Машина за хляб - 15 част

• 75 463
  • 897
  •   1
Отговори
# 510
В момента пека бирения хляб! После ще се отчета!

smile3523... и кво стана с бирения хляб ?

# 511
Момичета, искам да попитам, като печете хляб, изпича ли ви се отгоре? Защото пекох вече няколко пъти, отдолу си се изпича супер, но отгоре кората става бледа...  newsm78

# 512
  • Там някъде нейде !!!
Момичета, искам да попитам, като печете хляб, изпича ли ви се отгоре? Защото пекох вече няколко пъти, отдолу си се изпича супер, но отгоре кората става бледа...  newsm78
И при мен така се получава.

# 513
  • На планетата Земя
Джемма, благодаря ти за содените рецепти.

barcela, много неприятно. Дано ти поправят бързо машинката и не се окаже нещо сериозно.

Аз в момента пека пълнозърнесто хюхлебче с тиквени семки.

Любопитко, аз пека на най-светла коричка, защото така ми харесват хлебчетата. Имаш ли степени, между които да избираш?

# 514
  • Там някъде нейде !!!
Аз имам и винаги пускам да е препечена, но става бледа а не е като купешкия хляб примерно.

# 515
Аз имам и винаги пускам да е препечена, но става бледа а не е като купешкия хляб примерно.

Именно и на мен това ми е идеята. Имам три степени за изпичане на коричката и слагам на най- високата. Преди малко направих козунака от книжката с рецепти, стана супер, изпече се отдолу и отстрани, но отгоре беше блед и го сложих във фурната, за да се доизпече отгоре и да има кафеникава коричка... Моделът ми е Мулинекс 2000.

# 516
  • София, родом- Силистра
Raya, много ти благодаря ще се възползвам от съветите ти и ще докладвам.

# 517
  • София
Някоя мама беше казала (да ме извини не помня име), че оставя халба още 10-тина  мин. след като свърши програмата в машинката без да изключва от контакта и така се до изпича и отгоре. Пробвала съм получава се , но аз не винаги го правя. То в действителност хляба не е суров и не ми пречи. Дано ме разбрахте. Embarassed

# 518
Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78

# 519
  • Разград
Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78

Не е така,но и не разбрах за какво става въпрос.
Ако е за хляб,избираш си рецепта,слагаш продуктите,пускаш програмата,наблюдаваш тестото(трябва да е на хубава топка,ако не е,добавяш необходимото-брашно или течност,но по малко) и после оставяш процесът да си продължи.След изпичането на хляба,няма да го изваждаш веднага(няма да спираш и машинката),ще го оставиш така още 10 минути,за да му се запече коричката отгоре,нищо че е свършила програмата.Машинката има такава функция-поддържа хляба топъл още 1 час,след изпичането му.
При моята машинка нямам такъв проблем с горната коричка на хляба.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 10:33 от max-mama

# 520
Макс мама, благодаря за съветите, непременно ще пробвам!  Hug

# 521
Здравейте момичета.Страхотни неща творите.Аз имам хлебопекарна от ноенври месец и честичко правя от вашите рецепти.Благодаря Ви.Имам и два въпроса и се надявам да ми помогнете.Има рецепти за хлябове печени на кратка програма, но на моята машина Moulinex 5000 незнам коя е тя и има ли изобщо такава? И другия ми въпрос е къде в Бургас мога да си купя пълнозърнесто или грахам брашно, защото съм виждала само на Техра а имам резерви към тях.

# 522
  • Разград
Има рецепти за хлябове печени на кратка програма, но на моята машина Moulinex 5000 незнам коя е тя и има ли изобщо такава?

Трябва да имаш.Аз съм с Мулинекс 3000 и при мен е 5-та.На машинката са написани отделните програми и има картинка към тях.На бързата програма е нарисуван хляб и три чертички отгоре,което означава,че е бърз.Времетраененто й при мен е 1,20 чАса.
А книжка нямаш ли?Там трябва да пише.

# 523
Благодаря ти max-mama.Не съм си разучила книжката както трябва Embarassed

# 524
  • Разград
Благодаря ти max-mama.Не съм си разучила книжката както трябва Embarassed

Щом имаш много бързо ще разбереш тогава.Там са описани отделните програми,една след друга,така както са на машинката.Разгледай и таблицата,коя програма,какво по колко минути или секунди прави.

Общи условия

Активация на акаунт