ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 76 797
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 555
  • софия
Искам да попитам г-н Джонев 2 неща и ще са радвам да прочета отговорите:
- По какъв начин резултати& … 72;та ще се отразят при изготвянето и одобрението на допълнителните критерии от дирекция "Образование"? Ще имат ли те (резултатите от анкетата) някакъв смисъл или ще е поредното отчитане на мнение (разбирай някаква работа), с което после да се оправдават от Общината?
- Кога реално ще можем да влезем и кандидатстваме през системата по новия регламент (имайки предвид, че следващата седмица ще се одобряват допълнителни критерии на ПС на отделните ДЗ, технологично време за писане и тестване на новите функционалности на системата и т.н.)?

Старая се да следя темата и се надявам, не питам нещо, на което вече е отговаряно.

# 556
  • София
Да си кажа и аз за опашките...според мен тогава родителите които сами си отглеждат децата или половинките им пътуват често камандировки и няма кой да им помага ще са дескриминирани, защото те с децата ли ще спят пред градините или ще ги оставят сами вкъщи. А както вече споменах в предните постове има много семейства в които и двамата родители не са от София и те пред повече от една градина няма как да се подредят, а баш софиянци които имат тук и баби и дядовци могат да застанат семейно пред 5-6 и повече градини. Това си е факт.

# 557
Не - на физическите опашки, НО при положение, че се даде гаранция, че интернет системата няма да се срине! Мисля, че при фала, който се случи миналата година, беше по-справедливо да се нулира цялото кандидатстване. В този случай, по-честно е да се "вреди" дете на родител, който е спал пред ДЗ, отколкото кандидатура, пусната от Нова Зеландия, например... 
Честно казано, дано не съм пророк, но има ли времево значение за електронното кандидатстване, нещата ще се повторят.

# 558
  • София
напълно е възможно да се повторят ако пак за всяко дете цялата рода седне пред компютрите и 8 човека се опитват да регистрират 1 дете

# 559
  • София
За мен физическата опашка е безумен вариант. На маймуни ни направиха, ако и това ни сервират, направо ще се гръмна.

На физическата опашка е абсолютно недоказуемо кой влиза и какво прави при директорката. Има и друг вход обикновено, и безброй начини да преметнеш останалите. Не, благодаря. Предпочитам по милисекунда или по лотария - по-честно е.

# 560
За мен физическата опашка е безумен вариант. На маймуни ни направиха, ако и това ни сервират, направо ще се гръмна.

На физическата опашка е абсолютно недоказуемо кой влиза и какво прави при директорката. Има и друг вход обикновено, и безброй начини да преметнеш останалите. Не, благодаря. Предпочитам по милисекунда или по лотария - по-честно е.
                 Директорката не приема молбите при физическата опашка,а е натоварила с тази задача член на екипа ,който работи в ДЗ.При това и да има втори вход практически не може да се използва Mr. Green защото отвън има списък направен от спалите пред градината и когато излезе някой сверяват вх.№ - той трябва да е такъв какъвто е на списъка  Laughing При това след като се подадат молбите да не мислите ,че влизат от 1 до 50-ти номер? Винаги е имало критерии /предимства/ както щете така ги наречете , които са приемани и останалите свободни места са се разпределяли вече по вх.№.

# 561
  • София
Луда Мара, от опита ми с физически опашки покрай приятелки ще кажа, че чакащите родители си правят отвън списък и по него влизат.
Каквото и да се реши мен ме урежда, просто при варианта с милисекундите ще влезнат тези, които имат по-добра компютърна подготовка. А тези, които дори нямат компютър вкъщи ще бъдат дискриминирани - нямаш бърз нет и познания в областта на чуждите сървъри - няма място за детето ти в градината.

