ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 76 860
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 90
  • София

най-добре е да се обиколят "мечатните ДГ" и да се проверят конкретните критерии на директорките

След като бъдат приети такива, в 7 дневен срок, ще бъдат публикувани в сайта на кг.софия.бг...
Не,че е лошо да се наобиколят мечтаните ДГ, но...и по интернет могат да се видят и съпоставят конкретните критерии...
а'йде бе Stop ахааа друго си е да ги по обиколиш Mr. Green не е едно и също Grinning

# 91
  • София
Тоест , ако единият има , а другият не / както е в моя случай /  , какво ? оставаме без двете точки ли ?
И това не ти се вижда редно?

Щурчо,
много и разнообразни критерии имаше в предишните варианти. Такива ще има, когато има много хора с много и различен брой точки. Когато говорим за макс.сбор напр от рода на 100 точки. Обаче Сирма защо да плащат за математически анализи...просто отхвърлиха варианта с многото точки още в началото. Така щеше да има огромен брой семейства с "различно решен тест" с много точкова разлика. И нямаше да се стига до портите на корупцията.

Не ме разбирайте погрешно. Не искам брат/сестра да са основно предимство. Ако има семейство, което по други параграфи е по-нуждаещо се- нека то да влезне. Но нека всичко да е на масата, а не под нея. Как така всяка директорка ще има собствени правила..какво е това нещо?!? Да не е частна ясла, лично нейна??

Но, ето, всички деца имат равен старт от 7 точки Simple Smile Трябва да се радваме Simple Smile

# 92
Е добре де , тоест днес си правя адрсна регистрация и готово , така ли ? Няма ли да има все пак някакъв контрол от кога все пак е тази регистрация , защото дет се вика от утре може София да стане с 500 000 жители повече ?

# 93
нали няма да кандидатствамен на ново с ноеите ктитерий.Надявам се да си  чакаме прост както до сега>>>???

# 94
А на коя дата е крайното класиране в системата, че не го намерих в правилника? и колко класирания ще има?..от кога започват?..

Ама много бързо пишете и въпроса ми остана супер назад  Laughing Blush Пропуснала съм това с датите на класиранията...

# 95
  • София
Е добре де , тоест днес си правя адрсна регистрация и готово , така ли ? Няма ли да има все пак някакъв контрол от кога все пак е тази регистрация , защото дет се вика от утре може София да стане с 500 000 жители повече ?

Точно това е целта.
Няма да има контрол- отиваш и се пишеш в Сф. Може и да не е постоянен адрес, а настоящ, т.е. временен

# 96
............

..............
Но, ето, всички деца имат равен старт от 7 точки Simple Smile Трябва да се радваме Simple Smile
Те май това целяха умишлено....... hahaha hahaha hahaha
Все пак 3 месеца го мъдриха този критерии......я моля ви не дейте да омаловажавате труда на хората.....

# 97
  • София
Да, досетих се, че вероятно е отпаднало. Ами тогава на питащата безработна мама не и остава нищо друго, освен някой да я назначи фиктивно на работа.
Боже, докъде се докарахме заради едни градини!!! #Crazy

# 98
нали няма да кандидатствамен на ново с ноеите ктитерий.Надявам се да си  чакаме прост както до сега>>>???
Зависи за коя група ще кандидатствате, Орхидея. Ако е за ясла или 1-ва градинска в ЦДГ ще сте по новите критерии.

# 99
ММ надявам се да е така от 30 г.живея на този адрес,а жена ми в съседния блок,просто човешко ще е да ме хване яд ако някой който е в квартала от една година се класира.

# 100
Зависи за коя група ще кандидатствате, Орхидея. Ако е за ясла или 1-ва градинска ще сте по новите критерии.
да кандидатствала съм в 2 ясленски и 1 цдг сега  съм там стои някой си номер искаш да кажеш че наново трябва да подновявам ли       

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:03 от [x]DIVA_ORHIDEQ

# 101
На 12.03.2009 г. Столичният общински съвет прие Правила за приемане на деца в общинските обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община (Доклад вх. № 93-00-67/27.02.2009 г.).

Текстът на предложението от доклада може да бъде прочетен тук:

http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr5

Внимание! Решението на СОС още не е обнародвано. Това би трябвало да стане до седмица. Текстът на решението на СОС има малки разлики от текста на предложението, но тези разлики не променят същината на предложението.

Идната седмица предстои среща на всички директори на детски градини, на която ще бъдат уточнени допълнителните критерии за прием. Ще бъде уточнен списък от допълнителни критерии (които трябва да бъдат одобрени от Дирекция „Образование”), от които отделните детски градини ще изберат. Родителите ще бъдат информирани кои от допълнителните критерии важат за всяка градина, в която кандидатстват. Възможно е да се стигне до еднакви допълнителни критерии за всички градини – зависи от решенията на педагогическите съвети. Допълнителни критерии биха могли да бъдат: брат/сестра в същата детска градина, район на местоживеене и др.

Допълнителните критерии трябва да позволяват класиране чрез системата, затова те трябва да бъдат одобрени от Дирекция „Образование”. Всички деца ще бъдат класирани чрез единствено чрез ИСОДГ – това е изискване на новите правила, приети от СОС.

Допълнителните критерии ще бъдат публикувани след срещите идната седмица.

Регламент с уточнение на целия процес и конкретизация на правилата за прием също ще бъде публикуван. Този документ – подобен на пълния проект за регламент от работната група – ще е публичен, но ще е главно за служебни цели. Не е необходимо родителите да познават детайлния регламент, за да участват успешно в процеса на прием.

Ще бъде публикувано и Ръководство за родители, в което ще са описани конкретните действия и използване на ИСОДГ за всяка стъпка от процеса на прием.

Датите за обявяване на свободните места и класиранията ще бъдат обявени до една седмица от Дирекция „Образования”.

Екип на ИСОДГ

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:08 от kg.sofia.bg

# 102
  • София

Точно това е целта.
Няма да има контрол- отиваш и се пишеш в Сф. Може и да не е постоянен адрес, а настоящ, т.е. временен
ех... колко го "дъвках в миналите теми" това , че постоянен и настоящ адрес са две различни неща , но тогава малко ме чуха , а'ре сега много здраве Laughing

# 103
Зависи за коя група ще кандидатствате, Орхидея. Ако е за ясла или 1-ва градинска ще сте по новите критерии.
да кандидатствала съм в 2 ясленски и 1 цдг сега  съм там стои някой си номер искаш да кажеш че наново трябва да подновявам ли
Не е съвсем ясно, но при всеки случай опашката на която си ще се пренареди по новите критерии. От Сирма ще има включване, надявам се, както обещаха с разяснения. Най-вероятно и в профила на детето ще добавяш някакви неща.

# 104
Не ме разбирайте погрешно. Не искам брат/сестра да са основно предимство. Ако има семейство, което по други параграфи е по-нуждаещо се- нека то да влезне. Но нека всичко да е на масата, а не под нея. Как така всяка директорка ще има собствени правила..какво е това нещо?!? Да не е частна ясла, лично нейна??

Искаш, или не...ще е основно  Mr. Green ..убедена съм,че във всички ДГ ще е първото и с най-голяма тежест...(понеже другите социални критерии вече са точкувани..)
Породените също ще са сред критериите на повечето ДГ...
Близост до дома или до офиса...вероятно също..(а може би и двете поотделно)- Едва ли ще се стигне до мерене на разстояния, но..примерно на обхват до 15 минути пеш...звучи разумно... Simple SmileSimple SmileSimple Smile ( а може да сложат граници на определени карета: Между улици.......и...и...)
Дете посещавло частна ДГ може да е също критерий..

В момента не се сещам какво друго може да се сложи като критерий, но...знае ли човек..

........
Всяка директорка не, но..ПС са всички работещи в ДГ..и е редно да имат право да взимат някакви решения..
Нека не забравяме,че до миналата година, всички решения изцяло се взимаха от тях и те решаваха дали и кой да е с предимство според собствената си съвест..Сега ще е същото, но..след като го напишат веднъж, господата от Сирма ще класирват децата...чрез системата..

Общи условия

Активация на акаунт