ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 77 045
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 1 305
момичета, днес ли излиза новите критерии?? newsm78

Не, мисля че в понеделник 23/03 и като се има предвид, че 25/03 е Благовещение - дано ни зарадват с блага вест малко авансово Wink

# 1 306
момичета, днес ли излиза новите критерии?? newsm78

Не, мисля че в понеделник 23/03 и като се има предвид, че 25/03 е Благовещение - дано ни зарадват с блага вест малко авансово Wink
hahaha hahahaАбе те хубавко ще ни зарадвай не се съмнявай

# 1 307
  • София
Според мен, ако имаше повече съпричастни /така да се изразя/ хора, от които зависи приемането, осъществяването, изборът на критериите, всичко щеше да е много по-прозрачно, по-приемливо и максимално близо до нашите представи и виждания.
Така е..най-вече, щеше да е възможно много по-рано да се случи това..и по-бързо..И..щеше да се мисли за строеж на нови ДГ...
Добрата новина е,че наистина до тук, това е най-добрия вариант, който сме виждали и обсъждали...т.е..нещата макар и бавно все пак вървят в относително ..прилична посока..
Това, което много сериозно ме преитеснява е...отлагането на строежа на нови ДГ..Няма как да приема за нормално до сега да е започнал само един строеж на ДГ за само 100 деца..(макар,че..това само по себе си е прекрасно)...Нужни са поне 20-30 такива...а то..дори първата е на първа копка...До септември остават само 5 месеца..
Не знам докъде е стигнал строежа, но при нас 114 ЦДГ го разширяват. Обещанието е за 2 нови групи през септември, надявам се да си го спазят.

# 1 308
Това означава ли, че дете, кандидатсвало миналата година, но непирето, ще е по-напред в класациите от дете, кандидатствало тази година?
               Не означава!Не дава никакво предимство.Аз обясних какво разбират ПС под фактор "време" на практика.Още веднъж казвам,че има много хора,които изобщо не знаят вашите вълнения  защото не знаят,че има този форум.Някои от ПС са приели фактор време защото са мислили , че това е деня и часа на кандидатстване.За съжаление не са познали.Ами как да познаят като изобщо нямат и идея от брояча и милисекундите.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 09:57 от Didia

# 1 309
ПС на ДГ ги викнаха набързо и без да вникват в проблема трябва да решат набързо.Някои са предпочели жребий, защото не искат да носят отговорност за приемането или неприемането  на дете.Жребий за тези с равни точки, каквото стане , не зависи от нас , каквито деца пратят това ще гледаме, не ни интересува.В една градина всяка група има по двама педагози, но не във всички ще има прием, по-горни набори са , ама изобщо не ги интересува даже.
              Ееееее,не е точно така.Какво като са по-горни набори.Нали работят на това място.Не може да пасуваш ,ами като дойде твоя ред така ли да пасуват останалите.Все пак работи екип от педагози и ако е така както мислите за каква работа става въпрос. Sick Не може да участваш в решенията САМО когато проблема касае лично теб.

# 1 310
Това означава ли, че дете, кандидатсвало миналата година, но непирето, ще е по-напред в класациите от дете, кандидатствало тази година?
               Не означава!Не дава никакво предимство.Аз просто обясних какво разбират ПС под фактор "време" на практика.Още веднъж казвам,че има много хора,които изобщо не знаят вашите вълнения просто защото не знаят,че има този форум.Някои от ПС са приели фактор време защото са мислили , че това е деня и часа на кандидатстване.За съжаление не са познали.Ами как да познаят като изобщо нямат и идея от брояча и милисекундите.

Добре де, всеки родител се информира кой както намери /неинформираността си е за негова сметка/, нали така?Ами не са ли длъжни и директорите на ДГ /при положение, че става въпрос за професията им, аз лично се интересувам какво става в моя офис, как ще се работи и т.н./ също да се заинтересоват и да търсят информация...аз все си мисля, че м/у Сирма, дирекциа Образование и директорите съответно персонала трябва да има някаква комуникация.Те дори и не знаели, че има форум, ми ок, нека не знаят, така или иначе ние тук не решаваме нещата, ама като приемат фактор "време" да се заинтересоват какво значи точно това.Защото на всички ни беше ясно, че след 04.02.миналата година няма начин "Сирма"да се съгласят със същата процедура и после пак да ги изкарат некадърници по всички новини  newsm78

# 1 311
Момичета,
извинявам се ако въпросът ми е обсъждан и не съм го видяла,въпреки че ви чета.
Става въпрос за ОДЗ-тата. За въпросното ОДЗ - групите за 1градинска са с 25места. в момента в 2ра яслена има 16деца.тези 16 автоматично минават в 1ва градинска,нали? остават 9места. от тези 9 4места(ако се приеме 40%) са за социалните предимства. остават 5места за други. права ли съм?
и как подбирате ДГ,която да поставите на първо място - по близост,по условия или друго.
Около нас повечето ДГ тази година ще приемат във филиалите си първа градинска група. филиалите са в блокове,а на мен ми се искаше да си имат собствена градинка. така или иначе това е хипотетично,защото едва ли ще успея да събера точки,за да се набутам в тези 5?? места Simple Smile
и друго нещо-знаете ли дали е прието окончателно подпомагането от държавата при прием в частна ДГ, че при нас май натам ще клонят нещата. ужас.

а остана ли критерия район или само софийско жителство? понеже с майка ми сме в съседни райони и предпочитам в нейния да направя избора си,за да може да го взима тя,че няма да мога да излизам от работа по-рано.
Май стана дълго,ама ще ме извинявате Simple Smile

# 1 312
Не знам какво ще правят горките хора които не четат тук...направо им завиждам...не си касат нервите и си знаят...може и да влезе може и да не влезе пак  каквото стане, а ние се изиадохме вече...
... Много от тези горки хора, всъщност разчитат на други начини и просто не намират смисъл да се тормозят и изнервят допълнително....

# 1 313
  • София
Не знам какво ще правят горките хора които не четат тук...направо им завиждам...не си касат нервите и си знаят...може и да влезе може и да не влезе пак  каквото стане, а ние се изиадохме вече...
... Много от тези горки хора, всъщност разчитат на други начини и просто не намират смисъл да се тормозят и изнервят допълнително....
Като прочета такова нещо... Айде някой да каже с чиста съвест, че ако му се отдаде възможност, ще я откаже. Защото аз си признавам, че няма да съм толкова благородна. И ако всички незаинтересовани са уредени, няма да останат много места за "редовните".

# 1 314
Като прочета такова нещо... Айде някой да каже с чиста съвест, че ако му се отдаде възможност, ще я откаже. Защото аз си признавам, че няма да съм толкова благородна. И ако всички незаинтересовани са уредени, няма да останат много места за "редовните".

Аз съм отказвала. И ни класираха няколко месеца след това по каналния ред. Със сигурност има още една мама, която пише тук и която е отказала. Моля веднага да си признае, за да не ми се налага аз да и напиша ника.

# 1 315
И аз бих изгубила съня си, ако в тази ситуация се навия на вкарване по "втория начин", но такива хора явно се броим на пръсти. Както се видя малко по-назад в постигинте, повечето майки смятат, че живеем в джунглата и това са единствените закони, които трябва да спазваме...

# 1 316
Минути за самореклама...- и аз съм отказвала..
Да си призная, понякога съжалявам..(явно няма да ми поникнат крилца скоро..)
Но ..трябва да си призная, че разбирам родителите, които го правят..Не всички имат възможност като мен да работят заедно с детето си..Не всички имат възможност за избор ..За някой това е въпрос на оцеляване..За съжаление, не само такива се "пререждат"..

# 1 317
  • София

Заявки за входящ номер трябва да подадат всички, които не са класирани по първо желание.

Я.Дж.

[/quote]

защто всички не класирани по първо желание, не става ли дума само за тези с равен брой точки по основните критерии и тези на градината чакащи за едно място т.е. 20 деца с еднакви точки кандидатстващи за например 3 места  newsm78

# 1 318
  • София
Съжалявам ако ще разочаровам някоя от вас с по-висок морал, но аз не бих отказала място в желаната градина.

# 1 319
  • София
и освен това по първо желание какво се разбира - градината по първо желание или и за останалите по второ, трето.....

Общи условия

Активация на акаунт