ЮНСКИ мами 2009

• 13 362
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Aya, онова магазинче е навътре в улицата, но щом си намерила нещо интересно на ъгъла - супер! И със здраве да си ги носиш, а рождениците да се гордеят с хубават си мама тази събота Simple Smile

Аз си купих ето този колан за бременни http://family-bg.com/prX_1668.htm и в началото ми беше доста дискомфортно с него, но наистина се свиква и се надявам да помага после за бързото прибиране.

Весел ден!!! Simple Smile

# 166
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=24_219&products_id=1815   - от този модел съм доволна (по препоръка на Катеринка).Не ми стяга,а добре ми прилепва.Взех по-голям номер. Някакси ми държи огромния корем в някаква рамка.

http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=24_219&products_id=1814 - от този модел според мен няма никакъв смисъл,не ми помага.

Аз отделям дрешки за всички размери-да има-от 0 до 3м, от 3 до 6,и от 6-до 9.Взимам и от най-малкия размер за всеки случай че нали близнаците се раждали по мънинки. Някой да знае кога дават по Nacional Geografic за близнаците?

# 167
Добро утро и от мен.

Толкова много сте изписали, че забравих какво исках да пиша. Grinning  

За боядисването - аз се боядисах миналата седмица с без амонячна боя (тази дето сега и върви рекламата по телевизията, забравих и името Embarassed ).  Та си смених цвета на косата и се чувствам по добре. Някак ми придава по свеж вид.

Покупки- ох още нищо не сме купили. Не знам, все си мисля, че има време и усещам как накрая ще е на тагъдък. Има и доста неща от каката. Бебо на първо време ще е в кошче, в което беше и кака му  до около 7- 8 месеца, но това ще зависи от темповете с които ще расте. Малката беше по дребничка и до по - голяма си беше в него, след това ще е в нейното креватче. А нея ще трябва да я отделим до тогава в самостоятелна стая (как ще стане това не ми е много ясно, защото все още е при нас   Mr. Green).  И ново корито няма да купуваме, ще трябва да си купим ново гърне, че тя нейното го счупи. Общо взето повечето неща ги имаме, ще трябват няколко по нови дрешки, че тя беше зимно бебе и нямам кой знае колко летни за новородено. Нова количка също ще купим, но след раждането. Докато изберем ще ползвам старата ако се замотаем, но мисля че с това бързо ще се справя. На каката количката я купих по каталог без да я видя на живо и много сгреших. Сега няма да допусна тази грешка, ще обикалям да търся на живо.
Е поста ми стана много дълъг та ще спирам да разтягам локуми.
Хубав ден ви желая мамчета   Hug

# 168
Добро утро и от мен!!

Аз  и днес реших да си остана вкъщи, чувствам се превъзходно, вчера цял ден съм си почивала и корема спря да ме боли, обаче за всеки случай реших и днес да направя същото- почивката си е много важна, особенно следобедния сън! Сега ходих до магазина да напазарувам и мисля да си сготвя нещо!Вчера много не успях да пише понеже една приятелка ми дойде на гости и беше цял ден с мен, връзката и е към края си,т.е приключила е, просто делят жилището, като съквартиранти, след 8 год заедно, общо жилище, планове за деца и т.н , тя е на 31 г и сега се чуди какво да прави с живота си, от нерви е почнало да  и прилошава, заприличала е на скелет и са и дали болничен т.е малко ме натовари /много е зле психически, но не иска да се махне от апартамента, колкото и да и говоря, че не трябва да делят това жилище, защото много страда, просто  е съсипана/,но нали затова са приятелите! Та се замислих какво нещо е живота, имаха стабилна връзка, до преди 3 години, когато неговите родители решиха, че тя не е за него и и съсипаха живота и най-лошото е че приятелят и, вече почти бивш е на страната на родителите си и започна да се вслушва в тях и използва същите обиди за нея, които те използваха и я унижава!! Така,че направо си мисля, колко сме добре ние- никой не ни се меша в живота, още повече,че нямат и право при положение, че не сме зависими от тях!

За дрешките и аз повечето,които съм взела са от 3 до 6 мес, само рокличката за изписване и още две бодита са с размер за новородени 50см!
За размера на корема ,тази сутрин си го мерих в легнало положение, точно преди 2 седмици беше  87см, вече е 95см- расте си!

# 169
Здравейте и от мен!
Не съм се включвала скоро покрай варицелата на Елица, че беше голям екшън, тази нощ за първи път спахме спокойно. Милото ми дете има сигурно над 100 пъпки, вкл. и на лицето и е трудно да я опазим да не се чеши. Днес вече започнаха да завяхват и се надявам скоро да й се вижда края на тази пуста шарка.
Аз вчера бях на ЖК, бебето е вече 30 см, обиколката ми е 100 см Crazy, напълняла съм 2 кг. за месец. При доктора не можах да вляза, но се надявам в събота да ме види на видеозон и всичко да е нормално.
Аз съм понакупила някои дрешки, но в началото на април излизам в отпуска и ще се развихря с пазаренето. Предния път всичко бях купила до началото на 9 месец и ми беше спокойно.

# 170
 smile3514 smile3511 smile3515 smile3516
БЯСНАААА СЪМ! На съседите на 5-ия етаж им се е спукала тръбата в банята и сега очаквам и у нас да се намокри тавана, нищо че сме два етажа по-надолу.
Обаче май капе и от тези от 4-ия към нас, защото чувам едно приятно кап-кап. Сега минаха да ми кажат, че викат майстори и е хубаво да съм си у нас, за да видят и тръбите у нас и спират водата. ooooh!
А имах планове за днес....... Tired Поне Иво ме успокой, че направо в събота ще отидем да вземем количката. Party

П.П. Вече и на тавана на нашата баня има мокро петно.

rosicp, аз много харесвам червения цвят за момче. Както и по-нестандартните тъмни за момиче.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 10:19 от Франческа Салиери

# 171
rosicp  аз  лично не виждам нищо лошо да си купя червена количка за момче. Имам една позната която беше направила така, но количката си заслужаваше, какво от това че е червена. Не знам ако си харесам модел и се окаже червена взимам я по- важното е да ми е удобна.

# 172
somebody, съжалявам за приятелката ти. Дано по-лесно превъзмогне тази ситуация, че никак не и е лесно...

slavena, дано се оправяте вече, че много кофти така.

Франческа, ако знаеш колко добре те разбирам.

Момичета, да ви се оплача. Сутринта, като водих Яни на градина, не видях едно стъпало, че се обръщах да и махам и паднах. Cry Слава богу не си ударих корема, само колената, дланите и си разбих малко брадата. ooooh! Много се притесних обаче, особено, като видях кръв. Confused Сега леко ме наболява корема, пих но шпа, дано поотмине. Кофтито, че не усещам много бебока, а иначе е много активно. Чудя се дали да отида до докторката.

# 173
Здравейте мами  Hug
Кари моя съвет е да отидеш за  да си по-спокойна
Франческа и на мен ми е ясно за какво става дума но и това ще мине
Приятен ден и много усмивки   bouquet

# 174
Кари сигурно от уплахата те е заболяло коремчето.Аз съм убедена,че всичко е наред,бебока може и да е проспал падането,но за да си  спокойна отиди на лекар.Нали знаеш че психиката и лошите мисли са голям враг.
Аз направо полудях с тези колички на Бертони.В тая Варна нищо няма.Обадих се в Добрич и представете си там има,а тука не smile3515.Вече главата ми ще избухне.И убедих мъжо да отидем до Добрич/ по-добре от колкото до Шумен/и утре или в събота сме там.Казаха че има поларче отвътре,но било по незначително от старите Плазма и не пречело.Горкият ми мъж ще се побърка с моите прищевки,че и на вас вече досаждам с тези колички. Embarassed

# 175
rosicp , количката, по -скоро зимния кош наистина има подплата, но тава е присъщо на всички кошове и може спокойно да се ползва и през лятото.
Имам приятелка с Бертони Карера, която роди април м.г. и бебето беше в нея цяло лято.
А пък и ти няма да слагаш бебето директно върху коша, нали?! Peace

# 176
Здравейте,
и аз се оглеждам за колички.
На мен ми хареса Бертони Карера, защото е много лека, но като я видях на живо се отказах. Разстоянието на задните гуми е 68 см, а асансьора ни е 65 см. 
Не ми върши никаква работа, много е голяма , а 4 етажа носейки  дете на 2г и новородено + количка няма да е по силите ми.
Сега съм се спряла на тези варианти http://family-bg.com/prX_3325.htmhttp://family-bg.com/prX_3780.htm. Чиполино Пуки 2009 ми хареса не заради цената,  а защото е много лека 9кг, и има голям кощ за багаж + раничка. Управлява се лесно заради колелата , които се въртят на 360 градуса и са двойни.
На Дисни ми хареса това че има отделен кош за новородено, който не е от плат както при варианта Чиполино Лумина, Раш и т.н, а е с пластмасов обков ( ама само как го обясних ). Тези на Чиполина използват една и съща алуминиева рамка, но само се сменя плата върху нея, така ми обясни продавачката.
Реално погледнато зиминят кош ни трябва за 0-4м месеца, после детето седи малко повдигнато ( 45градуса) и е много любопитно, иска да гледа, а от този кош не може да види кой знае колко, само небето.
А за летни колички има разкошни тип чадър тежат около 6кг и са много компактни ( за деца 6м+).
Няма да давам около 1300 лева за комбинирана количка, която няма да ми върши много работа - предпочитам да си купя няколко колички - лятна и зимна по изгодно ми е, а от личен опит се оказа и по-практично при мен.

За бебешките дрешки - Вики се роди 2,710 кг. 47 см, всички бодита 0-3 м ( 56 см) и бяха големи, ползвах ги доста време.
Само на едно място й бях намерила бодита за 52 см и когато най-сетне нещо й беше по мярка бях много доволна.
На преглед съм на 17 - 18 , на 17 ще ми взимат кръв.

Цвета на количката е без значение за мен. Първата количка на Вики беше синя, защото ми хареса, сега мисля да взема червена. Искам само да не са ярки цветовете , ( например ярко жълто, оранжево) за да не привличва насекоми като оси, пчели, дори и едни дребни гадни мушици.

# 177
Искам да ви попитам, така като купувате количка... да речем,ако са ви казали,че ще е момиче и купите отсега нещо в розово и се роди момченце какво ще правите с количката?Simple Smile

В магазините възможна ли е смяна в последствие?  Rolling Eyes

# 178
  • Плевен
Здравейте,
Едно момиче за близнаците даваха точно преди 2 вечери филма, от 9 ч. вечерта, а след него и са единичните бебета, но той нямаше превод. За близнаците беше много интересно, разказваха за 2 момченца - едното се родило 500 гр. другото 2500  #Crazy Разаказваха и за видовете еднояйчни близнаци (да имало няколко вида), даваха случай единият да е гей, а другият не, въпреки че са с еднакви гени, там някакъв хормон влияел на хипофизата и още интересни нещо. Филма се казва В утробата, много ми хареса.

И ние още абсолютно нищо не сме купували, освен чорапките за Нова година. Като имам в предвид, че ще е юни, мисля да се огранича с 2-3 нови бодита и комплектчета, че имам и от Андреа запазени, и комплект за изписване. Повечето от другите неща ги имаме - термометри, помпа за гърди, коритце, пелени, одеалца. А-а-а да, и матраче за кошарката ще вземем, иначе чаршафчета имам много от една братовчедка от Гърция - и са много фини и тънички, идеални за лятото, което е много горещо там. Само за количка още не сме мислили, но има още 3 месеца все пак, ще вземем. А и като знам колко подаръци имахме за бебето преди, предполагам, че и сега ще е същото. Направо ме е срам да кажа, но до 6 месеца Андреа изкара само на подаръци - всеки носеше по 2-3 костюмчета, гащеризончета, бодита. Направо не съм очаквала толкова подаръци.

Искам да ви попитам, така като купувате количка... да речем,ако са ви казали,че ще е момиче и купите отсега нещо в розово и се роди момченце какво ще правите с количката?Simple Smile

В магазините възможна ли е смяна в последствие?  Rolling Eyes
И аз това щях да кажа, да гледате да е нещо по-универсален цвета, ако мислите и за другите си деца да ги ползвате нещата. На мен в началото повечето ми дрешки, одеалца, чаршафчета умишлено поръчвах и си взимах в по-универсални цветове - основно патешко жълто и млечно, ментово зелено.

Момичета, кои беше ползвал Саво срещу плесен и мухъл - кажете мирише ли силно на хлор, че преди година пръсках с някакъв препарат за това и ми усмърдя къщата дни наред с ужасно силна и задушлива миризма

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 12:24 от anyto

# 179
Аз гледах да е универсален цветът на количката, както и на повечето дрешки, които досега съм взела. Обаче за количката не се бях сетила за насекомите, та май с този оранжев цвят ще си бера ядове  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт