СЕПТЕМВРИйската молба - Мони да е здрава у дома!

• 11 809
  • 305
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Мариямко, щях да ти кажа, ама zабравих, пак прекрасно си го описала това zа граматиката. То си личи, ти си такава хвърката душа   Писането ти иде, меко каzано, от вътре. Някак се лее.. Пък граматиката, айде бе, на тебе ти е простено и да я пропускаш тука там.. Не на всички, но на тебе определено. Пробвала ли си да пишеш нещо, zнам ли, стихове ли, есета ли, абе нещо от душата? А zа граматиката си има редактори, ти пиши и не и поzволявай да те zадушава.
Сова, ти може да си забравила ама на мен ми стана много хубаво newsm03, мерси за коментара newsm51 ей сега кат се развихря... newsm68 как ще ме омълчите след това насърчение  Laughing
danip, мама живее на горния етаж над кабинета на Кувенджиев.
Там му е апартамента с/у нас точно.
Много ме е яд, че нямах възможност в Пловдив да ходя на нет и да се свържа с теб, времето беше много хубаво и само за разходки, но следващият път ще те питам от рано да се видим.

# 76
Аз пък съм на вълна зъби и отбиване - и двете по повод драмите при едни други мои познати. Чуденките са си лично мои. Та тези два въпроса провокират в мен следните въпроси към вас, и който знае да помага:
1. Имам познато момченце на почти 1год но само с 2 зъбчета (тва е ок - ген си е). Обаче сега започват да му никнат сериозно зъби и естествено накуп и наистина са драми у тях - върхът е вечер когато 2ма човека го държат, а майка му му налива супа в устата (защото от зъбите отказва храна - естествено само хляб признава, защото така явно си чеше венците). Та въпросът е: да се остави детето гладно или да му се дава хляб, защото само това иска?

2. Друга моя позната спря да кърми август. Обаче и до момента има кърма. Тя прави някаво изцеждане, защото " й се появявал дискомфорт". Взимала е някакви лекарства, ама те били яко успиващи, но изобщо не помагат. Какво е правилно да се прави, за да се отбие правилно и да няма толкова дълго време течове от кърма?
Та така....
А днес сме на тиквички (само, че да починем от моркова).....

А, да - малката не търпи гушкане и люлеене при заспиване - и е изключително поддатлива на режими на хранене и спане (вечер - през деня още шлайфаме положението със съня - така си и порастна без много сън през деня, но прогресираме де)

# 77
  • софия
здравейте !!!
за спиране кърмата аз пих DOSTINEX 2 таблетки през 12 часа са.... не съм имала проблем....след тях сама спира, но не трябва да се цеди след хапчетата.... след отбиването ако не спираа, това е решение, а иначе нека по-опитните да кажат Simple Smile

# 78
Беба, ние имаме ето това чувалче на Bebetto - http://www.oktomvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=298951&pid=10179804

Не знам дали на Флу е същото. Много съм доволна и аз, ползваме го от началото на третия месец, че първите два беше много мъничка и се губеше в него. Флу, слагам й го обаче само нощем, защото се страхувам, че ако почна да я пъхам и денем за щяло и нещяло, ще си обърка ритуалите. Иначе си права, в него спи добре. Дори се притеснявам, че ни омалява, а по-голямото, което имам е лятно!

Шейла, Вечернице и всички останали, които взеха отношение по въпроса - благодаря!  Hug Явно всички се учим с времето и опита, но за съжаление по разни здравословни причини (пък и възрастта ми напредна, тюх) може би няма да се престраша на второ дете. А и аз исках три някога...  Thinking Така че желанието да избегна в първото грешките, които бих могла да "поправя" със следващите деца - е също много силно!

Мариам, и аз ти бях казала, че когато ти пишеш, на нас професионалистите ни иде да си скъсаме и хвърлим трудовата книжка  Joy Но вие тогава бяхте болнички... не ти е било до това.

# 79
но за съжаление по разни здравословни причини (пък и възрастта ми напредна, тюх) може би няма да се престраша на второ дете. А и аз исках три някога...  Thinking
Ха, сега де? Колко ти е напреднала възрастта, извинявай за глупавия въпрос? На моята възраст тук едва сега се решават на първо! А аз водя хорото по старшинство.

Мариам, страхотен дундьо! Не се крий повече, че ми е мъчно Hug

# 80
Суит, разбира се че няма да се сърдя. Тука всеки си има право на коментар. Аз монолози мога и под душа да си водя Wink
Аз не съм за налагане на каквото и било. Още повече, че подходът който съм приела не става на сила. Дори и едно бебе сигурно ще усети близост която е дадена с антипатия или само защото 'така трябва'.

Всяка жена си решава сама как ще отглежда децата си. Аз нямам никакви илюзии или желания да давам натиск на други майки, обикновено просто предлагам алтернативно мнение, просто защото знам че съм в малцинството и някои жени не знаят че има такова даже. В повечето случаи не се бъркам, но когато друга душа като мен има нужда от опора или съвет, давам с охота, защото знам какво е да си в тази позиция и мисля че мога поне малко да помогна. Съжалявам ако това кара някой да се чувства виновен, но ако е така, този човек може би трябва да се замисли защо има съмнения по въпроса. Ако такива няма, никой не може да му/и причини чувство на вина.

анамар  Peace

мариям, ох какъв голям пухчо е станало това момче. Не бягай така, де. Докато чакаше пожарната, можеше да драснеш някой ред Wink . Шегата на страна, радвам се че не сте наранени. И на теб ти дойде доста на главата.

