та виках пожарна и после 10 пожарникари улязоха у до-ма  hahaha, но бехме изгасили комина почти дока додат и сега пооочти вече не мирише на сажди.
Ей го, за 5 реда ви споделнах най важното, сега бегам да видя що прайте и какво му има на нащо Мони newsm78, дано докъто се довлека да му е минало каквото му е било.
Поздравявам ви с един сочен, пухкав Мечо Пух Simple Smile

# 73

Поздравявам ви с един сочен, пухкав Мечо Пух Simple Smile

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes lovekiss

# 74
Мариям ах тоз мечо. Да го смачкаш от целувки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт