Машина за хляб - 15 част

  • 75 916
  • 897
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 4 358
Венера честита машинка.
Не виждам защо тестото за козунаци ще втасва отвън.Аз лично за козунаците ще ползвам програма тесто - вътре тестото се омесва и втасва идеално.
После може да оформиш както си искаш и да изпечеш във фурната.
Принципно може само да месиш в машината но моята само такава програма Месене няма а и аз не мога да преценя правилно втасването отвън.Затова за по сигурно в машината Peace

# 661
  • Мнения: 249
Бъни благодаря за бързия отговор. Ще пробвам да го направя както казваш ти. Явно ще се ядат "пробни" козунаци преди Великден.  Laughing

# 662
  • Мнения: 273
Здравейте, от днес и аз вече имам машина за хляб. Много се кефя. В момента правя първия си хляб и ще пиша като стане. САМО ЕДИН ВЪПРОС - извинявам се, ако някой вече е писал по тази тема ( но не мога да изчета всичките 16 теми): в рецептурната книжка пише , че се ползва суха мая - така че и аз такава ползвах. Пишеше за това количество хляб - 1 1/2 лъжичка мерителна , но после остана в пакета, а отзад на пакета пише - целият пакет за 500 гр. брашно - колкото аз използвах. Е, кой да "слушам" - книжката или опаковката.
И още нещо : някои тук ползват жива мая, а не на прах. Каква е разликата и какво да имам предвид като я ползвам, освен че количеството трябвало да бъде 3 пъти повече от тази на прах - така пише в книжката. Имам машина на МУЛИНЕКС - модел OW 5000.

# 663
  • Мнения: 2 649
Бъни благодаря за бързия отговор. Ще пробвам да го направя както казваш ти. Явно ще се ядат "пробни" козунаци преди Великден.  Laughing

Ууууу, аз вече започнах с пробните козунаци. Следвай първа страница - много полезно четиво.
Все още сме във фаза на месене на първия, обаче действително пое повече брашно, и гледах тестото да стане като на снимката . Само на финала да не ми избяга от машинката козунака.
Благодаря за всички мнения по моя постинг.
Макс, ами то тия питки изглеждат като козунак! Съжалявам, че се обърках, кой да чете... Sick

# 664
  • Мнения: 2 649
Здравейте, от днес и аз вече имам машина за хляб. Много се кефя. В момента правя първия си хляб и ще пиша като стане. САМО ЕДИН ВЪПРОС - извинявам се, ако някой вече е писал по тази тема ( но не мога да изчета всичките 16 теми): в рецептурната книжка пише , че се ползва суха мая - така че и аз такава ползвах. Пишеше за това количество хляб - 1 1/2 лъжичка мерителна , но после остана в пакета, а отзад на пакета пише - целият пакет за 500 гр. брашно - колкото аз използвах. Е, кой да "слушам" - книжката или опаковката.
И още нещо : някои тук ползват жива мая, а не на прах. Каква е разликата и какво да имам предвид като я ползвам, освен че количеството трябвало да бъде 3 пъти повече от тази на прах - така пише в книжката. Имам машина на МУЛИНЕКС - модел OW 5000.

Слушаш книжката - първите ми провали са именно заради това, че не вденах написаното тук и в книжката.
Аз лично правя бял хляб с една мерителна лъжичка /води се чаена/ суха мая.

# 665
  • Мнения: 273
Мерси. Съвсем неочаквано - но ми се получи много добре, чак да не вярва човек. Бях се приготвила за фиаско, а то си стана нормално тесто, точно каквото беше описано, че трябва да стане. Но съвсем педантично спазих пропорциите. Някой пробвал ли е козунака от рецептурната книжка на МУЛИНЕКС? Моля да сподели, ако има някакъв трик, за който не е споменато в рецептата. Примерно - има ли разлика в количеството брашно за козунак ( такова съм си купила) и бялото брашно?

# 666
  • Разград
  • Мнения: 3 114
marish ,Venera26 ,честити машинки и добре дошли при нас. Hug

Макс, ами то тия питки изглеждат като козунак! Съжалявам, че се обърках, кой да чете... Sick

Няма проблем Hug.И козунак с тази плетка мисля да направя.