Параход, не знам какво е магическото хапче за безгрешно родителство  Thinking .
На мен ми помага да си мисля така: представям си се на смъртно легло и за какво бих съжалявала. Никога на акъл не ми идват, че не съм работила достатъчно, че съм прекарала прекалено много време с децата и семейството си, че съм ги прегръщала много, че не съм чистила къщата достатъчно, че не съм ги оставяла по често при други хора... и ми се изяснява. Пробвай, може да ти помогне и на теб. Понякога е лесно да забравим какво е наистина важно за нас и кое е просто влияние от околните.

Имаме ли новини от Мирка?

# 81
Здравейте, милички!
Ние преди час се прибрахме от разходка. Запознахме се с Анамар и малката й красавица Симонка. Аз за жалост не можах да остана дълго, тъй като малката трябваше да яде, а аз да готвя за довечера.
За приспиването - моята кукла от самото начало си спи самичка в леглото. Никога не е спала при нас на спалнята, а като я гушкам тя си играе и се разсънва, а не се унася. Когато я кърмех също не заспиваше на гърда, обича си легълцето с играчките и музикалната въртележка. Гледа си ги и се унася сама. Единствено свекърва ми като сме в Пловдив си умираше от желание да я приспива. Тя пее много хубаво и много обича да гушне малката, да я полюшва и тя да заспи в ръцете й. Е, да ама не! Успявала е само 1-2 пъти и то след 1 час люшкане, което за малката е било всъщност игра. Та вече и свеки се примири - слага я в кошарката, галка я по бузката и след 5 минути идва при нас в хола и казва, че малката е заспала Simple Smile ПУ-ПУ!

# 82
Шейли, това със смъртното легло... мнооооого добро   bouquet
Мариямко  Hug
 Praynig  zа Мони и Мирка.
Момичета, пак да си питам, само аz ли влиzам по по_сложен начин в темите??

# 83
Деска аз нямам проблем с влизането  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 84
Не знам дали влизате в Наши деца, но искам да ви пусна линк към любимата ми тема там.
Има доста полезни неща, отваря очите за други.
Също като 17те мига в Клюкарника.

# 85
  • София
Ирина, да, имам впечатлението че бебета които заспиват сами не го правят без някакъв протест, било то и да е само мрънкане. Аз поне не съм срещала такова и затова. Ако се бъркам, извинявай.
(нима децата, които се приспиват, заспиват винаги без протест?!  newsm78)
Това продължава да звучи обвинително. Много жалко.  Sad
Аз се опитах да помогна на Параход, защото тя твърдеше, че детето е неспокойно, плаче, не може да намери свободно време дори и да отиде до тоалетна, т.е. при тях липсва идилията при напасването (каквото и да е то) и затова предложих алтернатива. Но никога не обвинявам за подхода към детето си. И съжалявам, че се изказах и дадох повод да има съмнения относно моя.
Искам да поздравя специално Радина за нейната половин годинка, а за мама -   bouquet
Флу, лелее, изтръпнах. Браво за светкавичната реакция.  Hug
Вики, успех.  Hug
Деска, аз така или иначе винаги съм влизала през произволен форум и после - нови отговори на моите публикации. Така че ми е ОК и сега.

# 86
Ми, Иринко, аz не влиzам от там, а до сега от началната страница. Сега обаче пробвах както ти каzваш zа първи път. Защо ли там не ми иzлиzа нашата тема иzобщо  newsm78 ? Иzлиzат ми отговори във всевъzможни други теми, но не и нашата отчатна... Оф, както и да е.. С глупости ви zанимавам..
Пропуснах, Шмате, искрено ти съчувствам zа спиранията на водата.. Много ясно си ги спомням Крис като беше бебе, отврат.

# 87
Здравейте!
Първо искам да поздравя Дидка и Съншайн за страхотния жест към Симонка и Мирката! Представям си колко са се зарадвали и сте ги разчуствали!!!
Ирини, Ланвинка , благодаря за комплиментите за Бобо!
Мариям, страхотен е малкият бонбон!
Моарейн, дано и няма нищо на Дария! А такива неща ще се случват на всички ни,дано да е по-рядко!
Флу, браво за бързата реакция!

# 88
Ние сме си вкъщи - вече с вода Crazy Сега ще хваня да напълня малко бутилки, че днес и ръцете нямаше с какво да си измия Close
Иринче, Шейле, а и другите опитни мами, това, че подходите ви към децата са различни само потвърждава тезата, че и децата са различни Hug На мен ми беше приятно да прочета и двете ви, въпреки, че Марти е от самостоятелните бебета. Hug Hug Hug

# 89
  • София
назад съм с четенето  ooooh!
Любо да сега НИКОГА не съм го слагала да спи  Thinking в смисъл, да кажа - време е да спиш - хайде заспивай. заспива когато той си реши - докато го кърмя/най-често/, докато си играе. нямаме рев по темата. изобщо не мога да кажа през деня как спи - може да е 3 минутна дрямка, може да му се съберат и два часа /няма значение дали е навън или не/ вечер заспива между 22.30 и 0.00 и откарва до 11.00 - 12.00 на другия ден. естествено с хранения през 2-3 часа, спейки. нямам проблем с преспиването, защото не го правя  Thinking знам, че по-натам ще трябва да му създавам режим, ама сега ми се струва сложно това.
ИЗОБЩО не ми липсва и частичка от живота преди раждането  bowuu нито работата, нито кръчмите, нито цигарите или алкохола. искам така да продължава  Flutter ще раждам докато мога и ще си гледам децата  Joy само мъжо като си усети, сигурно ще ми "спре кранчето"  hahaha и тогава ще се връщам на работа  Rolling Eyes
отивам да дочитам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт