Отговори
# 165
Татяна, не знам точно на колко годинки сте, ама според мен това е пуберитета.. И моята ги прави тези номера от 1-годишна.  ConfusedСкьсала сьм се какво ли не да правя и вече разбрах, че нищо не помага като не е на кеф. Инат си е и това е. Овен. Каквото аз кажа, тя обратното.  box Остави я да се потрьшка. Ще й мине. Като не й обрьщаш внимание ще й мине по-бьрзо желанието да прави номера. Пьк като не иска да спи ще я сложиш довечера по-рано и здраве да е. Удари му по едно да ти мине Wink Hug

# 166
Мерси, моми4ета, zа подкрепата  Hug  Бубе, приятелката ми каzа съЩото, със сина си нямала такива проблеми, но със Щерката пък да. Явно е женска 4ерта  Laughing

Ива, Милена е то4но колкото твоята дъЩеря, 2 седмици раzлика имат. Овен  ooooh!

# 167
ха мерхаба.
татянски, разгеле. аз мислех, че само моето чудовище е такова. мъж ми има по тялото и лицето следи, все едно гледаме котка. аз нямам, защото съм лошото ченге Mr. Green
пубертет или просто фаза, не знам какво е, ама е невъзможна. иде ми да я хвана за вратлето и бой по дупарата. обачче доста отдавна се отказах от тези занимания. пляскането по ръцете не носи никакви ползи.
не иска да се облича, не иска да се съблича. сега вече казва ясно найн, найн, найн, придружено от красноречив жест с пръст.
спасява я само това, че е във фаза целувателност. мине не мине, пристига и удря една звучна целувка, като преди това си е налгасила лицето, което ще целува с двете ръчички в удобна за нея позиция. следва гуш и дружеско потупване по рамото от нейна страна.

за спането хич няма да отварям дума. не знам какво е, трагедия или сага...........ние с вечерното имаме по-голям проблем.

така че, по-добре удари едно. никога не е рано Peace

повърнах се от задачите.
ми, сравнението е в полза на германците, обаче пък всички бяха много любезни. в задушевен разговор в градината на консулството направих другарска забележка относно липсата на информационна систематика или система за информация Mr. Green за простолюдието-ерго за таквиз кат мен. почти се српиятелихме, аз си пушех цигарата и си беседвахме.

щото цял ден вчера изгубих да разбера кога аджеба бачкат и къде мога да заверя един свой подпис върху декларация. ма те хората не бачкат, а работят............и или не вдигат телефоните, или не са цущендиг.
ще речеш, че там тълпи се събират. разговярах с една много тъжна сътрудничка в посолството него ден. след едно тъжно-даааааааааааааааааа, при което аз реших, че по погрешка съм набрала телефон в българия, последва - даа, кажете.
викам си, явно изкуквам и набирам грешно някакъв домашен телефон на служител от консулството. а то консулството било.

след порядъчно заекване от моя страна попитах дали съм свързана с консулството и жената тъжно ми отговори, че да, обаче на службата за справки е изтекло времето, а тя има работа и трябва да я върши.
коога госпожо да свърша моята работа.......
ми, жал ми стана. горката жена.

боязливо я попитах дали все пак може да ми каже, кога мога да заверя един подпис, а тя облекчено ме упъти. демек, всеки ден, когато консулството работи..........и ми затвори телефона.
обаче аз съм хитра и чрез шпиони разбрах кога работи. щото направо шпиони си трябват. е, освен ако не отидеш на място сутринта, а аз по ранното ставане не си падам. или въобще не отидеш на място, за да научиш работното време с клиенти.

е, отидох, заверих. заверката беше на подпис, обаче падна голямо четене на декларацията. щото малко странна си пада. последва кратка размяна на служебни мнения, мислене, пак питане, и с не сто процентово убеждение получих заветния печат, после попочаках да отиде служител до съседната сграда и консулА да подпише.   питам се, дали ако исках да ми заверят подпис под декларация, в която се казва, че декларирам, че съм пълен идиот или извънземна, ще го направят........

има няма, чаках един час. за сметка на това се забавлявах обаче страхотно.

в интернет има много обширна информация за нашето консулство в мюнхен. дайте на чичко гугъл питанка и ще видите Mr. Green
предполагам, всичко това се случи, щото съм проста. ма и аз съм хора бееееееееееееееее.

с немците беше скука. давам на чичко гугъл апостил бавария, той дава цущендиг. обаждам се там, те ми дават телефонене номер. обаждам се на телефонния номер, казвам откъде е съдебното решение, те ми дават друг номер, обаждам се там, питат ме по пощата ли искам или с термин, правят ми термин. отивам, давам, чакам 10 минути в приятно помещение с масичка, идва служителката, дава ми документите и платежно нареждане за разходите и това беше. пълна скука.

фацит
навсякъде беше приятно. друго щеше да е, ако ми се налагаше да ходя на работа, или да влача дете със себе си.

надявам се да съм била изчерпателна bowuu

впрочем, станах заместник настойник на немското дете. демек, ако Мария се гътне, съм на далавера Mr. Green без много напън ще се обебя пак hahaha

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 17:34 от matakosmata

# 168
Ива, Татяна, Божидар ми е овен също - много са си добри овнетата, за мен Калина - скорпиончето е по-страшна.

# 169
  • в сърцето на един мъж...
Татяна, моя има такива кризи с лягането и моленето да легне трае около /средно/ час и половина и два #Cussing out Така че съм наясно какво ти се пече на д-то. Ужасно е, само че или с много търпение, или с игнор, или я оставяте до пълно изтощение. При нас ако не спи, също е ужасен, тръшка се, реве, през нощта бълнува, става, реве, говори - изобщо и ние не спим. Така че правя се на маймуна и се опитвам да го накарам да заспи в рамките на 1 час от началото на моленето до края със заспиването.

# 170
Май децата на 3 год. са повечето така, както Татяна описва дъщеричката си. Племенничката на мъжа ми и тя е 3 и нещо, като не и се угоди си хапе ръката до синьо Shocked

Мато, много добре си го описала. Направо си го представих. Била съм често в Мюнхенското посолство ooooh!

Пораснали сме. И наш Петерле е овне. След месец ще стане на годинка Heart Eyes

Няма вече сърненца Sad Двора е пра3ен, портите ра3творени и на мен ми е някак пра3но и тъжно. Виждахме ги от терасата ни. Сутрин си правиха гимнастика...

# 171
  • Deutschland
Здравейте мами от Германия.Ние със съпруга ми сме от скоро в Германия.Имам едино нещо което много ме притеснява и и скам да ви попитам вас тук в отчетната ви темичка а не да отварям нова.Надявам се да не ми се присмеете.Наистина сме новички и ни е малко трудно.А и сега съм бременна и нещата допълнително се поусложниха.Доскоро бяхме в Италия и сме свикнали с техния манталитет и език.Такааа,та въпроса ми е: Ако аз съм на трудов договор на 400 евро  мога ли да си направя Krankenversicherung но държавна а не private .Mъжът ми е Selbständig  може само Private Krankenversicherung да си направи и ще бъде осигурен само той.И аз ако мога да си направя държавна Кrankenversicherung ще бъде ли и мъжът ми застрахован с нея.
Ох, дано да съм олучила мястото където да питам и дано сте ми разбрали въпроса.Май малко объркано го зададох. Blush
Благодаря ви предварително   bouquet

# 172
олучи. :hahahа
така, аз казвам квот знам. един да работи, но ангещелт, стига да е пфлихтферсихерт, после цялото семейство е също застраховано.
ужасно, но факт.

семейството обаче не включва на бабата вуйната, а само мъж, жена и деца.
ако примерно ханс има жена пелагия от булгаристан, която довежда 2 свои деца от предишни бракове, а ханс има две от други бракове,
то всички деца са застраховани еднаквоо, при условие, че ханс се е оженил за пелагия.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 19:28 от matakosmata

# 173
По въпроса на диваненце не съм компетентна, но тук е правилното място  Wink.

А сега за успокоение на Татяна (че не е сама в мъката със следобедния сън  Tired) да кажа за моята девойка. От както махнах 2 от решетките на леглото и (преди около месец, че започна да ги прескача и ме хвана страх да не се потроши) се простих със следобедния сън  Sad. Не че преди лягаше доброволно, но я оставях в леглото и след 30 минутно пищяне заспиваше  ooooh!.
Сега ако е в количката по обяд или в колата заспива, иначе никакъв шанс. За сметка на това лесно я уговарям за вечерния сън. До 10 мин е преоблечена, зъбите измити, плюшковците гушнати, музиката свири (детски песни) и хоп в леглото. За броени минути е заспала.
Не съм забелязала да е по-кротка след следобеден сън - прави истерични сцени по всяко време без да подбира място и зрители  Confused.

Въоръжи се с търпение - дано скоро периода отмине.

Перле,
поне снимките ви останаха  Sad.

# 174
Диваненце, мъжът ти с каква zастраховка е? Ако е с държавна и ти можеШ да си семейно_zастрахована към него, с твоите 400 евро минаваШ оЩе между капките. Ако той е с приват, а ти не искаШ такава, Ще трябва да си направиШ доброволна държавна, не zнам колко струва, трябва да питаШ в иzбраната каса. Ако ти си с държавна, а мъжът ти има доходи по_големи от 400 евро, не може да се zастрахова и той към теб, а трябва да си има отделно. Долу_горе това е в обЩи линии, ако съм объркала неЩо моля някой да ме поправи...