# 562
  • София
Да си кажа и аз за опашките...според мен тогава родителите които сами си отглеждат децата или половинките им пътуват често камандировки и няма кой да им помага ще са дескриминирани, защото те с децата ли ще спят пред градините или ще ги оставят сами вкъщи. А както вече споменах в предните постове има много семейства в които и двамата родители не са от София и те пред повече от една градина няма как да се подредят, а баш софиянци които имат тук и баби и дядовци могат да застанат семейно пред 5-6 и повече градини. Това си е факт.
аз нямам против , ако мога да си пазя място през терасата Peace

# 563
  • нейде там, където ....
Aми след като вече повече от година ни убеждаваха, че системата ще ни спести подобно редене пред градините, не виждам причина да сме доволни от връщането му. Ако се наредя на опашка пред градината с извинние за чий ми е тогава системата? Или ще правим някакъв комбиниран прием, за да оправдаем вложените пари. И ако трябва да се редя пред три градини (минимум, защото поне за толкова желания се дават точки), незнам как физически ще стане. Особено ако едната е по местоживеене, пък другите по месторабота (все пак сме за свободното предвижване).  Пък ако деня Х е различен за различните градини, не виждам проблем да се кандидатства по време пред компютъра, а не пред самата градина.
Peace
Приетият набързо регламент ми звучи точно така - за оправдание, че не са анулирали кандидатстването на четвърти февруари, а парите са изхарчени. Че нещата не са обмислени и със сигурност и заданието към "Сирма" не е било добре формулирано. А сега - хем ще си имаме "перфектната" работеща система за събиране на данни за деца и родители, хем ще си имаме старите физически опашки пред градините. А децата, а родителите? На кой ли му пука? Освен на самите тях и част от персонала на детските градини.   bouquet

Лично на мен не ми харесва идеята за ограничаване на броя на градините, в които ще може да се кандидатства. А физическите опашки ще направят точно това, след като масово децата ще имат еднакъв брой точки.

# 564

Каквото и да се реши мен ме урежда, просто при варианта с милисекундите ще влезнат тези, които имат по-добра компютърна подготовка. А тези, които дори нямат компютър вкъщи ще бъдат дискриминирани - нямаш бърз нет и познания в областта на чуждите сървъри - няма място за детето ти в градината.
  Ааааа,не е вярно.В къщи аз не съм най-блестящия специалист и нета не ми е от най-бързите ,но....само аз успях да пробия системата и то в първия час.Когато се разкрещях,че съм влязла и съм успяла младите 4 броя спецове /двама работят това/ дори не повярваха и когато видяха резултата ...онемяха. Joy Joy Joy Не им се вярваше и даже бяха разочаровани,та аз бях и с най-стария комп в къщата ни.Дето не сме го изхвърлили от сантименталност - той е първия,които сме взели не помня преди колко години.  Mr. Green Така,че и със системата си е въпрос ....на шанс и късмет!!! Laughing

# 565
  • София
Дидиа, това наистина е било голям късмет!
 Аз познавам само едно семейство /компютърни специалисти/, успяло през първия час и то през чужд сървър. Ако се стигне пак до фактор време, което цяла година ни обещават, че няма да се случи, ще ползвам услугите на това семейство.
Към теб лично - играй тото! С късмета, който имаш ще удариш някой джакпот, а с опита ти - направо прави една собствена градина и да идваме при теб! Grinning

# 566
Към теб лично - играй тото! С късмета, който имаш ще удариш някой джакпот, а с опита ти - направо прави една собствена градина и да идваме при теб! Grinning
  Joy Joy Joy Права си  Laughing първо ми трябва джакпота за да мога да си построя градината.В съзнанието ми е,но.....само с представи не се получава! Embarassed

# 567
запис, че и ние искаме на градина Laughing .

# 568
  Joy Joy Joy Права си  Laughing първо ми трябва джакпота за да мога да си построя градината.В съзнанието ми е,но.....само с представи не се получава! Embarassed

Ще ти платя фиша, ако сме с приоритет!  Money

# 569
аз пак неразбирам... newsm78... сега пак ли трябва да се регистрираме или само ще допълваме профила на детето?

а физическата опашка само за деца с равен брой точки ли ще е или за всички в списъка
искам да кажа че ако примерно по общият ред и после по критериите на ПС-тата има 10 места и първите две деца са с равен брой точки, а останалите са абсолютно различни, то само тия двете ли ще нощуват

а ако са 10 места, а има 11 деца с еднакъв брой точки, тия които са веднага след тях да ходят ли да нощуват в колите?, защото примерно 3 деца са се отказали да кандидатстват в тази ДГ , просто им е трето желание и са си отишли на първото

незнам дали ме разбрахте, ама трябва ли всички които сме кандидати да ходим за входящ номер и да спим по колите и списъци и т.н.  или само тези които са с равен брой точки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт