ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 77 066
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
Добрата новина е, че това ще е скоро...
Амин.

# 1 291
  • София
Дай Боже  Hug

# 1 292
Нямам търпение вече, въпреки, че като се замисля пак ще се започне обсъждане на допълнителните критерии, смятане и т.н.
Ей, луди ни направиха! #Crazy

# 1 293
А ТОЗИ ВАЖЕН ВЪПРОС СВЪРЗАН С ЛИПСАТА НА ПЕРСОНАЛ И КРАЙНО НИСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ В ДЕТ ЯСЛИ И ДЕТ ГРАДИНИ ,ИЗОБЩО НЕ СЕ КОМЕНТИРА ТУК!?ДА НЕ СТАНЕ ТАКА ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ СГРАДИ ДА ИМА А ДА НЯМА КОЙ ДА ГЛЕДА НАШИТЕ ДЕЦА!?И ДА НЕ ЗАБРАВЯ ДА КАЖА ,ЧЕ В ДЕТСКАТА ЯСЛА НА МОЯТ СИН МИНАЛАТА СЕДМИЦА СЪКРАТИХА 2 МЕД.СЕСТРИ ВЪПРЕКИ ПРЕПЪЛНЕНИТЕ 3 ЯСЛЕНИ ГРУПИ!?АМА КОЙ ТИ МИСЛИ ЗА ТОВА....... #Crazy #Crazy #Crazy

# 1 294
  • Върху лъчите на Слънцето.
                            Критерийте приети от ПС на повечето места са 3.Не е необходимо да са 100.При това на повечето места фигурира фактор време само,че едва ли всички от ПС имат предвид брояча ,който  мислите да въведете.Ще обясня поне как се е тълкувало на повечето места.Всеки е регистрирал детето си по различно време и сега при кандидатстването и точкуването дори съществуващите опашки ще се пренаредят.Някои кандидатствали вчера ще отидат на първите места,други кандидатствали на 4.02 ще отидат на последните.Новите опашки ще са по точки , а не по час и дата на кандидатстване.При равен брой точки ще има например 20 деца ,някои от тях ще получат по допълнителните критерии десети и ще бъдат записани,но пак могат да останат 15 деца с равен брой точки.Тогава влиза фактора време ,но не като брояч,а като дата и час на кандидатстване.Така тези дето са чакали от 4.02 ще влязат преди тези дето са кандидатствали на 4 май тази година.

Това означава ли, че дете, кандидатсвало миналата година, но непирето, ще е по-напред в класациите от дете, кандидатствало тази година?

# 1 295
Само дето до другата седмица ще избълваме още хиляди гушери и змии  hahaha .

Колкото повече наближава понеделник толкова по-трудно си намирам място. Имам чувството, че ще полудея вече, ама две години съжителство с бабите, които се сменят на две седмици, за да гледат беба ми дойдоха малко в повече, ако се наложи и още направо ще си търся някой мост ....

Ти пак имаш баби на смени, а някои и това нямаме.   Simple Smile  Peace    bouquet
Не си търси мост, прати ни за седмица - две бабите, за да си починем взаимно... на нас да ни помогнат малко, а ти да се разтовариш от тях...  Party , че някои и по една нямаме да помага...

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 01:07 от Гневна

# 1 296
На нас г-н Джонев цяла година ни обяснява,че всичко е честно и прозрачно..Сега ни обеща с новия регламент за прием 2009-2010г да е още по-прозрачно... Peace
(Аз имам теория за повече от 0...в пъти..., но..ще я спестя...защото е от черния ми хумор, който се включва в подобни ситуации..)
Пък...ако слушат родителите на набор 2007......следващата година г-н Джонев ще им обещае още по-прозрачен от тазгодишния... Hug
Брей, да не вземе да изчезне накрая ... от толкова прозрачно...  Joy

# 1 297
Сега видях, че в градината, в която сме с най-преден вх.номер, а именно 62, ще се отворят две градински групи с капацитет 50 места през 2009/2010 г....
А дали са само за набора, който те интересува?

# 1 298
А ТОЗИ ВАЖЕН ВЪПРОС СВЪРЗАН С ЛИПСАТА НА ПЕРСОНАЛ И КРАЙНО НИСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ В ДЕТ ЯСЛИ И ДЕТ ГРАДИНИ ,ИЗОБЩО НЕ СЕ КОМЕНТИРА ТУК!?ДА НЕ СТАНЕ ТАКА ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ СГРАДИ ДА ИМА А ДА НЯМА КОЙ ДА ГЛЕДА НАШИТЕ ДЕЦА!?И ДА НЕ ЗАБРАВЯ ДА КАЖА ,ЧЕ В ДЕТСКАТА ЯСЛА НА МОЯТ СИН МИНАЛАТА СЕДМИЦА СЪКРАТИХА 2 МЕД.СЕСТРИ ВЪПРЕКИ ПРЕПЪЛНЕНИТЕ 3 ЯСЛЕНИ ГРУПИ!?АМА КОЙ ТИ МИСЛИ ЗА ТОВА....... #Crazy #Crazy #Crazy
Че защо не? Сега направо стана модерно да се оправдават с кризата... И никой не го е грижа кой и как ще гледа децата... и още повече - че гледа деца!

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 01:06 от Гневна

# 1 299
ПС на ДГ ги викнаха набързо и без да вникват в проблема трябва да решат набързо.Някои са предпочели жребий, защото не искат да носят отговорност за приемането или неприемането  на дете.Жребий за тези с равни точки, каквото стане , не зависи от нас , каквито деца пратят това ще гледаме, не ни интересува.В една градина всяка група има по двама педагози, но не във всички ще има прием, по-горни набори са , ама изобщо не ги интересува даже.

# 1 300
                            Критерийте приети от ПС на повечето места са 3.Не е необходимо да са 100.При това на повечето места фигурира фактор време само,че едва ли всички от ПС имат предвид брояча ,който  мислите да въведете.Ще обясня поне как се е тълкувало на повечето места.Всеки е регистрирал детето си по различно време и сега при кандидатстването и точкуването дори съществуващите опашки ще се пренаредят.Някои кандидатствали вчера ще отидат на първите места,други кандидатствали на 4.02 ще отидат на последните.Новите опашки ще са по точки , а не по час и дата на кандидатстване.При равен брой точки ще има например 20 деца ,някои от тях ще получат по допълнителните критерии десети и ще бъдат записани,но пак могат да останат 15 деца с равен брой точки.Тогава влиза фактора време ,но не като брояч,а като дата и час на кандидатстване.Така тези дето са чакали от 4.02 ще влязат преди тези дето са кандидатствали на 4 май тази година.

Това означава ли, че дете, кандидатсвало миналата година, но непирето, ще е по-напред в класациите от дете, кандидатствало тази година?
и мен ме касае

# 1 301
Сега видях, че в градината, в която сме с най-преден вх.номер, а именно 62, ще се отворят две градински групи с капацитет 50 места през 2009/2010 г....аз си мисля, че би трябвало това да значи, че на 80% ще се класираме там, но тук идва следващия ми въпрос:Ако ни класират там на първо класиране, но аз искам да изчакам да видя в нашия квартал дали случайно някъде няма да ни вземат на следващите две класирания/тъй като ДГ, където сме с най-преден номер е на 10 км.от къщи/какво става?Губя ли си класирането в първата ДГ?  newsm78

Добре, разбрах, че никой не може да ми отговори...тогава как е било миналата година?Имали ли са възможност родителите да изчакат следващите класирания в по-близките/желани/градини?Или си губят мястото в първата, ако не са записали детето веднага?

# 1 302
  • гр.София
 jeniqa, в момента, класират те и можеш две седмици да мислиш дали да запишеш детето-мястото се пази за теб. ( От септември смятат да го съкратят-на 1 седмица). Междувременно на втората събота може системата да те класира на по-горно желание.
 Дори и да запишеш детето след второто текущо класиране (седмица), по-високите му кандидатури си остават активни.
 Има доста деца,ходещи на градина ,които си седят на опашките и чакат по -добро класиране. (Може и да не го искат-но системата си ги държи там)

# 1 303

Колкото повече мисля, толкова по-малко смисъл виждам в т. нар. обратен брояч и обяснението за неговото прилагане. Един вид, каквото и да се реши, г-н Джонев и екипа му, ще си реализират така "удобният" жребий. За никоя група в детска градина не съм видяла да има и 500 кандидатстващи. Освен за 26 ОДЗ, може би, където набутаха всички деца от Младост в една опашка. Дора да впрегнат родАта да помага, не мога да ги докарам до 10 000 в първата секунда, ако направят някакъв график и просто да не се кандидатства в един и същи час за всички градини. Така родители, получили по-заден номер в едно оДЗ, в друго (придобили вече опит  Mr. Green ), може пък да са по-бързи. Още повече, че това би се прилагало чак като третичен критерий и то само за малка част от всички кандидатстващи.  newsm78
Не виждам нужда от усложняване на процедурата по получаване на заветния номер. Ако се стигне до него. Предполагам, че голяма част от директорките са наясно за отношението на родителите към жребия (какъвто е и предлагания брояч) и ще направят всичко по силите си и доста отгоре, за да го избегнат.
Не ми е ясно и как ще се процедира с текущите класирания през учебната година - независимо от варианта със или без входящи номера. След като няма фактор време, къде и как ще се впише дете на работещи родители (софиянци н-то поколение или не), чиято майка внезапно получи неустоимо предложение за работа и реши, че е време чедото да тръгне на ясла (въпреки, че до педи ден не й е минавало през ума да го направи)?  Thinking

Забележете, че така желаният от всички 'фактор време' при идеално работеща система (а нали всички искаме идеално работеща система!?) има точно същия ефект както предложения обратен брояч. С други думи, при идеално работеща система 'фактора време' ще доведе до разпределяне на около 10000 заявки в рамките на една секунда. Следователно, ще се получи случайно разпределение.

Подробен анализ на вариантите отдавна е пубикуван:
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr4

Какво точно искат уважаемите родители? Не разбирам. Хем да има 'фактор време', хем той да не работи по идеален начин, за да не се получава случайно разпределение.  

Неколкократно сме казвали, че състезанието кой по-бързо ще натисне бутона не е добър вариант, но от общината не искат и да чуят за нормален жребий. Сигурно, защото веднага ще ги нападнат журналисти с популисткото обвинение – „как може да си играете на жребии с нашите деца”. Такава ни журналистиката.

…..

Искаме нещата да се наричат с имената им. Да се каже, че обратният брояч е начин за реализиране на жребия, а не негова алтернатива. Че каквото и да искат и правят родителите, децата ще се разиграват на жребий.
В реалния случай не става въпрос за 10 000 заявки едновременно. В идеалния случай, дори да кандидатстват в първата секунда, няма да се получи случайно разпределение. Във вашия случай всички ще кандидатстват в първата секунда задължително и вероятността за съвпадение на милисекундите и случайно разпределение - жребий - е по-голяма.
Дори ПС да приемат фактор време - през системата това означава жребий. Кажете си го.

Съвсем явно съм казал и то отдавна: идеалното изпълнение на ‘фактор време’ е равносилно на лош жребий. Лош, защото създава грешни очаквания и предпоставки за проблеми. Моля, прочетете анализа: http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr4

Предлагаме решение само защото по популистки причини идеята за чист жребий е толкова неприемлива, че връщането на физическите опашки започна да се очертава като реална алтернатива.

Забележете! Решението има същия краен ефект, както идеалното изпълнение на ‘фактор време’. Има същото поведение за потребителя. Но! Избягва необходимостта всеки да е на линия в един и същи час и минута, както и предпоставките за проблеми от претоварване и атаки.

От какво точно не сте доволни?

Цитат
не би трябвало да става въпрос за 10000 заявки едновременно защото г-н Джонев каза някаде по-напред че всеки ще  си активира брояча в собствения си рпофил и след това резултата ще бъде записан в системата, ама вече в нищо не съм сигурна  Peace

Да. Всеки сам ще си активира брояча за всяка кандидатура, когато му е удобно в интервала от 6:00 до 12:00 ч. Няма да има възможност няколко човека да заявяват за едно и също дете. Дори връзката да прекъсне, когато е активиран брояч (например, спре тока), това няма да доведе до проблем. Ще може да активирате прекъснатия брояч повторно, защото няма да има записано време на сървъра. Интервалът от 6 часа в работен ден е напълно достатъчен, за да заявят всички.

Заявки за входящ номер трябва да подадат всички, които не са класирани по първо желание.

Многократно съм повтарял, че групите от кандидатури с равен брой точки ще са по-големи – особено тази година. Вместо 5-6 кандидатури за 1-2 места, очакваната средна група с равен брой точки е 20-50 кандидатури за 5-10 свободни места.

Я.Дж.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 09:01 от kg.sofia.bg

# 1 304
момичета, днес ли излиза новите критерии?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт