Машина за хляб - 15 част

• 75 413
  • 897
  •   1
Отговори
# 180
  • София
    Здравейте, ние все още не сме си взели такава машина за хляб, но се надавам да ни се случи (може би не скоро, но...) това което исках да ви питам е дали може да се направи ръжен хляб в нея?

# 181
    Здравейте, ние все още не сме си взели такава машина за хляб, но се надавам да ни се случи (може би не скоро, но...) това което исках да ви питам е дали може да се направи ръжен хляб в нея?

Да, може да се прави всякакъв хляб Simple Smile Към машинката е приложена и книжка с рецепти, които ще те ориентират за нужните продукти, а след това можеш да импровизираш и да пробваш собствени и форумски  Wink рецепти.

# 182
Здравейте, интересувам се и аз от хляба с квас. Някой успя ли да го направи във фурната за хляб? Дали ще втаса и на коя програм, той втасва по-бавно май.

# 183
Здравейте , отдавна следя форума ви, и ви се възхищавам на сполучливите рецепти.

Поздрави за всички от Анкара.

Вчера си купих машина за хляб(Северин-3986 със две бъркалки), снощи първо изпробвах една тукашна турска рецепта за бял хляб със готова смеска брашно, обаче без да искам съм сложил бъркалките в една и съща посока, за тoва хляба стана малко странен.

Машината когато започна да меси тестото, образуваха се  две части/парчета тесто. всяка бъркалка почна да меси по отделно, и накрая хляба почна да втасва от към краищата към средата и нагоре. получи се като долу на снимката, хляба по средата остана вдлъбнат.

Тази вечер си направих козунака на Pina, в момента изглежда страхотно, образува се шапчица и скъсване на места, което е особенно за опитаните и точни рецепти, благодаря Pina. Останаха две три минути и е готов 

Sad  CryБез да искам прегорих го козунака, отстрани стана тъмнокафяв, защо ли пък прегоря?? newsm78

http://img4.imageshack.us/img4/6021/img4575.jpg

пc извинявам се за правописните

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 20:08 от Ердинч

# 184
  • Разград
babsul ,добре дошъл в темата.
За бъркалките нищо не мога да кажа,че моята машинка е с една.Така или иначе хлябът ти изглежда много добре,че и козунакът ти също.Направо идеално,като за първи опит.малко хора могат да с похвалят с такъв резултат от раз.
И при мен козунакът отстрани се изпече вповече,защото беше много висок(стигна стъклото),даже се наложи да го доопека във фурната,така както е в контейнерчето.
Това да не те притеснява,важното е да е вкусен.

# 185
babsul ,добре дошъл в темата.
За бъркалките нищо не мога да кажа,че моята машинка е с една.Така или иначе хлябът ти изглежда много добре,че и козунакът ти също.Направо идеално,като за първи опит.малко хора могат да с похвалят с такъв резултат от раз.
И при мен козунакът отстрани се изпече вповече,защото беше много висок(стигна стъклото),даже се наложи да го доопека във фурната,така както е в контейнерчето.
Това да не те притеснява,важното е да е вкусен.

bouquet добре заварил   chef max-mama , благодаря ви за подкрепата, още не съм го опитвал,  понеже го обичам студен козунака Embarassed .
 приятна вечер

edit1:
невероятно вкусен e козунакa, благодаря Pina

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 16:57 от Капанец

# 186
  • София
    Шушу, благодаря, аз предпочитам ръжен хляб, че все се опитвам да заслабвам  Grinning
      bouquet

# 187
Аляската е стотина лева. Прецени за колко хора ще правиш хляб, иначе вършат една и съща работа всички модели.

Правилно ли си спомням, че можеше да прави и мармалад? И още ли ги има в Метро?

Аз съм правила лютеница, има момичета, които правиха и мармалади. Има и такива, които си прецакаха машинките Wink. Сигурно ги има в Метро, не знам. Периодично пускат разни промоции.

# 188
...

Аз съм правила лютеница, има момичета, които правиха и мармалади. Има и такива, които си прецакаха машинките Wink. Сигурно ги има в Метро, не знам. Периодично пускат разни промоции.

Значи е същата, за която си спомням, че през август-септември беше на промоция в Метро за 90 лв. Тогава исках да си я взема, кака Сийка много я хвалеше заради лютеницата точно май, ама не остана време...
А спомняш ли си защо са се прецакали машините на тези момичета?

# 189
Значи е същата, за която си спомням, че през август-септември беше на промоция в Метро за 90 лв. Тогава исках да си я взема, кака Сийка много я хвалеше заради лютеницата точно май, ама не остана време...

Извинявай, че толкова се бавя с отговорите, но вече втора седмица си късам нервите със лошата нет-връзка ooooh!.
Нямам точни спомени за причините, но нещо протичаше и клеясваше покрай бъркалките, и оттам нешо се спичаха май. Иначе и аз моята я купих тогава, струваше 96лв.

# 190

Извинявай, че толкова се бавя с отговорите, но вече втора седмица си късам нервите със лошата нет-връзка ooooh!.
Нямам точни спомени за причините, но нещо протичаше и клеясваше покрай бъркалките, и оттам нешо се спичаха май. Иначе и аз моята я купих тогава, струваше 96лв.

Много ти благодаря за всъщност доста бързите отговори  Hug Много ми помогна   bouquet
Чудя се дали да си я взема - иска ми се да имам по-голяма машина от Редутската (тя е за 400грамово хлебче) и да е с повече функции - козунак, лютеница... хмхм, доста имам да мисля по въпроса.

# 191
Аз правих хляба на ДЖ.Оливър.Поли мерси за рецептата  bouquet.СТрахотен стана, ама много малък Joy това му е кусура.Пак ще го правя днес Hug

# 192
  • София
Бъни, страхотно изглежда хляба, браво  smile3501

и аз днес правих този хляб, едно към едно с рецептата и голям провал стана, не се наду особено, трябваше още доста...не го опитах, че го правих да го пратя на свеки, дано не съм се изложила много и поне на вкус да става  Crazy
Незнам къде беше проблема, единствено брашното нещо да се е навлажнило, а аз не се сетих да го пресея  Crazy
Правила съм го и преди 2 седмици и стана чудесен, точно затова избрах тази рецепта, изобщо не очаквах така да ми се получи, или по точно да не ми се получи  Joy

# 193
добър вечер,

ползвах тази готова смес от 7вида различно брашно на  обикновенна програма(3:30h)

ето какво се получи

newsm78

# 194
jijibiji на мен брашното по рецепта ми дойде малко и добявях.Аз винаги следя тестото при първото месене и общо взето си нагласям гъстотата.
Така и на око карам по много рецепти.Убедих се от опит, че за успеха на хляба един път хванеш ли как точно да ти е гъсто тестото грешка няма Peace

Общи условия

Активация на акаунт