Машина за хляб - 15 част

• 75 457
  • 897
  •   1
Отговори
# 750
  • Разград
lubopitko страхотна питка!!! Плетката на кифлички ли е?

Peace Peace Peace

Чудя се обаче защо не ми станаха питките на Карина и чесновите хлебчета на Лабрекс...  newsm78 Започвам да си мисля, че е заради сухата мая.  Thinking

Когато ще правя такива неща,винаги разтварям маята в част от течноста+щипка захар,за всеки случай.Гледам да не рискувам.

# 751
Вивиан, да плетката е кифлички.  Hug
Макс мама, както винаги имаш страхотни идеи!  Hug
Аз вече взех да обмислям какви козунаци ще правя и почти съм избрала рецептите.  Mr. Green

# 752
 lubopitko - страхотна изглежда питката ти!

# 753
lubopitko - страхотна изглежда питката ти!

Да, и май lubopitko ако не се лъжа питката е била за рожденния и ден вчера...Така че от мен - двойни поздравления!  bouquet

# 754
Здравейте момичета. След разказите ви за тоооолкова сполучливи хлябове и козунаци,шеших да се присъединя в темата ви,но за целта трябва да си купя машина.  Моля пояснете ми месенето и печенето в същата тази машина ли става...на едно и също място?   Някъде в някои теми прочетох няколко съвета за това каква точно машина препоръчват някои от вас и останах с впечатлението,че Мулинекс е най-добрата.  Кажете ми какъв модел на Мулинекс да търся....иска ми се да може да пече както хлябове от 750гр. така и такива от 1 кг. че и повече.   Моля да ме насочите и се извинявам предварително,защото сигурно мнооого пъти сте обяснвали и насочвали такива като мен...но след дългото ми ровене намерих само няколко мнения.

# 755
  • На планетата Земя
Мама Цоцоланка, Цветина 71 и всички останали, благодаря ви за подкрепата и за съболезнованията  Mr. Green Траур си е, и то голям, но нямам да се вживявам на 100%. Вивиан, въртях ги врътките отдолу, мърдат, не е там проблема.

Свързах се със сервиза в Лозенец (десито, благодаря за контакта   bouquet), ще им я занеса на обяд в обедната ми почивка. Можело ремък да е, мрън, мрън, ще им кажа аз един ремък  #2gunfire

А за козунаците, горе главата, ще си ги измеся на ръка, здраве да е!  Heart Eyes

Любопитко, питката ти е страхотна. Браво!

# 756
Mileto, ако проблемът е в нещо, за което не трябва да чакат части може и да имаш машина за Велик ден Simple Smile обикнове за ден-два ги оправят в тези случаи, но ако ще трябва да чакаш за части се зареди с търпение ...

milisa, и месенето и печенето става в машината, можеш и само да месиш там и да печеш във фурна, както ти е удобно и според целта Wink Мулинекса незнам дали е най-добрата ... аз вече се съмнявам в това ... Според мен всички машинки вършат една и съща работа и е въпрос на късмет да улучиш читава ... Аз имам опит с 3 машини (Клатроник, Аляска, Мулинекс) е само Мулинекса ми е бил по сервизи, другите две още си работят без проблем (Мулинекса ми е последната купена). Та ако искаш машина за грамаж над килограм, търси такива с две бъркалки, те могат и малки и големи хлябове да правят и удобството да месиш голямо количество тесто не е малко (аз затова си взех мулинекса) ...

# 757
  • Варна
milisa,машинката си меси след което си изпича,моята е Мулинекс до 1,5кг.хляб с 2 бъркалки.Когато я купувах имаше 3 модела на тази марка единия модел до 1кг.,другия до 1,5кг+приставка за багети,и третата до 1,5кг.но без приставка(тавички)за багети.

# 758
  • София
milisa и моята е Мулинекс 5000, до 1,5 кг, без багети. Много съм доволна засега, "а пък мъжа ми направо е във възторг"  hahaha 
Страхотно улеснение в едно домакинство и много здравословно! Вече ядем само пълнозърнест хляб.

# 759
  • с/у ОколоМръсТното
Майсторики, пак аз...  bowuu
До довечера се надявам да имам моята хлебопекарна и няма да имам търпения да я пробвам.
Освен брашно и мая (сухата на д-р Йоткер добре ли е?), нещо друго по-особено да ми трябва?

И ми стискайте палци, да се справя с машинката  Joy, а не тя с мен  Confused

# 760
Шани, ще се справиш!

Евентуално яйце, олио(масло), сол, захар, вода(прясно или кисело мляко), брашно, суха или прясна мая. Кажи какъв хляб искаш да направиш и докато ти донесат машинката ще имаш набор от рецепти и ще си се ориентирала коя да е!

# 761
  • Варна
Имам въпрос към тези, които ползват хлебопекарни повече от година - трудно ли излиза хлебчето накрая? Аз имам FIF на ок. 2 г. и напоследък е голям зор, докато го изкарам, направо ме демотивира. Ако има някой с по-дълъг стаж с друга марка, която да не залепва така, пишете, моля ви!

# 762
  • Разград
Имам въпрос към тези, които ползват хлебопекарни повече от година - трудно ли излиза хлебчето накрая? Аз имам FIF на ок. 2 г. и напоследък е голям зор, докато го изкарам, направо ме демотивира. Ако има някой с по-дълъг стаж с друга марка, която да не залепва така, пишете, моля ви!

Мазнината от рецептата сипвам върху бъркалката-първо,после другите продукти.Накрая леко изтръсквам контейнерчето,но не е чак така,както го описваш,по-лесно излиза и има залепнал хляб по бъркалката.

# 763
  • Варна
Майсторики, пак аз...  bowuu
До довечера се надявам да имам моята хлебопекарна и няма да имам търпения да я пробвам.
Освен брашно и мая (сухата на д-р Йоткер добре ли е?), нещо друго по-особено да ми трябва?

И ми стискайте палци, да се справя с машинката  Joy, а не тя с мен  Confused
За някой рецепти трябва сухо мляко,аз го замествам със суха растителна сметана за кафе,може също да си вземеш и някакви семенца сусам,ленено семе,мак,белен слънчоглед или други каквито предпочиташ.Стискаме палци Simple Smile

# 764
  • Варна
От самото начало го имах този проблем моята е Мулинекс,но започнах да вадя бъркалките след последното месене хляба излиза съвсем лесно и ги няма големите дупки от долу.

Общи условия

Активация на акаунт