Машина за хляб - 15 част

• 75 924
  • 897
  •   1
Отговори
# 360
Бъни,защо не пробваш на програма 6 (безглутенов хляб)тя е 2 часа и 20 минути.15 минути месене,1 час втасване и 1.05мин.печене.Аз съм правила лятото и се получава.Все пак по добре от 1.20 мин.Ине превтасва.

# 361
Привет момичета.Много хубави хлебчета сте направили браво.Аз отново правих белия огромен хляб,този път го сложих на грамаж за 1.5кг.но пак ми опря в стъклото.Може би наистина капака на moulinex е много бизо до контейнера.Пробвах да направя същия хляб, на бързата програма,като намалих продуктите наполовина , но не се получи.Не знам защо,като че ли не можа да втаса достатъчо.А някой правил ли е хляб 1.5 кг.Започвам да се съмнявам че може да се прави толкова голям хляб при положение,че хляба от 1 кг опира в стъклото?

# 362
  • София
Момичета, кажете по коя рецепта да направя по-пухкав хляб? По основната рецепта се получи хубав хляб, но плътен и тежък. Искам да е въздушен и лекичък. Дано сте ме разбрали. Всъщност, като прочетох рецептите от темата ми се видяха почти еднакви. Примерно разликата е в половин лъжица олио, четвърт лъжичка мая.... как се получава различен хляб? Може би зависи от програмата?

# 363
Момичета сношния хляб няма да го показвам, че пак леко превтаса.
Но мъж ми каза, че е многоооооооо вкусен.Това е важното Peace.Ще го изяде щото аз се ограничавам уж Mr. Green отново hahaha
За безглутеновия хляб на тази програма винаги съм се чудела какво значи безглутенов newsm78.Понеже е по кратка не се извлича глутена ли що ли.
То без глутен даже е по добре за стомаха и е по диетично май а newsm78.
Поли бързата при мен е 1.20.Но съм пробвала и хич не ми харесва.Сбит и тежък ми стой хляба Sick
Бизкочо  Peace Peace Peace мммм Heart Eyes

# 364
Едни мои приятели сложиха всякакви ядки в хляба - семки, орехи.. станал е божественярски! Непременно ще им дам идеята за маслините. Аз все още се двоумя за уреда - вие ядете ли повече хляб, откакто си печете сами? Това за мен е голяма дилема! Thinking

# 365
joryvk, аз определено ям повече хляб от преди. За съжаление. Няма как да устоиш на аромата на пресния хляб.

Бъни, можеш да опиташ да правиш на бързата програма, като след първото месене /при моята машина е около 10 минути/ оставиш малко , да речем 5 минути да постои, спираш програмата и пускаш пак същата отначало. При мен така става много хубав. Е, не е като 3-часовата, но си е много добре, не стои сбит изобщо. Пък и сега в топлото ще си втасва идеално. То точно по тая причина бързите не са хубави, защото е ограничено времето за втасване. С прекъсването на процеса, това време се увеличава. От глутен не разбирам  33uu.

shoshi, ей тоя френския хляб, който пуснах преди няколко страници, е такъв пухкав и много вкусен. А за рецептите - да, почти еднакви са. Само ако слагаш нещо допълнително - ядки, подправки, маслини, кашкавал - това ги прави различни. А също и има значение програмата.

# 366
  • София
Благодаря ти polin_a, почти същата рецепта ползвах, но на 1 програма. Каква е тази програма за сандвичи?

# 367
  • България
Здравейте момичета,

В събота тренирах с козунаците, по рецептата на max-mama, супер. Малко намалих дозата и стана един козунак. Следващия път ще пусна първо само месене и след това на програма френски хляб.
Снощи правих следния хляб: 200 мл. прясно мляко, 1 с.л. свинска мас, 150 гр. царевично брашно, 300 гр. бяло брашно 1/4 жива мая., програма Основна - 3 часа. Стана страхотен хляб. Аз съм с Аляска с една бъркалка.
Весел ден.

# 368
shoshi, програмата за сандвичи е пак 3 часа, но става със супер тънка коричка хляба, много мекичък. Незнам каква е точно разликата с основната програма. Може би в изпичането. Но когато правя на нея, винаги оставям хляба след края на програмата да стои максимално вътре на топло поне още час. Не бързам да го вадя и така се доизпича още мъничко. Ако не харесвате по-белясти хлябове, може да не ви допадне. За мен е супер.

# 369
За безглутеновия хляб на тази програма винаги съм се чудела какво значи безглутенов newsm78.Понеже е по кратка не се извлича глутена ли що ли.
Безглутенов хляб е този, който НЕ съдържа глутен (глутенът е белтък). Глутенът май е този, който изгражда скелета на хляба и позволява да става на конци, реално конците представляват силно изразени глутенови нишки.
На безглутеновия хляб му трябва повече време за втасване ... Поне при мен тази програма няма междинни премесвания и мисля, че това е за да не спадне хлябът, след като веднъж се е надигнал ... Може и да греша де, ако Пина се включи ще даде експертно становище по въпроса Wink

# 370
Alisa, ще се възползвам от твоята рецепта, че имам много царевично брашно за оползотворяване. Ама къде са ти снимките Crazy? Шегичка Laughing.

Сега се загледах в рецептата. Сол и захар няма ли? Нямам свинска мас, ще проверя на едно място, за да спазя рецептата.

# 371
Здравейте!

Първо се извинявам, че нахлувам в темичката ви Embarassed
Издирвам рецепта за царевичен хляб...машината ми за хляб е Мулинекс...Благодаря предварително и хубав ден!  bouquet

# 372
Здравейте!

Издирвам рецепта за царевичен хляб...машината ми за хляб е Мулинекс...Благодаря предварително и хубав ден!  bouquet

Малко преди твоя пост ако погледнеш, ще видиш една рецепта. Но само с царевично брашно няма как да стане.

# 373
Здравейте!

Малко преди твоя пост ако погледнеш, ще видиш една рецепта. Но само с царевично брашно няма как да стане.

Видях я...правила съм такава, но не с мляко, а с вода и нищо не стана...но благодаря все пак Simple Smile

# 374
А някой правил ли е хляб 1.5 кг.Започвам да се съмнявам че може да се прави толкова голям хляб при положение,че хляба от 1 кг опира в стъклото?
Аз правих- не можа да се опече, наложи се да допичам, стана и много огромен...някак не ми е удобно да си отрежа свястна филийка. Стигнах до заключението, че мога да меся по- голямо количество тесто (колкото е за 1,5 кг хляб) но няма да оставям да се пече вътре. Поне за моето семейство 700 гр хляб е оптималният вариант, ако искам нещо по- голямо ще го правя във фурната.
Колкото до глутенът, много хора са алергични към него и купуват специално брашно от аптеките. Както е писала и десито по- трудно втасва, тестото не толкова еластично.

Общи условия

Активация на акаунт