Машина за хляб - 15 част

  • 75 485
  • 897
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 622
Ето първият ми козунак в машината за хляб. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361182&pid=11472658

Стана добре като за първи опит, на вкус и мирис е като истински  Laughing, само дето не е много сладък, следващият път ще сложа повече захар. Рецептата, която ползвах е тази от книжката, в нея нямаше стафиди, но аз добавих. Въпреки че ги овалях в брашно, пак са на дъното...  newsm78

# 526
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ето първият ми козунак в машината за хляб. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361182&pid=11472658

Стана добре като за първи опит, на вкус и мирис е като истински  Laughing, само дето не е много сладък, следващият път ще сложа повече захар. Рецептата, която ползвах е тази от книжката, в нея нямаше стафиди, но аз добавих. Въпреки че ги овалях в брашно, пак са на дъното...  newsm78

Добре изглежда,само че още 10 минути са му трябвали при печенето,но щом не е суров отвътре значи е добре.Стафидите ги слагам при оформянето,ей така направо,без да съм ги киснала внещо или овалвала в брашно.Вчера правих такъв,но още не съм го разрязала,но по дъното не видях стафиди.
Не прекалявай със захарта,че много трудно втасва тестото с много захар.

# 527
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Здравейте момичета.Страхотни неща творите.Аз имам хлебопекарна от ноенври месец и честичко правя от вашите рецепти.Благодаря Ви.Имам и два въпроса и се надявам да ми помогнете.Има рецепти за хлябове печени на кратка програма, но на моята машина Moulinex 5000 незнам коя е тя и има ли изобщо такава? И другия ми въпрос е къде в Бургас мога да си купя пълнозърнесто или грахам брашно, защото съм виждала само на Техра а имам резерви към тях.
Моята кратка програма е 8. Затова си прочети книжката на коя програма какво отговаря.

# 528
  • Мнения: 331
Помощ!
Загубила съм си едната бъркалка - в сервиза на ТСМ ми казаха че нямат.  smile3518 Може ли някой да ми каже от къде да си купя резервна бъркалка и евентуално дали бъркалка от друга марка машина ще стане?  newsm17

# 529
  • Мнения: 622
Мак мама, благодаря за съветите! Ще се възползвам от тях следващият път.  Hug В рецептата пишеше 3 с. л. захар и аз толкова сложих. Много ли ще е ако сложа цяла чаша?  newsm78

# 530
  • Мнения: 2 289
Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78
Ще се самоцитирам, защото става дума за козунак-с хляба се справям успешно Hug
Само да добавя, че ще го пека във фурната.

# 531
  • София
  • Мнения: 4 180
А защо ще го месиш пак? Аз пуснах първо на програма само месене при мен е 15 мин. после пуснах месене + втасване, като свърши програмата извадих тестото сплетох и го оставих да втаса пак да удвой обема си , мажеш с жълтък поръсваш със захар и печеш.

# 532
  • Мнения: 2 289
аз май нямям програма месене+втасване ,а доколкото разбрах козунака трябва да се меси и да втасва 2 пъти-пак ли съм в грешка newsm78

# 533
  • София
  • Мнения: 4 515
Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78
Ще се самоцитирам, защото става дума за козунак-с хляба се справям успешно Hug
Само да добавя, че ще го пека във фурната.

Не. Пускаш на програма "Месене и втасване". Месенето е около 25 минути, вкл. 5 минути почивка на тестото. Преди да добавиш мазнината, тестото трябва да е добре омесено. Ако не е гладко и еластично, като свърши месенето, спираш машината чрез задържане на бутона Старт/Стоп и пускаш отново същата програма.

# 534
  • София
  • Мнения: 4 515
След месенето и втасвнето (може да се наложи да поизчакаш след сигнала за край на програмата, ако не е втасало добре) изваждаш тестото и леко го премесваш. Сплиташ, усукваш или го оформяш по друг начин (аз слагам тогава стафидите и другите добавки), изчакваш да втаса втори път и печеш във фурната на 180 градуса (примерно). После снимаш. Като изстине - разчупваш. Пак снимаш. Качваш снимките - ние цъкаме с език, а ти доволна хапваш под съпровода на нестройните ни овации.

# 535
  • Мнения: 2 289
След месенето и втасвнето (може да се наложи да поизчакаш след сигнала за край на програмата, ако не е втасало добре) изваждаш тестото и леко го премесваш. Сплиташ, усукваш или го оформяш по друг начин (аз слагам тогава стафидите и другите добавки), изчакваш да втаса втори път и печеш във фурната на 180 градуса (примерно). После снимаш. Като изстине - разчупваш. Пак снимаш. Качваш снимките - ние цъкаме с език, а ти доволна хапваш под съпровода на нестройните ни овации.
Хахах разсмя ме ей-да ама аз спадам към графа анти кулинарен корифей-и снимането не е съвсем сигурно, по-точно положителното цъкане  Mr. Green.Значи програмата за месене включва и първото втасване.Мерси на всички и дано успея  bouquet

# 536
  • София
  • Мнения: 4 180
После снимаш. Като изстине - разчупваш. Пак снимаш. Качваш снимките - ние цъкаме с език, а ти доволна хапваш под съпровода на нестройните ни овации.

 newsm62 

# 537
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мак мама, благодаря за съветите! Ще се възползвам от тях следващият път.  Hug В рецептата пишеше 3 с. л. захар и аз толкова сложих. Много ли ще е ако сложа цяла чаша?  newsm78

А колко е маята по рецепта?Вземи напиши рецептата направо и ще ти кажа колко да е захарта.

Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78
Ще се самоцитирам, защото става дума за козунак-с хляба се справям успешно Hug
Само да добавя, че ще го пека във фурната.

Та значи,за козунаци ползвам програмата за френски хляб.Другият вариант са ти го описали вече.На мен много са ми важни тези 2 премесвания от 10 секунди,самото тесто е по-различно.
След като извадя втасалото тесто не го премесвам,а направо оформям с обилно намаслени ръце.

# 538
  • Мнения: X
Аз да дам доклад за бирения ми хляб от снощи - уникален! Безкрайно благодаря за рецептата   bouquet! Щом хапнеш от него, първо устата ти се изпълва с аромат на мед, леко сладни и е много пирятно, после, като подъвчеш усещаш и аромата на бирата. На мен лично безкрайно много ми хареса, въпреки че не съм почитател върл на бирата.
Препоръчвам да се опита от всички, които още не са!

# 539
  • Мнения: 622
Ето рецептата за козунака от книжката за 750гр.:
2 яйца
150гр. масло
60мл. прясно мляко
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
365гр. брашно
2 ч. л. мая

В момента правя експресен хляб, пак от книжката. Мъжа ми вече категорично отказва да купува хляб, вечер носи брашно.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт