Март преполовяваме, АПРИЛчета угояваме и с нетърпение очакваме!

• 17 796
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Гая , Асе , благодаря ви милички от сърце  newsm51 Благодаря на всички ви , че ви има  Hug
Причината да не пиша тези дни е че нямах достъп до интернет , дори сега пиша от компютъра на сестра ми.
На прегледа в понеделник отново тоновете на мъника бяха повишени - около и над 160, казаха ми да отида ш сряда за запис отново и че ще ме гледат на четириизмерния им ехограф.
Вчера отново бях (даже с багажа в ръчичка, понеже бях убедена че ще ме оставят в болницата). Като начало тоновете отново бяха над 160, но на четириизмерния - двамата доктори (Ирмов и Бачуров) нищо обезпокоително не можаха да открият - средното изоставане на бебка което измериха беше 3 седмици, но пък кръвотоците плацентата, двигателна активност бяха добре - просто не успяха да открият причината за ускорените й тонове. Казаха ми че плацентата ми била изтъняла и това е евентуална причина за изоставането , защото по малко кръв пропускала и по малко бебето се храни , но според тях в момента то не се мъчело...Изпратиха си ме по живо по здраво и във вторник отново на запис....Не знам какво да си мисля - до тогава има цяла вечност ...освен да се моля да е добре бебка друго не ми остава.....
Сега ви оставям момичета, надявам се всичко при вас да е наред, ще се включа при първа възможност  Hug

# 91
Извинете ме за спама,но при вас е една мама ,която ми е на сърце и я мисля.Asja ,изчисти си кутията!
Благословения за всички ви - още малко и всяка ще гушне своето слънчице!

# 92
  • София/Люлин
Здравейте майчета.
Вчера и аз ходих до ТК и като наближих болницата ме обхвана един страх, представих си момента в който отида да раждам, а той не е далече.
Добре дошли на новите майчета.  bouquet
zinaida радвам се, че се обади да не се притесняваме за теб. Hug
Днес съм с едно гадно главоболие, което ту ме отпуска, ту се засилва..ама някъде тук четах че е нормално. няма как малко остана ще се изтърпи някак си.

# 93
Зинаида, много се радвам,че няма нищо обезпокоително!
Сигурна съм ,че всичко ще е наред!
Всички се молим и сме с теб и малката бебка.
 Hug Praynig Hug Praynig

# 94
zinaida радвам се че се включи и дано всичко да е наред с бебка!

# 95
keli_f, още като бях в 6ия месец си купихме Куини Спийди-мога да ти кажа защо аз избрах този модел, но не мога да ти дам олични отзиви, защото за сега само и се радвам и още не влязла в употреба.
Иначе от това, което четох-количката е много здрава и стабилна, функционална и това, което ми харесва най-вече-летния кош е много широк и на бебчо ще му е удобно. В началото може да се ползва и едно допълнително дюшече, което намалява размера отвътре.
Аз вече изпрах всички меки части на коша за кола и на коша за новородено в пералнята и за момента не са мръднали Simple Smile
Аз съм за Габриела!  Laughing

Жабче, ние също ще посрещаме нашия бебчо в този комплект   bouquet Мислиш ли да завиваш поповите си лъжички с олекотеното одеалце в началото? Само не разбирам защо си обърнала обиколниците надолу с главата  newsm78

зинаида,   bouquet

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:59 от Io_io

# 96
Зинайда,  Hug. Написаното от теб звучи малко по-оптимистично. Усещам страха ти (който е повече от нормален), но усещам и някакви нотки на оптимизъм. Преди ги нямаше. Дано буболечката ти успява да си набавя необходимите й съставки въпреки изтънялата плацента. На теб ти желая достатъчно кураж и търпение. Най-вече късмет. И не забравяй, че когато те стегне тихата лудост, никой не може да ти откаже да постъпиш в болница. Стига да си убедена, че персоналът там ще се отнесе с подобаващо внимание и грижа.  Hug Hug Hug
Някакъв Поморин съм виждала в кварталната аптека. Аз в началото на бременността си перях зъбите заради кървене със Сенсодин+профилактиката с Елудлил и Сандрин.  
На новите попълнения в темата sasa83 и Томчето добре дошли.   bouquet
Томчето, нормално е да има пристъпи на гадене и в края на бременността. Ако не се дължи на някакви проблеми с кръвното (обикновено не се), тези притъпи са в реда на нещата. Все пак - нека лекарят ти те консултира при следващия преглед.  
Диди Божинова, не подхождай със страх към раждането. Приготви се да посрещнеш едно прекрасно малко създание и се опитай да се настроиш на възможно най-позитивната вълна. Раждането е нещо естествено и в природата е измислено именно женските индивиди да раждаме.
Докато бях в болницата станах свидетел на предизвикано раждане заради преносване. Момичето, което се държеше доста по-спокойно преди да усети първите болки в един момент изгуби всякакъв контрол върху себе си и самообладанието й се изпари. Акушерката се опита да й обясни как да диша и кога. Сякаш на телевизор го каза. Паниката в тези случаи не помагат никак. Другото момиченце в стаята, което е непосредствено преди термин, прие много от това неадекватно действие.
Цялата беше обладана от страхове. Изключи отвсякъде. Според мен трябва да остава някакъв самоконтрол, защото това е начинът да се роди по-леко започнал родилен процес.
Знам, че всяка от нас се тревожи дали всичко с мъничето ще бъде наред и това е част от причините да бъдем неспокойни. Но ние трябва да направим каквото зависи от нас, за да облекчим пътят му към външния свят. Паниката не е добър помощник.
Затова силно ми се ще ражданията ни да протекат така, че темичката, която е пуснала Олчето преди време да се пълни с добри случки и изживявания.  Hug

# 97
  • Някъде там...
Йо йо, не е нарочно.  Joy Установих, че са зашили връзките на обиколника наопаки. ЖЗ, по-нататък ще ги отшия и преместя, че и мен ме дразни, а сега не ми се занимава с такава пипкава работа с треперещите ми от Гинипрала ръце. Олекотената завивка няма да я ползвам засега, само за покривка на леглото евентуално. Ще ги завивам с одеалце, сложено в плик.
Днес налепих и едни пеперуди на стената над леглото, от тези фосфорециращите са, но на мен ми харесаха заради бледозеления им цвят, ходят ми на аранжировката.  Mr. Green
Дена, няма да е тук компютъра. Докато съм в болницата ще го преместят в другата стая. Засега е тук за да се примъквам по-лесно от леглото до него.
Магдалена, аз ще правя записа в 106 кабинет, това е до главния вход. Ти може би ще го правиш в кабинета за ЖК щом имаш уговорка с Гергов.  newsm78 По принцип и оттам трябва да мина да си взема едни изследвания и за да ми били измерели кръвното и килограмите...
Зинаида, радвам се, че се обади. Стискам палци всичко да е наред с твоята беболинка.

# 98
Жабче,Може и в кабинета за ЖК да се записваме,но ще се подмотвам там по това време,ако нещо не се промени до тогава и ще се оглеждам.Както вече казах , ще ми е много приятно !

# 99
  • Бургас
Зинаида не се притеснявай,

когато раждах първия път с мен роди едно майче, на което и беше за втори път. Роди в началото на 9 месец и бебчето и беше много малко към 2кк но не съм сигурна, защото и е била изтънена плацентата. Бебчо постоя доста в кувиоз, но сега е добре, често се срещаме на разходки. Момиченцето и изглежда по-мъничка в сравнения с мойта дъщеря, но не всички са пухкави, важното е да е живо и здраво.

# 100
Zinaida Hug Hug Praynig Praynig
Всичко ще е наред, ще видиш. Само спокойно.

Момичета и аз съм от отбора на повръщащите, но забелязах, че се случва когато ям манджи и честно да ви кажа, като повърна то ми улеква. Сега я карам на салатки и сладко и съм по-добре. Откакто съм на салатки и киселините изчезнаха и нямам проблеми със съня. Дано да е така. Но вие кажете, защото аз съм от най-последните мами.

# 101
Момичета еднократни гащички има в аптеката на шейново, под 6лв са за 5бр. Предупредиха ни да не се лъжем да си купиваме L,M , а директно от хикс ел нагоре Crazy. Незнаех как да го напиша Crazy

# 102
добро утро момичета  Hug
аз преди малко станах,събудиха ме от един магазин да ми кажат че леглото ни е пристигнало и ще ходим по-късно да го вземем,нямам търпение,макар че още известно време ще си го гледам разглобено  Mr. Green поне успях да поспя 10-тина часа,че предните нощи имах само по няколко

от един магазин в Русе съм сих аресала червена рокличка за новородено, дано да имат още че я искам за изписването.
къдеееееее?????сподели,моля.ние взехме едно костюмче за изписването,но все още се колебая дали да е с него или нещо друго,всъщност с каквото и да е облечена пак ще бъде най-хубавото бебе Heart Eyes
zinaida  Hug Hug Hug дръж се!стискаме палци всичко да се нареди!!!

# 103
Относно първата среща с педиатъра, ние предния път не сме раждали. На 3-я ден от раждането се взима акта за раждане и веднага се записва бебето при педиатъра.
Мисис Т, явно ще е момиче, нали имаме еднакви кореми Laughing Много съжалявам за мъжа ти, доста ви се събра-първо работата, сега катастрофа. Дано това да е края на лошата серия и да идва добрата.

После ще допълвам, че иначе забравям какво имам да казвам.

# 104
Здравейте момичета, радвам се че всички сте добре, с изключение на няколко мами, които не са писали скоро  Thinking Дано да е наред всичко с тях  Praynig

Жабче, аз мисля за прибиране на корема да си поръчам тези дни това http://us.strawberrynet.com/skincare/biotherm/abdo-choc-tighteni … te/55433/?#DETAIL  Сестра ми като роди и го бях поръчала и беше супер доволна, та сега и аз ще се мацотя с него  Laughing А иначе за стриите още нямам, но дано и така да си остане  Simple Smile Но все пак като родя ще продължа да се мажа още с Икаров маслата и мисля да си взема и аз ампулите на Лиерак за бюст и за целулит. Приятелка ми ги похвали доста, ползвала ги е и с двете си бременности. И мисля да правя и едни масажи с вендузи за целулита в домашн обстановка, зарибих се от една тема тук, във форума  Mr. Green

keli_f, и ние сме мома и се чудехме за име с Г, та в крайна сметка м/у Габриела и Гергана решихме да се спрем на второто, нали сме си патриоти и искахме да е българско име  Simple Smile  Та аз съм по за Габриела, и на мен Джулия ми се казваше котката преди време  Mr. Green
Мисис Т, отървал се е мъжа ти с малкия дявол само, колата ще си я купите пак, но нали той е жив и здрав  Hug А за пола, и при нас стана така, до преди 2 месеца си мислехме че ще имаме момченце, но поне имахме време да купим правилния гардероб  Heart Eyes
Kafenceto, и моите венци кървят от самото начало, но ги боря с Sensodine и четка за зъби Soft, та сега ми е доооооста по-добре  Peace

И аз съм съгласна с Жабче за падналия корем, аз си нося бебка ниско от както съм бременна, и не мога да си представя накъде повече ще ми пада корема още  Flutter Та не знам дали това е критерий за скорошно раждане  Simple Smile

Kate-rina, и на мен нещо radost_mk ми се губи  newsm78 Дано да е добре, ааа, и преди малко тъкмо излизам на терасата да си простра прането и кого да видя -  Имамама, подминаваше ме вече, та не успях да свирна  Wink , но явно живееш някъде около нас  Wink

Хайде целувки на коемчетата от мен, после ще ви дочета и ще пиша пак   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт