Черен списък на храни и хранителни продукти - 3

• 104 057
  • 807
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз не бих рискувала да дам на кучето ми подобно нещо. Най-много да получи разстройство...

# 136
Възмутена съм от киселото мляко Пършивица 2 % и Бор чвор 2% - разбивам го вечерта и още през нощ се пресича, а сутринта мирише на сирене. Преди не ми се е случвало такова нещо. На дъщеря си давам само прясно изтискани сокове. Мисля да продължа възможно най-дълго

# 137
Кашкавал "Маджаров", ако мога да го нарека кашкавал... Правих филийки с масло и кашкавал на милото снощи, та първо лимонтозуто много бие в този кашкавал, после го чаках 10 мин. да се запече докато установих, че не се запича просто защото в скарата е изтекла адски много мазнина, кашкавала е попил като масло във филията (от масло нужда нямаше - и кашкавала беше достатъчно напоен с мазнина явно), това което беше останало не се разтягаше като кашкавал, ами се късаше.... Stop Не мисля да го купувам вече - пак преминавам на "Годеч" - засега само маслото им веднъж май беше примесвано с маргарин, но го оправиха - седи си твърдо, а не като маслата в малките опаковки - от хладилника и пак са меки като маргарин  ooooh!

А да кажа, че взех Маджаров защото беше най-скъп и реших, че наистина е кашкавал пфффф

# 138
  • София /Абсурдистан
Сирене "от краве мляко"Маджаров - в бяла квадратна пластмасова кутия с червена капачка и червен етикет - понеже беше много добро преди време и имайки в предвид цената му /9.60 лв за 900 грама/ мислех, че поне там няма да се правят на цигани. Да, ама не. Отварям го и такава смрад ме лъхна, че осмърдя за секунди цялата кухня Sick Вътре вместо сирене имаше  пихтиеста маса, цялата на дупки като от перфоратор, нямаща нищо общо с продукта, който беше преди време. Беше всичко друго, само не и сирене. За какъв дявол отчупих малко парче да видя какво е това чудо, после цял ден не мога да си измия ръцете - смърдят, та не се трае. Накрая си полях ръцете с белина за да неутрализирам миризмата. Съжалявам, че това се случи през празниците и институциите не работеха, иначе щях да го занеса в ХЕИ. А да го пазя пък няколко дни не върви, то и така за отрицателно време ми осмърдя къщата, замина директно на боклука. И това уж е фирма, която държи високи цени защото си държи на качеството, как ли пък не. Никога повече няма да купя нищо от тази фирма  Naughty
Български кашкавали отдавна не купувам, сега остава да си намеря и някакво НЕбългарско сирене, което все пак е сирене, някой ако знае и е доволен от някоя марка, моля да ми препоръча. Отвратена съм от БГ производителите на храни. За пари са готови и да изтровят хората Sick

# 139
Тук слагам хляба "Вита" Sick в последния намерих клечки от метла.
Вече ме е гнус от всичко което купуваме Close

# 140
Преди 2 години приятелка от Унгария (българка) искаше да си купи от тука лютеница. Взехме някаква айвар (не запомних фирмата) и я отворихме в къщи за проба. Не ни хареса. Тя си замина а аз я забутах в хладилника. След около месец я отворих. И нищо й нямаше! Реших да я осавя да вида кога ще се развали. След една година моята приятелка пак дойде. Показах й лютеницата и й казах че е нейната. Цяла година а видът й беше сякаш току що сме я отворили. Дори и бактериите не искаха да я ядат! Домашната се развала на третия ден (разбира се ако я оставиме).
Сирене едно време купувахме Карабунар ама после го развалиха. Сега не знам какво да купя. Чета чета етикети и все не мога да избера. Сирене Крема Лактеа (мисля че така беше) си е добро. Пише сметанено.

# 141
 smile3511 Какво да купуваме вече. И аз избирам най-скъпото дано да са решили, че за толкова пари си заслужава да се постараят, ама не би..... Пък после няма да боледуваме и децата ни ще са здрави  ooooh!

# 142
  • На брега на реката
Добре, нека някой ме поправи, ако бъркам,но коя от големите търговски вериги си прави труда да ни информира относно млеката и сирената, по повод прословутия проблем с палмовото масло? Ей, Богу, аз тази табела още не съм я виждала нито веднъж.

# 143
  • София
Добре, нека някой ме поправи, ако бъркам,но коя от големите търговски вериги си прави труда да ни информира относно млеката и сирената, по повод прословутия проблем с палмовото масло? Ей, Богу, аз тази табела още не съм я виждала нито веднъж.
Аз само в Кауфланд съм я виждала и то под формата на стикер на който е изобразен слънчоглед.На него пише ...%,колко е процента на растителните мазнини,но в кварталните магазинчета и на други места не съм виждала подобни индикации.Мисля си,че номера беше докато имаше шумотевица и после всичко утихна,както винаги..............

# 144
  • София

Почти във всички вериги имат различен вид етикет, но са трудно забележими. Последния път в Била попитах една от служителките и тя ми ги показа. Друг е въпросът, че бяха толкова малко, че се съмнявам останалите да са само от краве мляко. Още повече, че показаното от БТВ скъпо сирене /от 12 лева мисля/ си беше с нормален етикет. Иначе и във Фантастико, и в Метро ги има различните етикети. По този повод забелязах, че абсолютно всички сладоледи, дори и най-скъпите италиански и гръцки са с растително масло!

# 145
  • На брега на реката
Аз всяка седмица минавам през Билла, какъв ще да е този етикет, че не го виждам? Имам лошия късмет,  лекарите да ми наложат да ограничавам консервантите, оцветителите и подобрителите по здравословни причини и по този повод все търся по-малкото зло, така да се каже, ама нищо такова не виждам в Билла. newsm78 Добре, че чета тук и благодарение на вас успявам да съм в час   bouquet  bouquet  bouquet

# 146
  • София
kloi, конкретно в Била-та, в която питах при вакумираните сирена на най-долния ред имаше сложена нещо като лента в бледожълт цвят под нормалните етикети. Но както вече казах имаше много малко видове на този рафт и не вярвам, че тези от горния ред нямат растителни мазнини. Просто това са тези, които и без това са обозначени на етикетите им и няма как да ги прикрият Laughing

# 147
За проблема с палмовото масло и въобще с растителните мазнини в сладоледи, сирена и кашкавали да поясня, че само по себе си в растителните мазнини няма нищо вредно, проблема е че се плаща за нещо, към което са прибавени растителни мазнини с ценова себестойност далеч по-ниска от предлагания продукт и клиентът е излъган освен с качеството на продукта и с неговата цена, тъй като например купувате сирене в което няма мляко и пр.

# 148
TAka като ви чета, оставам с впечатлението , че повечето некачествени продукти, на които сте попадали, са закпупени от Кауфланд и Фантастико, така ли е?

# 149
За проблема с палмовото масло и въобще с растителните мазнини в сладоледи, сирена и кашкавали да поясня, че само по себе си в растителните мазнини няма нищо вредно, проблема е че се плаща за нещо, към което са прибавени растителни мазнини с ценова себестойност далеч по-ниска от предлагания продукт и клиентът е излъган освен с качеството на продукта и с неговата цена, тъй като например купувате сирене в което няма мляко и пр.
Zahira™ , a какво е "растителни мазнини"?
Може да е маргарин, може да е един от 100-те вида олио, може да е....нещо което не съм се сетила...А! познай какво се крие под това име. При всички случаи не съм съгласна че е безвредно и то не само заради стойността на мазнината. Важно е как е обработена тази мазнина, с какво е комбинирана, какъв е прозиходът и...
Не мисля че трябва да гадаем под общи формулировки, а да пишат конкретно какво съдържа!
За сладолетите скоро разбрах че преди време само Дарко влагали някакво подобие на мляко, но нов собственик натискал да промени нещата с цел по- евтин продукт. Дори повечето изобщо не слагали и сухо мляко, а някакви пълнителни...сетете се какво е, че не го пише на етикетите. Wink Далеч съм от мисълта, че и по "нормалните държави" нещата с храните са по- различни. Всичко се е превърнало в бизнес, а и нали даваха потребителите им по новините- никой не чете етикет- гледа цената и буха в количката. Каквото търсенето- такова и предлагането.

Общи условия

Активация на акаунт