Машина за хляб - 15 част

• 75 485
  • 897
  •   1
Отговори
# 525
Ето първият ми козунак в машината за хляб. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361182&pid=11472658

Стана добре като за първи опит, на вкус и мирис е като истински  Laughing, само дето не е много сладък, следващият път ще сложа повече захар. Рецептата, която ползвах е тази от книжката, в нея нямаше стафиди, но аз добавих. Въпреки че ги овалях в брашно, пак са на дъното...  newsm78

# 526
  • Разград
Ето първият ми козунак в машината за хляб. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361182&pid=11472658

Стана добре като за първи опит, на вкус и мирис е като истински  Laughing, само дето не е много сладък, следващият път ще сложа повече захар. Рецептата, която ползвах е тази от книжката, в нея нямаше стафиди, но аз добавих. Въпреки че ги овалях в брашно, пак са на дъното...  newsm78

Добре изглежда,само че още 10 минути са му трябвали при печенето,но щом не е суров отвътре значи е добре.Стафидите ги слагам при оформянето,ей така направо,без да съм ги киснала внещо или овалвала в брашно.Вчера правих такъв,но още не съм го разрязала,но по дъното не видях стафиди.
Не прекалявай със захарта,че много трудно втасва тестото с много захар.

# 527
  • Там някъде нейде !!!
Здравейте момичета.Страхотни неща творите.Аз имам хлебопекарна от ноенври месец и честичко правя от вашите рецепти.Благодаря Ви.Имам и два въпроса и се надявам да ми помогнете.Има рецепти за хлябове печени на кратка програма, но на моята машина Moulinex 5000 незнам коя е тя и има ли изобщо такава? И другия ми въпрос е къде в Бургас мога да си купя пълнозърнесто или грахам брашно, защото съм виждала само на Техра а имам резерви към тях.
Моята кратка програма е 8. Затова си прочети книжката на коя програма какво отговаря.

# 528
Помощ!
Загубила съм си едната бъркалка - в сервиза на ТСМ ми казаха че нямат.  smile3518 Може ли някой да ми каже от къде да си купя резервна бъркалка и евентуално дали бъркалка от друга марка машина ще стане?  newsm17

# 529
Мак мама, благодаря за съветите! Ще се възползвам от тях следващият път.  Hug В рецептата пишеше 3 с. л. захар и аз толкова сложих. Много ли ще е ако сложа цяла чаша?  newsm78

# 530
Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78
Ще се самоцитирам, защото става дума за козунак-с хляба се справям успешно Hug
Само да добавя, че ще го пека във фурната.

# 531
  • София
А защо ще го месиш пак? Аз пуснах първо на програма само месене при мен е 15 мин. после пуснах месене + втасване, като свърши програмата извадих тестото сплетох и го оставих да втаса пак да удвой обема си , мажеш с жълтък поръсваш със захар и печеш.

# 532
аз май нямям програма месене+втасване ,а доколкото разбрах козунака трябва да се меси и да втасва 2 пъти-пак ли съм в грешка newsm78

# 533
  • София
Значи-избирам си рецептата, слагам на програма за тесто, после вадя, оставям да втаса/предполагам ще разбера кога е втасало тестото Embarassed/ и после пак слагам в машината за повторно месене.Това ли е  newsm78

Не. Пускаш на програма "Месене и втасване". Месенето е около 25 минути, вкл. 5 минути почивка на тестото. Преди да добавиш мазнината, тестото трябва да е добре омесено. Ако не е гладко и еластично, като свърши месенето, спираш машината чрез задържане на бутона Старт/Стоп и пускаш отново същата програма.

# 534
  • София
След месенето и втасвнето (може да се наложи да поизчакаш след сигнала за край на програмата, ако не е втасало добре) изваждаш тестото и леко го премесваш. Сплиташ, усукваш или го оформяш по друг начин (аз слагам тогава стафидите и другите добавки), изчакваш да втаса втори път и печеш във фурната на 180 градуса (примерно). После снимаш. Като изстине - разчупваш. Пак снимаш. Качваш снимките - ние цъкаме с език, а ти доволна хапваш под съпровода на нестройните ни овации.

# 535
След месенето и втасвнето (може да се наложи да поизчакаш след сигнала за край на програмата, ако не е втасало добре) изваждаш тестото и леко го премесваш. Сплиташ, усукваш или го оформяш по друг начин (аз слагам тогава стафидите и другите добавки), изчакваш да втаса втори път и печеш във фурната на 180 градуса (примерно). После снимаш. Като изстине - разчупваш. Пак снимаш. Качваш снимките - ние цъкаме с език, а ти доволна хапваш под съпровода на нестройните ни овации.
Хахах разсмя ме ей-да ама аз спадам към графа анти кулинарен корифей-и снимането не е съвсем сигурно, по-точно положителното цъкане  Mr. Green.Значи програмата за месене включва и първото втасване.Мерси на всички и дано успея  bouquet

# 536
  • София
После снимаш. Като изстине - разчупваш. Пак снимаш. Качваш снимките - ние цъкаме с език, а ти доволна хапваш под съпровода на нестройните ни овации.

newsm62 

# 537
  • Разград
Мак мама, благодаря за съветите! Ще се възползвам от тях следващият път.  Hug В рецептата пишеше 3 с. л. захар и аз толкова сложих. Много ли ще е ако сложа цяла чаша?  newsm78

А колко е маята по рецепта?Вземи напиши рецептата направо и ще ти кажа колко да е захарта.

Та значи,за козунаци ползвам програмата за френски хляб.Другият вариант са ти го описали вече.На мен много са ми важни тези 2 премесвания от 10 секунди,самото тесто е по-различно.
След като извадя втасалото тесто не го премесвам,а направо оформям с обилно намаслени ръце.

# 538
Аз да дам доклад за бирения ми хляб от снощи - уникален! Безкрайно благодаря за рецептата   bouquet! Щом хапнеш от него, първо устата ти се изпълва с аромат на мед, леко сладни и е много пирятно, после, като подъвчеш усещаш и аромата на бирата. На мен лично безкрайно много ми хареса, въпреки че не съм почитател върл на бирата.
Препоръчвам да се опита от всички, които още не са!

# 539
Ето рецептата за козунака от книжката за 750гр.:
2 яйца
150гр. масло
60мл. прясно мляко
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
365гр. брашно
2 ч. л. мая

В момента правя експресен хляб, пак от книжката. Мъжа ми вече категорично отказва да купува хляб, вечер носи брашно.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт