Горещ съвет - не ходете в "Цибалаб"!

• 111 008
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Цибалаб са пълни мошеници! Лекарката ми ме изпрати на хиляди изследвания именно там. Откриха ми трихономи. След като приятелят ми си направи в друга клиника се оказа здрав. Повторих изследванията в различна лаборатория - здрава съм! Схемата с лекарите, които пращат масово пациентите си в такива лаборатории явно е факт, както и това, че дават грешни резултати, за да се ходи отново при тях. 

# 16
Искам и аз да се включа в темата и да благодаря на този форум, че съществува, защото именно от една тема, която вече е в архивите стигнах до тези важни прозрения относно здравето на нашето семейство.  Както става ясно става въпрос за Цибалаб, които са долни лъжци и се подиграват със здравето на хората.  Мъжът ми имаше висок холестерол миналата година измерен в друга лаборатория беше 9.50 след което започна диета и от тогава си го мери два пъти в Цибалаб, където първия път излезна 8.46, а след още по-крута диета и повече ограничения 9.36 Shocked  Помоли ме да му изпечатам резултатите и като тръгнах да търся сайта в гугъл попаднах на темата в архивите. Понеже и аз трябваше да си правя такива изследвания го накарах и той да си повтори холестерола за всеки случай. Беше минала само седмица от резултатите в Цибалаб. Днес взех резултатите и холестерола му е 7.59 с цели 2 единици по-нисък.  Направо съм шокирана. То е ясно, че за седмица не може да падне с две единици, ясно е, че е висок, но е факт, че диетата му работи и има резултати,а тъпите резултати от миналата седмица го разочароваха много.  За това хора просто, ако се съмнявате както стана и с нас си повтаряйте резултатите или ходете в други лаборатории.
Да не говорим колко им е нелюбезен персонала. Преди няколко месеца исках да си правя хормонални изследвания 70 лв все пак ... и отивам при сестрата или каквато е там и я питам какво се прави, кога да дойда,а тя си чете каталога на Орифлейм и дори не ме поглежда и като тръгнах да гледам какво толкова е по-интересно от мен в момента тя го изгаси. Mr. Green

# 17
Здравейте,
въпреки, че темата е инициирана доста отдавна, намирам смисъл да споделя своето мнение в нея, тъй като именно тя на мен доста ми помогна.

Ето го и моето приключение с Цибалаб.
Бременна съм в 7ми месец. Изпратиха ме с направление да си правя ПКК и урина. Аз отидох сама в Цибалаб, че ми е най-близко. Резултатите показаха 19 левкоцити. Обикновено при 13 те режат веднага за апандисит.
ДОкторката ми си изкара акъла. Каза, че завишение до 12-13 може да преглътне, но 19!!!!! Беше се изплашила да не е заболяване на кръвта, щото нямах бактерии и белтъци в урината, а и цитонамаската беше ок. Изпрати ме на онкохематолог, който съответно да ми направи изледването в друга лаборатория с доста по- точна техника и да ме прегледа. Левкоцитите си излязоха 13 и бяха резултат от ..... избиващ мъдрец Simple Smile))) 
За малко да ме вкарат в болница заради тези идиоти, а и аз доста се ошашках.
Разликата между 19 и 13 е само 1 ден. Като при вторият резултат аз бях яла и пила (храната повишава левкоцитите)... Нямам думи!
Сега търся друга алтернатива за следващите изследвания..... Никога вече Цибалаб.

# 18
И аз не съм очарована, но ми е любопитно защо почти всички гинеколози, които не работят в клиника по стерилитет препоръчват именно тази лаборатория?!

Да внесем малко яснота Mr. Green
Лекарят който ви изпраща в Цибалаб има баркод, който се въвежда в лабораторията и от там получава процент от таксата, която сте заплатили.
Защо да ви изпраща в друга лаборатория, от която няма да получи нищо?

# 19
Аз ходя в лаборатория Сана. За сега не съм имала оплаквания от нея. И аз отдавна се отказах от Цибалаб вседствие на всичко изчетено, слава богу не заради собствен горчив опит  Peace

# 20
Аз съм медицинско лице и това което ми прави впечатление в различните лаборатории е съотношението количество/качество.Напр.Цибалаб и Рамус са големи лаборатории със стотици пациенти дневно и грешките са меко казано неизбежни.За тях си просто номер,от който получават заплата(знам че звучи малко обидно,но е така).Затова аз лично препоръчвам по-малки лаборатории,които поне си поглеждат пробитеи резултатите,преди да ги изтипостат в интернет.Напр. и Сатне не са цвете за мирисане,но поне за голяма част от изследванията стават.А колкото до старите реактиви и апаратура-ние сме си виновни.Кога сме се поинтересували от срока на годност или годината на производство и колко от вас въобще гледат тези неща даже в хранителен магазин?!

# 21
  • Sydney
стига бе хора, сега да не се окаже, че изобщо не съм имала ужасната бактерия, която ми откриха в Цибалаб.... #Cussing out ... леле, и като се сетя, че момичето което ми вземаше кръв ми спука вените на двете ръце на 3-4-5 места и на едната китка, накрая след 3 пробождане ми взе от горната част на дланта... и ако резултат е грешен съм се тровила месец за нищоооооо... мн се ядосах  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 22
За това са форумите...... Mr. Green

# 23
Никога не ходете в цибалаб. Много са некоректни, взимат пари за изследжания, които не могат да направят, но Вие го разбирате след месец чакане и много разправии. Не издават касов бон, ако специално не си поискате. Служителките са нелюбезни и още по-некомпетентни. Имат наглоста да твърдят че грешки стават, но от това няма да ни загубят като клиенти.

# 24
Здравейте!Аз си правя изследвания в Цибалаб от 2 години, тъй като имам здравна карта от работодател, която ги покрива. До сега не ми се е случвало да имам проблем с резултатите, въпреки че когато съм се съмнявала в тях съм си правила повторни изследвания в поликлиниката. Правя си изследвания в този офис на Цибалаб, който е зад Пирогов, там винаги има страшно много хора, персонала не винаги е любезен, но пък резултатите са си ОК и се потвърждават. Преди няколко дена ми се наложи да си пусна изследване в клон на Цибалаб, т.е. един от офисите им,където ти взимат пробата но не я изследват на място, ами я носят с някоя от централните им лаборатории, ето тогава  беше станала грешка... направих си извода, че по добре да си губя 1 ден от отпуската и да си ходя в по-централните им лабораторни офиси, отколкото да ходя в най-близкия и после да се притеснявам дали резултата ми не е сбъркан. Преди посещавах Кандиларов, но тях не бих изкала да ги коментирам, ако има доволен от тях да вдигне ръка.... Ако има някой който може да препоръча добра лаборатория, моля нека пише!

# 25
точно защото и от лекари от вма сме чували, че изследванията на цибалаб не са качествени, се насочихме към друга лаборатория от скоро - правихме 2-3 пъти в Кандиларов
- първият път ок
- вторият път малък проблем - на сайта им пише, че ПКК включва едни показатели, в действителност не включва 4 от изброените... питах ги ,грешка било - още не са я оправили
- на третият път ме ядосаха дотолкова, че повече да не стъпя никога там - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=583191.0

Така че пак съм в търсене на читава лаборатория Simple Smile

# 26
три са май големите лаборатории поне в София като гледам в интернета - Рамус, Кандиларов и Цибалаб.

Имам впечатления от две -

• Кандиларов - добри им са резултатите, доволна съм

Цибалаб - няма да пробвам друг път. Ставаше въпрос за съпруга ми...

за Рамус  - моя роднина си имаше преживелици с тях.

# 27
vanessssa, най-вероятно лекари и гинеколози работят с тази лаборатория понеже получават процент, сключили са договор и т.н. Имам приятел, който работи в склад за лекарства. Фирмите сключват договори с лекарите, за да изписват техните лекарства (въпреки че има и по-евтин еквивалент) убеждавайки пациентите, че са "по-добри". В действителност съставките са почти аналогични на по-евтините и вършат същата работа.  Laughing Общо взето всичко е един бизнес, в който никой не се интересува от здравето на пациентите, а всички работят вкупом за изкарване на пари на гърба на наивните хорица. Лекарят препоръчва лабораторията, лабораторията изкарва подходящи резултати, лекарят изписва скъпите лекарства като по този начин взима процент и от лабораторията, и от фирмата вносител или производител на лекарствата.
Така че 1) като ви изпишат скъпо лекарство питайте в аптеката дали няма подобно по-евтино (на мен дори и в аптеката винаги ми предлагат по-скъпите лекарства, но аз сама си казвам, че съм взимала от по-евтините, от които съм си много доволна).
2) ако лекар или лаборатория ви излязат със становище за някаква по-сериозна болест или усложнение, потърсете второ и трето мнение (това ми е препоръка от един лекар, след като си бях напатила от друг).
Общо взето - не се предоверявайте!

# 28
Да възобновя малко стара тема, но и аз имах преживелици с Цибалаб вчера и реших да споделя.

Бременна съм и ходя на консултации в частен център, където съм на пълен абонамент, който включва всички прегледи и изследвания. Те имат договор с Цибалаб и ме пратиха на изследвания там с бележка с подпис и печат от докторката. Въпросната жена, която взема изследванията беше явно некомпетента и неосведомена какво трябва да нося и ми каза, че тази бележка не важи и трябва да си платя. Понеже не ми се разкарваше в друга сутрин, пак да ставам, да стоя гладна и да закъснявам за работа реших, че ще си платя, а после ще им кажа в цетъра, че не са ми дали правилния документ. От там казаха, че всички пациенти изпращат по един и същ начин.
Ужасно се ядосах, че тази тяхна служителка въобще не е в час и явно не е имала друг пациент от този център. Ако трябваше да си избирам къде да ходя вече нямаше да стъпя никога в тези лаборатории.

# 29
Е, явно грешки стават навсякъде, но и аз имам неприятен опит с "Цибалаб" - не за хламидии, а за цитонамазка.
Гинеколожката в поликлиниката каза нещо като - полага ви се по здравна каса, но много по-бързо ще стане във въпросната лаборатория. Не ме е накарала насила, но определено се опита да ми повлияе. Успя, което е моя грешка. Освен цената на теста си загубих времето, след това резултатът беше шокиращ, после пускахме резултати на други две места /безплатно/, сега всичко е наред, но продължавам да мисля, че беше грешка и че те зарибяват лекари, за да им набират по-малко информирани клиенти или такива, които все пак вярват, че могат да се доверят на лекаря си.
А това, което преживях между първия и вторите два резултата не се измерва с пари, стресът беше огромен. Единственото, което направих след това, беше да сменя гинеколожката.
Аз пък си минах по здравна каса....В лабораторията...

Общи условия

Активация на акаунт