# 667
  • София
  • Мнения: 372
Някой пробвал ли е козунака от рецептурната книжка на МУЛИНЕКС?
Peace Пълен провал  ooooh! много мазнина, супер рядко тесто, прибавях, прибавях брашно, после месих на ръка, накрая пекох във фурната. не че не се изяде, ама само защото обичаме сладко.
да питам:
имате ли рецепта за нещо като пърленка? казвам "нещо като", защото нямаме плоча и ще пека във фурната. искам в тестото да сложа чесънче, отгоре ще рендосам после кашкавалче и нарязани домати на шайби  newsm78
  bouquet

# 668
  • Мнения: 4 358
Мерси. Съвсем неочаквано - но ми се получи много добре, чак да не вярва човек. Бях се приготвила за фиаско, а то си стана нормално тесто, точно каквото беше описано, че трябва да стане. Но съвсем педантично спазих пропорциите. Някой пробвал ли е козунака от рецептурната книжка на МУЛИНЕКС? Моля да сподели, ако има някакъв трик, за който не е споменато в рецептата. Примерно - има ли разлика в количеството брашно за козунак ( такова съм си купила) и бялото брашно?
Само не пускай козунака на програма за сладък хляб.Ще си стане сладък хляб не козунак.Не знам каква рецепта гледаш,но ние тука масово козунак правим на програма за основен хляб от 3 часа и нещо.
Макс Мама има рецепта за козунак изцяло в машинката.Провери в темата за козунаците - май я има на пръва стр.
Успех Hug

# 669
  • Мнения: 4 358
Някой пробвал ли е козунака от рецептурната книжка на МУЛИНЕКС?
Peace Пълен провал  ooooh! много мазнина, супер рядко тесто, прибавях, прибавях брашно, после месих на ръка, накрая пекох във фурната. не че не се изяде, ама само защото обичаме сладко.
да питам:
имате ли рецепта за нещо като пърленка? казвам "нещо като", защото нямаме плоча и ще пека във фурната. искам в тестото да сложа чесънче, отгоре ще рендосам после кашкавалче и нарязани домати на шайби  newsm78
  bouquet
Виж тези -Пърленки, но са за грил тиган http://vkusnoikrasivo.com/recepy/596/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0 … se%20Flat%20Bread

# 670
  • Мнения: 9 785
...в рецептурната книжка пише , че се ползва суха мая - така че и аз такава ползвах. Пишеше за това количество хляб - 1 1/2 лъжичка мерителна , но после остана в пакета, а отзад на пакета пише - целият пакет за 500 гр. брашно - колкото аз използвах. Е, кой да "слушам" - книжката или опаковката.
И още нещо : някои тук ползват жива мая, а не на прах. Каква е разликата и какво да имам предвид като я ползвам, освен че количеството трябвало да бъде 3 пъти повече от тази на прах ...

Можеш да ползваш и суха, и жива мая. За 500г и повече брашно слагам 1 пакет суха мая от 7г или 1/4 кубче жива мая. Не меря с лъжички. За мен няма особена разлика в маите. Това за количеството в повече newsm78 - според книжката - не мисля, че е вярно.

# 671
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пърлянка

220 мл прясно мляко
40 гр масло-разтопено
350 гр брашно
1 чл сол
1 чл захар
1 пакет суха мая
Програма-мсене+втасване
Тестото се оформя в тава и се оставя за 15 минути да се отпусне,намазва се с олио и се поръсва с подправка по избор.Пече се на 220 градуса,за около 15 минути.

Тази пърлянка съм я правила миналата година и си спомням,че много малка беше и изобщо не ни стигна.
Съветвам-двойна доза.

# 672
  • София
  • Мнения: 372
Бъни, Мax-mama  Hug
момичета, благодаря ви за супер бързите отгвори!
страшни сте  Heart Eyes

# 673
  • Мнения: 4 358
Макс мама ще си запиша тази пърленка за след голямото Великденско плюскане Hug
Ето последния ми хляб с яйца и прясно мляко.Нещо сладък ми стана.Но пък много мек и пухкав.

# 674
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Бъни,много добре изглежда,прилича ми на козунак.
Малко сирене вътре и щеше да си имаш тутманик.

Общи условия

Активация на акаунт