# 175
  • Немция
Горките сърнички ! Напълниха си фризерите със сърнешко... Confused

Мате, сполучливо статистическо описание си направила! Peace

Зима, много хора са с анемия през предпролетния период, не е нещо тревожно. Сещам се , че преди време и на мен ми бяха открили сравнително нисък хемоглобин, беше пак края на зимата и ми предписаха да пия фолиева киселина в комбинация с витамини от групата Б.

Ние днес в Дезита си спретнахме среща- ще питате сигурно за снимки. Такива нямаме, но пък взаимно се харесахме Wink и може да повторим някой ден отново. Да не пропусна отзив за днешното хубаво време при нас, което направи срещата ни още по-приятна. Flutter

# 176
Поведението на Милена е съвсем в реда на нещата. Тя е вече тригодишна, окончателно е скъсала с бебешкия си живот. Раzбира, че може да променя нещата и опитва да го прави. Спането следобед е сред тях. Опитват се да се налагат, стават раzдраzнителни, особенно в късния следобед когато са уморени. Иzберете уютно място и когато е нервна и плаче трябва да отива там zа да се успокои. На анди мястото zа успокоение бе леглото му и понякога zаспиваше. С тръгването на ДГ детето може да стане и по любвовилно не е zадължително да е само агресивно.

# 177
divanence мъжът ти щом е Selbständig може да е само с частна застраховка. Към теб може да е застрахован само ако ти работиш, а той не. Също когато живот и здраве се роди бебето, ако той има повече приходи от теб, ще трябва и то да е с частна застраховка. Не знам като си на 400 евро каква застрховка трябва. Обаче си мисля, че и ти нямаш право на доброволна, а трябва да си частно, или ако си назначена на постояна работа държавно застрахована. Защото ако имаше право на доброволна държаван си мисля, че всички половинки на частно застрахованите мъже щаха да са с проброволна дръжавна (защото е по-евтина), а то не е така.

МАте  сто пъти се каних да ти казвам за аопстила и все забравям. Ако беше питала можех и рботното време да ти кажа на консолството. Аз пък като се обаждах там по телефона говорих с някаква много мила и готова да помогне женица и чак ме изненада приятно  Shocked и си викам, гледй как българската бюрокрция в чужбина са я превъзпитали. Явно е било моментно. Важното е, че си свършила работата  Peace

# 178
  • Deutschland
Biba Sparrow  мъжа ми все още няма застраховка.Ние сме от 4 месец а тук.Той все още кара с БГ застраховката(здравната европейска карта).Аз раотя при една баба.Правя и компания.Като разбрахме,че съм бременна мислехме да си отида в БГ за изследвания и после за раждане защото не сме застраховани а и тук няма да получавам никакви детски.Като казах на снахата на бабата за моето положение и за плановете ми тя предложи да ми извади разрешително за работа да ме назначи на договор за да мога да се застраховам мен и бъдещето ни детенце.Но тъй като имах глупоста да не се регистрирам адресно още при пристигането ми сега трябва да чакам до юни месец докато ми се оправят всички документи.Чакам 3 месеца да минат от регистрацията ми и после 1 месец докато излезе разрешителното ми за работа.Та до юни ще съм си така.Само ме притеснява това,че тя каза че ще ме назначат на 400 евро а аз не съм сигурна дали ще мога да се застраховам така.Не искам частно да се осигурявам,защото тя няма да включва детенце после.Много ме е яд,че съм зле със немския и не мога да се разтърся из гугъл или да се информирам в самите институции.Затова се обърнах към вас.Ако някой знае да ми каже.Имам токова въпроси но ме е страх да не ви досадя.
Засега си плащам на частно прегледите,но незнам докога ще издържим.

Ясно,значи мъжа няма да може.Здраве да е.

# 179
mnbvcx, на една колежка ú правиха в 14 седмица. Роди си здраво и пухкаво бебче. При амниоцентеза специалистът е винаги от огромно значение. Успех!

Все някакво успокоение е, че при някой е минало нормално толкова рано.  Много ти благодаря!

Ако питаш zа Германия амнио се прави след 14_та седмица, но може и по късно примерно в 16_та или в 22_та. Счита се, че след 14_та седмица има достатъчно околоплодни течнсти.

Зима, как ще лекувате жлъчката? Добре, че все пак си се решила да отидеш на лекар. Това с русото и жлъчката от вас го научих Wink
Тоничка, да ти е zдрав съпруга (и той от рибешката zодия)

Общи условия

Активация на акаунт