Машина за хляб - 15 част

• 75 678
  • 897
  •   1
Отговори
# 570
  • София

Моя Мулинекс е до 1 кг.Та си мислех дали времетраенето на програмата за френски хляб няма да е едно и също като при Мулинекс до 1,500 кг,но за хляб от 1 кг?За да ви ориентирам във времето на програмата.
Да ви попитам,при 5003 коя е програма *печене*?

Hug

мисля, че "Готвене" е "Печене" при нея - програма 14 - пише, че е за затопляне на приготвен хляб, или да го направи хрупкав и за допичане, ако е спирал токът
програмата за френски хляб за хляб от 1 кг - 3:39  Rolling Eyes
оффф, дано да е като товоята. но аз намерих твойта книжка в нет-а и сравнявах програмата за козунак - бяха с различна продължителност  Crossing Arms

# 571
  • Разград

Моя Мулинекс е до 1 кг.Та си мислех дали времетраенето на програмата за френски хляб няма да е едно и също като при Мулинекс до 1,500 кг,но за хляб от 1 кг?За да ви ориентирам във времето на програмата.
Да ви попитам,при 5003 коя е програма *печене*?

Hug

мисля, че "Готвене" е "Печене" при нея - програма 14 - пише, че е за затопляне на приготвен хляб, или да го направи хрупкав и за допичане, ако е спирал токът
програмата за френски хляб за хляб от 1 кг - 3:39  Rolling Eyes
оффф, дано да е като товоята. но аз намерих твойта книжка в нет-а и сравнявах програмата за козунак - бяха с различна продължителност  Crossing Arms

При мен програмата за фр.хляб е 3,32 часа.Май трябва да направиш един френски хляб,да следиш машинката и да си записваш.
Учудвам се,че няма само *Печене*,то *Готвене*-то едва ли е подходящо за изпичане на изцяло сурово тесто.

# 572
Шушу, Alisa, max-mama, Hug! Идейката си е доста свежичка, да Peace. А за мен е добре дошло, защото дъщеря ми отказа да пие Нескуик банан Crossing Arms и така си стоеше от много време. Даже си бях направила сметка, че може да си стои в кутията, докато бебето е в състояние да го изпие евентуално Mr. Green / в срок на годност си е/. Така че който иска, да пробва.

# 573
  • София
сега пък не мога да намеря рецепта за френски хляб - 1 кг.  ooooh!

# 574
  • Разград

Френски хляб

(1 чч=240мл)

1 чч вода
3 чч брашно
2 сл сухо мляко
1 чл сол
1сл захар
1 чл суха мая
1 сл олио

Като гледам количеството,май не е за 1 кг,но пусни за кг.

# 575
  • София
Питах за бъркалка - няма.

Пробвах бъркалка от ФИФ на Мулинекс 5000 - не става. Т.е. става, но се върти свободно. Значи по обратния ред тази от Мулинекса няма да може да се надене на оста на ФИФ. Освен това трябва бъркалката да е със същата дължина, иначе или няма да обира добре брашното, или ще задира в стените. Във всеки случай мисля, че отпада като вариант.

Нямам познати с Аляска. Ако някой има под ръка двата модела машинки да пробва.

Другото, което се сещам е Nadya K и s_la да се разберат - едната без бъркалка, другата без моторче...

# 576
  • София /Абсурдистан
И на мен ми трябва бъркалка за Мулинекс 5000. Мъжът ми без да иска, изхвълил едната. Поръчала съм в сервиза още в края на януари, до момента нямат. Купих една пак за Мулинекс, но от малките модели, които са с една бъркалка. Тя е с няколко милиметра по-дълга и с пила леко я пилнах по краищата за да не задира контейнера. Бъркалката също е и по-широка, но я натъманих като изрязах тънко правоъгълно  листче ламаринка от капачка за буркан от компот  Mr. Green и го пъхнах внимателно в бъркалката, за да намаля отвора и да не се върти прекалено свободно, а после ги сложих също както и оригиналната бъркалка вътре. Получи се. Обаче щом свърши месенето е по-добре да се извадят бъркалките веднага, защото пригодената бъркалка при изваждането и заяжда понякога и се вади с по-яко дърпане /веднъж я издърпах с клещите  Mr. Green/. Ако се остави вътре и е решила да заяде, след като се изпече хляба, трудно ще може да се извади от контейнера и затова не рискувам. А сервиза на Мулинекс е много смотан. 

# 577

рецептата на Breville

FRENCH BREAD

INGREDIENTS .......................................1.25Kg ................................1Kg ...............................750g

Water ...................................................420ml .................................375ml ............................310ml
Oil .........................................................1 tablespoon ......................3 teaspoons .................2 teaspoons
Salt .......................................................2 teaspoons .......................1½ teaspoons ..............1¼ teaspoons
Sugar ....................................................3 teaspoons .......................2 teaspoons .................1 teaspoon
Bread flour ............................................750g/ 5 cups ......................650g/ 41⁄3 cups ............500g/ 31⁄3 cups
Bread improver ...(или лимонов сок).....1 teaspoon .........................¾ teaspoon ..................½ teaspoon
yeast ....................................................1¾ teaspoons ....................1½ teaspoons ...............1¼ teaspoons

SETTING: FRENCH

# 578
  • близо до Кресненското дефиле
Здравейте момичита!От вчера и аз имам машина за хляб.Сега стоя и я гледам като марсианец.Може ли да помоля за изпитана рецепта за основен хляб.Рових в по-старите теми,но нещо не мога да се ориентирам newsm78Знам,че сте много отзивчиви и няма да се сърдите за това питане HugБлагодаря предварително
  bouquet

# 579
addicted™ - сега влизам във форума и ти отговарям със закъснение. Козунаците тази година само ще ги меся в машинката, а ще ги пека във фурната. Иначе последното премесване си го изчислявам от таблицата в книжката. Скоро правих един козунак по рецептата на Кети,стана страхотен ,но се залепи за капака и не можа да се опече отгоре. Така,че ще меся в машината, а печенето във фурната. Успех и на теб!

# 580
  • Разград
Здравейте момичита!От вчера и аз имам машина за хляб.Сега стоя и я гледам като марсианец.Може ли да помоля за изпитана рецепта за основен хляб.Рових в по-старите теми,но нещо не мога да се ориентирам newsm78Знам,че сте много отзивчиви и няма да се сърдите за това питане HugБлагодаря предварително
  bouquet

Честита машинка.Много вкусни неща да приготвиш с нея.
Маааалко по-горе съм дала рецепта за френски хляб.Много е точна.Чашата,с която ще измерваш проуктите трябва да побира 240 мл вода.Измерваш си предарително и действаш.Даже пак ще ти я напиша по реда,в който се слагат в контейнерчето.

1 сл олио(върху бъркалката се изсипва)
1 чч вода
1 чч брашно
2 сл сухо мляко
1 чч брашно
1 чл сол
1 сл(не е нужно да я напълваш) захар
1 чч брашно
1 чл суха мая

# 581
Мнооооооооого ти благодаря,max-mama  HugЗначи тази рецепта може да се използва и за основа за бял хляб newsm78

# 582
  • Разград
Мнооооооооого ти благодаря,max-mama  HugЗначи тази рецепта може да се използва и за основа за бял хляб newsm78

Този хляб се прави на програма за френски хляб,пък незнам,може и на основната. newsm78
Чакай ще ти дам и друга рецепта,за бял хляб.

Бял хляб

3 сл олио
300 мл прясно мляко
250 гр брашно
2 непълни сл захар
2 чл сол
250 гр брашно
2 чл суха мая
Програма-основна,за бял хляб
Общото количество брашно е 500 гр.Написала съм рецептата по реда,в който се слагат продуктите.
Можеш да помогнеш на машинката в началото с дървена лъжица,да събере добре брашното.Ако тестото е много сухо и не може да се събере на хубава топка тестото,добавяш 1 сл вода и изчакваш да се поеме от тестото,ако има нужда пак добавяш.
Ако пък ти е много лепнещо тестото или не се оформя стегната топка тесто,добавяш по половин сл брашно и пак изчакваш да се поеме от тестото,ако се налага пак прибавяш.
Това се отнася за всички теста,които ще правиш в машинката.
Трябва да следиш тестото в началото.

# 583
max-mama , златна си  bouquet  chef

# 584

Благодаря на всички които откликнаха на молбата ми   

За Великден и козунаците ако не намеря нова бъркалка ще взема от комшийката (много и хареса домашният хляб, с който я почерпих и си взе машинка - същата като моята - та временно ще се справя, но за по- нататък или нова бъркалка или нова машинка - ама половинката ще има да ... #2gunfire #2gunfire #2gunfire)

s_la  - координати на сервиза не знам - влязох в магазина и попитах за сервиз, като описах ситуацията - момичето беше много мило и позвъни - като от там отговориха че нямат, тя си записа телефона ми и каза че евентуално ще говори със собствениците, които държели и сервиза дали ще правят внос, ама.... нещо имало проблем с вноса на хребопечките та не знам.

Общи условия

Активация на акаунт