Машина за хляб - 15 част

• 75 870
  • 897
  •   1
Отговори
# 645
  • Разград
max-mama   Peace ,а рецептичката може ли Grinning?Изглежда възхитително!

Да ти кажа,действах малко на око,но ще напиша какво сложих.

200 мл топло прясно мляко
5 пълни сл кисело мляко
3 яйца(единият жълтък отделих за намазване)-предварително разбих с вилица
1 пълна чл сол
1 сл захар
4 сл олио
1 сл мека св.мас
22 гр жива мая(имах половин пакетче и го претеглих да видя колко е)
брашно-отиде ми около 750-800 гр
Маята предварително размих в половината прясно мляко+мъъъъничко захар.
Програма-месене+втасване
След програмата извадих тестото с намаслени ръце,върху намаслена повърхност  и разтеглих с ръце,нарязах на ленти и оформих.Втасва отново,намазах с жълтък+малко прясно мляко и пекох на 180 градуса.

Благодаря ви за похвалите. Hug

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 22:58 от max-mama

# 646
  • София
А ние благодарим за рецептата ще се пробва в най - скоро време  bouquet

# 647
Макс Мама Peace.
Милето ще чакам да кажеш за кекса Hug.Дано ви хареса Praynig

# 648
max-mama   Peace ,а рецептичката може ли Grinning?Изглежда възхитително!

Да ти кажа,действах малко на око,но ще напиша какво сложих.

200 мл топло прясно мляко
5 пълни сл кисело мляко
3 яйца(единият жълтък отделих за намазване)-предварително разбих с вилица
1 пълна чл сол
1 сл захар
4 сл олио
1 сл мека св.мас
22 гр мая(имах половин пакетче и го претеглих да видя колко е)
брашно-отиде ми около 750-800 гр
Маята предварително размих в половината прясно мляко+мъъъъничко захар.
Програма-месене+втасване
След програмата извадих тестото с намаслени ръце,върху намаслена повърхност  и разтеглих с ръце,нарязах на ленти и оформих.Втасва отново,намазах с жълтък+малко прясно мляко и пекох на 180 градуса.

Благодаря ви за похвалите. Hug

Извинявай за въпроса - нова съм в занаята с машините за хляб, но да питам:
Какъв е на вкус /не само на вид/ козунака ти с 1 сл захар само? Доколкото чета от първа страница, ако сложиш само 1 супена лъжица захар и бухнеш половин пакет суха мая , резултата няма да е добър. Та за това се учудих.
А защо свинска мас в козунак?

Четох, четох и най-накрая се оплетох - все пак на каква програма се приготвя /включително и пече/ козунака? Разбрах единствено, че не се прави на програмата за сладък хляб.

# 649
storm76 козунака се прави на основна програма - 3 часа и нещо.Да има време да втаса добре.Някой момичета пускат програмата да омеси.После изключват машинката и отново пускат отначало - това се прави с цел по добре омесване.
Мас се слага  - ставало по пухкав козунака.Аз лично не съм ползвала мас.

# 650
  • Разград
storm76 ,написаната рецепта е за питка,не за козунак.
Аз правя козунака на програма за френски хляб.Слагам в козунака св.мас+олио по съвет на Пина,много съм доволна от резултата,изобщо не се усеща,че има мас в тестото на фона на настърганата лимонова кора и есенциите.

# 651
  • На планетата Земя
Добро утро, другарчета по машина!

Честит празник ви желая!   bouquet

Бъни, вчера активно ползваме слънчевия ден с малката и след като я приспах, замених правенето на кекса с една питка за Цветница. Сега ще сложа снимка в "питчената" тема. Но кекса остава на дневен ред през седмицата, задължително ще пиша и ще пусна снимка, защото явно не е много разпространено правенето изцяло в машина.

# 652
Привет! Честит празник на всички цветенца! Да сте живи и здрави!

Аз днес пак си експериментирах. Много обичам да правя хляб по рецепти, които са за пити или нещо друго. Днешният ми е по рецепта на Карина за питки. Е по-мек хляб не бях яла smile3521. Предполагам, че заслуга има и програмата за сандвичи, която ползвам най-често. Ето рецептата за хляб, а ако някой иска подробности за самите питки, ще обясня после, че не намирам линк в момента:

250 мл топла вода
2 с.л. мед
20 г свежа мая /аз сложих четвърт кубче/
500 г брашно / и нито прашинка повече не ми се наложи да добавям/
3 с.л. олио / или мас, но аз нямах /
2 ч.л. сол

Маята си я размих с част от топлата вода и с 1 ч.л. захар /от мен/. Забравих да напиша, че стигна един пръст над контейнера. А ето и снимки:

max-mama, чудесни пити си направила Peace! Чудесна глазура!

# 653
Е Поли чудесен хляб Peace Прави ми впечатление, че винаги така го нарязваш.Така по лесно после го режете ли.Аз все с едни големи филии се боря hahaha
В момента правя хляб с яйца и прясно мляко.Нещо измишльотина моя.Трябва мек като козунак да стане при тези съставки.Да видим newsm78.
Милето отивам да ти разгледам питката при питките Hug.Браво, че си се възползвала от хубавото време Hug
Ох ooooh! щях да пропусна - Честит празник на всички с повод да празнуват.Аз нямам повод, но много го обичам този празник.Та затова честито на всички Hug.Много усмивки и слънчево настроение Hug

# 654
Бъни, понеже контейнера ми е от вертикалните и хляба става висок, така като го нарежа, и стават по-нормални филии. Аз си имам мярка все пак Mr. Green. Мярката ми е една такава големина филия за закуска. Е, ям и през деня понякога, ако е току-що опечен, не мога да му устоя Rolling Eyes.

# 655
  • близо до Кресненското дефиле
Момичета,моята машина е "Аляска".Колко време е месенето,колко втасването и колко печенето на прграмата за френски хляб.В упътването нямам разбивка на времето за отделните етапи в програмите.

# 656
Момичета,моята машина е "Аляска".Колко време е месенето,колко втасването и колко печенето на прграмата за френски хляб.В упътването нямам разбивка на времето за отделните етапи в програмите.

Най-лесно: пускаш машината, сядаш с лист и химикал, и записваш най-подробно Laughing. И после, като една добра душа, споделяш с всички нас /притежателки на въпросната марка/.

# 657
  • близо до Кресненското дефиле
няма проблем
 Grinning

# 658
  • София и там където не се пуши

Само забелязах че пече 1 час

# 659
Здравейте на всички! Simple Smile
Ние от вчера сме собственици на машина за хляб. Eто я - http://www.jr.com/panasonic/pe/PAN_SDYD250/
Вече я изпробвахме и направихме Френски хляб по рецептата от книжката. Стана много хубав!  Едва сега сядам да чета безбройните рецепти и теми.  ooooh!   Laughing  За което все пак благодаря на всички вас.  bouquet
Имам един въпрос обаче - решила съм тази година да меся тестото  за козунаци в машината, но не искам да втасва там. Може ли само да си го омеся вътре, пък да го оставя да ми втасва извън машината? Съжалявам ако вече е обсъждано, както казах едва сега започвам да чета и затова ако може някой да ми отговори или да ми даде линк (че до великден едва ли ще смогна да изчета всичко). Grinning
Благодаря предварително!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички празнуващи днес!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт