Май 2005- Тема 124

• 13 290
  • 273
  •   1
Отговори
# 240
Феъри, аз за светлолилавото имах предвид по-скоро това тук, ако хипотетично предположим, че цветът на секцийката е по-червеникав, т.е. череша(в случая не е точно така, но да си представим). Пак ще се получи според мен Peace

# 241
Ау тази стая лилавата е уникална!

# 242
В духа на миналоседмичната тема за недаването на антибиотици, дайте ми съвет какво да я правя Михаела. От онзи ден през нощта е с температура, не висока 37.5-38, сутринта й гледах гърлото - леко червено, преди малко го погледнах отново - цялото е в налепи.  Rolling Eyes Обадих се на лекарката, понеже в момента ми е трудно с двете деца да се добера до кабинета, обясних й ситуацията, тя й изписа антибиотик. Да, обаче това ще й е третия в рамките на 2-3 месеца, както досега почти не беше пила. Питах не може ли без, тя ми каза, че щели да се увредят останалите органи Confused И аз сега не знам какво да правя. А нямам никаква идея как да третирам сливиците на малко дете, нито от смучещите смея да й дам, нито знам какво друго. Купих й днес прополис спрей, ама само той едва ли ще помогне. Затова се надявам на вас за идеи. Confused

# 243
Феъри, така по телефона не става при налепи. Трябва да ги погледне лекар, защото при херпангина, каквато Теа прави нон стоп, също има налепи, а тогава е абсолютно противопоказно да се дават АБ. Спроед мен - пръскай Тантум Верде и мажи с Дактарин, докато не я погледне лекар. Защото ако дадеш АБ и е херпангина - ситуацията ще излезе извън контрол. Освен това, херпангината е тип гъбична инфекция, може тъкмо тя да е резултат от предишните АБ. Тя протича с не висока Т - до 38 ми е вдигала Теа. Но непременно трябва да я види лекар, с две думи.

Аз днес дадох стерилна урина. Не знам взех ли я правилно - като стана, измих я само с водичка, пишна малко, след което пишна в бурканчето. Помня, че май така трябваше.

Освен това след като ми махнаха конците, от 2 дни насам ме боли нощем. Отидох днес на зъболекар и имат съмнение за втори зъб под същия блок коронки, под който оперираха. Снимах се днес, утре ще видим. Иде ми да се гръмна. Не ситиа, че се съсипах от упойки и болки, ами се и разорих.... Дано е някаква остатъчна болка.

# 244
Феъри, да кажа, че бледо лилавото или сиво-лилавото ми допада в комбинация с тъмно дърво Peace
За Миша: прополисовият спрей е чудесно начало, обаче тая не висока, няколкодневна  Т би ме притеснила. За гнойна ангина не си правя експерименти. Иначе за вирус не давам антибиотик, докато не се насложи нещо бактериално Confused

Августа, аз съм доста по правилата, почти Laughing

# 245
Мартеа, не се бях сетила за варианта с херпангината, макар че на мен ми приличат на най-обикновени налепи Confused Аз така или иначе  в мен нямам антибиотик, така че ще изчакам мъжа ми довечера и той да я погледне, ако е херпангина ще я разпознае. 
Катка, тя температурата е реално от малко повече от 48 часа, аз на температурата почвам да се притеснявам след третия ден обикновено Laughing
Ще чакам засега. Благодаря ви Simple Smile

Edit: Говорих сега с мъжа ми, това, което ме успокои, е че и той не е много навит да даваме антибиотика, аз се опасявах, че ще настоява. Каза, че ще я мажем с нишадър, как ще я уговори за тая операция не знам, но смятам да съм в другата стая, докато трае Laughing

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 18:06 от Fairy

# 246
  • София

Каза, че ще я мажем с нишадър, как ще я уговори за тая операция не знам, но смятам да съм в другата стая, докато трае Laughing

Laughing hahaha

# 247
Феъри, аз още миналата седмица разбрах, че при дете ще е много по-трудно да се оправи ситуацията без АБ. Сега, аз ще кажа моите впечатления, но не те ангажирам, вие ще решите какво да правите след консултация с лекар.
Аз мисля, че при такава температура вирусното е преминало и налепите са остатък от болестта, а не нова болест. Затова намазването на гърлото с нишадър е прекрасна идея, а ето и потвърждението . Аз мисля, че като се отстранят налепите и после се пръска Тантум верде, пие се чайче и се поддържа нормалната противовирусна терапия (вкарайте и моите бонбонки в действие-резенчета лимон с мед ммм) детето ще се оправи без АБ.
Да не забравим и компресите. Д-р Михайлов препоръчва компрес с извара, аз правих с белтък и пудра захар, освен това пих и клеева тинктура.
Мартеа ти е обяснила за херпангината, само да добавя, че доколкото четох, ако е херпангина трябва да има и мехури по сливиците. Само да попитам последно: налепи ли имате или стегнати бели точки, като тапички?

# 248
Такаммм, да докладвам Laughing
Мъжът ми се появи на вратата с една торба лекарства - хомеопатични Shocked Уби ме, щом и той опря до хомеопатията, традиционната медицина не ще да върви на добре, да знаете hahaha
Та, говорил с една негова пациентка, хомеопатка, тя му дала коластра и две хомеопатични - едно за покачване на температурата, а другото - имуностимулиращо. Почнахме да ги даваме, а току-що приключи махането на налепите с нишадър.
Миша е много въодушевена по принцип от прегледите със сонда, огледалце и пинсета и мъжът ми редовно я "преглежда" с тях, та като й казахме, че ще трепаме гадини, тя почти изпадна във възторг. Joy Сега около половината сливици са чисти, между другото оказа се, че има сигурно 20-тина налепа по тях. Утре сутринта ще махне и другата половина.
Миша припка наоколо щастлива в момента и не дава вид на болна.
Августа, налепи са според мъжа ми, не тапи, със сигурност не е херпангина, той каза, че при херпангина има херпеси не само по сливиците, но и наоколо, а и венците също страдат.

Много съм ви благодарна, някак си като знам, че не съм сама луда и ми е по-леко Laughing Laughing
И странно, но изпитвам едно особено вълнение от възможността да се справи детето без антибиотик.   Peace

# 249
Такаммм, да докладвам Laughing
Мъжът ми се появи на вратата с една торба лекарства - хомеопатични Shocked Уби ме, щом и той опря до хомеопатията, традиционната медицина не ще да върви на добре, да знаете hahaha
Та, говорил с една негова пациентка, хомеопатка, тя му дала коластра и две хомеопатични - едно за покачване на температурата, а другото - имуностимулиращо. Почнахме да ги даваме, а току-що приключи махането на налепите с нишадър.
Миша е много въодушевена по принцип от прегледите със сонда, огледалце и пинсета и мъжът ми редовно я "преглежда" с тях, та като й казахме, че ще трепаме гадини, тя почти изпадна във възторг. Joy Сега около половината сливици са чисти, между другото оказа се, че има сигурно 20-тина налепа по тях. Утре сутринта ще махне и другата половина.
Миша припка наоколо щастлива в момента и не дава вид на болна.
Августа, налепи са според мъжа ми, не тапи, със сигурност не е херпангина, той каза, че при херпангина има херпеси не само по сливиците, но и наоколо, а и венците също страдат.

Много съм ви благодарна, някак си като знам, че не съм сама луда и ми е по-леко Laughing Laughing
И странно, но изпитвам едно особено вълнение от възможността да се справи детето без антибиотик.   Peace
Добре дошла в отбора  Hug Само да знаеш живот и здраве като успееш да я преодолееш без АБ какво ще изпиташ ...  Heart Eyes
Само да отбележа за хомеопатичните, че ако са класически, а не боаронски, трябва да са по едно  Peace
Нацелувай Миша от нас, ние знаем, че ще се справите. А това, че мъжът ти търси алтернативните методи само потвърждава, че е добър лекар  Peace

Мартеа, аз мисля, че е остатъчна болка, надявам се да е така  Hug Правилно си я взела урината, не бери кахър. И аз много малко пишках, между другото, ама и малко вода пиех, и сега и сега ако не се сетя да се налея, ще забравя да пия вода. И пак пишкам по малко, като съм на път и по цели денонощия съм издържала без да отида до тоалетна Blush
Кофти период е това, поеми дълбоко въздух и задръж, опитай се да мислиш позитивно и по-бързо ще отмине  Hug Дай си малко кураж, много мина, малко остана  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 22:34 от Avgusta

# 250
Здравейте, момичета  Hug
Попаднах на нещо много красиво и истинско и реших да ви го споделя:
Разговор с моя син на 18-тия му рожден ден

Седни по-близо и не крий от мен
цигарата си с пръстите несръчни
Ти ставаш вече мъж от този ден
и моят път от твоя се отлъчва.
Знам, чакаш радост да ти подаря,
та леки да са първите ти крачки.
Не ще му кажеш днес „благодаря”.
Подаръкът сега не е играчка.
С какво да те зарадвам, сине мой?
И днес денят е труден като вчера.
Все още има в песните ни вой.
Все още във живота има черно.
Сирени още вият и смъртта
след самолетните ята се влачи.
Все още има гладни по света
и някъде сираци още плачат.
По пътищата злобата седи
и завистта във локвите се стича.
Разкаляната алчност още бди.
Пази се, сине, дяволски привлича.
Охолството ограбва мъдростта
и с подлости убива добрината.
Отровена, загива верността
към хората, създали топлината.
Не в пътя лек ще срещнеш радостта,
а в пътища, които сам изграждаш.
Знам, скъпа е на всеки младостта,
но щастието в болката се ражда.
Аз пътищата си преминах пеш –
все срещу ветровете, без да мигна.
Съдбата ми крещеше: „Ще се спреш”.
Помогнаха ми хората да стигна.
Недей гази в калта за „много хляб”.
Човек и с малък къшей се наяжда.
Недей да коленичиш като слаб
пред всяка локва в страшната си жажда.
Ще бъдеш, синко, истински щастлив,
когато спреш, задъхан от умора.
И бързай, вечно няма да си жив.
Животът се живее между хора.
Стани човек от огън и от плът.
Не стой, където въздухът те души.
От стъпките в неравния си път
сам ехото да можеш да послушаш.
До плач да стигнат мъжките очи,
дори сърцето младо да изстине,
върви така, че диря да личи,
по дирите ти други да преминат.
Румяна Илиева

# 251
Взех детегледачка за Ники-ще идва 1 пат в седмицата ,че ми идва нанагорно.Едно момиче братовчедка на един приател,много сам доволна,Ники много я хареса!

# 252
  • София
Взех детегледачка за Ники-ще идва 1 пат в седмицата ,че ми идва нанагорно.Едно момиче братовчедка на един приател,много сам доволна,Ники много я хареса!

Изчакай няколко седмици да видиш дали наистина ще си доволна - Стискам палци, че въпроса с детегледачките е сложен.

Ние с нашата ще се разделяме  Sad, поне за известно време де, докaто не се появи Н2. Преместиха се да живеят чак в Надежда, в същото време аз след седмица ще започна да си работя от вкъщи и е нелепо тя да се разкарва от Надежда, а аз да съм на 1 мин от градината. Та така. Хубавото е, че ще гледа детето на една приятелка и то само до 17ч., така че в случаите когато се налага, ще можем да я викаме. На Ема и е мъчно за нея, ама кво да се прави. Ще видим как ще е занапред, може пък пак да си я върнем.

Този уикенд имам доста работа - един голям проект и апартамента за чистене - в неделя ще превозим мебелите от Пловдив и искам преди да ги вкараме да е изчистено.

Ето малко снимки от нас.

# 253
Гуш, много хубави снимки. Успех до финала на нанасянето, стискам палци  Hug
Момичета, не мога да се сдържа да не ви направя искрени комплименти за начина, по който си обличате момиченцата.
Като гледах Ема колко стилно е облечена, с това шалче небрежно около вратлето, с панталончето и сакото-истинска млада дама Heart Eyes, се сетих за Ава, с нейното сакенце, фишуто, грижливо завързано около вратлето, полата на волани и диадемката  Heart Eyes, за Ели на Мери с нейната прекрасна кафява рокля Heart Eyes, Маги на Адри и нейната люлякова барета, Миша си я спомням с една бяла жилетка Heart Eyes Никол на Ками каква беше сладка на тържеството  Heart Eyes, а Теа на Мартея ми е останала в главата с една пола на воланчета още като проходи  Heart Eyes...извинявам се, ако пропускам някое прелестно момиченце Blush
Сигурна съм, че няма да сгреша, ако кажа, че в нашата тема са не само най-прекрасните млади дами, но и най-стилно облечените  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Поне за мен е така, без да имам претенции, че съм моден експерт. Но на фона на вълната от бонбонено розово дължа едно "браво" на всички майчета, които успяват да намерят верния тон, защото е важно отсега да създаваме чувство за стил и естетика в децата си  Flutter
Ками, успех с детегледачката  Peace

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 21:09 от Avgusta

# 254
  • София
Avgusta, ще дам на майка ми да те прочете - тя все казва, че обличам Ема като момче.  Mr. Green

а шалчето е мое пъъък, наложи се да и го сложа, защото деколтето на пуловера и беше дълбоко и стоеше разголена, та квото имах под ръка, вързах.

Общи условия

Активация на акаунт