Машина за хляб - 15 част

• 75 925
  • 897
  •   1
Отговори
# 375
Дени4ka, а как стана? Гледа ли тестото докато се оформи топката? Може да е трябвало да добавиш брашно или течност. Можеш да ползваш царевично брашно във всяка рецепта, която правиш. Съотношението обаче е някъде 30:70 царевично към бяло брашно, не повече от това, че иначе не става.

# 376
  • България
Alisa, ще се възползвам от твоята рецепта, че имам много царевично брашно за оползотворяване. Ама къде са ти снимките Crazy? Шегичка Laughing.

Сега се загледах в рецептата. Сол и захар няма ли? Нямам свинска мас, ще проверя на едно място, за да спазя рецептата.
Само малко захар. Снимки!? В къщи бързо хапват.

# 377
  • България
Здравейте!

Първо се извинявам, че нахлувам в темичката ви Embarassed
Издирвам рецепта за царевичен хляб...машината ми за хляб е Мулинекс...Благодаря предварително и хубав ден!  bouquet

Малко преди твоя пост ако погледнеш, ще видиш една рецепта. Но само с царевично брашно няма как да стане.
Видях я...правила съм такава, но не с мляко, а с вода и нищо не стана...но благодаря все пак Simple Smile

Деничка аз съм правила с вода, няма проблем. Важно е тестото да не е лепкаво.

# 378
  • Пловдив
Здравейте, момичета,
миналата седмица си купихме машинка, но все нямам време да се отчета. Като изключим, че първият ни хляб беше пълен провал, от там нататък правим само перфектни хлябове (всеки път различни). Сега се залавям да правя козунак, стискайте палци.  Hug

# 379
  • Разград
Здравейте момичета,

В събота тренирах с козунаците, по рецептата на max-mama, супер. Малко намалих дозата и стана един козунак. Следващия път ще пусна първо само месене и след това на програма френски хляб.
Снощи правих следния хляб: 200 мл. прясно мляко, 1 с.л. свинска мас, 150 гр. царевично брашно, 300 гр. бяло брашно 1/4 жива мая., програма Основна - 3 часа. Стана страхотен хляб. Аз съм с Аляска с една бъркалка.
Весел ден.

Много се радвам,че ти е харесала рецептата за козунака,да покажеш как е станал следващият път.

# 380
момичета да ви попитам, имате ли информация за машина за хляб bifinett  , тъй като днес ми дойде едно списание с оферта и е на 45 евро. има 12 програми, 3 нива, 850 вата и капацитет 750-1000 и 1250 , произведена в германия. според вас с тези характеристики дали ще е добра newsm78 или да си взема мулинекс както бях решила? но на мулинекс нямам голям  избор, единствената, която можах да намеря е с възможности по-малки от тези и е на два пъти по-висока цена. иска ми се ако е мулинекс да е с много възможности като вашите, но за такава трябва да изчакам да си дойда в бг.

# 381
svetlane, всички машини правят един и същи хляб Peace.

# 382
polin_a, Alisa, благодаря ви! Hug
Първият път го правих по рецептата за белия хляб и стана като трици...Вторият път пробвах по рецептата за пълнозърнест хляб, но кой ти да знае, че бялото брашно трябва да е повече от царевичното Embarassed
Много ми се иска да направя царевичен хляб като този, който продават в Пикадили...невероятно вкусен е Simple Smile

# 383
polin_a, благодаря ти  Hug

# 384
  • в полите на Балкана
Да се включа и аз. От скоро имам хлебопекарна и днес правих царевичния хляб стана разкошен точно като на снимката.  
Благодаря за страхотната рецепта   bouquet
пп това май е първият ми сполучлив хляб. Wink

# 385
Да се включа и аз. От скоро имам хлебопекарна и днес правих царевичния хляб стана разкошен точно като на снимката.  
Благодаря за страхотната рецепта   bouquet
пп това май е първият ми сполучлив хляб. Wink

По коя рецепта и къде е снимката?

# 386
Позволете ми да ви пусна една муха в главата, препоръчвам тази рецепта:

Резултат от тази вечер:

Венец с орехова плънка

Кроасани

# 387
  • Разград

От преди 10 минути е влязла,докато бях в козуначената тема.
Само да попитам,пише,че след оформянето на кифличките веднага се пекат,а не втасват ли?

# 388
Макс, аз имах и друга работа...Искаха-неискаха втасаха...То и аз търсих специално за това, но не намерих нищо конкретно.......

# 389
  • в полите на Балкана

По коя рецепта и къде е снимката?
по тази рецепта на пина http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.45

програма 11 за хляб за сандвичи. Стана превъзходен.

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 23:01 от мамаРаче

Общи условия

Активация на акаунт