Отговори
# 210
 Едно то любимите ми - Кърменето не е добро решение,защото бащата не взима никакво участие и губи контакт с бебето. Това го чух от 3-4 тукашни майки.

- И искаш да ми кажеш,че с тия малки цици си кърмила година и половина!?!?

А с това,че съм като циганка,арабка,от третия свят,защото кърмя навън отдавна свикнах

# 211
Едно то любимите ми - Кърменето не е добро решение,защото бащата не взима никакво участие и губи контакт с бебето. Това го чух от 3-4 тукашни майки.

Направо е тъжно, че някои хора вярват на такива работи.  А че като не се кърми, се губи контакт и с майката...  Вчера срещнах две майки със съвсем новородени бебета, на които им бяха подпрели шишетата в количката.  Нито бебето държат, нито шишето.  И не могат ли да разберат, че когато майката кърми и таткото я подкрепя, връзката му  с бебето вече е съвсем друга.  Hug Има едни неща, дето не могат да се обяснят с думи, защото са много дълбоки. И много простички. Те само се усещат.

# 212
Цитат
- И искаш да ми кажеш,че с тия малки цици си кърмила година и половина!?!?

Ами даааа!Незнам каква е статистиката,но май малките цици кърмят !Не е нужно да си цицорана ,за да можеш да кърмиш.СЪвсем не обиждам момичетата с по-едър бюст! Naughty

# 213
Аз се шашкам направо с какви хора водите диалог  Shocked Странно, но на мен лично, никой не ми е ръсил такива бисери. Само някой да се осмели да се изкаже неподготвен!  Twisted Evil Ще съжали, че си е отворил устата! А по принцип не съм конфликтна личност  Laughing
За сметка на това тук във форума чета страшни глупости. Само не разбрах, като е жега лятото, какво общо има с кърмата, като ние все сме си около 37 градуса?  Rolling Eyes Може да сме змии от време на време, но не сме студенокръвни!  Crazy

# 214
  • София
Е, че как!? Ти не знаеш ли, че тялото ти е с температурата на околната среда!? Зимъска кърмата се затопля, за да стане добра температурата за детето. То да се преварява трябва, че да умрат бактериите, ама някои жени забравят. Ако ти е много хранителна кърмата, докато вари, може да обереш каймака и да избиеш масло. Лятос ще му мажеш вилийки, от охладено масълце.

# 215
Цитат
Е, че как!? Ти не знаеш ли, че тялото ти е с температурата на околната среда!? Зимъска кърмата се затопля, за да стане добра температурата за детето. То да се преварява трябва, че да умрат бактериите, ама някои жени забравят. Ако ти е много хранителна кърмата, докато вари, може да обереш каймака и да избиеш масло. Лятос ще му мажеш вилийки, от охладено масълце.
newsm62Не мога да си кърмя детето от смях.То се чуди милото какво става?

# 216
  • До хладилника, който обичам
Странно, но на мен лично, никой не ми е ръсил такива бисери. Само някой да се осмели да се изкаже неподготвен!  Twisted Evil Ще съжали, че си е отворил устата!

Може тук да се крие ключът към бараката  hahaha и аз рядко съм чувала реплики, но който ме познава какъв съм ЕРД, смее ли...

# 217
А с това,че съм като циганка,арабка,от третия свят,защото кърмя навън отдавна свикнах

А, не, не! Няма как да си арабка и да кърмиш навън (освен ако бебето не ти е под ... както се казваше там тази дреха). В "Родители в чужбина" имаше такава тема за кърменето навън и никак не им беше лесно на българките в арабския свят....
Виж за другите 2 определеня  Mr. Green - ами вече цял табор сме се събрали  Joy

# 218
Е как да не са ви ръсили бисери,на мен това ми е странно повече.Като кърмех сина ми преди около 8 години,нямаше бг мама и много се изненадвах на всички глупости,които ми говореха,пък и обидно ми ставаше,но сега виждам,че изобщо не са рядкост. Тогава бях на 20 и в началото много вътрешно приемах всичко ,после напълно спря да ми пука.
 Също така си мислех,че всички майки си кърмят децата,след известно време установих,че съм странна птица

# 219

Не е вярно! Да дойда да видят моя юнак как търси да цоца от татко си  Mr. Green и той какви обяснения му дава!

# 220
  • София
Мога да споделя преразказана реплика, с надеждата авторката да не наминава насам, за да не вземе да ми се обиди  Embarassed

"Цедя кърма и давам с шише, защото бебо се роди по-мъничък и трябва да наддава"  #Crazy

На моят коментар, че за съжаление от личен опит установих истинността на повтаряното във форума, че бебето може да "издърпа" повече, отколкото помпата и освен това стимулира производството, получих отговор от рода:

"Ама с шишето мога да следя колко яде, иначе не става" И пак, че бил мъничък и трябва да наддава... мисля, че 2.600 кг. беше родено бебето....

# 221
  • София
зелено човече Може и да не си права да цитираш случая в бисерите. Моето момче се роди 2 400, което не е толкова ниско тегло, но дори и от шише нямаше достатъчно сили да яде, камо ли от гърда. Неонатолозите специално ме предупредиха да давам изцедена кърма и ходихме на контролно мерене на теглото през пет дни. Въпреки изцедената кърма за първата седмица наддаде само 90 гр, което твърде малко и показа, че наистина не е имал достатъчно сили, за да суче от гърда. Едно своеволно поведение от моя страна можеше да коства здравето и дори живота на бебчо. Още повече, че неонатолог на малкия, а сега и педиатър му е д-р Масларска от Токуда, а тя е признат специалист по проблемите на недоносените бебета и трябваше да съм си загубила ума, за да не я послушам.
Не винаги правилата важат за всички случаи и колкото и да плюем лекарите, много от тях си знаят работата и то изключително добре.

# 222
И   моето  бебе  се  роди 2600, съветът  в Токуда беше  да  не  суче  прекалено много,  че ще  спадне  на  тегло.  Много  уважавам  д-р  Масларска  и  като  човек и  като  лекар, но  ако  се  бях   вслушала в  съветите  и за  кърменето като  цяло(въпреки,че  и  много адекватни  неща  съм чувала  от  нея,определено подкрепя  кърменето),  едва  ли  животът ми  щеше  да е  толкова  лесен. 
Аз  не  ги послушах  и  на  третия  ден бебето  беше  наддало  100  грама  само  на  кърма , изписаха  ни над  рожденното  тегло.

# 223
Мен пък Масларска много ме натискаше да кърмя и ми се караше, че давам изцедена кърма. Даже ме проверяваше по няколко пъти на ден дали ми е дошла кърмата и тя първа забеляза, че вече имам, въпреки, че не течеше още и каза да ми сложат инжекция с окситоцин, за да потече.

# 224
  • София
Britt Причината за преждевременното раждане при мен не беше ясна и бях на антибиотик една седмица, а и бебчо беше три дни в интензивното. Повръщаше всичко и беше на системи, вляха му и кръвна плазма.  В началото едва изпиваше по 5- 10 мл от шише и заспиваше изтощен, а ни изписаха с доста ниско тегло. Може да си извадила късмет, но аз вярвам на преценката и, а и тя не си играе на тото със здравето на бебето и не поема излишни рискове. Винаги ме е подкрепяла напълно за кърменето и винаги ми е давала компетентни съвети по въпроса. За мен тя е един от малкото специалисти, които са напълно наясно с възможностите си и никога не съм я чула да се произнася по въпроси извън компетентността си. Това е моето мнение, но предполагам, че ти си намерила педиатър по твой вкус и спрямо твоите разбирания и си доволна от него.Peace

На останалите- извинявайте за отклонението.

Общи условия

Активация на акаунт