Машина за хляб - 15 част

• 75 505
  • 897
  •   1
Отговори
# 555
Благодарят ти много Макс-мама! Непременно ще се прави, аз съм с по-голямата Мулинекс с две бърклаки.Подробно съм си записла всички обяснения.

# 556
Помощ!
Загубила съм си едната бъркалка - в сервиза на ТСМ ми казаха че нямат.  smile3518 Може ли някой да ми каже от къде да си купя резервна бъркалка и евентуално дали бъркалка от друга марка машина ще стане?  newsm17

Мами - моля Ви - от три години имам машинката, такъв гаф не бях правила - помогнете  Praynig

# 557
  • София
Мами - моля Ви - от три години имам машинката, такъв гаф не бях правила - помогнете  Praynig

Каква марка ти е машинката кажи поне. От ТСМ можеш да си купиш какво ли не.

# 558
  • Разград
Помощ!
Загубила съм си едната бъркалка - в сервиза на ТСМ ми казаха че нямат.  smile3518 Може ли някой да ми каже от къде да си купя резервна бъркалка и евентуално дали бъркалка от друга марка машина ще стане?  newsm17

Ако имаш познати с машина за хляб(различна от твоята),поискай им бъркалката,да пробваш дали ще стане на твоята.Някой беше писал за загубена бъркала-20 лв струвала(ако не се лъжа) в сервиза.

# 559
Raya - машинката е FIF.
Питах в магазина от който я купих - те в сервиза (той бил в Севлиево) и отговора беше - няма.
От В. Търново съм и съм готова да обиколя всички сервизи за хлебопечки - въоръжена с казанчето, за да меря бъркалки, но не знам къде има.

# 560
  • Разград
Raya - машинката е FIF.
Питах в магазина от който я купих - те в сервиза (той бил в Севлиево) и отговора беше - няма.
От В. Търново съм и съм готова да обиколя всички сервизи за хлебопечки - въоръжена с казанчето, за да меря бъркалки, но не знам къде има.

Значи ти остава да тръгнеш по магазините,където продават машинки и за питаш за сервизите,които ги обслужват.

# 561
Майчета има машина за хляб Муленекс с 2 бъркалки, но напоследък забелязвам че хляба около едната бъркалка има черно, а като меся тесто за пица и махна бъркалката в нея и малко около нея има тъмно тесто като кал. Имала ли е някоя от вас такъв проблем, струва ми се че уплътнението нещо пропуска и се просмуква нагар но не съм сигурна.

# 562
Ето ми днешният експеримент. Рецептата е на Бъни, с добавка от мен на Нескуик, вместо сухото мляко. Хляба стана много добре, ароматен, можело и още да сложа от Нескуика Mr. Green:

Хляб на Бъни със сухо мляко / Нескуик/

325 мл вода
2 с.л. олио
2 ч.л. сол - пълни /аз след грешката сложих още една/
2 с.л. захар - непълни /ако се ползва Нескуик, не пречи да се намали на 1 с.л./
2,5 с.л. сухо мляко или Нескуик
600 г брашно
1 п. суха мая

Рецептата е за основна програма, а аз го направих на пр. Сандвич. Много ми харесва тънката коричка, която се получава.

# 563
Raya - машинката е FIF.

моля ,ако можеш дай ми някакви координати на сервиза на Фиф .където и да е .дори и в Севлиево,защото аз имам такава и ми трябва моторче. Надявам се да намериш бъркалка.

# 564
Полин, хлябът ти е страхотен! Значи грешката се оказа свежа идея всъщност  Grinning
Да похваля и аз козунаците от предишната страница, защото забравих сутринта.    chef И пак да попитам - моля, споделете къде да си намеря свястно брашно? Бяло не купувам, защото получаваме като рента и имам за 100 хляба поне. Типовото купувам на Софимел. Но искам да намеря и ръжено, пълнозърнесто и царевично.

# 565
  • София
Raya - машинката е FIF.

Ще питам за сервиз и бъркалка, но не мога да обещая нищо. Отдавна не съм виждала ФИФ-ки. Комшийката има Мулинекс 5000, ще пробвам нейната на моята машина и ако стане ще свиркам.

# 566
  • България
Поздравления Поли! Аз също много харесвам програмата Сандвич.

Nadia-K това е линк към сервиз на Аляска. Там продават бъркалки. Питай за твоята машина
http://sotirov-n.911.bg/a2/firm.asp?id=4748

# 567
  • София
И пак да попитам - моля, споделете къде да си намеря свястно брашно? Бяло не купувам, защото получаваме като рента и имам за 100 хляба поне. Типовото купувам на Софимел. Но искам да намеря и ръжено, пълнозърнесто и царевично.

Ето това примерно (с уговорката, че не съм го пробвала)

http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.zdravnitza.com/ … g%26newwindow%3D1

или това:

http://mill.restaurantzodiac.com/products2.html

Търсиш в Гугъла "мелница" и четеш.

# 568
  • София
и аз се присъединявам към питането
От къде мога да си купя свястно брашно?  Peace

Благодарят ти много Макс-мама! Непременно ще се прави, аз съм с по-голямата Мулинекс с две бърклаки.Подробно съм си записла всички обяснения.

Cvetina, ти как ще разбереш кога е последното месене, за да го извадиш да го сплиташ  newsm78 е това ме спира значи да го почвам  Rolling Eyes

значи да ви кажа в Мулинекс 5003 НЯМА описание на програмите по минути  Crossing Arms къде ли не търсих по нет-а  smile3515
Raya, сега видях  Hug ама то пак трябва да се види какво слагат вътре  newsm78

# 569
  • Разград
и аз се присъединявам към питането
От къде мога да си купя свястно брашно?  Peace

Cvetina, ти как ще разбереш кога е последното месене, за да го извадиш да го сплиташ  newsm78 е това ме спира значи да го почвам  Rolling Eyes

значи да ви кажа в Мулинекс 5003 НЯМА описание на програмите по минути  Crossing Arms къде ли не търсих по нет-а  smile3515
Raya, сега видях  Hug ама то пак трябва да се види какво слагат вътре  newsm78

Моя Мулинекс е до 1 кг.Та си мислех дали времетраенето на програмата за френски хляб няма да е едно и също като при Мулинекс до 1,500 кг,но за хляб от 1 кг?За да ви ориентирам във времето на програмата.
Да ви попитам,при 5003 коя е програма *печене*?

Полин,много апетитно изглежда хлебчето ти. Peace

Общи условия

Активация на акаунт