Март преполовяваме, АПРИЛчета угояваме и с нетърпение очакваме!

• 17 795
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • Враца
томчето,
тук имаме и други мами, на които гаденето не е спирало откакто са забременели.
аз също вечер доста често изпитвам позиви за гадене, но не мисля, че е нещо страшно.
от една страна бебето много ни притиска стомасите в този период, а от друга и хормоните оказват влияние.
не се паникьосвай, още малко остана. Peace

дfбре дошла и на sasa83

толинка, не се крий  Wink
пиши как е при теб???  bouquet

дано и кенга и ksd_g скоро да се включат, същото важи и за зинаида и нейното малко мишле- дано да пише че е ок. Peace

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 11:52 от petjoff

# 76
  • София
Момичета, кървят ли ви  венците  Tired ?

Моите кървяха от третия месец, и зъболекаря ми каза, да жабуря с Елудрил, три пъри дневно. Аз го правя малко по концентриран и кървенето почти престана. Вече не съм така сериозна, но като видя, че кървят веднага се жабуря. Почти всеки ден, или през ден.

# 77
  • Враца
относно кървящите венци- във втория месец бях и моя зъболекар ми каза да си купя паста поморин- е не можах да я намеря Close
търсих по какви ли не аптеки и магазини.
някой да знае къде има?

# 78
мерси много, дано това вече да мине! малко остана Simple Smile

# 79
Добре дошли на sasa83 и Томчето !
Томчето и аз съм чувала ,че е нормално да се завърнат симптомите от началните месеци.
petjoff мисля,че от Била я купих аз.На мен ми я препоръчаха за избелване ,но не останах очарована не е като едновремешната.

# 80
  • Бургас
здравейте,
напоследък съм гояма мърда, много ме мързи лощо ми е и ми се вие свят,

утре отивам до Русе за да си взема онзи изпит, на който не можах да отида преди 3 седмици заради големия сняг, дано всичко да е наред и от един магазин в Русе съм сих аресала червена рокличка за новородено, дано да имат още че я искам за изписването.
Днес си чета за изпита но бременният ми мозък нищо не запомня, дано да издържа изпита че вече ще ми е трудно пак да ходя.

Успешен ден на всички

# 81
  • Враца
обаче аз едно време не помня да е имало поморин за избелване. това явно е нова и подобрена серия, защото доки ми каза поморин... нещо си /беше нещо от сорта на "нео", добавено към името/
тъй че може и да е различен вкуса, но ако използват минералите от езерото значи е добра пастата.

п.п. то и шоколад кума лиса сега не е като от едно време, ама... Joy

# 82
За маметата, които ще родят нормално се сетих нещо да кажа - една моя приятелка ми беше споделяла преди време, че след като е родила е започнала да върти ОБРЪЧ!!! според нея това доста й е помогнало да си прибере корема, а също така е въртяла с краката и ръцете (качва крачето на едно столче, перпендикулярно на тялото и върти, после другото)... има логика в нейните думи и не изисква кой знае какви физически усилия, така че ето ви една идея за домашна гимнастика... а и ще се върнете в "детство мое реално и вълшебно".... Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
за съжаление, понеже ще съм секцио няма да мога да се възползвам от тази идея,  поне не от самото начало...

Томчето - ако се върнеш съвсем малко назад в темата ще видиш, че и други мамета са се оплакали от същото... аз не мога да коментирам, защото нямам подобен проблем....

Кафенцето Моите венци са така от самото начало на бременността и след като минах през няколко четки за зъби и пасти, накрая открих, че най-добре се чуствам от паста и четка на лакалут в комбинация със сандрин... кървенето не е спряло, но определено не е толкова обилно колкото преди и не всеки път...

Ася - данните на Зинаида са в нашия телефонен-градски указател... все пак понеже не съм сигурна дали го имаш ще ти пратя телефона й на лични

Маги Савова...Крали Марко ще раждаш ти, да е ЖЗ....ама стискай дупарата още малко...

Олче, Мамочка и другите мамета с болежки и болни дечица - айде вече добри новини само  Hug Hug Hug

Току що по новините обявиха, че средствата за семействата с близнаци не са предвидени от бюджета, така че "ЧЕСТИТО" на близнашките мами, въобще не е ясно откъде ще се вземат тези пари и дали въобще ще си ги получите... иначе управляващите са много много добронамерени....

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 12:14 от mara casy

# 83
[/quote]

Не е, ама пак е вкусен  newsm47
и моите венци кървят от време на време!
томчето на мен също ми се е догаждало,но ако те притеснява много звънни на док  Peace
Ние излизахме на разходка,ама много се уморих,минахме през магазина напазарих си едно хубаво и тъкмо качихме байра да се прибиреме и аз се усещам,че съм си забравила току що купените пантофки  в магазина!Ей казвам ви свят ми се зави  ooooh! Tired ама се върнах де и си ги взех  Peace.Сега се чудя как да стана от стола ,че да сготвя!
Уж в 9-я месец трябват повече разходки пък аз направо нямам сили  ooooh!

# 84
  • Някъде там...
no_name, пробвай в Марешки на зеленчуковото пазарче срещу двойната улица на Фантастико. Пада се на 3тата спирка с 213 в посока центъра. Другата добре заредена аптека е срещу 438 блок, наблизо има магазин Европа, а до аптеката пункт на Еврофутбол.
Аз май ще проверя в близката до нас аптека за  мазилото на Мустела, поне е сигурно, че може да се ползва по време на бременност. Иначе намерих и още едно мазило - Galenic Elancyl Vergetures, но не знам каква му е цената. http://www.elancyl.com/public/galenic/html/produit/produit.php?id=284
Кафенце, остават 2 седмици и половина още. Нали и моето секцио е на същата дата, та си броя от вторник до вторник.  Mr. Green Но аз съм си приготвила торбичката, защото все не ми се вярва да удържа дотогава. Нашият Док каза, че вярва в мен и ще удържа, ама де и аз да си вярвах толкова.  Crazy Между другото ти имаш ли още планирани часове за преглед при него? Като го питах за следващ час, той ми каза следващият път да дойда с количката.  Laughing

Моите контракции понамаляха от Гинипрала, но не спират и са си силнички. Ще драпам да докарам до 37 седмица пък после ако ппоповите лъжички решат да си изберат сами дата, да го правят.  Rolling Eyes

Момичета, не се връзвайте на приказките за паднал корем. Да ти се смъкне (падне) корема значи главата на бебето да слезе в малкия таз и да се приготви на стартова позиция. Някои жени си носят по-ниско бебетата така или иначе.  Hug

Дано всичко е наред със Зинаида и бебчето й.  Praynig
Ох, аман с тия близнашки помощи, иначе много обещават, но като дойде време да ги раздават и само се помотват.  #2gunfire

# 85
Добър ден на всички тумбаци Grinning

Аз текущо се върнах от док. при който ще раждам.И да ви кажа с какво ме изненада....главата на бебчо вече е изцяло навлязла в таза smile3506 и съм с 1см разкритие.Той ми каза че това било нормално,и ще задържа още около седмица.За разкритието го разбирам,ама това смъкване на главичката не ставали когато раждането започва,а не седмица или повече по-рано.На някой от вас съобщили ли са му тази новина вече?

Видях че сте пуснали списъка за тината,а дали някой има за Майчин дом?Ще съм му благодарна,ако ми го пусне на ЛС.

Приятен и слънчев ден на всички Hug

# 86
Добре дошли на sasa83 и Томчето !   welcome
jana   хайде успех ти желая и стискам палци да минеш че после май ще е по трудно  newsm10
А пък аз днес срам не срам ще ви кажа че се излюпих от леглото в 11.20ч., много ми се спи просто какво да ви  кажа и сега имам чувството че слетобед пак ще забия главата   smile3524

И днес реших да започна пак да си оправям чантата за болницата че първата вече я използвах (но не по предназначение,нали помните  Sunglasses )
имам малко дрешки да изгладя на бебо и май това ще ми е за днес, повече нямам да имам сили. Тия дни силите ми свършат бързо бързо.
Стискам палци на всички да са добре
и да rasdost нещо се загуби и тя не съм виждала неин пост а и вчера на 9 месеца не дойде, дано всичко е ОК с нея.
 Hug хайде пак до по късно

# 87
  • Някъде там...
rrivanova, тъкмо по твоя въпрос писах един пост над теб.  Mr. Green Това слизане на бебето в малкия таз е един от признаците за наближило раждане. Бебето се приготвя да излиза. Гледам, че на мен д-р Сигридов ми е написал на последните снимки от прегледа, че и двете бебки са още високо например.
Нещо полезно: http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=90

Някъде към 36-38 седмица, събуждайки се една сутрин ще забележим, че коремът все едно се е смъкнал надолу. Отдавна вече свикнахме с движенията на бебчето, с ритниците на малките крачета и с опънатите настрани лакътчета. И този самопроизволен танц на корема не ни удивява. Но защо изведнъж детето се приближава към изхода?! Все още му е рано да излиза! Работата е там, че с приближаване на раждането бебчето започва да “изпробва” входа на малкия таз. Отпуска главичка по-навътре в него, нагаждайки се. И смъкването на корема говори точно за развитието на този процес. Значи всичко върви както трябва, следвайки естествения природен ритъм. И – о чудо! Изведнъж се върна лекотата при дишането и вече може да се полакомим с допълнително парченце нещо вкусно.

# 88
обаче аз едно време не помня да е имало поморин за избелване. това явно е нова и подобрена серия, защото доки ми каза поморин... нещо си /беше нещо от сорта на "нео", добавено към името/
тъй че може и да е различен вкуса, но ако използват минералите от езерото значи е добра пастата.

Едно време не е била за избелване сега ми я препоръчаха за това и не съм доволна.И поради същата причина не купувам Кума Лиса ,а Милка,някакси като занам,че е било по-добро.......Споделих къде я намерих пробвай критериите са различни!

Цитат
Момичета, не се връзвайте на приказките за паднал корем. Да ти се смъкне (падне) корема значи главата на бебето да слезе в малкия таз и да се приготви на стартова позиция. Някои жени си носят по-ниско бебетата така или иначе.  
Съгласна ,а инфото което имам е ,че при втора бременност това може да стане точно преди раждането ,а при първа по-рано.Така ,че това не е определящо.
По въпроса за мазилата за  стриите съм на мнение -профилактично да ,но ако помагат и при свършен факт пластичните хирурзи нямаше да са най-високо платени!
Ако някой се свърже със Зинаида нека пише !Дано всичко е наред и са добре Praynig
Допълвам се сега я видях в горния десен ъгъл?Как си мила? Hug

# 89
Здравейте ,момичета!

Цяла сутрин се каня да пиша, и все нещо изкача Simple Smile
Ох ,как ми се разхожда и на мен навън ,но без придружител ми е непосилно да ходя ..пусто куцане,а не мога за всеки ден  да си намирам разхождач:).Иначе как щях да си вършея  и по магазините ,ама ....не било писано ,тъкмо ще спестя някой лев,нещо,което по принцип не ми се отдава:)

Ola,радвам се,че намина, много отсъствия имаш вече.Приятно ми беше да те видя наскоро из нашите вилаети .Още по-приятно ще ми бъде да те виждам по-често.Относно 8 п-ка,аз се колебая между д-р Беремлийска и д-р Михова.Имам добри отзиви и за двете,но може би ще избера и аз д-р Михова,че май не е толкова ангажирана,което също е важно за мен.Но най-много държа да не изписват антибиотици  и да се поддържа кърменето до последно. Също така да се придържаме към добра профилактика и здравословен начин на живот.Благодаря ти  за мнението .
Жабче
, и аз във вторник трябва да съм в Тината за запис.С д-р Гергов се разбрахме да съм там ,около 10ч, така ,че ако няма промяна ще търся голямо жабешко коремче Simple Smile ще ми е много приятно .
mara casy, радвам се да те "видя" .хаха може и Крали Марко да е ,кой знае.Колкото повече наближава,все ми се струва,че тези размери са завишени...може и само така да ми се иска,че нали много искам да раждам есетесвено:)
dessi, много трогателно си го написала това с милото ти.Но си много права ,човек бързо се мобилизира и дори не подозира колко добре би могъл да се справи сам:) Ти си силна мама и ще се справиш.
Мисис Т, много неприятно ,дано това да е най-лошото ,както казват старите хора.Важното е ,че тати е добре.
 welcome на новите мами!леко бременеене на всички:)
Ох ,май и още щях да пиша,ама .....
Усмивки за всички и до после:)

Общи условия

Активация на акаунт