® E-bay - тема 24

• 50 560
  • 856
  •   1
Отговори
# 105
Зи   bouquet  bouquet  bouquet
Сега ще му сътворя 1 писъмце....  Mr. Green

# 106
Пишеш на продавача да ти впише по-ниска стойност и това е.Като е за чужбина едно 90% от американците се навиват без проблем  Simple Smile Естествено голяма част от тях си мислят,че сме туземци и се пробват с нереален шипинг до БГ ама с 2-3 писма в повечето случаи се оправят нещата.Искали са ми 90$ доставка за кецове , които струват 35 (5$вътрешен шипинг) - е как да стане?  Joy Имала страшни разходи за международните доставки...айде бе... Накрая направихме комбиниран шипинг за 100$ но за 4 чифта кецове с кутиите и една тениска.

Абе тези наистина се опитват да ни вземат за мезе! Онзи ден си харесах една фланелка в немския Ибей и питам продавача,колко ще ми струва доставката до България.
Щях да се гръмна като ми отговори- 22 евро!  Да не ми я слага в златен колет или какво?!  #Cussing out Веднага му препратих линка на немския DHL.  Пратка до Б-я до 2кг струва 8,90! Писах му, че е в правото си сам да избира доставчика, но че има и по-изгодни начини! Не исках да го овиквам, защото бях решила да си купя фланелката, което и направих-
за 2,50 евро Mr. Green , обаче посочих немски адрес!

Сега верно ще чакам бач време, докато някой се накани да си дойде до България, но да не съм луда да плащам толкова доставка! Laughing

Защо някой не направи немска Емпреса Blush Ето ви идея за бизнес! Мен ме мързи такова нещо!

Мене друго ми е чудно-защо едно поне 80% от немците не ползват ПейПал?  Thinking
Иначе такива , които се опитват да ни взимат за балъци има и в немския,американския и английския Ибей-факт.Някои се правят на тарикати , но често обявяват такъв шипинг за да си спестят част от таксите като продавачи към Ибей!
Купувала съм обувки за 5$ с доставка 90$ , като реалната им цена си беше около 100$ - е вярно в Бг бяха 350-400 ама това едва ли ще учуди някой... Така си спестяват пари , но по принцип Ибей не толерира такива търговци и може да се оплачеш на съпорта на Ибей..
Затова някои се правят на ударени като им дадеш линкове към официалните цени било то в ЮЕсПиЕс за Щатите , Роял Мейл за Англия или ДиЕйчЕл за Германия-те много добре знаят колко е доставката...просто някои го правят за да те видят дали си балък,някои да спестят от такси а като тази американката дето ми поиска 90$-и двете... Затова се почва после с нормалните оправдания-големите разходи за опаковка-бензини и т.н. ...все едно живеем по дъветата ние още и ядеме бананите...

# 107
  • у нас
ВАЖНО!!!!

МОЛЯ ЛУИЗА ПОПОВА ДА МИ ПИШЕ НА ЛИЧНИ !!!

# 108
Банковите преводи в Германия са безплатни. Ето затова не ползват Paypal.
А немска емпреса има. Просто ние не я знаем Simple Smile
Не ми се налага да купувам от там. Иначе ще намеря начин. Имах 2-ма човека, които пренасяха багаж. Но вече не знам къде им записах телефоните.
На който му трябва нека се поразрови из сайтовете на българи в Германия.

# 109
Момичета,имам следния проблем - днес ми пристигна тази детска играчка от Англия - но интересното е че ми бяха изпратени нещата само от втората малката снимка - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STR … item=260368011397 - нали никаде в описанието не пише че се продават само вторите неща - и какво да правя - да пиша ли на продавача ?
Писах на продавача и той ми отговори,че е изпратил и двете неща - между другото опаковката беше хартиен плик,който сякаш се беше скъсал допълнително беше облепван с тиксо - какво мога да направя сега или да се примиря,че няма да се как да се намерят? А и продавача може ли той да направи нещо ако са изчезнали в пощата и каква оценка да му поставя?

# 110
Момичета,имам следния проблем - днес ми пристигна тази детска играчка от Англия - но интересното е че ми бяха изпратени нещата само от втората малката снимка - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STR … item=260368011397 - нали никаде в описанието не пише че се продават само вторите неща - и какво да правя - да пиша ли на продавача ?
Писах на продавача и той ми отговори,че е изпратил и двете неща - между другото опаковката беше хартиен плик,който сякаш се беше скъсал допълнително беше облепван с тиксо - какво мога да направя сега или да се примиря,че няма да се как да се намерят? А и продавача може ли той да направи нещо ако са изчезнали в пощата и каква оценка да му поставя?

Това също може да се провери.
Питай продавача колко е тежала пратката при изпращането, тази информация даже мисля трябва да я има на самата пратка. Ако има разминаване в теглото със сегашното ОК, значи е откраднато, но ако няма, значи не липсва нищо, а продавачът нещо послъгва.

# 111
  • Станимака
Кажете, моля ви дали мога да поправя текста към оценката, защото копирах някаква глупост без дори да забележа ooooh!
newsm78

# 112
  • на пистата
Кажете, моля ви дали мога да поправя текста към оценката, защото копирах някаква глупост без дори да забележа ooooh!
newsm78
не

# 113

Питай продавача колко е тежала пратката при изпращането, тази информация даже мисля трябва да я има на самата пратка. Ако има разминаване в теглото със сегашното ОК, значи е откраднато, но ако няма, значи не липсва нищо, а продавачът нещо послъгва.
Сега разгледах етикетите на пратката и там където пише по принцип с какъв клас пристига /примерно А или B ми се е случвало досега/Сега пише 2PK - не знам какво означава ,на някой случвало ли му се е?- а теглото го пише ,колко е като е влезнало в бг.Сега ще му пиша да питам колко е било като го е изпратил.

# 114

Сега разгледах етикетите на пратката и там където пише по принцип с какъв клас пристига /примерно А или B ми се е случвало досега/Сега пише 2PK - не знам какво означава ,на някой случвало ли му се е?- а теглото го пише ,колко е като е влезнало в бг.Сега ще му пиша да питам колко е било като го е изпратил.
Вижте какво ми отговори - not sure as i sent the item in differnt package. i only charged you for 1 item. Че е го е изпратил в 2 пакета ли?А аз всъщност съм получила само единия?Дано да дойде и другия тогава....

# 115
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен казва, че ти е взел пари за един пакет и май всичко е в един общ пакет.

# 116
Напротив. Казва й, че й е изпратил нещата в два пакета, но й е взел пари само за един.

# 117
  • varna
и на края май ще излезе че е забравил да прати 2я пакет Wink
п.п. дано да се получи де Peace

# 118
Моля да ме посетите с линк за чанти - имаше няколко м-на  Thinking

# 119
Моля да ме посетите с линк за чанти - имаше няколко м-на  Thinking
Какви чанти искаш - марка, модел, цена??

Общи условия

Активация на акаунт